![]() |
Snimanje preko usb-a
Da li je moguce simati preko usb na kompjuter stvari odsvirane na klavijaturi,u pitanju je Roland E50!? Unapred zahvalan ;)
|
Moguce je preko miksete AlesisMultimix8.2usb
|
re
Mislio sam direktno,sa klavijature na comp,nemam mixer
|
Ne znam kako to mislis da izvedes :)
|
RE
:lol: pa nasao sam neki program na netu u fazonu "USB recording" pa da sint povezem na comp da ga "vidi" kao sintisajzer a ne kao mass storage...nemam pojma pokusacu nesto pa sta bude
|
Ako ga povezes preko USB i instaliras, i ko sto kazes da ga prepoznaje kao sintisajzer onda ce ti to bude MIDI klavijatura. Neces moci snimati MP3.
|
@Zeljko koliko kosta ta mikseta?
|
re
Da provalio sam,nema nista od ovog :(
|
Ja sam moju platio nesto oko 300 eura sad neznam tacno 8 kanala a ima i od 16 kanala narvano i skuplja oko 500 do 600 eura...uz koju dodje i program cubase le.Mozes i u internetu da pogledas cjene.Poooz
|
A sto tako da snimas kolega? To se radi jedino ako hoces da se sluzis nekim software semplerom a tvoj sint da ti sluzi samo kao midi master klavijatura. Kupi ti lepo sebi jedan audio stereo kabal (nije vise od 10ak e), i ukljucis jednu stranu u sint (output L/L+R), a drugu stranu u komp na zvcnu karticu. Zatim nabavi neki program za snimanje zvuka (goldwave, ili tako nesto slicno) i instaliraj. Sad mozes da sviras i da se snimas preko tog programa koliko hoces. I sto je najvaznije sve snimke mozes sacuvati u mp3 ili wav formatima.
|
Takvo snimanje tehnicki nije moguce,jer USB na Rolandu E50 nije predvidjen za tako nesto.
|
Kao sto milanceshow rece tehnicki nije moguce iz cistog razloga sto usb na e50 nema uradjen audio izlaz na usb-u,a i ne vidim razlog zasto bi tako nesto bilo uradjeno na bilo kojoj klavijaturi pored standardnih izlaza. Preko USB na e50 mozes da razmenjujes MIDI informacije i fajlove(STL,midi,UPG,TXT) nista vise.
|
Re
Znam ja da moze da se snima preko L/R ulaza i compa ali je problem sto kod sebe iimam samo laptop...pa sam mislio da je to moguce odraditi i preko usb-a,ali sam se koliko vidim prevario!Kako god,hvala svima na pomoci jos jednom!Pozz :D
|
Pa imas ulaz za mic i na laptopu,u cemu je problem?
|
Iz iskustva znam da mic ulaz nije dobar jer je previše osjetljiv za snimanje instrumenta poput klavijatura. Trebao bi biti line in ulaz da bi mogao direktno snimati audio iz klavijature.
Ja sam taj problem riješio kupovinom uređaja Behringer UCA202 koji ima na sebi line in i line out priključke a s druge strane izlazi USB kabel koji se priključuje u laptop. S tim uređajem također snimam svoj bend uživo kad sviramo. U HR košta oko 350kn ili 50€ |
Smanji se osetljivost ulaza za mic i onda ti radi skoro isto kao i line in.
|
pa skini jednostavno sound forge pro i uradi kao sto je kolega yamahapassion rekao.... najbolje i najjednostavnije resenje a cuva ti direktno u mp3.. ja s njim radim...
Dodato: i moze direktno u mic, ja sam probao.... samo smanjis ulaz,isto ti dodje. |
re
Znaci stereo prikljucak u headphones na klavijaturi i druga (mala) isto stereo u mic ulaz...i pici blago cici :lol: ok,a da ne otvaram novu temu,sta je najbolje od programa!?
mislim za snimanje!? |
pa imas gomilu programa... ja koristrim "sound forge pro 10.0". Kolega yamaha ti je rekao golwawe... probaj pa vidi sta ti vise odgovara....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:22 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org