![]() |
Obrada zvukova Korg pa50sd
Treba mi pomoć oko obrade zvukova u programu.
Zanima me sledeće - Dali se odabirom ROM ili CARD mogu odabrati zvukovi koje se nalaze u klavijaturi ili na SD kartici?
|
Po mom misljenju logicno bi bilo da na osnovu tog odabira biras da li obradjujes zvuk sa ROM-a ili SD-a.. Opet jedini nacin da saznas sigurno je da probas.
|
Ne znam kako bi uopce mogao odabrati opciju CARD na PA50, kad je ta funkcija aktivna samo kod pa80 sa flash karticom, barem sto se boja tice. Imao sam pa50, doduse obicni, ali to nikad nije sljakalo, sto je i logicno
|
Druze, radi se o pa50SD, koji kako sam ja shvatio, ima umjesto floppy-a Card reader ili ima oboje, nisam siguran.. tako da vjerovatno podrzava tu opciju.. To je znaci, kako sam ja to shvatio, a moze biti i da nisam u pravu, nadam se da ce se javiti neko ko ima iskustva s tim.
|
SD nije nikakve druge funkcije nego i obicni floppy na staroj PA50. Kod pravljenja boja nema teorije da u editu boja uzima nesto sa kartice 100%.
|
Zdravo drugovi,
možda je nekakva greška na OS. Do prije par dana sam mogao odabrati opciju ROM ili CARD. Nakon nove instalacije OS više ne mogu. U svakom slučaju hvala. |
jedino da ti taj prethodni os nije bio onaj od pa 80 modificaran za pa 50? sjecam se da se meni na tom os-u u mixeru pojavljivao cak kanal od mikrofona :)
|
Napravio sam u programu dobar zvuk harmonike i hteo bi da dodam vibraciju kada pomerim joystick prema dole. Kako da to napravim?
Pozdrav |
i mene ovo zadnje pitanje isto interesuje ako ima neko da nam se javi bio bih zahvalan? :)
Dodato: naravno za pa50 |
Vjerovatno je ucitan set od pa80 i boje su vucene s flas card zato ti u oscilatoru stoji Samples / MS Hi Bank/Num: CARD ali kad prebacis na Samples / MS Hi Bank/Num: ROM vise ne mozes vratit na Card,,,sumnjam da si mogao odabirat sta si htjeo jer to ne moze ni pa80 kad katica nije u nutra
|
@korg pa50sd i @Aldin92
Momci za to morate da editujete ta boja u program. Idete u FILTER pa u FILTER LFO Mod. Tu kod LFO1 podesavanja na AMS dodate Joystick Y- i Intensity to A oterate u plus u ovisnost koliko zelite da bude intenzitet vibrata. Ovaj je najlaksi nacin da to uradite, treba da funkcionise ukoliko je LFO uredno sredjen. Probajte ;) Pozdrav |
izvini acekorg samo kako se dode do FILTERA.
a inace hvala na odgovoru :) |
Uh .... nisam seo na pa50 ko zna od kada ....
Trebalo bi da je Menu pa Filter! |
ok ja prvo stisnem boju koju hocu da pravim tu vibraciju onda idem na menu i tamo mi pise mixer, tuning, effects, track edit, RT ctrls, style ctrls, pads, utilities.
eh sad ja udjem u RT ctrls i tamo mi pise prvo rt ctrl: dmpt & expr onda prebacim page i pise rt ctrl: joystick da nije tu. ispod mi pise X:on Y:on X:on Y:on X:on Y:on X: off Y:off neznam sta da radim :( |
Citat:
Tako je kad necitas pazljivo sta sam napisao. To se radi u PROGRAM MODE. |
dobro opet pardon :)
evo sad sam u program modu i tamo mi pise samo naprimjer da nadjem svoj program i ja ga najdem i ispod pise u kojem je group pise user 1 i ispod pise MIDI CC 00: 121 CC 32: 64 PC: 41 hmm... |
Buraz .... sad pocinjem da mislim da probavas nakucavati postove ovde ........ evo jos jednom, skinuo sam sada User Manual pa ti pisem
U PROGRAM MODE ides MENU pa FILTER. Ides na FILTER LFO1. Tu imas podesavanje Joystick -Y to A s kojim dodelis -Y nasoke uticaj na LFO. I intensity to A na kojim podesis intenzitet vibrata. Toliko je procedura. Sad nije moguce da promasis! |
nije to moja namjera acekorg
ok idem u program udjem u menu i tu ima filter super ali kad udjem u filter nigdje nema filter lfo1 ali nema veze kad mislis da stavljam ove postove zato sto sam gladan download sekcije onda necu vise pisati naci cu sam nekako. hvala ti ipak na strpljenju jer znam nije lako sa nama pocetnicima :) |
Hvala ACKORG uspeo sam.
Druže92 Aldin pokušat ću ti objasniti kako da to napraviš. Prati redosled! 1). program, 2). menu, 3). LFOs ( nalazi se na desnoj strani ekrana ), 4). sa ( - page + ) idi na page 14 5). podesi na AMS ( joystick - ) a Intensity poteraj u plus. |
hey hvala ti ti korgpa50sd sad sam i ja uspijo :D
poz svima :) |
Trenutno vrijeme na Forumu 10:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org