![]() |
Bass Slide na LE
Caooo svima
Imam pitanje uvezi programiranja na Triton LE sa Bass Slide.. Jeli moze neko da mi pomogne i kaze kako mogu da programiram tako da mi bass slide sample samo na zadnjoj dirci levo radi ? Video sam da Srecko i Kosmajac imaju to na svojim klavijaturama naravno i drugi muzicari :) Hvala za svaki odgovor. poZ DaN€ |
Na, LE-u, u jednu kombinaciju, koliko mi se cini, a davno sam ga imao, moze da stane 16 boja.
Izaberes jedno prazno mesto, ubacis slide, i namestis key zone da bude samo na taj ton, tacnije C1. Ali pre toga slide u programu moras da transponujes da ti originalni zvuk sempla svira na C1, a ne detuniran, i slicno. Pozdrav |
Upravo tako,samo jedna mala ispravka....combi moze da poveze 8 boja a sequencer 16!ako nekom treba imam 4-5 slide-ova mapiranih po oktavama znaci od c1 do h1 jedan slide,c2 do h2 drugi i tako!
|
Mali nesporazum u terminima :)
U combi moze 8 programa, a u svaki program moze 2 boje :) Zato je i receno 16 :) @zoricd Bio bih zahvalan kada bih mogao da dobijem. @Dane85 A zasto bi stavljao samo na 1 dirku slide ? |
U combi moze 8 programa, a u svaki program moze 2 boje
Program je sastavljen od dva oscilatora a jedno Combi mesto može biti popunjeno sa 8 programa...jedan program može biti napravljen od jednog ili dva oscilatora a uvek zauzima jedno mesto tako da je ispravna varijanta od 8 "boja" jedan Combi max |
Evo postavljeno je druze nadam se da ce ti odgovarati!!!;)e sad ako ti nebude odgovarao keymap posto ti je tr 76 onda ga prepravi u awave studio na keymap i to je to!!!
|
Prepravicu ga ako ne bude valjalo ;)
Hvala jos jednom! :) |
Nema na cemu samo javi ako nesto zatreba!
|
Cao
Hvala na odgovorima i za pomoc @milepsr hocu da stavim pored bass i slide na jednu dirku, evo jedan snimak od Srecka gde to koristi tako kako bih ja hteo :) pogledaj na 6:12 min. Dodato: sry, dali zna neko gde i kako da stavim slide na c1 ? ubacio sam sample sad na PROG ali mucim se vec 5 sati ne mogu da nadjem taj key zone, nisam jos nikad to radio pa ako nadjete vremena i ko zna molim da mi kratkim koracima objasni. hvala |
Nemam sada tacno sinth kod sebe ali to radis u COMBI modu pa u meniju trazi negde gde ima npr c1-g5 i tago davno sam to radio......ako se nesnadjes pogledacu detaljno pa cu ti objasniti.
|
Izaberes COMBI, pa MENU, pa KEYZ i tu namestis raspon za svaki kanal.
|
hvala mile evo dosao ovde do KeyZ i kad udjem vidim ono sta si pisao c-1 i ostalo
e sad ako menjam strelicom samo mi ide dole i gore preko cursor, znaci neznam kako mogu da menjam sample, pise znaci na c-1 Bass a ja hocu da promenim za moj slide, to jos samo nisam razumeo. Jos jednom mnogo ti hvala !! pozz |
Combi pa menu i f3 pritisnes 3 puta-spustis na key zone.
|
@Dane85
Pa ides levo desno, koristis i to da pomeras kursor. Vrednost menjas sa DEC/INC ili tockicem. Koliko sam shvatio to te buni ? |
Ne bih da otvaram novu temu, ali da li je moguće ovako nešto uraditi na Pa50, ne mislim na bass slajd, nego da se vise njegovih semplova, raspored po Key Zone, ako neko znam, molio bih ga da kaze kako?
pozzz |
@driftkiller
Trebalo bi da je moguce. U Program mode kad pravis boju imas posle u "basic" trebalo bi da bude "Vel/Key Zone". Imas tamo za svaki oscilator da podesis key zone (top key, i bottom key). |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org