YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ideje za biznis.. (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14592)

Damir_Coma 23.07.2010 19:24

Ideje za biznis..

Mislio sam, iako nije moje da mislim :lol:, da bi bilo lijepo da imamo jednu ovakvu temu.. pa ako neko ima ideju za neki biznis a zeli da je podijeli s drugima neka napise.. Evo ja cu poceti, iako je to vec malo zastarilo ovdje gdje ja zivim bi jos uvijek moglo dobro proci pruzanje usluga interneta na selima a u nekim slucajevima i u gradovima (mislim na wirelles)..

Vaxter 23.07.2010 19:44

Ne znam po BIH, ali po Srbiji nema leba od toga.
Svuda ima ADSL, bar...

Damir_Coma 23.07.2010 19:49

Ima i po BiH, ali u gradovima i nekim selima, dok vecina jos ne moze da koristi ADSL jer nema opticke kablove za telefon, jos uvijek je "stara mreza" kako to zovu ovi iz telekoma.. Ja recimo koristim wirelles jer nemam mogucnost za ADSL :">.. A ni internet klubovi u tim mjestima ne bi lose prosli, po mom misljenju..
I puno hvala druze @Vaxter za intervenciju, zao mi je jos jednom..

Vaxter 23.07.2010 20:08

Nema šta.
Takve stvari se dešavaju, i tu nema šta da se kažnjava. :)

Inače, ako imaš tu po okolini nepokrivenih sela, ili je kod tebe u selu loša pokrivenost trenutnih provajdera, onda i možeš da uletiš u posao.
Ulaganja nisu velika.
Veći deo opreme možeš čak i sam napraviti.
Routere, antene...
Umesto da te koštaju 300-500e po kompletu, možeš proći za stotinak, ako praviš sam.
Najveći problem ti je, u celoj priči, da obezbediš link preko koga ti izlaziš na internet, i preko koga ćeš da korisnike linkuješ.
Sve ostalo i nije prevelik problem.
Sa nekih stotinak korisnika možeš da pokriješ kompletne mesečne troškove (porez, link, račune za struju...), a sve preko toga je čista zarada.
Pa vidi kako ti se isplati. :)

Milan$ 23.07.2010 20:20

jedan od unosnijih biznisa po meni trenutno je izdrada papirnih kesa...uskoro u EU stupa zakon koji zabranjuje koriscenje plasticnih kesa,zbog dugog perioda njihovog "raspadanja",i moci ce da se koriste samo papirne kese..kako i mi jurimo za evropom i moramo da uskladjujemo zakone,moracemo i ovaj da primenimo...mislim da krece od 2012. godine ako se ne varam...ko krene na vreme da razvija ovaj biznis,moze lepo da zaradi,samo sto je oprema malo skupa za izradu tih kesa...najjefitnija masina koja izradjuje samo par razlicitih dmenzija kosta preko 10000 e,a one malo bolje masine ne smem ni da pomislim:D..pa ko ima ustekanih desetak hiljada od ove nase bogate letnje sezone=)) neka se baci na biznis:p....i ja bih,ali mi i nije nesto bogata ova sezona bila ...:)..poz za sve

EmirTotic 23.07.2010 21:52

Fiziotarapeut definitivno... :)
Kod nas se to bas ne isplati toliko kao u inostranstvu gde se jako ceni. Znaci, skolica i masiranje bakica po belom svetu! :))

marco 23.07.2010 22:37

Eh, papirne kese. Svaki put se nerviram kad cujem tu temu. Evropa se zalaze za eko, za ovo, za ono, protiv plasticnih kesa...
A pogledajte bilo koji, malo stariji, domaci film iz perioda SFRJ, i kome ima neka scena u prodavnici ili gde neko nosi robu iz prodavnice. Samo paprine kese.
E ali onda se neko iz te iste evrope setio da nam proda tehnologiju i masine za plasticne kese, pa da to malo proizvodimo, da zabatalimo i u staro gvozdje prodamo masine za paprine kese. E sad kad smo sve to pobacali, i presli na plastiku, sad ce lepo opet da nam prodaju ove za papir...

No, da ne bezim sa teme. Iskreno meni sad neko da stavi 10000 evra u kesu ispred, i da kaze evo ti, ne moras nikad da vratis, pocni neki posao, stvarno ne bih znao u sta da ih ulozim...

dejantb15 23.07.2010 23:12

Mislim da ugradnja klima uredjaja nije losa.Bavio sam se prije sa tim ali sada slabo.Mogu reci da je zarada bila izvrsna u vrijeme sezona,znacu kad prigrije svi hoce odmah klimu.

Ali mislim da je sve dobro kada ti mozes da prodas proizvod i da ne cekas pare po mjesec dana ,ili cak da ih nikako ne dobijes.

bokivelik 23.07.2010 23:19

....

Ulazimo u politicke teme ali moram da izjavim. Danas se na posten nacin nista od biznisa ne ispalti jer kad poplacas sve poreze i poreze na dobit i poreze na materijal i poreze na porezu:lol: i poreze na vazduh:))sto ga udises nista ti ne ostane. Ko izmisli ovu krizu svaka mu cast.:p

milepsr 24.07.2010 00:26

Najbolji biznis je biti na vlasti :)

Takodje i otvaranje doborg fast food-a. U Beogradu ih ima gomila, ali malo kvalitetnih. Sa kvalitetom bi se probio brzo.

zeljko 24.07.2010 00:50

Ovo sto kaze boki i ja tako msilim...Poooz

Vaxter 24.07.2010 02:18

@milepsr

Nije fora u kvalitetu, nego imati nešto mnogo dobro i jedinstveno.
Bucko, npr.
Mislim da nema fast fud-a koji obrće više para od pomenute picerijice.
Pica kao pica - nikakav kvalitet.
Jedinstveni neponovljivi prelivi - neprocenjico... :))

Ili jednostavno biti na dobroj poziciji, tipa oko splavova, škola, fakulteta ili meke za ovakve stvari - studentskih domova!

Vule 24.07.2010 02:27

Pre neki dan sam čitao u novinama da će se nakon donošenja novih propisa oko rada fast food-ova,naravno uskladjenih sa zakonima EU u Srbiji zatvoriti njih jedno 70% ,tako da mi ni to više ne miriše na dobar biznis

hammers 24.07.2010 03:29

Apropo zatvaranja fast food objekata...
Mislim da je krajnje vreme da se to uradi, jer u (ajde da ne preteram) 80% objekata je nedovoljna higijena...Pogotovo u objektima koji rade nocu... Ja sam prosle godine imao lose iskustvo bas zbog toga, i samo pukom srecom sam ostao ziv, a posle toga sam primio 10 infuzija...I to sa mojih 18. godina (tada)...I nikom nista, gazda lokala je neki $%#$@^ i niko u gradu ne sme nista da mu kaze...I to se desava naocigled svih...
A sto se biznisa tice, prevashodno je potrebna dobra volja, dobro poznavanje materije, dobra sposobnost komunikacije i snalazenja (ne moze svako da bude biznismen, da se ne lazemo), i obavezan pocetni kapital. A polje siroooooooko...;)
Mada je najbolje da se nista ne radi, nemas prihode, ali nemas ni rashode...Pozitivna nula uvek.....=)):p

amavrenski 24.07.2010 04:24

danas, po mom misljenju, ko hoce bilo cime da se bavi, ali mislim na posten rad, da redovno placa sve troskove, da ne muva i tako to, ne moze da opstane, jednostavno... pogotovo sad da pocinje od nule da razvija posao, da treba da ga razradjuje, ne verujem... oni koji danas rade neki biznis, mislim na one postenije, polako ali sigurno pucaju... mislim, da ovo vreme nije za pokretanje nekog biznisa...
evo neko je spomenuo u prici 10.000e, sa tim parama od nule ne mozete poceti nista ozbiljnije...

milepsr 24.07.2010 18:39

@Vaxter
Mnogo bolje si se izrazio od mene. :)

Uzgred gde je Bucko da probam ? :D

@amavrenski

Ne mora da znaci, i sa mnogo manje para se moze razviti posao.
Ja znam ljude koji su krenuli u posao sa 5.000e, i posle 5 godina imali su godisnji promet u firmi preko 5.000.000e. (nije u pitanju veleprodaja)

To znam jer sam radio 3 godine u toj firmi, do proletos :)

Uzgred, spomenut je internet, i to moze biti dobar posao, ali zavisi sve od lokacije na kojoj se posao razvija. Kod mene recimo u kraju da neko krene da radi ozbiljnije sa tim, razbio bi se od posla. Na centrali nema mogucnosti za ADSL, to sto je bilo otislo je, i nece biti u skorije vreme. Kablovskog neta nema. A ovi sto se bave wirrelesom, ili su pasivni u razvijanju posla, ili im je losa usluga.

amavrenski 24.07.2010 18:46

ajde mi kazi koji je to biznis :D , mislim, i ja bih ga vrlo rado radio... please... [-O<

milepsr 24.07.2010 19:16

Racunari :D Verovao ili ne :D

amavrenski 24.07.2010 20:12

pa verujem, mada sve zavisi kako se ko ubaci, i snadje...

Ace 24.07.2010 22:55

Biti unikatan u fast-fud nije lako ..... teško se dolazi do recept za nesto interesantno sto bi privlelko kupci, a jos teže je izmisliti nesto svoje.
A sto se tice interneta ne verejuem da bi to uspelo. Tamo gde provajderi nemaju postavljena oprema i ne nude svoje usluge ne verujem da ima puno zainteresovanih korisnici. U neke sela koje su daleko od grada teško da ces imati dovoljno korisnici da bih mogao raditi. Tamo ljudi nisu bas nesto zainteresirani za interneta.

btw. Šta kazete za mobilne toalete? :lol:
Tamo kad nekome zatreba usluga od vama, hoče, neče, platiče, šta ce :lol:
Mala šala :)

svrakan 24.07.2010 23:43

Smrt je najsigurniji posao ,uvek je i bio,znaci pogrebno,a ime firme Slatki snovi,hahaha.

Dare 82 24.07.2010 23:48

Svrakane svaka cast razmisljas kao Topalovici!Samo tesko da ce i smrt vise da bude dobar posao posto su poceli da prave ove kartonske sanduke.

Vaxter 25.07.2010 01:28

@milepsr

Da li je moguće da nisi kod bucka klopao?
Imaš ga na 2 mesta.
U Francuskoj i u Beogradskoj ulici.
Preporučujem goveđi i pileći preliv.
Ok je i sa ostalima, ali ova dva su ono što je pečat bucka.

zeljko 25.07.2010 01:44

Mozda pivaru otvorit:Dpiva jeftina a djeluje:lol:

Dell 25.07.2010 01:48

Ace jel ti to ideja iz kamiondzija? samo nemoj da te Paja cuje ima da te gadja necim :lol:

Ace 25.07.2010 01:59

Pa moguce je i kamiondzije da su uticali na mene. =))
I naslov ti dodje nekako blizak sa citata"Pajo imam strasnu ideju za biznis"

A inace realno .... koliko vidim ovde kod nas "toi toi" su osvojili trziste. Na svaka manifestacija su njihove toalete. :lol:

milepsr 25.07.2010 02:26

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 140392)
Mozda pivaru otvorit:Dpiva jeftina a djeluje:lol:

E razmisljao sam i ja to :)

Zemunsko pivo :D

Kakav naziv, a ?

munze konza i tako to :D

milanceshow 25.07.2010 05:28

Najbolji posao je "PRIVATNO KREDITIRANJE"!
Samo lezis i cekas odredjeni datum! :)

dejantb15 25.07.2010 09:57

Jeste Milaneceshow ali je uvijek jedna noga u zatvoru :)

caka012 25.07.2010 12:07

Kombinacija dva ovde ponudjena biznisa je pun pogodak. Pivara i toaleti. Jevtino pivo i skupi toaleti. Kad popijes mnogo jevtinog piva, ne pitas sta kosta toalet.

Dell 25.07.2010 16:31

znaci Milanche ti si zelenas :lol: ne mozes samo lezat, jeli ti utjerujes dug ili imas svoje ljude? :D :D
Inace, sto se mene tice, ja kad bih imao kapitala otvorio bi servis kompjutera, naravno sporedno uz neke glavne zarade, ali u biti kako vrijeme prolazi svako ima ili se barem sluzi pc-om, a i sami znate da se znanje mnooooooogih bazira samo na par osnovnih operacija tipa uci na msn, na facebook, dodati efekt slici, naravno preraditi je u photoshopu, pustiti pjesmu itd. a kad im se nekim slucajem pokvari nesto, najcesce su ti ljudi u panici, pogotovo ako se radi o virusu. Ako se radi o kvaru na hardware-u zaradi se osim na rukama nesto i na dijelovima. Posao nije prljav, nije bog zna nesto tezak, a zarada je dobra :)

Ace 25.07.2010 17:18

@caka012

E ovo sto si napisao je stvarno dobra ideja .... svaka cast :lol:

zeljko 08.12.2010 12:36

Jbg ja uzgajem kercice u stanu svaki put po 5 komada 1000 eura 2 puta u godini,a da sam na selu sagradio bih neku stalicu i radio to naveliko za izvoz u njemacku...kupuju svabe kao blesavi kerove=))

nikolakg 08.12.2010 13:26

Ja se pored muzike bavim i izradom ograda i gelendera od aluminijuma kao i ostali bravarski radovi...jbg mora se...:">

Trenutno vrijeme na Forumu 14:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org