![]() |
Isecanje pojedinacnih elemenata sa mp3 snimka
Zna li ko da li je moguce sa mp3 snimka iseci samo da se cuje bas gitara,znaci da se obrisu bubanj,kontra,solo...?
Moze li sta u Sound Forge-u da se sta podesi u vezi toga? |
Nemoguće,a da se za rezultat može reći da je ok
|
da,pretpostavio sam:S
ok,hvala |
iz Mp3 ,definitivno ne..
|
Mozes sa Melodyne editor koji poseduje DNA Direct Note Access,s'tim sto ima tu puno posla i cackanja,a rezultat kako kad.
|
E kolega @ Siniša,
mene interesuje to pa ako bi mogli da nam napišete točno kako bi to mogli da napravimo,ali kvalitet tona da bude zadovoljavajući. Pošto kolege gore kažu da ne može a vi vidim znate da može? Zanima me Hau tu...? |
Napisa covjek, pomocu Melodyne Editora a napisa i da ce rezultat biti kako kad i sve sto napisa je tacno. Melodyne Editor nije bas napravljen za tu svrhu vec za korigovanje ili uklanjanje pojedinih tonova recimo iz gitarskih ili klavirskih akorda ali se moze pokusati i ovo odraditi a rezultat... "kako kad".
|
Pa napišite onda čoveku postupak kako i šta treba da se odradi pa nek vidi da li će mu odgovarati taj "kako kad" kvalitet snimka?
|
Da ne pisem badava, posto ima dosta pisanja, neka prvo on napise ima li uopste Melodyne Editor ali paznja, ne Celemony Melodyne PlugIn ili program nego dolazi samo u obzir Melodyne Editor DNA.
|
Pa što badava,napiši mali tutorijal pa da proba čovek,a valjaće i nekom drugom?
|
Ako se moze to malo detaljnije opisati,verujem da bi takodje mnoge zanimalo.
|
1 Privitaka
Ljudi nije to tako jednostavno kao sto mislite. Kao prvo mora da bude verzija koja poseduje DNA ne moze bez nje jer ona razdvaja polifone (wave wav aiff au snd mpd) file-ove na pojedinaène tonove i sluzi za manipulaciju sa tonovima iz tih polifonih fajlova. Kad ubacis pesmu u program dobijes ovo:
|
Sad u celoj toj zbrci tonova treba pronaci bas i izdvojiti ga,obicno ne bude cist ali se zna desiti da bude extra. Program je jako zgodan za izdvajanje glasa iz pesme da dobijete npr.matricu mada i tu ima mnogo posla.
Sto se tice tutorijala mozemo mi da pisemo ovde mesec dana i da vam objasnjavamo sta vredi kad ne poznajete program. Odete lepo na njihov sajt i tamo imate brdo tutorijala,lepo ih pregledate ili skinete sa neta(bar toga ima koliko hocete) upoznate se sa programom i sve ce da vam bude mnogo lakse i jasnije. |
Da ne bi doslo do zabune, i neke rasprave bez potrebe, kolega sinisa je rekao kljucnu recenicu:
Citat:
Ne postoji savrsen program za ovakve stvari, ali pomocu ovoga nekad se neke stvari mogu odraditi da budu super! :) |
sto se tice ovog dna cuo sam da je to spravica u kojoj se mozete "igrat boga" u audio snimcima, samo razocaran sam, jer sam mislio da su rezultati bolji
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org