YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Pitanje oko automobila (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14950)

EmirTotic 30.08.2010 17:39

Pitanje oko automobila

Pozdrav prijatelji. Pre svega da vam se izvinim jer postavljam pitanje koje nije iz oblasti muzike na muzickom forumu. :)

Ovako, snimio sam jedan dobar BMW. 1995 godiste, 2000 kubika i 129 KS kabrio. Auto je u odlicnom stanju samo me interesuje kolika bi bila registracija za njega?
Mozda je glupo pitanje ali znam da ima dosta ljudi ovde koji su dobri poznavaoci automobila. Sve najbolje.

grandia 30.08.2010 17:51

ciao emire, ja se javljam posto mi nesto nije jasno u podatcima koje si napisao ... :(

95´, 2.0 i 129 KS ?

tu nesto ne stima, 95god. 2.0 ti je E36-320(i) a on je sestak (V6) i ima 150 KS ako se ne varam ...

il ti je to E30 ??

EmirTotic 30.08.2010 17:54

Jao ja se izvinjavam, 1990 godiste je auto. To sam gledao neki Alfa Romeo '95 pa se zbunio. Ne mogu vise, sve sam pobrkao, samo mi kola u glavi. :))

Znaci 1990, 2000 kubika, 129 ks. Provereno ispravan i full stanje.

Vule 30.08.2010 18:29

1 Privitaka
Emire,jel ovakav? :D

EmirTotic 30.08.2010 18:36

Joooooj brate isti skroz samo crn. :) BMW 320i je u pitanju. Odakle ti ova slika da nadjem ako ima veca za wallpaper...? :)

Vule 30.08.2010 18:38

Pa ovo je moj auto :lol: vidiš da sedim u njemu :lol:

EmirTotic 30.08.2010 18:41

AAAAAAaaaahahahahaha =)) brate nisam znao kako izgledas pa nisam ni skontao. =))

Jbt. sto ti je dobra makina nema sta, bas ti zavidim. A i dobro ti stoji. Prelep je.
Jel bi mogao ako ti nije frka da mi ukratko objasnis kakav je to auto, kolika je registracija, koliko trosi (ili benzina ili plina) itd.? Eto kad stignes ako nije frka...

Al me ubi sad sa ovim, nasmejah se ko covek! :))

Vule 30.08.2010 18:50

Vidi ovako,ovaj auto mi stoji više u garaži,po meni osim za gledanje i ko voli te polu-oldtajmere ne služi ničemu...ja sam ga proletos malo vozikao i zezao se i to je sve. Kao nov je,sve originalno na njemu itd...

Ali...ako hoćeš moj savet nemoj ga nikad uzeti,ni ovakav ni sličan a evo i zašto:

1. Mali je i neudoban,pogotovu ovaj kabrio koji i nema puno veze sa starom trojkom,sav je skučen itd itd

2. Za vožnju je "prevazidjen"...mnogo se dernja a iako je "šestak" ne ide ništa posebno

3. Troši ko troglava aždaja,potpuno nepotrebno

4. Nije ni bezbedan auto...te trojke su poznate kao "mrtvački sanduci",ima više udesa sa njima nego sa svima ostalima zajedno,a tebe kao mladom vozaču nikad takav auto ne bi preporučio

5. BMW ka brend ne volim...kvarljiva roba generalno a ovi posebno,delovi skupi itd...sav je na struju i stalno ga nešto zeza

6. Ne znam da li sam nešto izostavio...u stavri sigurno jesam al ne mogu da se setim :lol:

Ako ti se ovakav auto dopada neka ostane na tome...ne kupuj ga za sebe ;)

EmirTotic 30.08.2010 18:56

Hvala ti na iskrenom savetu i dobro je cuti to od tebe koji ga vozis. Nemam vise ideju sta da uzmem, nemam nesto puno novca al nemam ni tako malo. Sredina neka...
Jbg. bas mi se svidja auto, nema sta, ovaj tvoj beli je vrh, odrzavaj ga i cuvaj, mnogo dobro je imati ovako nesto.

A reci mi jos, ovaj krov koji nije hardtop, sto se navlaci jbg. ne znam kako da se izrazim, crni ovaj :) jel on moze po snegu i kisi da se vozi?

Vule 30.08.2010 19:03

Može,nije frka...krov je platneni i pakuje se pozadi,ima mali gepek baš za to. Da sad ne pametujem oko kola,veliki izbor postoji ali za ovo što znam da ne treba uzimati sam ti rekao ;)

EmirTotic 30.08.2010 19:06

Ok videcu vec nesto. Hvala ti puno. :)

grandia 30.08.2010 20:01

bravo vule, sve covecanski i iskreno receno ;)

emire, podsecas me na mene kad sam ja bio u tvojim godinama i uspeo vozacku ... u svaki auto sam gledao kako izgleda unutrasnje, dal mi se svidja armatura, enterier, menjac itd. ... samo sto sam ja u to vreme bio lud za japance posto su bili jeftiniji od svabskih automobila i uvek su imali bolje standardne zahebancije, koje su kod svaba bile "extra" i kostale vise ...

moj tadasnji san je bio jedan ALFA 33 SW (sportwagon) sa nekim ludim felnama i auspuhom :rolleyes:

polako samo, nemoj da zuris sa kupovinom i za pocetak nesto manje al komotno za voznju dok dobijes praksu. najvaznije je da je auto ispravan ;)

pozdrav

EmirTotic 30.08.2010 21:24

Pa ne znam, volim i Alfa Romeo tipa 145 ili 146.... U principu danas ne postoji los automobil, ali isto tako nijedan nije savrsen.

nesaband 30.08.2010 22:51

Brate,kupi ti lepo Ladu karavan GTL kabrio i ne brini se,ima mesta za ozvucenje i sve ostalo=)),(salim se naravno).
A sad ozbiljno.svaki kabrio je lep auto ali on i ima svoju namenu,a to je da se malo zezas i vozikas leti,da se mazne neka dobra ribica i tako to!svaki kabrio je skup za odrzavanje i registracija je skupa obzirom da ima toliko konja.

E brate,ja sam imao ladu i to obicnu i slatko sam je vozio par godina!
Pozdrav

zeljko 30.08.2010 22:58

Neso a sta imas sada od auta?:D

aleksandar72 30.08.2010 23:27

Davne 1994g sam imao ovaj autic,bio je godinu dana star.BMW Dark Blue metalik,sa AZEV 17" felnama,koza,klima,hardtop(koji mi nikad nije trebao,posto kabrio krov je odlican)...etc.Imao ga do 97',zadnja tura je bila,Frankfurt-Pula-Rijeka-Dubrovnik...iz CRO preko SRB/MKD za Halkidiki ^:)^
a ja neozenjen :D
U gradu 10-12l/100Km, (valjda posto je bio nov)na otvorenom 130-150Kmh,ca.9l
Nikad problema!
Posle njega sam uzeo Lanciu Deltu Turbo HF,odlican auto,193KS na nekih 1100Kg,a potrosnja...MILINA!
isto ko i BMW,ali sve to na 50Km ;)

nesaband 30.08.2010 23:34

@ZELJKO
heheheheheh!!!,Imam KIU rio LS,turbo kabriolet=)),pomogao mi jedan moj drug iz Minhena da je kupim,odlican auto.

zeljko 30.08.2010 23:37

A jel ??? super auto nema sta...mislim da ima i klimu ili?...:lol:

nesaband 30.08.2010 23:46

zeljko,dobicemo kartone:lol:,upropastismo temu koju je covek postavio.
A klima radi super,danas da je nisam imao prokljucao bi u autu kada sam se vracao iz Novog Beograda.

Emire izvini zbog skretanja sa tvoje teme,necemo vise.

EmirTotic 31.08.2010 01:55

Videcemo sta ce biti, jos malo strpljenja i bice to ok. Kao za klavijature, cekao, cekao, cekao pa tyros dodje...

Ma nemojte da mi se izvinjavate Neso nije problem uopste, trebala mi je informacija i dobio sam je iz prve ruke od Vula koji je ispao car i dao mi stvarno iskren i nepristrasan odgovor. :)

Trese mi se ladaaaa... :)) U tom slucaju nije ni wartburg losa kombinacija, ima i karavan a kabrio se da napraviti! :))

amavrenski 31.08.2010 05:20

moja preporuka je da pregledas malo japance, imaju dobrih modela, sve zavisi koliko para imas...

Simke 31.08.2010 09:03

kao prvo Emire sagledaj realno i postavi pitanje sam sebi za koje potrebe ti treba auto i kakav?!Ne znam koliki ti je budzet,i moras ako je kako kazes neka osrednja svota novca,onda moras da gledas sve na pr:da je jeftin za odrzavanje i delovi pristupacni,da ima dosta komocije u njemu,da je mali potrocas,registracija da te ne izuje iz cipela,i najbitinije da je sa siguran auto kako sa tehnicke,tako i sa strane sigurnosti...itd.Ne zaleci se na prvi koji ti se svidi da mislis da je dobar..ostavi sebi vremena i prostora za gledanje i sumiranje dal je auto ok ili ne! Jbg auto se ne kupouje svaki dan,bar ja tako to gledam
Najbolje je da odes na auto forume,i pregledati svaki post od tog auta koji ti je zanimljiv...tek tad ces shvatiti mane i vrline tog auta!
Kad sam bio u fazi kupovine auto,2 meseca sam blejao(dan-noc)pored kompa dok nisam nasao,i uzeo ono sto mi odgovara!

milanche007 07.09.2010 02:35

moras da znas da li hoces smekerski auto ili rabadzijiski.to ti je prvo.ni za jedna ne treba da zalis,uzmi sto ti se svidja neces se kajati.vazno je da je tvom srcu dobro a pare se nadju za sve.jedino boli kda treba da se daju:-)

pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 02:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org