YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Jbl Prx 600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14907)

cecaparis 27.08.2010 02:32

Jbl Prx 600

Da li neko zna kada ce se pojaviti nova JBL Prx serija 600 na evropskom trzistu.
Video sam neke cene u Americi npr. prx 635 ce kosta 999$ i da li one ako ih porucim iz amerike mogu raditi u evropi,posto im iza pise 100V-240V 50/60Hz 5A
600W.

Beethoven 27.08.2010 08:17

Mogu raditi u Evropi, pogledaj sa njihove zadnje strane prekidac 110/220V...

Kod nas ih vec ima tj. mogu da se naruce a bice i uskoro na lageru.

Moja procena, sredina septembra.

Pozzz

P.S. Kad je Amerika u pitanju, izasle su u prodaju 10. avgusta. :)

cecaparis 27.08.2010 11:42

Da video sam prekidac pozadi na kutiji.To je extra.Da li mozda zans kolika ce ima biti cena kod nas,jer ako su skuplje nego u Americi bolje ih je onda naruciti u Usa.
Unapred zahvalan...

Beethoven 28.08.2010 02:03

Cene u Srbiji, prve koje su se pojavile u oglasima:

PRX 612 - 945e
PRX 615 - 1080e

Cisto da mozes da se preracunas.

A ako se potrudis i raspitas, i u Srbiji se moze naci jeftinije od ovih cena... :)

Pozzz

cecaparis 28.08.2010 02:49

Posto ja zivim u Francuskoj mozda mi se vise ispalti da ih porucim iz Usa samo neznam kolika je carina.

cecaparis 21.10.2010 21:04

De se pohvalim stigao mi je konacno PRX 635.Za sad sam samo probao muziku prko Iphona i
mogu vam reci da rade fantasticno posebno do izrazaja dolazi bass dok visoki cini mi se malo
manjkaju.Sad ne znam u zivoj svirci kako ce to raditi ali videcemo.Jedina zamerka je na zvrsnoj izradi malo su bili aljkavi oko "finisiona"...

Dule Va 14.11.2010 18:52

Kako su se do sada pokazale kutije _?

Beethoven 14.11.2010 21:19

Odlicno. :)

Imaju sve sto treba. Snagu (jake su ko grom), kvalitet zvuka(i na malim i na vecim snagama), lagane su i male, ima ih i napred ("bacaju" daleko), prelepo izgledaju...
Sta ces vise? :)

Govorim o PRX 615, posedujem 4 komada. :)

Pozz

Dule Va 15.11.2010 10:51

Trenutno radim na Art325a sasvim sam zadovoljan a Jbl Mrx 515 kao neka sredja kategorija i visoka SRX 725 su me stvarno odusevili pa mislim da je ova serija nesto izmedju a i ogovara mi sto je aktiva u pitanju.
Malo me samo buni ovaj ,,bass reflex,,jer nisam imao priliku da se susrecem sa tom vrstom zvucnih kutija.

Beethoven 15.11.2010 14:18

I ja sam se bojao bass reflexa pozadi (zbog stavljanja kutija po coskovima i uza zid) ali mogu ti reci da nema nikakve razlike u odnosu na kutije sa bass reflexom napred. Jos mi se cini da je ovde bolja situacija, odlicnog bassa na pretek... :) Nema smetnji.

Nema greske, kutije su mrak. :)

Pozzz

cecaparis 17.11.2010 13:05

Taj bass reflex stvarno pravi lepu smek kada kutija stoji uza zid ili jos bolje u neko cosku.
Sto se tice samog sound-a rade fino otprilike u klasi RCF ART 725 stim sto PRX ima jedan mali plus ipak su drvene.Sto se tice snage to je to rade bez promene zvuka i bez izoblicavanja,ali jedana stvar mislim da wati nisu tacni ali kako god rade,snazne su izbacuju kvalitet...

Beethoven 17.11.2010 19:52

Ali, ja sam se bojao da ne pojaca bassove toliko da pokvari zvucnu sliku, da ne moze da se radi. Medjutim, prijatno me iznenadila konstrukcija. Ipak je najbolje kad ne stoje uza zid a u cosak nikako. Najbolje zvuce kada iz njih ima prostora.

Koliko su watti tacni to ne znam a nisu ni bitni kad je snaga u pitanju koliko je bitan Max SPL.

A kutija je jaka ko grom, nista jace u zivotu nisam cuo (kad su pasivne i aktivne 15" u pitanju). Ima snage na izvoz. Kutija za medalju. :)

Pozzz

Dule Va 19.11.2010 17:41

Po nekoj proceni koliko mogu da pokriju dve 615,ako si probao Art325a mozes li mi napraviti neko poredjenje_?

Beethoven 19.11.2010 23:02

325a sam probao na "jen-dva" samo, nisam imao prilike da sviram na njoj. "Duvali" smo je malo da vidimo sta ce izaci i koliko jako... Na osnovu tog testa, meni 615M svira i jace i lepse. Opet kazem, nije to adekvatno uporedjenje.

A sto se tice pokrivanja prostora, to je bas individualna stvar. Za nekog ce pokriti i 300 ljudi, za nekog ni za 100 nece biti dosta. :) Tu ne bi da iznosim misljenje. :)

Jedno cu ti reci, gurao sam ih skoro u maximum za 40 ljudi (dve kutije) a desilo mi se da sviram za 170-80 ljudi u sali koja prima oko 400 a mozda i vise (sala ogromna) isto sa dve i zavrsio sam posao (da ne objasnjavam sta se desilo pa sam krenuo samo sa dve kutije, jbg).
:)

Tako da je to individualna stvar. Kutije jako lepo sviraju tako da snage nikad dosta, ne paraju usi, ne smetaju. Lep zvuk a snage kolko oces. :)

Najbolje da probas ako imas mogucnost.

Pozzz

Vule 20.11.2010 02:17

@ Betovene

Mozete li samo da mi razjasnite kako izgleda to "duvanje" prilikom testiranja kutije? Slucajno imam ART325 pa me zaintrigirala vasa procena tih kutija,na osnovu kakvih parametara prilikom "duvanja" ste doneli sud,ili je to samo,sto bi rekao moj drug Aca "pausalno iznosenje misljenja"? Hvala

jcaci36 20.11.2010 02:22

Citat:

Originalno postovano od cecaparis (Post 143836)
Da li neko zna kada ce se pojaviti nova JBL Prx serija 600 na evropskom trzistu.
Video sam neke cene u Americi npr. prx 635 ce kosta 999$ i da li one ako ih porucim iz amerike mogu raditi u evropi,posto im iza pise 100V-240V 50/60Hz 5A
600W.

a ljudi moji

aleksandar72 20.11.2010 02:46

Kolega jcaci36 procitajte pravilnik sajta gde ce te naci odgovor na vasa pitanja:
http://www.yu-midi.org/forum/faq.php...nload_problems

Obratite paznju na tacku 7 pravilnika!

Inace pitanja koja je postavio kolega su sasvim relevantna!
Sredinom 8 meseca PRX600 serija nije jos bila stigla kod nas(EUR) a to sto kutija radi na "Unity Power Supply" sistemu nije svakome poznato.

Pozdrav

Beethoven 20.11.2010 13:02

@Vule

"Opet kazem, nije to adekvatno uporedjenje."

Vule 20.11.2010 15:56

Ja znam da je to tako,zato nemojmo davati pausalne ocene i neproverene informacije. Tema nije ART 325 tako da ne bi nastavljao dalje. hvala

Dule Va 20.11.2010 17:09

Ja sam zamolio kolegu Beethovena da mi pomogne svojim dosadasnjim iskustvima u odluci u vezi kupovine ovih zvucnika, svakako smo poredili zvucne kutije sa zvucnim kutijama tako da tema sigurno nije promasena.
Kolega kakva su vasa iskustva vezna za Prx615_?
Svakako bi mi i vase iskustvo dosta pomoglo u odluci.

Vule 20.11.2010 17:23

Ja nemam iskustva sa tim modelom zvucnika i ne bi komentarisao...nema svrhe davati ocene necemu sto se dobro ne isproba i proveri

Dule Va 20.11.2010 18:43

Slazem se ovo je novi model tako da ce tek moci da se razgovara o pouzdanosti.Za sada je dobro dosla svaka informacija.

Beethoven 21.11.2010 04:24

Meni su kutije odlicne, ne mogu im naci ni jednu zamerku. Zvuk je odlican, snage ima kolko oces, sve izlazi kao ti volja, tacan precizan bass, na svim snagama rade odlicno tj. skoro isto (kad im se da malo vise signala, rade bolje, sto je normalno). Pojacala se tako reci ne greju, vrlo malo se oseti pozadi da su hladnjaci topli...

Kutije su bombona, ja sam obrnuo net uzduz i popreko, sve zivo pregledao i PRX 615M je odneo pobedu. Svim ostalima je po nesto falilo (na papiru). Ove kutije su imale sve sto meni treba, probao sam ih, ustanovio da su im i snaga i zvuk perverzija i tu je kraj.

Neces se pokajati ako ih uzmes a moja ti je preporuka da ih prvo probas (ako je to moguce).

Pozzz

cecaparis 03.12.2010 17:53

Jbl PRX 600 ok rade ja sam prezadovoljan i necete se pokajati ako ih uzmete.Jbl PRX 615 mozes uporediti pre sa RCF Art 725 to je otrilike ta gama.I jedna i druga rade odlicno pitanje samo ukusa i brenda koji preferirate i naravno novca sa kojime raspolazete.

zox2003 05.12.2010 00:44

PRX615M kupio par prosle nedelja i probao danas...Kutije su STRAVA...Da napomenem da jos imam 2 x PRX535 i 2 x MRX518 sub-a....PRX615 mi sladje i cistije rade nego starije PRX535...Prezadovoljan...Kutije su ubice....Razmisljam da prodam ove dve 535 i kupim jos dva 615M....

accordst 15.09.2011 19:08

Citat:

Originalno postovano od Beethoven (Post 158760)
Meni su kutije odlicne, ne mogu im naci ni jednu zamerku. Zvuk je odlican, snage ima kolko oces, sve izlazi kao ti volja, tacan precizan bass, na svim snagama rade odlicno tj. skoro isto (kad im se da malo vise signala, rade bolje, sto je normalno). Pojacala se tako reci ne greju, vrlo malo se oseti pozadi da su hladnjaci topli...

Kutije su bombona, ja sam obrnuo net uzduz i popreko, sve zivo pregledao i PRX 615M je odneo pobedu. Svim ostalima je po nesto falilo (na papiru). Ove kutije su imale sve sto meni treba, probao sam ih, ustanovio da su im i snaga i zvuk perverzija i tu je kraj.

Neces se pokajati ako ih uzmes a moja ti je preporuka da ih prvo probas (ako je to moguce).

Pozzz

Kolega Beethoven ako može mala pomoć.
Meni se JBL PRX 615M ,po tehničkim specifikacijama ,a između ostaloga i po dimenzijama i težini u najužem izboru.Kako vidim ti si prezadovoljn s njima.
E sad ovako,trenutno još uvijek sviram na Dynacord PM1000 II i koristim SX300 satelite i Sb 122 basove,ta kombinacija mi je bila best buy kad uzmem u obzir,kvalitetu,snagu i dimenzije(težina) kutija i naravno da radi i ne kvari se.
U planu mi je jbl prx 615m 2kom i mikser soundcraft MFX 8 ili efx 8 .
It tvog vlastitog iskustva jel možeš uporedit ta dva sistema i navesti mane ,odnosno prednosti.
Što se tiče kvalitete i snage da li bi sa prx-evima i soundcraft mixeronm bio na dobitku ili gubitku jednog od to dvoje(mislim na kvalitetu i snagu navedenih sistema)???.
Koja je bitna razlika između MFX 8 i EFX 8 soundcraft mixera?

Hvala ti unaprijed!

Trenutno vrijeme na Forumu 09:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org