YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Style works Reference Map (povisuje tonove) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15407)

korda 28.09.2010 15:43

Style works Reference Map (povisuje tonove)

Kad pravim neki stil za korgov aranzer,bilo koji sa midi stila,kad napravim taj stil na kraju ne bude jacina tonova ista kao sto je u midi fajlu,npr:ako je ritam gitara bila 96 poveca mi se za 10,ili uobicajeno za bas,ako je bio u midiju 100 ide konvertovanjem na 110 itd.sto nije slucaj kad se nesto radi za rolanda ili yamahu,vrijednosti ostaju iste.Zna li neko u cemu je problem.
Pozdrav

korda 01.11.2010 23:25

Zar niko ne zna:mad:

nesaband 01.11.2010 23:30

sacekaj malo kolega da gagan pogleda tvoj post i verovatno ce ti reci sta je u pitanju.

budi strpljiv malo kolega tako dobro poznaje STW kao sto ga gagan zna.

Teodor 16.03.2011 23:10

Da ne otvaram novu temu..

Imam slicno pitanje... Recimo, kada pravim ritmove u STW(konvertujem iz MIDI fajla).. Imam npr dva midija, od kojih je jedan znatno tisi od drugog, i kada napravim od njih ritmove i tada je jedan ritam
znatno tisi od drugog. Moje pitanje je : Da li postoji nacin da iznivelisem (nekim programom, Cubase ili neki drugi nacin) da kada napravim ritmove od 10 recimo midija sa razlicitim jacinama da mi ritmovi budu jednako glasni?
Nisam mozda bas napisao pitanje najjasnije ali mislim da me razumijete. Jednostavno, napravim nekoliko ritmova od midija, i iako recimo, pojacam bubanj na klavijaturi na svim ritmovima na 127 (korg Pa80 je) opet nije ista jacina na svim ritmovima. Ja to podesim na klavijaturi da bude priblizno ali opet se razlike cuju..Bas je problem, pogotovo na zivoj svirci-na ozvucenju.
Hvala unaprijed na odgovoru..

gagan 17.03.2011 02:16

Evo odgovora ,,, Da bi iskonvertovani ili napravljeni od midi fajla bio isti kao u aranzeru fabricki , mislim po jacini , treba da kreirate mapu , tj reference map u stw. To se radi tako sto se 10 ritmova iz vaseg sinta uvedu u stw u na zadato mesto , ja sam postavio a dwn prvi deo upustva za STW tamo vam sve lepo pise .... Tek kada kreirate reference map , onda konvertujte do mile volje i pravite ritmove. pozdrav

Teodor 18.03.2011 22:36

@gagan Hvala vam kolega na odgovoru. Ja sam vec napravio reference map, ali i sa ucitanim reference map i dalje postoje razlike u jacinama.. Jednostavno, kada na nekom ritmu pojacam npr. bubanj na 127 on je i dalje tisi nego bubanj na nekom drugom ritmu pojacan na 127( pa cak i na 100-110). Da li je mozda potrebno jos nesto podesiti (maximum expansion factor, ovde na apply tabu ili nesto drugo) ili bi to trebalo da radi bez problema tako? Ja sam razmisljao da u cubase-u pojacam sve trake na maksimum, pa da onda konvertujem midi u ritam i kasnije smanjujem jednu po jednu u klavijaturi do odgovarajuce jacine, ali nisam siguran ni da bi to urodilo plodom... Hvala jos jednom svim kolegama dobre volje.

gagan 19.03.2011 02:05

Poverite vrednosti u referece map , doterajte kako vam odgovara i sacuvajte promene i to je to , nemoguce da nije u redu al ako vam treba dalja pomoc tu sam , odgovoricu vam .

Teodor 19.03.2011 06:23

Proverio sam sada Reference Map.. Ja sam isao na to (kad sam ga pravio) da sto vise fabrickih ritmova ucitam, kako bih imao sto vise instrumenata u reference mapi. To sam radio tako sto sam pravio desetak reference mapa od po 10 ritmova, pa sam onda njih jednog po jednog merge (spajao u jedan) i dobio svoj konacni reference map. To mozda i nije lose, medjutim na kraju mi je ispalo da je npr. steel guitar u nekom od tih ritmova bila jako tiha, a u nekom jako glasna i dobio sam volume, velocity i expression u rangu od npr. 30 do 127- za tu gitaru - u prevodu, nista mi i ne znaci.. Takodje i expansion factori su mi bili 4,5,6..kako koji, tako da sam u sustini imao uradjenu reference mapu, a kao i da je nisam imao.. Uradicu sada jednu mapu od 10 pripremljenih ritmova kao sto ste napisali u Vasem uputstvu i to bi trebalo da radi..
Hvala Vam puno kolega Gagan!

gagan 19.03.2011 11:56

Postavicu upustvo za reference map

korda 20.03.2011 21:33

Volio bih da ima uputstvo za referenz map,mozda ce mi biti jasnije,ali i dalje ne znam odgovor zasto mi SW-mijenja Velociti u event editu,i to je samo kod korga,kad konvertujem za rolanda ili yamahu sve ostaje isto,iako imam najnoviji SW-koji nije krekovan vec kupljen.:(

zlajakorisnik 21.03.2011 13:26

kolega ako ste u mogucnosti,da na postavite upusvo za reference map,takodje bih vam bio zahvalan,a nadam se da ce isto tako mnogim kolegama koji zele da rede ritmove biti veoma koristan hvala unapred :)

Teodor 28.03.2011 22:23

Style Works reference map za KORG Pa80

Postovane kolege. Vec duze vrijeme pokusavam da napravim DOBRU reference map, kako bi ritmovi koje pravim u Style Works -u zvucali dobro i jedan drugom slicni po efektima i expression, value i ostalim parametrima ali bez uspijeha.
Sam proces pravljenja reference map mi je jasan, ali koje god fabricke ritmove da proberem, kako god ja naknadno pokusam da ih ''nastelujem'' nikako ne uspijevam da postignem zeljeni efekat. Nakon svih mojih bezuspijesnih pokusaja odlucio sam da se obratim za pomoc u nadi da ce neko ko je vec napravio reference map za KORG Pa80 i da mu ritmovi ''izlaze'' dobro na ozvucenju biti raspolozen da ga okaci na download jer ja vise stvarno ne znam sta da radim po tom pitanju. Jos bolja varijanta bi bila ako neko zna kako da potpuno isljucim reference map. Ako Style Works moze da zadrzi parametre midija od koga je napravljen ritam to bi bilo idealno. Kada iskljucim reference map u opcijama, tak tada to ni na sta ne lici..
Hvala unaprijed na pomoci!

Ace 28.03.2011 22:29

@Teodor
Sa obzirom da se nedavno pricalo o ovome, a koliko vidim i vi ste bili ucesnik diskusije, nema potrebe otvarati opet nove tema. Tema spojena.

gagan 29.03.2011 02:32

Kolege , pre nego sto uvedete 10 ritmova u reference map , morate ih obraditi do savrsenstva , tek onda ce vam rezultat biti dobar , i jos nesto ,,, moracete da sredite neke parametre u ref map i naj vaznije da na stranici gde vam je ponudjeno da sacuvate odradjeno treba sledece. Na stranici apply parametre postaviti na 1 sve sto vam je ponudjeno , tako da necete imati odstupanja , secno . pozdrav .JA ZA JAMAHU IMAM REFERENCE MAP I SUPER RADI ,,,,,

gega 29.03.2011 08:19

**

@gagan

Gagane a sta je sa style works uputstvom II.deo ?;)

gagan 29.03.2011 17:15

Gega taj drugi deo je samo za jamahovce , al nije na odmet da se upotrebi i za ostale kljave postavicu ga samo da ga zavrsim . Radim neke perfomanse na psr 1500 , a i imam malko posla oko kuce i tako ,,,, bice obecavam .Pozdrav

Teodor 30.03.2011 20:42

@acekorg
Da ucestvovao sam i ja u ovoj temi, ali sam mislio da bi se mozda vise ljudi pronaslo i javilo kada bi u naslovu teme stojalo reference map, jer prosto ne mogu da vjerujem da sam ja jedini koji ovoliko kuburi sa tim :)
Jedno pitanje: Da li mogu ja sada da sjedim(posto mi nije klavijatura tu narednih 15tak dana, a kompjuter jeste) i da pravim ritmove, bez reference map ili sa ovom koju imam, pa onda nekada ako nekim cudom rijesim problem sa reference map da mi ti ritmovi koje sam sada pravio prihvate podesavanja te nove, dobre reference map? Vidim ovde da postoji opcija apply when loading existing files in destination format, ali nisam siguran da li radi to sto ja mislim da radi i sto meni treba..
Hvala unaprijed na odgovorima!

Ace 30.03.2011 23:48

Pretpostavljam da si u pravu. Zato cemo samo jedna korekcija napraviti na naslova.
I nek diskusija nastavi.

zlajakorisnik 31.03.2011 08:54

Kolega acekorg,mozete li nam vi pomoci na koji nacin radite ritmove,kad ih radite od midi? hvala

Teodor 31.03.2011 09:37

Pa sto se tice efekata, jacina i tome slicno (o cemu se i prica u ovoj temi, i na sta utice reference map) kako ja vidim, najbolje je da se to odradi ''pjeske'' i da zaobidjes reference map u sirokom luku :) tj. uzmes midi i isjeckas za svaki style element V1,V2,V3... po jedan mali midi od 2-4 ili koliko ti odgovara taktova i njih spojis sa midi to style converterom u jedan ritam i to onda zvuci dobro. Zapravo zvuci isto kao i midi od koga si ga pravio - efekti, pan, expression, sve ostane podeseno kao i na midiju..
A sto se tice Style Works-a i toga.... kako god da okrenes nesto ce da ''strci'' negdje nesto odjekuje, uleti neka cinela hoce da probije zvucnik :) i tome slicno.. Ako imas dobar reference map onda tih problema nema, ali meni licno je taj reference map najveci problem... Ima kolega koji su ga napravili uspjesno i radi dobro. Ne mogu ni ja, ruku na srce, reci da je ovo moje lose, ali opet mislim da moze bolje dosta.. Eto, ako ti je sta od koristi i moje misljenje..

Ace 31.03.2011 14:04

@zlajakorisnik
Druze ja jako jako retko radim od midi. I kad radim najveci deo obrade fajla odradim u Sekvencera na Korga. Tamo transponujem taktove sredim fajla do neki optimum kako zelim da bude, nakon toga u Style Works samo isecem po Varijacije (jer onaj Import smf u klavijaturu zna da me zeza pa ga ne koristim). Ritam koj dobijem od Style Works sredim u klavijaturu nakon sto ucitam. Iznivelisem, Keyboard expression, instrumente, velocity, ponekad dodam RX noise i to je to. Pokusavao sam nesto i sa Reference mape i malo dublje da prostudiram Style works al sa obzirom na to da i ja koristim neregistrirana verzija kako i skoro svi ostali nemogu da kinem zivce kad u klavijaturu imam sve opcije, full editing. :)

Trenutno vrijeme na Forumu 16:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org