![]() |
Mini Studio
Pozdrav ... Ja bi zelio napraviti svoj studio neki mali ali me zanima sta mi je sve potrebno ???
Ono sto imam ... Klavijature pa800 i triton lee, pojacalo, mikrofon, zvucnike slabije 2 x 40 W ali su jako dobri drveni i daju cist zvuk... Od programa za komp nemam nista... Koji bi bio najbolji program za koristenje jer povezem klavijature na komp i da tako pravim muziku ... Moze li savjet i cime je najbolje izolovati sobu i da ... trebami stalak za mikrofon dali neko ima da prodaje ??? |
Procitaj temu ,zvucna izolacija za prostor,,!!! da se ne ponavljaju teme.pozdrav
|
DA Procitao sam ali me zanima gdje nabaviti toliki siropol :??? :S:rolleyes:B-)
|
Na bilo kojoj gradjari...
|
Za izolaciju kućnog radnog prostora je dobar i "azmafon"-materijal koji nije mnogo skup,a možeš pogledati na netu nešto više o njemu kao i o cenama.
Evo ti jedan od linkova gde se možeš informisati o ovom materijalu: ********************** Što se tiče stalka za mikrofon,ni to nije skupo i to ti je najmanji problem za kupovinu. Od programa za obradu zvuka(snimanje,mixanje itd.) možeš da koristiš Cubase,Pro Tools,Nuendo,Sonar,Sound Forge,Adobe Audition,a sve zavisi kako hoćeš da snimaš(audio snimanje ili MIDI snimanje).Imaj u vidu da ti je potrebna i odgovarajuća zvučna karta. Pozdrav! |
Sto se tice izolacije, sve imash u jednoj od tema.
jedna od njih je: http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6540 A ja ti savjetujem, ako nemash bas puno para, i ako ne zelis bas sto posto kvalitetne snimke, kupi dosta skolji od jaja, i to fino nalijepish na zid, i mozes svasta da stavis na njih, da ih prekrijesh. Rade super,znam iz iskustva. Pozdrav |
Kod mene u gradskom radiju (u studiu)su uradili izolaciju korama od jaja :lol:.To nije skupo ali je dobar zvucni izolator ;)
|
E kad smo bas kod toga dali je skupo drzati radio stanicu .... Imam jedan radio predajnik koji sam dobio ... Ali jednostavno ga neznam koristiti valjda se to spaja na komp ???
|
Citat:
Hajd brate...ja kad snimam otvorim prozor a auta furaju ko luda jer zivim na glavnoj cesti ovdje u Minhenu,pa opet ispadne snimak koliko toliko dobar...Sta sad bih trebao lijepiti kore jaja po stanu:lol: |
Ni meni nakon svega nije jasno sta uraditi sa toliko jaja :D :D :D
|
Ljudi molim novu pomoc..... Sve sam sredio izolovao imam programe ali mi se pojavio novi problem ... Kako spojiti pojacalo na komp ... npr. Ono sto pricam na mikrofonu da ide preko pojacala i u komp .... jeste me razumili sta hocu reci ...
Moje pojacalo je standardno ... Pozadi ima dva ulaza inpu A i input B to jest ovako INPUT A----------------------------- INPUT B bijela rupa | crvena rupa -----bijela rupa | crvena rupa i dva ulaza ono za zvucnike kao sto svi imaju ... ULAZ 1 ------------------------ ---- ULAZ 2 jedna rupa | druga rupa ------ jedna rupa | druga rupa sa + i - eh sad na Input A spojim klavijaturu, a na input B DVD jer na njega ukopcam mikrofon i ukljucim Eho pa kao da je uzivo ... Sad mozel se ukopcati to pojacalo u komp ne bi spajao dvd na Inbut b pa bi spojio na komp... A u kompu imaju samo one tri rupe na zvucnoj, jedna je za mikrofon , druga za zvucnike a treca neznam za sto ... |
Jaja se pojedu i dobije se holesterol a mogu da posluze za gadjanje prolaznika. :)
Treba ti neki miksercic u koji ces da ukljucujes mikrofon,klavijaturu a za njega prikacis pojacalo koje ce da gura zvuk u zvucnike iz miksera.Iz miksera posaljes zvuk u line-in na muzickoj kartici.Treba ti MIDI kabal ako ces da koristis VST instrumente sa racunara (sa jedne strane midi a sa druge ili midi ako ima na muzickoj karti ili se povezuje u racunaru gde se kaci dzojstik za igrice). |
Pa ovako znaci imam to pojacalo u njemu je ukopcana klavijatura i mikrofon , i zvucnici a kako to pojacalo spojim ne samo instrument sa kompom imam usb midi kabal usb u komp i midi u klavijaturu ali mene zanima kompletno pojacalo kako da ukopcam u komp ...
|
Jaja smo popili to je dobro za glas =))
Ne smijes iz out na pojacalu u in na kompu,izgoreces nesto.ja sam jednom vrsio experimente pa ostao bez zvucne kartice...... |
@dejantb15
Moze i ta varijanta... :D @edinzulic Nisi nam rekao da li mi izlaze kao npr cinch, mala banana i to, da bi ti mogli reci kako da spojish. Vjerovatno na pojacalu ima neku takav izlaz preko kojeg bi mogao skopcat svoj komp s njim. Pozdrav Dodato: @dejantb15 moze i ta varijanta :D @edinzulic Nisi nam objasnio da li na pojcalu imash neke od standardnih izlaza, kao npr cinch, mala banana, izlaz za slusalice, da bi ti mi mogli pomoci. Vjerovatno to postoji, provjeri pa cemo ti reci. Pozdrav |
cetri male banane - crvena bjela, crvena bjela i ono za zvucnike 4 ulaza 2 + i 2- ulaz za zvucnike da se sa zicom ubace
|
1 Privitaka
|
eh da taj bas kabal imam i ove dvije sire banane ukopcam u pojacalo a ovu malu bananu u komp u sredini ali onda mi samo prenosi zvuk sa kompa na pojacalo na zvucnike a ja hocu obrnuto ono sto pricamo preko mikrofona da ide u komp ... jer hocu da krenem nesto snimati i ukljucim programe koje sam nabavio za snimanje i kad nesto kazem na mikrofonu na pojacalu da to ide na komp da se snima u programu ... a ja sa ovim kablom znam samo jednu mogucnost tu gore navedenu i pustim pjesmu na kompu a ona se prenosi na zvucnike koji su ukopcani u pojacalu ...!!!
|
Vidi, nadi izlaze nazad na pojacalu, te dvije sto ih ti zoves crveno bijele, su cinchevi su vjerovatno jedan ulaz jedan izlaz, poigraj se malo vidi koji su ti izlazi koji ulazi, potrefit cesh.
Ili nam stavi sliku pojacala sa zadnje strane da vidimo te ulaze - izlaze, pa cemo ti reci sta i kako. Pozdrav |
1 Privitaka
eto slike samo tih banana sto sam uslikao a tamo pored imaju i ono za zvucnike standard gdje se ubacuje !!!
|
samo savjet sto se programa tice koji kazes da si nabavio, a vidim da nisi napisao, najbolje ti je da koristis cubase sx 3, nuendo ili sound forge, ali najpreporucljivija su ti prva dva ;) mozda vec i koristis neki od njih
|
Imam cubase i Audacity cuo sam da je on odlican za snimanje glasa i da je lagano ga srediti u njemu ali jos nisam poceo sredjujem izolaciju u sobi polahko pa trebam nabavit jedan studijski mikrofon.. Mislim uzeti Shure neznam jos koji model jer mi prijatelj ima tih mikrofona pa cu traziti najbolji a za jeftine pare...
|
###Vidi, nadi izlaze nazad na pojacalu, te dvije sto ih ti zoves crveno bijele, su cinchevi su vjerovatno jedan ulaz jedan izlaz, poigraj se malo vidi koji su ti izlazi koji ulazi, potrefit cesh.###
Ne znam dokle je kolega stigao sa radom i da li je poceo sa snimanjem, ali mislim da ovo pojacalo nema izlaze kao sto kolega driftkiller kaze (jedan ulaz jedan izlaz). Oba su ulazi i to jedan ulaz ima 2 "rupe", crvenu i bijelu, i drugi isto. Crvena je L, bijela je R...I tako za oba ulaza... Obratite paznju da se ovo L-R na cinceve ne koristi za zvucnike, nego za stereo spajanje uredjaja koji vec spajas na pojacalo. Valjda sam i ja bio od neke koristi :lol: |
@ harepa50 ja sam i mislio na to, jer je on govorio da ima vise cinch ulaza, tj crveno bijelih, a ja sam govorio da se poigra da vidi koji mu je koji, koj je ulaz koji je izlaz, a naravno da je crveno bijela kombinacija, pa znam i ja nesto.
Na mojim zvucnicima su sve takvi izlazi i ulazi, sto koristim na kompu ;) |
Skoljke od jaja nisu izolator vec su pozeljne za akustiku jer razbijaju svaki zvuk koji se pojavi i upijaju ga u sebe. definitivno sta je najbolje za takve prostorije jeste azmofon ali sve zavisi od onoga sta ti zelis profi ili amatersku stvar. sudeci po onome sto si nabrojao od opreme mislim da se radi o nekoj amaterskoj izvedbi. ali ako zelis nesto profi ja ti preporucujem da se pobrines za dobar mixer jedan od jeftiniji digitalni mixera moze da te zadovolji to je presonus studio live veoma dobra stvar imas na njoj vec: kompresor, limiter, filter,EQ takoi da ti i nije potreban bilo kakav rack, pored toga sluzi i zvucna kartica sa 16 ulaza i 16 izlaza istovremeno to znaci da mozes u isto vrijeme snimati 16 kanala posebno, kada saberes da ti netreba zvucna karta i rack onda ova stvar mozes reci da je povoljnija varijanta jer joj je cijena nesto oko 2300 EUR a to je jedna od novih modela ove kompanije i moce da te posluzi narednih 10 godina bez problema...
sto se tice programa za studio najbolji za te stvari je Cubase 5 i imas za njega veoma mnogo plugin-ova gdje se god okrenes |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org