![]() |
Mozilla Problem
Imam jedan Problem sa Firefoxom. Kad hocu da ga upalim prvo me pita dali hocu zamjenje na nemu i stisnem na ne .Nece da se upali ali kad hocu opet da ga upalim istisnem na da .One se normalno otvorim. Mislite da sad hoce da uvjek da radi kad stisnem uvjek na pocetku da da ide.Nece tako je i kontra, treba obadava odgovora da stisnem.
Moje pitanje hocu da predstan da me to uvjek pita , ako more mi neko to odgovoriti ? |
ja nista nekontam! neznam da li je gori problem koji imas sa mozillom, ili je gori problem sa "sta je pisac htjeo da kaze"?:-O
|
Mozda si nesto skidao sa interneta a to mozes rijesiti tako da ponovno skini mozilu i instaliraj i ja mislim da vise nece bit problema nesto slicno se meni desilo...
|
Znam da izbacuje opciju Default browser, pa tu zna da pita. Ali imas onaj mali check box pa tu izaberes, da vise ne pokazuje tu poruku. E sad, mozila je sigurno skinula neki plug in ili addons (dodatak) pa te pita da to potvrdis. Dok ne dobijemo tacan tekst u poruci, mozemo da nagadjamo.
|
Zato ce kolega Meldin da napise sta tacno pise u poruku pa da dobije precizan odgovor. Ovako je pitanje nedovoljno jasno.
|
Evo pise : Hoceteli da dopustit da kroz ovaj programm zamjenja na vasem Racunaru da bide ?
E to je sto uvjek pita |
Sta pise?
|
jarane nemoj se uvrijediti al tvoj jezik je nekav cudan ili ti nepricas srpski bosanski ili hrvatski dobro... ja nista ne kontam...
ako je to sto ja mislim onda te pita zelis li da ti mozilla bude standardni net browser... a to mozes rjesiti u opcijama od interneta na compu ili u opcijama od mozille... |
ni ja nista ne kontam...:confused:
Ajd ti fino uradi Print Screen toga prozora sto ti izbaci i postavi ovdje sliku da vidimo.. |
ma ima pise ti pored jes i no zavisi na kojem jeziku ti je racunar ...ima da oznacis kvadratic ....trebalo bi pisat na nasem ..."ne upitaj me vise "...il tako nesto slicno eh taj kvadratic strikiraj i idi ne ...il kako vec...
to je i kod mene bilo ...to je da li zelis postavit mozilu kao glavni net pretrrazivac... to je da mozilu zamjenis umjesto " internet explorer"....ako kliknes na "da " onda ce ti bit kad hoces otvorit internet eksplorer on ti automatski otvara mozilu....ja mislm da je tu problem ...barem je kod mene izlazio taj problem ako se moze tako nazvat ....pozzz |
Moze jedno pitanje da ne otvaram novu temu,isto u vezi Mozile?desava mi se na Mozili,kada ga iskljucim na X ne ugasi se skroz nego u TaskMenadzeru jos radi pa stalno kad hocu da ga iskljucim moram da ulazim u taskmenadzer.To mi je vec preslo u dosadu a kad je ukljucen bezveze mi opterecuje racunar.Sto se to desava?
|
moze biti do nekog add on-a ili plugina vidi pa ga deinstaliraj...
mene je to zahebavalo kad sam imao plugin od winampa i nikad nisam mogao ugasiti kako treba i kad ga hocu na novo upaliti napise mi da je vec u procesu... ali sam skonto eto zbog cega je... |
Ja zelim samo da mi nestadne ta poruka koj me uvjek pita to pitanje !!!
|
@Meldin
Hajde postavite sliku (print screen) ovdje u sljedecem postu,da ljudi vide sta tacno pise u toj poruci i kako to izgleda. Postavite sliku i nema potrebe da Vi prevodite....clanovi ce to pogledati. Uzaludno i bez veze se pisu postovi za nesto sto nije vidjeno kako izgleda. Dake,dajte "print screen" i nemojte vise pisati,a naci ce se valjda vec neko da odgovori. |
@zsimonovic nikad ti nece mozilla nestati iz procesa u task manager-u odmah nakon sto ju zatvoris. Potrebno je izvjesno vrijeme nakon koga se program zatvori jer je potrebno da se odrade neke dodatne radnje (kao sto su oslobadjanje memorije, cuvanje setupa.....) prije nego sto se program (proces) u potpunosti zatvori, ali ako ti ona ni nakon nekoliko minuta ne nestane iz procesa e onda je mozda problem sto je opisao kolega armin.
Ali ako ne "jede" mnogo memorije i procesora nemas se sta brinuti.... |
@zsimonovic
Flash pravi decu procese koji ostaju da rade još neko vreme. Ako izvaciš flash plugin neće biti problema. Ima još plugova koji to rade, ali flash najčešće. @Meldin Jednostavnije će biti uninstall i brisanje Mozilla iz: c:\Documents and Settings\$USER\Local Settings\Application Data\ i c:\Documents and Settings\$USER\Application Data\ nego da mi shvatimo šta je pisac hteo da kaže. |
Imam ja jedan problem u vezi mozille. Ne radi mi Full screen na youtube. Bude samo bijela slika i ton. U Internet exploreru radi sve normalno...
|
Reinstaliraj flash player vidi da nema update za njega.
Ako ne pokusaj ga izbrisati pa ponovo skini... Postovano sa mobilnog uređaja |
Kako da uradi tu sliku ?
|
Meldin, stisni ALT + PRT SC (print screen). Zatim odi u Paint i tamo stisni CTRL + V. To sve spremi, stavi na neki servis za slike, i stavi nam ovdje link.
|
@Meldin
Druze sto god da je u pitanju rijesava se jednostavnom Reinstalacijom .. jer takve poruke su obicno rezultat nepotrebnih add-on i plug in gluposti.. pozz |
@Meldin
Najlakse i najbrze: Deinstalirajte Mozillu sa racunara i ponovo je instalirajte. Posto vidim da treba mnogo uputstava oko svega,tako je najjednostavnije. |
Ali necu da reinstaliram zato sto imam na chroniki puno stranica memoriseno koji necu da izgubim eto je u tome .
|
@Meldin
Pa prekopirajte linkove tih stranica negdje,recimo u Word kao dokument, i tako ih sacuvajte. Kada zavrsite reinstalaciju linkove vratite u favorite i to je to. Ovako mozemo pisati do sutra,i od jedne banalne stvari napraviti temu od 10 stranica na kojoj nista nece biti korisno. Samo se beskorisno pise....a kada je beskorisno,onda se zakljucava tema. |
ides Bookmarks > Organize bookmarks i izbacice ti Library. Imas gore desno Import i backup dugme. Ides na to, pa na Export HTML, upises ime i gde hoces da snimis i to ti je to sto se tice cuvanja precica. Posle kad reinstaliras Mozzilu ides opet isto samo na Import HTML > from an HTML file > nadjes sacuvani fajl i precice dodane.
Sad, ja imam CometBird ali to je isti engine, verovatno i postupak. |
Uredu probacu tu metodu na drugom racunaru sa malo nevazne chronike.
|
Ajd ti nama lijepo napisi tu poruku sto ti izbaci ali nemoj prevoditi vec ju napisi na engleskome, isto onako kao sto ti i na racunaru pise.
|
Evo na englenskom :If they admit they are made by the program changes to this computer?
I evo orginalnog na Njemackim Jezikom:Möchten sie zulassen, dass durch das Programm Änderungen an diesem Computer vorgenommen werden ? Evo ako moze nekome pomoci da razume. |
To tebi pokrece instalaciju.
|
Ne on ne pokrece nista samo upali programm
|
Prevod je provučen kroz translate. Izgleda nešto sa prihvatanjem nekih uslova korišćenja? prvi put to vidim. Imas uputstvo za bookmarkse pa ti to reinstaliraj.
|
meldine receno ti je vec dosta primjera kako resiti taj problem...
ako si sve pokusao od navedenog sto sumnjam problem bih trebao biti rjesen... deinstaliraj plugine i add one koje imas jedan po jedan i problem ce nestati... a bom zapamti koje imas tako da valjale mozes vratiti... ali prvo pokusaj napraviti da si administrator znaci napravi kennword znaci start>klikni na sliku u samom desnom vrhu> i uredi to pa se onda javi... ako neuspije ni od ova dva rjesenja sto sam napisao onda hebiga :)) (mora uspjeti) |
I ja mislim ponovo instalirati , ja sam je kod sebe Mozillu izbriso, internet exsplorer zakon jednostavniji je.
|
Ja imam Comet Bird i ok je. Puno je brži od Mozzile.
|
Evo resijo sam problem i reinstaliro sam programm zahvalujem se za vasu pomoc
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:35 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org