![]() |
transpozer na tyrosu
Da li neko zna kako da namestim da kada transponujem stil na tyrosu,recimo za minus dva,i stisnem recimo Gm,da mi na displeju pokaze Fm.odnosno akord koji se cuje i koji je transponovan?
|
ne kontam sta ce nekome to
|
sviram sa gitaristom i ponekad zbog pevanja jer i pevam,ne stignem da mu kazem recimo iz kog tonaliteta sviram,ponekad baci pogled u klavijaturu pa ne zna sta stiskam......e zbog toga mi treba?
|
kolega Viktor ako znas koji ti je pocetni tonalitet onda bi matematika bila jednostavna. Svaki 1+ ili 1- je pola tona znaci ako si za -2 to je jedan ceo ton. jel se razumemo ?
|
ALENMO ako ne znas da pomognes coveku nije red da postavljas takva pitanja. Ti ako si strucnjak i ne koristis svaka tebi cast. Ako ne znas da mu na neki nacin pomognes nemoj da stvaras raspravu medju kolegama. Jer sigurno ima i onih koji to koriste a pritom su izuzetno dobri muzicari. Nemoj da mislis da sam se pronasao u ovome pa me je to pogodilo, vec samo hocu da kazem da to nije stidno jer je taj taster transpose zato i ostavljen na samoj klavijaturi da bi sluzio kad zatreba.. Tako da mislim da smo se razumeli sta sam hteo reci. Pozdrav svima!!!
|
Ja mislim da to nemozes namjestiti tako je i na psr-ovima modelima mislim bar odoh sad provjeriti pa javim jos jednom za sto posto....
|
Citat:
Dobro procitajte sta covjek zeli i sta je postavio kao pitanje. Znaci nije u pitanju,da li se koristi transpoze ili ne. Nego on hoce to da vidi i na displeju,ako je to izvodljivo,i ako jeste neko to moze i objasniti. I u daljem toku teme,samo lagano i opusteno.... Pozdrav, |
Kolega to na Tyrosu ne moze,to malo i mene nervira.
|
,.,
Pozdrav.
Ne moze ni na tyrosu niti na Psr s700 s900 1500 3000 :) Na displeju ce ti pokazati akord koji hvatas na dirkama ali ne akord u koji si ga transponovao. |
replika ovome ivanu...sejo ti je fino objasnio sta je covjek pitao znaci nije problem dal neko koristi transpoze nego ovaj kolega sto trazi to ne moze ni na jednoj klavijaturi ..znaci ako transponujes +1 ili - 1 ne moze ti na ekranu pisati koji je zvucno nego koji ti drzis na klavijaturi
|
Alene nemoj siriti dezinformacije,nije isto na korgu i na yamahi.
|
nisam siguran dal je na korgu isto mada mislim da je logicno da na ekranu pise koji akord trenutno sviras a ne koji je transponovan zato i pise ono +1 ili -..
|
Na korgu kad naprimer sviras iz G ,-1 transpoze na ekranu pise fis.Eto to je tako na korgu,dok na yamahi nije.
|
Alenmo nema meni potrebe Sejo da objasnjava sta je decko pitao. Ja sam vrlo dobro to razumeo. Ali sam takodje na tvoj komentar koji glasi "ne kontam sta ce nekome to", dao i adekvatan odgovor. Ne zelim da ulazim u raspravu, ali ti komentar nije bio na mestu niti odgovor na postavljenu temu odnosno pitanje momka kome je potreban savet ili razresenje problema. Uostalom na korgu je to izvodljivo, govorim iz iskustva jer posedujem korga. Znaci bilo odakle god da se svira, prilikom transponovanja bilo kog tona, na displeju pokazuje akord koji je transponovan a ne onaj koji hvatamo na dirkama. Sto znaci ako sviramo iz E a na tasteru transpose smo pritisnuli -1 na ekranu pokazuje Es i itd na ostalim primerima. A yamahu tyros sam imao ali nesto kratko tako da nemam mnogo iskustva i ne znam da li je to kod nje izvodljivo.
|
Da ne bude neke zabune.
Ja nisam nikome nista objasnjavao,nego sam se na kratko ubacio na temu, sa namjerom da je usmjerim,da eventualno sljedeci postovi nebi isli u krivom smjeru i da tema ne izgubi smisao. A za raspravu nema potrebe ni jedan od ucesnika na temi. Bitno je rijesiti problem i dati pravi savjet. Pozdrav, |
ne moze.....ako ce te utesiti sam sa sobom imam isti problem jer preko tyrosa sviram fantoma koji ama bas nigde ne pise za koliko je transponovan,pa to upariti.....
|
Ukratko i 100% provjereno - NE MOŽE - ... volio bih i ja da može ali valjda će bit na T4 ;-)
|
Ja bi da postavim u vezi ovoga jos jedno pitanje?
Kad stisnam tempo < > , nema promene, samo mi pokaze trenutni tempo i tek na sledeci stisak ili tockic dolazi do promene. Ali, kad stisnem na transpozeru < ili > on mi odmah spusti -1 ili +1 Pitanje: Kako da namestim tastere za transpozer da radi kao tempo? Na psr2000 mi radilo lepo i sad me muci T2 :lol: PozZ |
To i jeste tako u redu...
Razlog je sto prvim pritiskom dugmeta prizivas funkciju tempo i od tog momenta mozes tockicem motati na zeljeni tempo sto ide puno brze nego preko tastera. Znaci to je ,,predkomanda,,za tvoj multifunkcionalni tockic na Tyrosu. Transpoze i mora da reaguje ,,na prvu,, jer obicno i nemas vremena u toku sviranja pritiskati vise dugmica. Sve to ima svoje razloge i o tome su vec razmisljali konstruktori ;) |
Pa da to mi je sve jasno. A pitao sam iz sledeceg razloga.
Recimo: Pocrveneo pevac vice spusti nize, ja osinem -2, harmonikas dodje iz toaleta (malo karikiram) i pita gde si?! A ja navikao da stisnem transpoze < ili > I pise -2. E to je fora, sad kad kliknem on osine za -1 ili +1 :lol: Mada vec sam se navikao na T2 a i transpozer mislim da treba izbegavati. Valjda smo neki muzicari a ne malo + malo -. PozZ |
Pa nemoj da ga koristis ...:)
neces nikada transponirati na -5 ili? Znaci -1 je jedan jedini pritisak na taster...-2 dva puta a na nulu vracas pritiskanjem + i - tastera istovremeno. |
Malo je stara tema ali vredi reci,dakle moguce je
function-midi-edit-system-message sw-TRANSMIT ON-RECEIVE ON |
Upravo isprobao na Tyrosu 3 i ne funkcionise kao sto bi trebalo:confused:!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 20:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org