YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Vesele pesme koje se sviraju na proslavama (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14049)

nesaband 24.05.2010 11:44

Vesele pesme koje se sviraju na proslavama

pade mi napamet da pokrenem ovu temu jer se nasi ljudi uglavnom vesele na tuzne pesme koje se sviraju na proslavama.

zamolio bi vas da ako znate neku pesmu a da ima neki tekst koji je pozitivan a ne neki tugaljiv da napisete ime te pesme.

pozdrav:(

milepsr 24.05.2010 12:22

Neka peva ova kuca :)

Ili recimo domacine ziveli :) Mada to je za svadbe :)

p.s. A na kakve si tacno proslave mislio da ne dodje do zabune ?

vujanov 24.05.2010 13:31

Luckasta si ti, Kupicu ti Dance svileno maramce...

Jolly 24.05.2010 14:21

Tri metera somota,kafanska pevačica,of,Jano,jano...

nesaband 24.05.2010 15:15

@milepsr:
mislio sam uglavnom na svadbe na pesme koje su vesele.

hvala kolegama koje su napisali neke od veselih pesama.

nadam se da ce se neko setiti jos neke lepe pesme koja je vesela a da se trazi na proslavama.

Simke 24.05.2010 15:29

kume brate,neka kum lumpuje,evo majko stize nedelja,a moze i neka "vesela"od kvake..hehe

milepsr 24.05.2010 16:02

Ok, onda nisam pogresio sto se tice one dve :)

Ima toga jos dosta...

Severina - Ja samo pevam
Haris - Volim te ludo znaj
Dragana M. - Sto cu cuda uciniti

Nemanja88 24.05.2010 20:50

Marina Zivkovic - 'Ajde mori dan,dva
Marina Zivkovic - Igraj nek je veselo
Ana Bekuta - Veseljak
Stoja - Moje srce ostariti ne sme
Cana - Ima ima stila
Marija Trajkovska - Plava ciganka
Viki - Kud puklo da puklo
Viki - Tunel
Tozovac - Vlajina

I gotovo svaka rumba...

nesaband 24.05.2010 21:33

Nemanja88:
evo ti tekst stojine pesme pa mi kazi sta ima veselo u njoj sem sto je u brzem ritmu;)

Gledam kako ovaj zivot ide
zivot ide, a ja necu s njim
ovde gde sam, bicu kakva jesam
necu da ostarim
(2x)

Ref. 2x
Moje srce ostariti ne sme
jos sam zeljna ljubavi i pesme
telo gori, krv mi vri
ko je lud da ostari

Ljudi kazu nista vecno nije
neka nije, sta ja imam s tim
i umrecu menjati se necu
necu da ostarim
(2x)

Nemanja88 24.05.2010 22:01

Stvarno ne znam sta u pesmi nije veselo? Ima dobru "pricu" (da ne kazem text,posto bi bilo bas doslovno), ritam je dobar, dosta se svira na veseljima, ima fin forspil... Ali ako se tebi cini da nije vesela,onda OK ;).

P.S. Veliku vecinu tekstova narodne muzike znam napamet ;).

Damir_Coma 24.05.2010 22:07

pa kolega @nesaband sam ref. "dize" kod ljudi samopouzdanje :lol:, al ozbiljno kod ljudi srednjih godina kako bi to nas narod rekao. Ide isto i pjesma "Lubenica" ne znam cija tacno..

driftkiller 24.05.2010 22:16

Lubenica je Dzejova pjesma, koliko ja znam.

nesaband 24.05.2010 22:16

@nemanja88:
ja sam zato i stavio ovakvu temu da malo diskutujemo o pesmama.

kao prvo: pesma nije vasela samim tim sto je ritam nosi i sto se tebi on dopada ili meni.

u pravu si ti kad kazes da refren podize atmosferu ali to nije dovoljno da bi neka pesma bila vesela a pogotovo ako kaze u pesmi*necu da ostarim*.

nadam se da se ne ljutis,ali svi bi mi hteli da ne ostarimo ali je to sve u sferi fantazija.
Dodato:
Pesmu Lubenica ili ti Sandala je snimila sikica pa dzej koliko ja znam i spada u vesele pesme koliko ja znam.

Damir_Coma 24.05.2010 22:19

istina kolega:), do mene je izvini, ja definisem pjesmu kao veselu ako dize atmosferu i tjera ljude da ustanu, ali si potpuno u pravu da ne mora pjesma biti vesela za to, dovoljan je brzi ritam.. Ima se ovdje o cemu diskutovati...;)

nesaband 24.05.2010 22:23

sve je Ok kolege.

mislim da je tema dosta dobra da neke stvari razgranicimo sta je sta.

Nemanja88 24.05.2010 22:37

Naravno,svako ima razlicita shvatanja. Bilo bi malo monotono kad bi smo svi bili isti ;). Meni je recimo sentenca "Moje srce ostariti ne sme" izuzetno lepa, jer koliko god ko godina imao, najvaznije je kako se oseca iznutra (naravno,misli se na srce u prenesenom znacenju,ne na organ), i to je upravo ono sto pokrece ljude. Na zalost,ili na srecu, proces starenja je neminovan,ali je zato Majka Priroda ostavila prostora da makar u dushi ostanemo vecito mladi...

A sto se veselih pesama tice, mogu se dodati i Becarci sa njihovim "Moja mala lepa je k'o luce, kad se svuce lici na majmunce" :D.

Sejox 24.05.2010 22:40

Stoja je dovoljno stara,tako da je tekst ove pjesme,mozda dosao kasno za nju-bio ga veseo i li ne....;)

Ako je ritam presudan da pjesma bude "vesela",onda se nema sta puno diskutovati.
Znaci,trebalo bi da u tu kategoriju udju sve pjesme koje su u brzoj dvojci,
rumbi,brzom sa-sa i 9/8 od osnovnih ritmova.

Pretpostavljam da je @nesaband mislio i na tempo i na tekst pjesme.

Cinjenica jeste da u narodnjacima preovladjuju pjesme sa tugaljivim tekstovima.
Nije dzaba ona doskocica,kada su pitali nekog bivseg "yugovica" koji je znao svirati harmoniku-"sta je radio na zapadu".
A ovaj odgovara-"....a sta cu raditi.Prodavao sam tugu...."

Ali eto,kako se dogovorite....;)

Pozdrav,

nesaband 24.05.2010 22:51

@Sejox:
lepo si ti to sve objasnio.znaci stvarno ima malo veselih pesama u nasem narodu pa zato ne bi bilo lose da svako ko se seti neke lepe i vesele pesme da napise njen naslov ovde da nam to bude kao neki podsetnik.

hvala Sejox sto si ti to lepse objasnio od mene koja je poenta ove teme.

pozdrav

misa1265 24.05.2010 22:58

Vise sam kompetentan da govorim o klubovima,diskotekama ali bio sam u poslednje vreme na nekoliko veselja i mogu da primetim da ,,Ja baraba,a ti vila" na svakih 15 minuta se svira i ,,trubacke" pesme tipa Djurdjevdan,Bato bre... i moram da kazem Ceca-Kad bi bio ranjen(prvenstveno zbog truba,a zbog ritma i manje vise posto ja ne koristim neki brz sa-sa jer mislim da je bolje nego da udarim neki disko da ne moze lepo da se otpeva,al' na sve vise mesta cujem da se ne svira u originalu nego se ubrza do maximuma).Ovo sa cecom je mali offtopic al' mislim da vredelo pomenuti.Inace mogu ja,a i svi vi verovatno nabrajati ovakve pesme do sutra,napisao sam samo ove u poslednje vreme sto idu.;)

Sejox 24.05.2010 23:10

Samo kratko,da usmjerim temu na ono za sta ju je postavljac i zamislio.

Pisite naslove "veselih" pjesama sa "veselim" tekstovima.

Svi ostali naslovi pjesama su offtopic....;)

nesaband 24.05.2010 23:33

Hvala Sejox,mada ja mislim da nase kolege ni ne slusaju tekst pesme nego samo muziku pa zato nabrajaju pesme koje su brze ali ne i vesele;)

Znaci kolege,obratite paznju i na tekst i na muziku a da su vesele.

Burli 25.05.2010 00:11

Ja se obradujem kada odsviramo ili kada čujem da neko svira "Bekriju" od Ane Bekute, "Momak veseljak" od Marinka Rokvića ili recimo "Alaj mi je večeras po volji" od Olivere Katarine i "Na kraj sela čađava mehana"...

nesaband 25.05.2010 00:22

to Burli,to su lepe pesme

milepsr 25.05.2010 00:32

Fijaker stari

dominik 26.05.2010 14:45

Što se svadbe tiče mi sviramo:
- Hoćemo li brate zapjevati
- Ženim se
- Hej ne okreći glavu
- Živjela ljubav
- I zanesen tom ljepotom
- Najljepšu haljinu večeras obuci ...

milancepirot 09.01.2011 20:51

neznanka veseljak oluja itd
Postovano sa mobilnog uređaja

gagan 09.01.2011 21:11

Kad ja podjoh na bembasu
milica jedna u majke
djevojko moja odsedlaj mi konja
u ranu zoru
malo ja malo ti
itd ...., ima ih iha haj

mirandess 09.01.2011 22:01

evo i od mene,
1. Nasao sam pravu
2. Mladost je otisla
3. Ja jos uvijek kao momak zivim
4. Zlatne strune
5. samo reci da TO SU MENI EXTRA PJESME VESELE! :D mozes ih svirati na disco estam koji sam postavio al za pa2x-a je :D eto ako mi padne jos nesto na pamet pisem opet :D

tompa 10.01.2011 19:51

of jano jano,evo Snjezo opet snjegova,Miroslav Ilic - Devojka iz grada.

maestro79 15.01.2011 01:26

Na svirci-Kafanska pevacica,Ivana,Dajte vina hocu lom,Vlajna,Sumadija,Opa opa,Niska Banja,Oluja....A u kafanici-Sesir moj,Jedan stari kontrabas,nema lepse devojke,tri metera somota,evo banke cigane moj,s one strane morave,zapevajte pesme stare,Mirjana....

djorosaur 29.05.2013 14:00

Nikada se promeniti necu - Jovan Perisic
To Miki to - Ceca
Praticu te mala do meseca - Miki Mecava
Kazni me, kazni - Vesna Zmijanac
I tebe sam sit kafano - Haris Dzinovic ... itd. ima nesto u tom prokletom Sa ritmu koji tera ljude da djipaju i da tapsu ko orangutani...ja ga licno nikad nisam voleo i ovi moji iz benda su alergicni na njega! Al kad god se "zadrombulja" neka stvar u Sa ritmu, kad je veselje...ne moze da se ne djipa! Op, op, op... Opan Gangnam stajl!

ЂолеПФК 29.05.2013 14:50

Delim tvoje mišljenje. Kod nas na jugu 70% svirke ide u tom ritmu. Šteta sto nisam Šumadinac da se nasviram dvojki :D

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

Milan$ 29.05.2013 15:01

pre bih reko da kod nas na jugu 70% pesama ide na rumbu,pa onda sa sa,pa orijental, pa malo brza dvojka oko 140bpm, pa 9/8 i 7/8...

ЂолеПФК 29.05.2013 19:00

Не знам код вас у Нишу, код нас је овако. Мада сад су почели масивно да убацују усред са са или румбе разне битове, рок ритмове. Копирају онај фазон који сам ја чуо први пут од Амадеуса, а тај фазон је почео и Космајац да користи.

maricm 30.05.2013 08:54

Ejbg neznam ćirilicu

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

sale_band 30.05.2013 11:31

Šteta za tebe

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

djorosaur 30.05.2013 12:19

Vidim da si iz Leskovca prijatelju, pa sad ne vezano za temu, zanima me da li jos uvek postoji ona velika Discoteca A,B,C...tamo smo, ...jel bese 2005. god. svirali sa Natasom Bekvalac...Nikotin, Ponovo...ko je sad zvezda dole kod vas i koje pesme su sad aktuelne (eto da se vratim na temu) ?

ЂолеПФК 30.05.2013 13:30

Ne postoji više na tom mestu, ali je isti vlasnik napravio mnogo veću i moderniju diskoteku Safir, a postoji od većih i klub Aleksandar, ostalo su dosta manje. Inače ovaj što drži Safir je u centru napravio ogroman kompleks pa nam sad grad liči
na Dubai, dok se ne skloniš iz centra :D Misliš na lokalne ,,zvezde" ili? Po diskotekama je isti repertoar kao i u celoj Srbiji, a na rođendanima koje sam od skora počeo da radim klasika, na početku Merlin, Tropiko , Balasevica uglavnom svi sviraju, ja ne, iz principa, onda krene Džej i onda se samo rumba i sa sa sviraju. I uglavnom mi sve iste pesme traže, pošto omladina zna samo za Medeni mesec, Lukasa, Samardžića... kad odu mladi pa ostanu samo stariji pošto se kod nas uglavnom tako slavi, svi zajedno, traže mi pesme koje volim, ove starije, i uglavnom 80% bakšiša dobijem za tih sat vremena.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:29

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org