YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KOrg pa50 "zakuje" u sred pjesme (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14351)

Damir_Coma 26.06.2010 17:42

KOrg pa50 "zakuje" u sred pjesme

Postovane kolege, pokusavao sam danas praviti neke terce harmonike na svom korgu pa50 i desilo mi se da kad sam mijenjao ritam, ili elemente ritma ili boje klavijatura jednostavno zakuje i moram je ugasiti da "dodje sebi". Sta mislite, sta bi mogao biti problem tu? Da li da ocekujem da crkne?
Hvala.

skoricnik 27.06.2010 14:14

Da li cela klavijatura zablokira, ili samo ostane jedan ton da se cuje?
Probaj reinstalirati OS, mogao bi da ti resi problem.

gogspa80 27.06.2010 15:51

ja mislim da je to normalno, kod mene pa 80 cesto zablokira, najcesce kada pravim ritmove na njoj, pokusaj sa reinstalacijom os-a kako je kolega spomenuo...

Nenad023 11.07.2010 00:34

Druze to ne moze nikako biti normalno, ne pravi se klavijatura da blokira nego da radi perfektno. Moguce da ima rupe u OS, OS je jako tesko usavrsiti da radi perfektno, tko da cim pocne da blokira, resetuj os, da se zbog toga ne bi kvar prosirio na ostale delove ploce. Pozdrav!

driftkiller 11.07.2010 01:17

Ma da samo OS novi instaliras, meni moj Pa 50 zna milion puta zastopati, ili se cuje neki dio bubnja u pozadini, ili tako nesto.
Ali kao i kod tebe to je uglavnom kad se rade neki ritmovi ili boje, ali u svrci nikad.
Pozdrav

milan_lekic 11.07.2010 02:23

kada dio bubnja zakuje stisne se SHIFT i START/STOP i tako se "restartuje" ritam

Damir_Coma 15.08.2010 09:00

Kolege, da ne otvaram novu temu, htio bih Vas zamoliti za pomoc vezano za ovu istu tercu gore, desava mi se da kad pustim ritam i krenem s tom tercom da sviram upp1 boja mi svira cijelo vrijeme dok ne zaustavim ritam, ili nju ne iskljucim. A isto tako kad pustim ritam bez lower-a radi dobro, cim uhvatim prvi akord ponovo isto, zna li neko kako da to popravim? Klavijatura je Korg pa50 a terca je napravljena ovako:

Ensamble: Dual, Dyn: -3, Note +3

UPP1:HAMDO+OSTRA Off
UPP2:HAMDO+OSTRA Normal
UPP3:JV Gaj´Port Off

Dr.Abdul Ihmet 15.08.2010 11:28

Ja sam to resio instaliranjem novog OS. Uzdravlje

Damir_Coma 15.08.2010 16:02

Pa dobro to mi je najlakse uraditi kolega, hvala u svakom slucaju, samo mislim da nije do OS-a, vec do nekog mog pogresnog postupka pri pravljenju ove terce.

sstipa 17.08.2010 16:19

Probaj na mixeru da iskljucujes bespotrebne linije instrumenata - i ja nekad imam taj problem pa ga tako resavam !
Pozdrav

Damir_Coma 18.08.2010 10:53

Samo da javim da sam uspio popraviti to. Iskljucio sam UPP3 i sad sve radi kako treba. I ostale terce koje sam pravio imaju isti problem dok se ne iskljuci UPP3. Eto ako neko jos bude imao isti problem, tu je rjesenje. Hvala svima na odgovorima.

zabac86 10.09.2010 13:27

aper3 ne bi smeo da bude problem, moguce da je programska farba koju tu koristis ali taman posla da ne smes koristiti 3 boje za tercu.
cela donja strana preformansi meni su terce raznorazne i nisam imao taj probl.

moj ti je savet da skines neki set u kom imas uradjene terce i ubaci ih mesto tvojih, pa posle menjaj boje po zelji.
u vasa.set na downloadu imas dobre terce.

meni se klav zakucava recimo kada povucem nesto sa flopija i dok je DISC I USE ja menjam na neki recimo fabricki ritam koji sam doradjivao i koji u sebi ima u aperima programske farbe.
tada mi radi samo START/STOP i dirke. dakle moze da se svira normalno, ali bez promene ritma i bilo kojih drugih fnkcija.

mislim da je do toga sto mi je klav "puna do vrha" i sto je maltretiram, al to mi se desi mozda 3-4 puta u godini dana.

dakle savet sam ti dao, mislim da je pre to resenja nego "sakatiti" boju ili menjati OS.
poz!

Trenutno vrijeme na Forumu 23:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org