![]() |
KOrg pa50 "zakuje" u sred pjesme
Postovane kolege, pokusavao sam danas praviti neke terce harmonike na svom korgu pa50 i desilo mi se da kad sam mijenjao ritam, ili elemente ritma ili boje klavijatura jednostavno zakuje i moram je ugasiti da "dodje sebi". Sta mislite, sta bi mogao biti problem tu? Da li da ocekujem da crkne?
Hvala. |
Da li cela klavijatura zablokira, ili samo ostane jedan ton da se cuje?
Probaj reinstalirati OS, mogao bi da ti resi problem. |
ja mislim da je to normalno, kod mene pa 80 cesto zablokira, najcesce kada pravim ritmove na njoj, pokusaj sa reinstalacijom os-a kako je kolega spomenuo...
|
Druze to ne moze nikako biti normalno, ne pravi se klavijatura da blokira nego da radi perfektno. Moguce da ima rupe u OS, OS je jako tesko usavrsiti da radi perfektno, tko da cim pocne da blokira, resetuj os, da se zbog toga ne bi kvar prosirio na ostale delove ploce. Pozdrav!
|
Ma da samo OS novi instaliras, meni moj Pa 50 zna milion puta zastopati, ili se cuje neki dio bubnja u pozadini, ili tako nesto.
Ali kao i kod tebe to je uglavnom kad se rade neki ritmovi ili boje, ali u svrci nikad. Pozdrav |
kada dio bubnja zakuje stisne se SHIFT i START/STOP i tako se "restartuje" ritam
|
Kolege, da ne otvaram novu temu, htio bih Vas zamoliti za pomoc vezano za ovu istu tercu gore, desava mi se da kad pustim ritam i krenem s tom tercom da sviram upp1 boja mi svira cijelo vrijeme dok ne zaustavim ritam, ili nju ne iskljucim. A isto tako kad pustim ritam bez lower-a radi dobro, cim uhvatim prvi akord ponovo isto, zna li neko kako da to popravim? Klavijatura je Korg pa50 a terca je napravljena ovako:
Ensamble: Dual, Dyn: -3, Note +3 UPP1:HAMDO+OSTRA Off UPP2:HAMDO+OSTRA Normal UPP3:JV Gaj´Port Off |
Ja sam to resio instaliranjem novog OS. Uzdravlje
|
Pa dobro to mi je najlakse uraditi kolega, hvala u svakom slucaju, samo mislim da nije do OS-a, vec do nekog mog pogresnog postupka pri pravljenju ove terce.
|
Probaj na mixeru da iskljucujes bespotrebne linije instrumenata - i ja nekad imam taj problem pa ga tako resavam !
Pozdrav |
Samo da javim da sam uspio popraviti to. Iskljucio sam UPP3 i sad sve radi kako treba. I ostale terce koje sam pravio imaju isti problem dok se ne iskljuci UPP3. Eto ako neko jos bude imao isti problem, tu je rjesenje. Hvala svima na odgovorima.
|
aper3 ne bi smeo da bude problem, moguce da je programska farba koju tu koristis ali taman posla da ne smes koristiti 3 boje za tercu.
cela donja strana preformansi meni su terce raznorazne i nisam imao taj probl. moj ti je savet da skines neki set u kom imas uradjene terce i ubaci ih mesto tvojih, pa posle menjaj boje po zelji. u vasa.set na downloadu imas dobre terce. meni se klav zakucava recimo kada povucem nesto sa flopija i dok je DISC I USE ja menjam na neki recimo fabricki ritam koji sam doradjivao i koji u sebi ima u aperima programske farbe. tada mi radi samo START/STOP i dirke. dakle moze da se svira normalno, ali bez promene ritma i bilo kojih drugih fnkcija. mislim da je do toga sto mi je klav "puna do vrha" i sto je maltretiram, al to mi se desi mozda 3-4 puta u godini dana. dakle savet sam ti dao, mislim da je pre to resenja nego "sakatiti" boju ili menjati OS. poz! |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org