![]() |
Konvertovanje semplova iz PA2X za Tyros2..?
Kako konvertirati semplove iz pax2 u tyros2 ?
Imam neke loopove iz jednog seta i htio bih ih čuti u tyros-u? |
Iz toga seta jih izbacis kao wav sa programom pa1xconverter i kao wav jih ubacis u tyros .
|
ok.
probat ću.Jel taj program free? sad ga nemam... |
treba da ima u download sekciji
a Mozes i sa Ekstreme sample converter od yamahe i direkt konvertujes i sredis u TVN .Njega nema u down sekciji ali se moze naci . |
Imam extreme sample converter.
ALi on ne vidi taj korgov format . Kad bude u vawe onda je ok.To znam. Hvala |
Da posto si napisao da imas taj loop u setu znaci da je on u PCM fajlu
Sa pa1x converterom ces ga izbaciti u wav a dalje znas onda . |
Da .
Sad sam instalirao pa1x converter . Kad kliknem na file samo imam mogućnost exit . Nema neki load ili slično . Probat ču sad to ... |
Kopiraj taj pa1x u folder gde su ti pcm fajlovi i onda ga startuj imaces onda sve funkcije.
|
Jel u redu ako samo kažem "Hvala" ?
Radi sve kao podmazano. |
Dovoljno vazno je samo da radi .
|
Ako mogu da postavim slicno pitanje, da ne otvaram novu temu...
imam neki set sa pa2x, i na njemu ima jedan drum set koji bi ja hteo da skinem sa seta, i da ga ubacim u pa1x. Sta mi treba da konvertujem to, i kako da konvertujem drum map koji se nalazi u SOUND folderu u nekoj banci, i kako da ga uopste povezem sa PCM fajlovima da mi se to sve lepo spakuje u jedan drum set na pa1x-u? Valjda bi mi oko toga trebala pomoci mapa bubnja koja bi trebala da ucita samplove koji joj trebaju, ali ja ni jedan od ovih foldera, niti onoga sto imam u njima, ne mogu da procitam na pa1x-u. Da li je ovo uopste moguce sto meni treba?! Hvala unapred, pozdrav!! |
Ti tu malo previse trazis...... to tako nece moci.
Nego evo ti nacin. Imas u download centra PA1x sample converter programa. Uzmi njega i extractiraj semplove i nadji semplove od bubnja kojeg ti zelis, i od njih napravi sebi novi drum kit kod tebe. A raspored tonova se zna koji je. To je na drum kitove u glavnom isti po GM standardu. Ili ako imas neki prijatelj sa pa2x moze ti on extractirati semplove bubnja da se ne mucis sa programe u kompjutera. A PCG nemozes ucitati iz pa2x. Ako imas zadnji OS moglo je ucitavanje boja .... znam jer jedan kolega sa foruma je ucitavao moje terce iz pa500 u pa1x ali za drum kit mislim nemoze. ;) |
Hvala acekorg, to je i meni palo na pamet, ali, problem je u tome, sto ne mogu da pronadjem te samplove koji mi trebaju! Sve se nalazi u, cini mi se 30tak banki, i taj drum set, se nalazi "svuda po malo", a i nekako mi ti semplovi koje pronadjem, ne zvuce kao na tom pa2x-u odakle sam ih skinuo, izgleda da su multisample-ovi, ili ne znam kako da ih nazovem, naime, jedan zvuk dobosa npr, se sastoji od vise sample-ova, govorim o jednoj dinamickoj varijanti, ne znam da l cete da razumete...
Nema, veze, ako ne moze, sta cu... tu je fabricki bubanj, i on nije los! :D Pozdrav |
@acekorg
Zar se ne može exportirati samo jedan multisempl sa svojim semplovima ? |
@romario
Moze se exportirati i samo jedan sempl ..... ali multisempl ne. Kad otvoris semplove od neki set, oni su ti podredjeni onako kako su u PCM fajlove. I tako listas, a nemozes videti koj sempl za sta je vezan i povezan. |
Auu...
To je malo bezveze ... |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org