![]() |
Ritmovi u Korg TR pomocu arpeggio patterna
Ja imam nekoliko koje sam uradio, tj modifikovao kako meni odgovara.
U combi banci u fabrickom setu ima gomila uradjenih u kojima se drum traka aktivira kada ukljucite arpeggio. Ja sam sebi namestao tako sto sam sa leve strane stavljao bass, a sa desne 1 ili 2 solo boje. Da li neko ima iskustva sa tim i da li je neko pokusavao da pravi tako nesto ? |
Zdravo druze,ja sam pre to pokusavao i nije mi islo,ako nesto uspes javi mi kako da to namestim, bice mi od velike koristi,pozz.
|
Ideja nije loša ako neko ima vremena i hoće malo da experimentiše,mada nepotrebno kada već postoje aranžeri ,a TR (ili sajzeri iste klase) sa ritmovima kako god da uradite neće moći da se ˝približi˝ ni ˝najosnovnijem˝ aranžeru bilo koje marke a koje koristimo na tezgama,isto kao što boje UP1 UP2 nikad nemogu biti isto što i.........spojeno nekoliko (single mod) boja ,a da ne govorimo sve to u dual modu,pa....)na syntu.;)
|
Mene je zanimala kakva opcijau slucaju da zataji aranzer na svirci da se moze nekako zavrsit sa le-om. kazu neki da imaju na SEQENCERU u LE-u uradjenih par ritmova, ja sam razmisljo da uradim par LOOP-ova 4-5 osnovnih ritmova itd. zanimljiva je ta opcija oko ARPEGA. pozz
|
Ima čak i snimak ovoga o čemu pričate na Triton Le,u demo sekciji(ili je bio).Postavio ga je kolega Branoy i,po meni,zvučalo je kao aranžer.Pozdrav!
|
Znam da ima varijanta i sa loop-ovanim ritmovima, ali me je zanimalo da li je neko to pravio sa arpeggio paternom. Danas sam konkretno imao problem sto mi je dolazio novi pevac na probu, a bubnjar nije bio u gradu danas, i ja sta cu ubacio u TR novi set na kome sam danas namestio 10-ak ritmova da mozemo da odsviramo nekih 20-ak pesama da cujemo momka kako zvuci.
Da se razumemo ne moze da se poredi sa aranzerom, a bubnjara da ni ne pominjemo :) Ali je danas posluzilo svrsi. Nisam doneo kuci klavijaturu danas, sutra cu otici po nju pa cu uploadovati taj set sto sam koristio danas da vidite kako izgleda to. E sad, ne znam da li postoji mogucnost da se naprave neki user arpeggio patern, da se iskuca rumba ili begin ? Dodato: Nije mi klavijatura jos uvek tu pa sam postavio ovaj set koji mi je ostao na laptopu. U A combi banci su primeri prvih 15-16 komada. Kada moderatori odobre skinite pa dajte komentare ili neku ideju, ili vec gotovo resenje ako ga imate. Veliki pozdrav! Dodato: http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=6001 |
A da vi cujete kako vec to zvuci na M3 il M50 sa KARMA, mnogo bolje nego i aranzer.
Nego: Za one koje imaju i neki PA aranzer i TR il LE il bilo koji Triton, mozete izbaciti samo DrumTraku iz PA i onda to poslati u Triton kao Arpegiator pa tamo koristiti isto kao i na aranzeru, al samo jednu varijaciju, ona koja vama najvise treba. |
Da Workstationi sa svojim Apreggiatorima mogu poslužit za neki Tehno/Trance/Dance party, to u redu, baš za nuždu,
ali da može zamijenit aranžer, pogotovo za naše svirke, to zaboravite. |
Da upravo ste al...nisam rekao Workstationi sa svojim Arpegiatorima
nego sam rekao M3 sa KARMA...2 totalno razlicna pojmove...i vjeruj mi, uradice mozda i bolje nego aranzera neke stvari. |
A sta je Karma ? Nisam upoznat...
|
E recima nemogu ti objasniti, niti onaj koji je to izmislio, mozda nesto najkompleksnije
za sada i do sada u svjetu muzickih instrumenata al evo otprilike sam malo nesto motao, to sam sve od 0 radio...al ako imas bas onaj nas tipican mentalitet odma ce ti ovo biti sint samo za Tehno i Dance...a ako si stvarno muzicar i razumes se nesto skontaces stvar o cemu se radi...ovo zvuci tako zato sto sam ga tako uradio a ako sam ga sredio da zvuci ko Cortana il Amzu onda ce tako i zvuciti, takodje nemoj da te zbuni to sto diram te PADS gore, tu menjam Harmoniju isto ko aranzer samo umesto a dirke meni je lakse tu, oni se daju srediti za koje god zelis akorde il mozes glasove neke tu staviti: |
Hvala puno Nedime na odgovoru, jasnije mi je sad ;)
|
Da se malo ukljucim, posto me nije bilo... :)
Moze da se spakuje tako nesto na TR ali je to stvarno za slucaj nuzde...kao kad vam se desi da pogresno formatirate fles sa setovima za PSR 1500, pa nece da ga prepozna, a ti na svirci!:-O Secas se mile???:D Kad smo se tad izvukli...uvek cemo! Izvinjavam se na maloj digresiji upucenoj kolegi milepsr. Elem, kako to zvuci imao sam prilike da cujem...tanko! Bukvalno mi je najvise smetala promenjena zvucna slika zbog zvuka tih ritmova koji nisu bili sredjeni...ne znam da li moze bolje, ali nadam se da necu morati da se uveravam u nekoj ekstremnoj situaciji... Ne moze da zameni aranzer, kao sto ni aranzer ne moze bubanj i celavog bubnjara :lol: Bas sam danas malo precesljavao korgovu ponudu u smislu klavijatura koje koristi Tuomas (Nightwish). Od N364, Trinity, Tr Classic, Karma do Oasis i slusao sam snimke sa koncerta...pa sam slusao Karmu. Ne znam da li je on nju koristio na ovakav nacin kao sto je kolega malo pre pomenuo, ali doboro zvuci i funkcionalna je poprilicno (bar za Tuomas-ove potrebe). Zakljucak: ako niste neki muzicki obrazovan DJ, manite se corava posla i ne kopajte lopatom, vec kupite sebi asov ili kramp, tj kupite aranzer ili kupite bubnjara ;) |
ljudi dragi a kako da ja pokrenem taj ritam??? ucitam to i sta onda? spremim to i onda odem na seq i sta onda?vidim ga tamo ,ali kako da ga pokrenem??
|
Pa pustis ga. Pise ti start pored dugmeta.
|
Sa desne strane gde piše sampling (ispod) imaš 3 dugmeta...,pa pritisni START/STOP;)
|
ajme koji sam ja lik coravi..... tnx svima!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:31 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org