YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Boje i semplovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   vase misljenje u vezi seta za korg pa50 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15194)

bojanlook 16.09.2010 10:52

vase misljenje u vezi seta za korg pa50

iteresuje me da li moze svaki pa50 da zvuci kao onom liku sa yutube, mislim da li je bitno imati korg pa50 sa SD-karticom ili sa ubicnim flopijem. a mislim na ovog lika
http://www.youtube.com/watch#!v=_aWo...eature=related
kada bi imao neko taj set da ovako zvuci bilo buh super......pozzzzzako

milan_lekic 16.09.2010 12:03

pa ako imas taj set zvucati ce ti isto kao i tom coveku

cecaparis 16.09.2010 12:15

Mislim da nema veze da li je sa SD karticom ili Flopy discom....Zvucace isto samo da imas ovaj set.

semirrr 16.09.2010 12:52

pa druze SD ti je samo zamjenio stari flopi ....radi lakseg u brzeg baratanja sa setovima ...i noviji racunari tesko da imaju flopi ....znaci sve je isto sto se tice funkcija samo et mjesto flopaija stavljena je SD kartica .... znaci zbog seta je takva klavijatura ....lijepo nađes covjeka sto to svira i kupis od njeg taj set i imas i ti isto kao i u njeg ...

yamahapassion 16.09.2010 13:06

Cenim da ovo nije "suv" Pa 50. Ima tu jos nekih externih semplera....

Ace 16.09.2010 16:58

I meni tako zvuci. Ne bih rekao da ovo moze izaci sa obicni pa50 :confused:

Damir_Coma 16.09.2010 17:07

Za drumkit sam skoro 100% siguran da vuce iz nekog semplera, a i pojedine boje, a ipak vecinu ovih boja je moguce imati na pa50 bez semplera, samo se treba potruditi i znati sta hoces, i naravno poznavati program boje svoje klavijature.. Ja poznajem momka koji je na pa50 napravio boje skoro identicne MOSS bojama i bojama sa tritona..kolega @acekorg zna na koga mislim. Samo masta i poznavanje klavijature su potrebni.

Dejan 16.09.2010 17:08

Ja ipak mislim da je samo PA50.

milan_lekic 16.09.2010 17:12

i ja se slazem sa dejanom87

Damir_Coma 16.09.2010 17:16

Na klavijaturi se vidi da su ukljuceni midi kablovi, sto naravno ne mora da znaci da tako vuce semplove, mogu to biti samo terce ali ih na snimku nisam cuo, a zasto bi mu inace bili ukljuceni bezveze:). To je naravno moje misljenje, a ne mora da znaci da sam upravu:).

nemanja 1982 16.09.2010 17:19

Ja mislim da je u pitanju samo PA50,jer treba dosta vremena i znanja za sredjivanje bilo koje klavijature!Moje misljenje!!

Ace 16.09.2010 17:26

Stvar je dosta diskutabilna .... na klip imenom Juzni Vetar11 od istog uploadera se ne vide MIDI kablove pikopcane u klavijaturu, mada ipak me sound iznenadjuje :confused:
A pitanje u temu je stvarno besmisleno. Kakav god pa50 da imas moze da zvuci isto kao ovaj ako ga isto sredis. Pa ako ovaj lik koristi eksterni sempler, mozes i ti da koristis opet ces zvucati isto.

nemanja 1982 16.09.2010 17:32

Ne znamo nista kod ne kontaktiramo ovog decka.Nego ja mislim da nema nista tj.nikakav sempler,ali sto kaze Ace mozes i ti da prikacis sempler!pozz

Vex 16.09.2010 18:54

Ljudi,zagrejte stolice i upoznajte svoje 50-60-80-ice. Ovde nema apsolutno nista semplovano. Dobro uradjen User DK,mozda je i propusten kroz neki efekat,boje u desnoj ruci su sve napravljene iz interne memorije. Ja ne vidoh nigde midi kabl. Vidim 2 kabla banana-banana (L-R) i treci kabl mi vise lici na trecu bananu koja je volume ili expression. A razmisljajte prosto: da je stvarno povezao sempler ovaj covek koliko otkida na JU-VE sigurno bi u sempler stavio originalne semplove sa SP12 ritam masine,ne bi stavljao ovaj bubanj sigurno (koji je jos jednom kazem i tvrdim interni iz klavijature) i + bi narokao semplove za desnu ruku, a od toga ovde nema nista. Poslusajte bolje. PoZZ!

yamahapassion 16.09.2010 18:58

Taj se decko kod mene raspitivao davnih dana u vezi Vsamplera, posto je slusao neke moje videe na youtube pa mu se svidelo to.... E sad, ko ce ga znati, moje misljenje je da je ipak neki soft sempler, a mozda i gresim...

just_be 16.09.2010 20:33

ovo je set za pa50 i nije100% semplovano nista.Slusao sam kod jednog kolege , mislim da su cak identicni setovi.I da je sempler bio bi originalni dk sa originalnim prijelazima od JV.Ovo je malo preradjen interni Dk.

korg18 16.09.2010 23:27

korg18

pozz,ovo sve izazi sa p50,ja sam imao nekada pa50,ta klava se da uradit moras dobro zagrjat stolicu.kao sot kolege kazu isto ce zvucat,ove boje su sve uradjene na pa50 nikakvi midi,sama pa50 pozz.
Dodato:
zaboravio sam napomenut,meni se ne svidja ovo bas toliko moze ova pa50 i bolje probajte set koji ima u downloadu moj backup pa50 koji sam postavio,ja iskreno nisam zadovoljan,jer pa50 moze duplo jos bolje od ovoga.

zvoburic 16.09.2010 23:35

Nema nikakve veze to što je sd kartica umjesto floppy diska, al po midi kablovima se vidi da je spojen na neki sempler, a i čuje se...

mimiki 17.09.2010 00:28

meni se pa cini ko da ne svira on ili kasni ton za slikom

Ace 17.09.2010 01:32

Ton kasni kod mnogo klipove a to je rezultat verojatno zbog slaba upload brzina pa zna se poremetiti audio u odnos na video, znaci nije to nista presudno.
A kablove izlaze iz Line out a ne iz MIDI. Ko sto sam rekao u moj prethodnji post ima i klipove gde se vidi da u MIDI prikljucak nema kabal tako da je moguce i da je zvuk iz pa50.

gagan 17.09.2010 01:45

Drugari evo da kazem i ja koju . Koliko sam ja sluso snimak ja mislim da on vuce bubanj iz nekog semplera , a solo boje i terce iz korga , i samo iz korga . Korg kad se sredi extra zvuci fenomenalno , recimo picked bass uz dodatak 7 eq moze tako da radi kao pravi bas .Jednom recju iako sam yamahovac govorim to iz iskustva jer sam imao korga pa 80 bez semplova . hvala

armin 17.09.2010 01:55

pa ja necujem ovde nikav zvuk "extra" to su sve normalne boje i ritmovi sa korga, kad kazem ritmovi mislim na drum kit koje posjeduje... samo sto je covjek dobro otkucao ritam...

sto se tice boja to se zna da se korg vodi medju prvima (za nasu muziku) i da se moze dosta toga na njemu odraditi...

tako da je moj zakljucak da je ovo normalni pa50 samo sa dobrim majstorom..

pozdrav

Dejan 17.09.2010 02:12

Potpisujem tvoj post armine!!!

bojanlook 29.09.2010 18:50

dobro ljudi hvala na odgovorima , e sada jedno pitanje, ima li neko ovakav set za korg pa 50 ako ima molio bih da ga stavi u download sekciji...pozzz

Nemanja88 02.10.2010 21:16

Imao sam Pa 50 (odlicno napakovan) i gotovo sam siguran da je bubanj iz nekog samplera, jer je dosta "ostar", a kao sto neko rece, vide se i midi kablovi. Sto se boja tice, nisu ni nalik samplovima, pogotovu harmonika (odlicna je, ali nije sampl), pa su najverovatnije samo dobro ustimovane...
Dodato:
Pogledao sam sve klipove koje je snimio kolega na ovom Pa 50, u komentarima navodi kako je ovo obican Pa, i da sampler nije zakacen. Na ovom snimku se vidi da je koristio izlaz za slusalice, na cijem kraju su 2 cinca, koji se preko konvertera kace u lap top kako bi snimio zvuk, a video zapis je ocigledno sa web kamere. Dakle, ono sto je neko pomenuo da su L i R kabl, nisu, vec su ipak Midi kablovi...

Korg pa50 Mercedes kolo 2
You need to upgrade your Flash Player

Ace 02.10.2010 21:51

@Nemanja88
Ovaj klip je od istog coveka i vidi se da nema MIDI kabal nego je to kabal iz audio izlaza. Za ostale klipove necu nista da tvrdim osim to da je sound dobar pa sad dali je preko sempler ili je tako sredjen bas me i ne zanima mnogo.

Korg pa50 & Juzni Vjetar11
You need to upgrade your Flash Player

Nemanja88 02.10.2010 21:56

Da, ali na ovom snimku bubanj i zvuci drugacije, da ne kazem losije ;). Kako god, tema se zove "Vase misljenje u vezi seta" ;)...

Pozdrav.

driftkiller 02.10.2010 23:12

Ovo je obicni Pa 50, ljudi ko da niste slusali moje demo snimke i culi kako moze on da zvuci. Moze jos mnogo bolje i od onoga moga samo je meni mrsko sjediti i sredivat ga. I ja cu datis vojs e tsamo da se nakanim da ga izvadim iz klavijature!

Jamča 03.10.2010 01:34

hmmmm

pa da.... obicni pa50...hehehe
Ja stvarno neznam sto ljudi bacaju pare i kupuju Pa2x ili slicno?
A evo, kao sto kazu ljudi malo sednes , zagrejes stolicu i opaaaaaaaaa.

Daj bre niste deca, pre svega na ovim snimcima ne svira jedan te isti tip, zar ne cujete razliku? A po pitanju kablova, zasto nije stavio jedan snimak bez kablova, onako na suvo samo na zvucnike?

Youtube je pun takvih "majstora" a vama se pusi mozak.

@Vex
Mozes li ti ovako da doteras svoj Pa2x pa da ovako zvuci? naravno bez semplova....

@ driftkiller
Slazem se i meni bi stvarno bilo mrsko staviti disketu u floppy i snimiti set.

pozz

PS: bez obzira dali je fake ili ne, covek zasluzuje pohvalu za trud ;-)

vingula 03.10.2010 01:36

Gledajuči ove sve video snimke....zaključak je jedini, ovo je 100% PA50 bez ikakvog dodatnog semplera, iako nemogu reč da mi je ovo VAUUUUUU set da je nešto novo, jako je ljepo složeno i uređeno ali ništa jako ekstra (ukusi su različiti), ali za kljavu bez semplera....jako ljepo napravljeno i sređeno, i "JV" bubanj je ako se nevaram samo tomovi sa Electro DK-a ....ako grješim, nek' mi je oprošteno ;)

nelica2002 03.10.2010 10:23

neznam ako ne vuče niikakve samplove,onda je stvarno dobro sredio taj PA50.

Minicevac 03.10.2010 10:40

Kolege svirao sam na Korgu pa50 dve godine i to mi je bila prva ozbiljna klavijatura, provodio sam dan i noc sa njom,nakon toga pa60,80 i hocu da kazem da sam 101% siguran da je ovaj zvuk dobijen od fabrickih-internih boja...na korgu je sve promenljivo i od ''babe se stize do devojke''tako ne bi trebalo da vas cudi sto moze ovakav zvuk da izadje iz ove klavijature!Moze da zvuci i mnogo bolje...Ja sam na ovom sajtu skinuo jos bolji set za Jv,potrazicu ga kasnije jerl ga vec duze vreme ne koristim i reci cu vam koji je naziv jer imam na 1000 setova za pa 50.60.80 i neznam koji je tacno...Vecina kolega zna da je ovo samo pa50 a i ostali bi trebali da znaju da ovde nema nikakvih eksternih semplera ili slicno!Covek je s'tim kablovima klavijaturu povezao direktno u lap top kako bi zvuk bio kvalitetniji i tu nema sta da se prica vise...

dalibor jarmina 03.10.2010 12:37

hmm

odakle taj tip svira mercedes kolo? kolko znam, original je iz a-dura, a on ne svira tako, ali zvuči kao da je iz a-dura, malo pogledajte (poslušajte), terce uopće ne mijenja, a terce "šaraju", malo gore, malo dolje drugi glas...

driftkiller 03.10.2010 13:00

@jamča ne moras da provociras, nije mi mrsko snimiti set na disketu nego moja klavijtura je rijetko na stalku pored racunara, i ovo jeste Pa 50 na bilo kojem snimku, a pregledao sam sve od ovog lika, i nema semplera nema nista, sve se ovako moze uraditi, a sto ljudi kupuju Pa2X evo : zbog boljih tipki, izgleda, semplera, ekvalajzera, prosirenja i dodatnih mogucnosti. A sa Pa 50 svako moze da kvalitetno odradi bilo koju vrstu svirke, pa cak i studiju da snima, ja garantujem!

@ dalibor jarmina ono mercedes kolo je uradeno po varijacijama sve, i mozda je trasponovano, ali onde sint svira terce i sve, a on samo drma prvi glas.

dalibor jarmina 03.10.2010 13:18

...

ok znam da svira prvi glas, al kako mu se mijenjaju terce, malo gore, malo dolje?

Ace 03.10.2010 15:05

@dalibor jarmina
Kolega Driftkiller je mislio da je terca snimljena na traka u ritma i svira automatski sa ritma.
_____

A sto se tice ova tema koliko vidim svako kaze svoje misljenje a ne iznese argumente. Cak se pojavili i nabijaci postova pa neko i po dva puta pisao, pa brisao sam postove. Zato odsad, one koje tvrde da je 100% Pa50 da su se uverili i sami, neka izvole pa taj dokaz koji ih uverio uploadovaju da probaju i druge clanove. A ne svi tvrde da imaju cak i bolji set a niko nista da pokaze nego cujemo babine devetine kako pa50 se moze bolje srediti i od pa2x .... malo sutra.
Zato da pricamo razumno i sa fakte, nije ovo glasanje pa da svaki clan glasa jel to iz pa50 il nije .... u suprotno ce tema pod LOCK.

Minicevac 03.10.2010 16:22

Posto sam bio prozvan;) set je uploadovan,to je set koji ce perfektno raditi na klavijaturama kao sto su Korg pa50,60 i 80 i ne zahteva sempler...Taj set sam odavno skinuo ovde ali se ne secam pod kojim je nazivom bio pa sam ga sada postavio pod nazivom''Juzni vetar.set'' i nadam se da ce se pravi vlasnik ovog seta prepoznati i biti ponasan na svoj trud...Ritmovi su slicni ovima ali zvuk je cak i bolji uvericete se i sami i dosta verno izlazi zvuk juznog vetra...na klavijaturama kao sto su pa500,800 i pa2xpro ovaj set nece zvucati isto(neke boje ce biti izoblicene,a to se desava zato sto su fabricki semplovi,tj interne boje sa roma sa pa80 recimo razlikuju od internih boja sa pa800,neki su bolji a neki losiji verovali ili ne) kao sto bi u prethodno navedenim klavijaturama(pa50,60,80) i bice potrebno prepravljanje...Siguran sam 99% da svaku boju koju ste culi u onim snimcima pronacicete i u ovom setu...A to da pa50 bolji zvuci od pa2xpro to je vec smesno,fora je u tome sto su klavijature pa50,60,80 najbolje isprogramirane odnosno provaljene takoreci do maksimuma i sve sto je moglo da se izvuce muzicari su to ucinili a vreme korga pa500,800 i pa2xpro tek dolazi...Pozdrav veliki svim kolegama!

Vex 04.10.2010 06:04

A ja ne znam kakvo je to tvoje pitanje

Citat:

Originalno postovano od Jamča (Post 150786)

cista mlatka..jel si ti napisao iz fazona da imas i pa80 i pa2x? Ako stvarno imas oba sta ce ti onda pa2 pored pa80? Sto si bacio pare?? Ja sam kupio pa2 zato sto mislim da mogu da iskoristim njegov potencijal.

Citat:

@Vex
Mozes li ti ovako da doteras svoj Pa2x pa da ovako zvuci? naravno bez semplova....

kad vec pitas ovako blago receno "bez logike" : naravno da mogu bez semplova da sredim pa2,al ne bi zvucao tako nego mnooogo bolje jel u startu pa2 ima mnogo kvalitetniji i veci interni rom od pa50 ;) nema smisla uopste i traziti od nekog da radi tako nesto...

a sto se tice terci u snimku "Mercedes kolo" : namenski ritam odradjen za ovo kolo,koga mozete naci u svakom recimo petom setu za korgov aranzer...i sta je tu sad filozofija u praznoj traci da se odsvira samo terca za kolo,i naravno,covek je odsvirao po potrebi gde treba (i to se cuje cak na jednom mestu da je lose odsvirao,netacna mu je terca) gornja-gornja,donja-donja i posle samo svira primu,terca je u ritmu i eto...prosto ;)

svrakan 04.10.2010 11:13

Au kakva prasina,vidim da tu postoje dve struje,prva struja je ona koji su mladji muzicari i kojima je set svemir,a drugi su iskusni koji cim cuju vide da je set sasvim pristojan za pa50,ali nista dalje od toga,cak znam da na ovom forumu ima par njih koji imaju lepse sredjene pa50ke,a sto si tice JV,pa to na svakom korgu moze od fabrickih boja da se sklopi da zvuci dobro.

Vule 04.10.2010 12:01

Citat:

pa da.... obicni pa50...hehehe

Evo ja imao para viška i nisam znao gde bolje da ih potrošim a baš prolazio pored radnje gde je u izlogu stajao PA2 pa reko da malo potrošim...što da ne

E ,da...uzgred da vas podsetim a posebno vas Kolega @Jamča,da je pitanje u temi jasno postavljeno a ovo o čemu vi pišete nema veze s tim,samo može nekoga nepotrebno da isprovocira...ajmo da pišemo na zadatu temu ili da stavljamo katanac,hvala

Trenutno vrijeme na Forumu 02:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org