![]() |
Pravljenje stylova na Cubase
Bio bi zahvalan da neko objasni postupak pravljenja stylova pomocu Cubase??
hvala unaprijed |
Povezem klaviajturu preko midi kabla i krenema da radim kao midi fajl . . . Npr ako odredim takt 4/4 i onda izlupam bubanj 4 takta(1var) 4 takta(2var) Fill i tako sve koliko mi treba odredis lepo Gm standard da ti bass bude na drugom kanalu,bubanj na desetom i zapamtis gde ti je koja pratnja ili solo ako radis intro i sve to exportujes kao midi fajl i posle iseckas lepo u Style Works-u i to je to . . .
|
i ja sam zamisljo to da ide tako samo hoce li biti isti zvuk u cubase i na klavijturi???
|
Iz kompjutera MIDI OUT - MIDI IN u klaviajturi i slusas sa elementima koje mislis da koristis u ritmu i to je to!Provereno i najbolji nacin rada na taj nacin . . . Pola mojih ritmova je tako radjeno jer ja univerzalne ritmove (rumba,dvojka,7/8 itd . . . ) sam sam pravio od nule na taj nacin ;)
|
treba li ista namjestat na kompu ili na klavijatrturi jer nevjerujem da ide na midi outi z kompa i da ce odmah svirat na klavijaturi!!!
|
E jbg sad znas da moras da namestis u podesavanju zvucne kartice da ti midi ide na Midi out i u klaviajturi nadjes lepo midi settings i podesis sve lepo . . .
|
nemam sad jos kabla za mdi out sutra cu kupit pa isprobat ..pa cu se javit da vidim jesam li ista postigo!!!
|
Vazi ako ne uspes javi se ali prati ovo sta sam pisao i mora da funkcionise . . . .
|
kupio sam kabal spojio i nista neprikaziva na cubase midi device da ima midi out???
|
Eko podesi zvucnu kartu da ti midi ide na midi out po drugi put ti pisem ali ti ne citas!!!
|
na kontrol panelu zvucne kartice nemam komande za midi,tako da jedino mogu podesit u cubase na midi device!!!
Dodato: Izvinjavam se sto nisam napomenuo da imam Zvučnu karticu M-Audio FireWire 410, i preko nje sam isao MIDI OUT i IN!!!! |
kad uđeš u play control(pojačavanje glasnoce ) izaberi odrednice-svojstva .
reproduciranje i izaberi midi synth- i onda ce ti se pokazat jos jedan fader . |
e ovako, otkrio sam u čemu je problem. Kad dodam midi traku mogu da postavim izlaz na midi out ali kada importujem midi fajl nemogu to da uradim. Neznam sto to ..
|
Importujes fajl kao GM1 ja mislim i tada ti izbacuje sve spakovanu u jednu traku kao standardni midi fajl a kada ga izbacis kao GM0 onda ti izbaci svaku traku posebno . . .
|
Ali marko i treba mi svaka traka posebno pravim style !!!
|
Eko ti ga radipo trakam ali kad zavrsis moras da ga exportujes i da sklopis sve u jednu traku jer ti SW ni Style to midi ne vidi to razlozeno po trakama!Moze da ti vidi samo kao standardni midi faj i nikako drugacije!!
|
Znam to da je tako,ali sam mislio dok editujem kanale da mi ide na out!!
|
@mr eko
Pokušaj ovako-Cubase-Preferences-MIDI-MidiFile i sasvim dolje makni kvačicu sa Import to Instrument Tracks pa na OK i uvijek bi ti sada Cubase trebao otvarati MIDI trake. |
Da pitam i ja nesto oko toga,dali je moguce drugacije da ako odradim taj midi fajl na cubase da onda sync da radim traku po traku u styledit mode na pa800 tako sam ja pre radio kad sam imao g800 odradi ceo midi po trakama i onda iden na sync preko midi sto znaci stisnem play na cubase onda mi na roland se u kljuci rec e tako trebalo bi na mze i na pa800 i cubase.hvala
|
pa80i emu0404
da ne otvaram novu temu kako da povezem emu0404 i pa80 da kad radim ritam u cubase da vucem boje iz pa 80
|
Zvucna karta EMU 0404 ima na sebi MIDI OUT i MIDI IN ulaz i izlaz.
Trebalo bi midi kablom spojiti MIDI OUT na PA80 u MIDI IN na EMU 0404. Za ostala podesavanja u Cubase i sta treba,moze napisati neko ko to radi. |
Mislim da ovo pisem po 20. put . . . Jedan kraj kabla u midi IN u klavijaturi a drugi kraj kabla na midi OUT u zvucnoj kartici!Nasteliujes zvucnu karticu da di ti midi zvuci idu na midi OUT a ne na Microsoft GS synth i onda ako se opet ne cuje steluj u klavijaturi GLOBAL-MENU-MIDI SETINGS I POMERAJ DOK TI NE PRORADI!I ja mislim da je to to,ako ima neko nesto da doda u redu i mislim da vise ne treba komentarisati u ovoj temi!!!!
|
Citat:
Kad napravim disolve part,nije to to . Gledao sam u preferences ali ne vidim import to instrument tracks . imaš li rješenje za mene,da midi otvaram u više kanala ? |
@romario
Kod MIDI postoje dvije vrste formata-0 i 1!Kod formata 0 ide sve u jednu traku, dok je kod formata 1 svaka traka za sebe.Ako je sve u jednoj traci napraviš kao što si napisao-disolve part i dobivaš svaku traku za sebe?Zašto nije to to?Trebalo bi biti! |
Dobijem bubanj u više traka recimo ...
i još mi uleti neki kanal pride,bezveze . Ono što si napisao učinilo mi se kao rješenje tog problema |
Greska je sto obavljas Disolve po Midi notama. Treba da uradis Disolve po Midi kanalima. Jos brze ce ici ako u Preferencama aktiviras Auto Disolve Format 0.
|
Ali ne vidim to u Preferences ...
Ni Auto Disolve Format 0... Ni Import to Instrument Tracks ... |
@romario
Ides File pa preferences. Sa leve strane imas sekcija MIDI i na nju nadovezana podsekcija MIDI file. Stisni na MIDI file podsekciju, i u deo Import settings stikliraj "Auto Dissolve format 0". Ispod njega je odma "Import to instrument tracks" Inace ko sto su ti vec rekli kad sam delis fajla kad ides MIDI pa Dissolve part, odaberi "Separate Chanels" a ne "Separate pitches". |
Hvala kolega ZLATEk..uspio sam.. ;)
|
2 Privitaka
Ne znam,nema tih naredbi ,bar kod mene ...
|
e golemo..koja je verzija cubase???mislim da nema veze ovo ali eto ..
|
Ja koliko se sjecam,ove opcije o kojima govorite ne postoje u Cubase SX3.
U Cubase 5 ih ima,a ne znam da li ih Cubase 4 posjeduje. |
Ok ,
hvala na pomoći svima . |
Koji Cubase software je najbolji za Korg ???
I koja je najnovija software verzija i gde mogu da je dobijem kupim ??? |
Da ne otvaram novu temu,samo kratko da upitam jer je odgovor vjerovatno
jednostavan. Malo sam htio da testiram Cubase 5 i njegove audio i midi funkcije. Audio fajlovi u MP3 formatu izlaze normalno-svi instrumenti sviraju. Fajlovi u Midi formatu-svi instrumenti sviraju,osim bubnja. Bubanj se ne cuje nikako. Na traci pise GM Drums ali nema nikakvog signala na njoj,niti se cuje. Sta bi trebalo podesiti,jer na Cubase SX3 je sve radilo normalno. Ili da procitam uputstvo....;) |
u mene otvori isto ali se cuje...mozda trebas izlaze podesit za taj kanal!!!
|
@romario
To ce biti da je kod tebe neka od preistorijskih verzija cubasea. Moraces ici preko Midi pa na disolve part po midi kanalima (prije toga markiraj tu jednu traku koju si dobio uvodjenjem midi fajla). @sejox Sta svira, koji instrument, modul, vst... ? |
@tranzit
Importovao sam obicni midi fajl,cisto da vidim radi li ta opcija. Cisto iz znatizelje da probam,i boljeg upoznavanja funkcija. Nije se cuo bubanj nikako. E onda sam vidio da svi ostali instrumenti idu preko HalionON a na opciji za traku Drums nije bilo odabrano nista,lijevo u podesavanjima za Output i Input. Odabrao sam Drum Groove Agent One i vidim da se tu mogu birati razni drum kitovi. Da li sam dobro odabrao ili ima i bolje.?......mozda eksperimentisati....;) Inace nisam jos nista vezao,niti koristio VST trenutno. |
Sejo, i ja sam isprobavao taj Groove agent One. Od to sto dolazi uz njega, nista mi se ne svidja, vecinom su neke elektronce. A inace vidim ima Improt funkcija i ucitava PGM format a to je format od Akai masine.
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org