YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   HARIS(mustuluk) DA-NE? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15777)

Simke 23.10.2010 14:00

HARIS(mustuluk) DA-NE?

Evo vec duze vreme vodim rat sa pevacem oko ove pesme...elem...covek nece da peva,kaze da "nije prikladna"za svadbena veselja...jeste malo nezgodno,jer moze svakako da se pesma protumaci,ali jbg...traze ljudi i uvek se on izvuce i odpeva neki gost ili neko iz benda..a on da crkne!!!
Sad drage moje i postovane kolege recite dal ste kao iz naslova za DA ili NE,i zbog cega!
Ja sam licno za DA,jer ako to ne smeta mladencima,(pa i oni sami traze),domacinima,kumovima,gostima...pa sto bi onda smetalo i njemu!
Pomoc da resimo dilemu!:?

P.S. da ne bude zabune...pesmu inace sviramo na svim drugim veseljima,znaci problem je svirati je na svadbi!

svrakan 23.10.2010 14:20

He he he,nije losa tema,ali pazi sad,ovo,tekstovi 90 posto pesama su o tuznim ljubavima,ali melodije su vesele i ljudi ih pevaju,tako npr,pesma Nisam te se nagledao uvek se trazi, a tekst kad procitas nije za svadbu(to mi prvo palo na pamet)jer kaze na kraju ja sam tebe izgubio,pa npr,Ti si zena mog zivota,pa Ugasila si me itd...Moje misljenje je vrlo jednostavno,posto zivim u mestu gde ima svih nacija,izbegavam nacionalisticke pesme koje vredjaju druge nacije,i ne sviram pesme koje ponekad mladenci kazu da se ne sviraju iz samo njima znatih razloga.Ti kazi lepo tvom pevacu da uzme svoju pesmaricu i da procita jedno pedesetak pesama redom pa ce i sam videti da po njegovoj logici bi trebalo pevati svaku petu,hehe.

harepa50 23.10.2010 14:25

Ima pjesama koje su nezgodne za otpjevat na svadbi ali i ja isto mislim, kad je ljudi vec traze, otpjevati je, sto da ne.. A ti mu fino odbijes baksisa za svaku takvu pjesmu koju nece da otpjeva i vidjeces kako ce da pjeva :D Sta bi bio kad bi mu trazili pjesmu "Nema nista majko od tvoga veselja" :lol:

Nemanja88 23.10.2010 14:39

A tek "Nikom nije zao kao meni, sto mi dragu sada drugi zeni" ;)...

Simke 23.10.2010 14:45

@svrakan
Sve ja to znam,i ja sam mu vise puta rekao,da kad bi tako gledali onda bi vrteo 20 pesama u krug za celu svadbu...cinjenica je da 95% gostiju ne slusa pesmu i znacenje reci u toj pesmi,generalno to je dobro za nas.
@harepa50
hahaha...desavalo se da sviramo bas tu pesmu od sabana"nema nista majko..."samo smo se zgledali i pitali se "zasto"?

driftkiller 23.10.2010 16:31

Bas sad zadnja svadba moja, prvo smo svirali Evo ide nevjesta, i svi su je pjevali s nama, pa onda nastavili na ritam, Nema nista majko od tvoga veselja, dvije suprotnosti, ali niko se nije bunio, obje pjesme su pjevali s nama, bez ikakve razlike! poz svima

vingula 23.10.2010 23:17

ja kad sviram "Tu noć kad si se udavala" ...plačem ja, plaču gosti :D

Vule 23.10.2010 23:21

Ako plate pesmu ja sviram i pevam...a oni nek placu :D

driftkiller 23.10.2010 23:26

Isto tako Vule, ako je pjesma dobra kakve veze ima, svako voli nesto, a vecina ih dode na svadbu da cuju uzivo neku pjesmu!

nikolakg 24.10.2010 00:02

A crna zeno ispod belog vela dal si ljubav il' bogatstvo htela?
Neka oni plate, sve se svira....i sto se zna i sto se ne zna....;)

Vule 24.10.2010 00:07

Nemojmo sad preterivati...kolega je u dilemi oko Mustuluka,lepo je pitao :)

nikolakg 24.10.2010 00:09

Sto se mene tice,mustuluk moze da se svira.Glasam "za"...;)

Vule 24.10.2010 00:14

Al da se plati!!! :D

Korg-Pa800 24.10.2010 00:21

ja sam za da se svira...
pjesma je lijepa i dobra...
eh sad,kako kome padne na dusu..:D
ako dobro plate svirat cu je,ako treba,i nogama...=))
;)

nikolakg 24.10.2010 00:22

Da se plati,nego sta....:D

jovke83 24.10.2010 01:15

ma samo ti kreni da sviras forspil,mora da peva..na tu foru ja uvek zeznem mog pevaca,ja pocnem da sviram pesmu(koju on ne zeli da peva, a traze je)-mora da peva..nema mu druge!

Dell 24.10.2010 02:35

ja osobno smatram neprofesionalno ponasanje tog tvog pjevaca, jbg ako mozemo u svatovima svirat skini prsten s desne ruke, nemoj se udavati, sto ne bi mogli mustuluk, ne bih da skacem na zakljucke, ali cijenim da ti pjevac ima neke svoje osobne razloge sto nece da je pjeva ;)

nesaband 24.10.2010 02:45

ja sam ZA,da se svira mustuluk i "za vencanim stolom" i "ne dolazi u moj san" itd.
Ja jedino ne sviram Sotu!!!!.Uvek je izbegnem na svirkama.

ilcezan 24.10.2010 04:33

druze nemoj svirati ''SKINI PRSTEN S'DESNE RUKE '' hehehheh drugo sve furaj heheheh

bokajunior 24.10.2010 14:18

Ne daj Boze da se omakne neka namenska svadbarska pesma a da mladenci nemaju nekog od roditelja ili rodjaka. E to ume da bude i problem. A za ove ljubavne pesme ne brini. Samo sviraji broj pare. Da se sviraju samo vesele ljubavne pesme, svirao bi "Mi se volimo" 78 puta na svadbi.

Meni cesto dodje da zaplacem od muke kada mi na svadbi naruce onu:

Davno nisam bio u moooooooom zavicaju
"kerovi" me zaboravili pa na mene laju (ovde mi dodje da zalajem od muke#o)
sretoh starog sviraca, rece tuzna lica
juce ti se UDALA tvoja nevernica8-X

Ref:
Zapalio bih celo selo
da mi javi nije htelo
da se njena svadba sprema
sta doziveh bolje da me nema.~X(

Gde je ovde logika, a svi se vesele jer je veseloooooooo!

driftkiller 24.10.2010 14:20

A kolega nesabend ako smijem da pitam, sto izbjegavas tu pjesmu, kad je svi traze? pozz

Beethoven 24.10.2010 14:45

Eh, ja sam udarao glavu mnoooogo sta svirati a sta ne...

Znam samo jedno, to sada sledim i ne mogu pogresiti. Rokas sve sto se trazi pa makar u pesmi umrli i mlada i mladozenja. :)

Pozzz

nemanja 1982 24.10.2010 14:45

Sota se kod nas pogotovo na svadbama ne svira!Odosmo u off topic.

driftkiller 24.10.2010 14:47

Sorry na offtopicu ali ja nemam pojma ko je bila Sota, i sto se izbjegava ta pjesma? MOlim vas da mi objasnite? pozz

nemanja 1982 24.10.2010 14:51

Pa ja sam nacuo nesto,ne bih o tome da komentarisem pogotovo ovde na ovoj temi i na ovom forumu!Izvinjenje moderatorima, mogu da izbrisu moje postove posto nisam nista rekao vezano za MUSTULUK!;)

svrakan 24.10.2010 15:09

Idem malo u of topic...
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...highlight=sota
evo vam o Soti,sve ima samo treba malo traziti,
inace Simkeres meni pevac da ne zeli da peva neku pesmu,to bi bio poslednji dan kad bi radio sa mnom,tu sam surov i profesionalan,pod uslovom da nije neko zamolio od organizatora koji placaju muziku.
Zamisli da ti dodje pevac i kaze da sviras Za LJiljanu,i ti kazes npr,necu,jer me ta pesma asocira na devojku koju sam voleo i koja me je ostavila i otisla sa nekim tamo harmonikasem,to nije profi i to je to.

driftkiller 24.10.2010 16:05

Hvala kolega, sada znam tacno sta je i kako!

Vule 24.10.2010 16:17

Citat:

Originalno postovano od driftkiller (Post 154233)
A kolega nesabend ako smijem da pitam, sto izbjegavas tu pjesmu, kad je svi traze? pozz

Mozda covek ne zna da je svira,nije jos skinuo? :)

zeljko 24.10.2010 16:59

Posto su roditelji ponekad protiv mlade a cute..treba i njih malo obradovati pjesmom hahahha....to mi naumpade prvo,pa i napisah...pooz

Boban010 24.10.2010 17:26

Mozda je citavoj temi trebalo dati "globalniji"-uopsteniji naslov jer je ovde rec o nekulturnom ponasanju na svadbama.Svi gosti su pozvani da uvelicaju veselje a ne da ga kvare,sto pesmom koju ce poruciti,sto svojim ponasanjem na "nivou".Sto se tice narucivanja pesama koje su nedolicne za odredjenu priliku,najmanje sto mozete da uradite je da pevac upozori onoga ko je narucio pesmu da u njoj postoji tekst "neodgovarajuce" sadrzine.E sad ako se dobro plati ili narucilac ima odredjene "argumente"b-( onda sto se mora nije tesko.
Mada ni muzicarima ni gostima ne moze se nikad ugoditi.Slucajno sam naleteo na neke sajtove "renomiranih" bendova na kojima se bas ova situacija obrazlaze i daju uputstva koje pesme treba porucivati i tako raznorazni drugi saveti,cak se ide u krajnost(sto je cest slucaj kod nas na veseljima a masovno ga koriste muzicari koji slabo sviraju i nemaju veliki repertoar)-"nemoj slucajno neko da naruci pesmu,pokvarice veselje"!=))=))
Tako da mnogi sviraju "iz mesta" i po "programu".
Medjutim,dugorocno gledano i sebi i buducim generacijama muzicara nanosimo veliku stetu.Zato sto je teze nauciti goste da moraju da plate za izvodjenje neke pesme nego li da ne treba da placaju.

Simke 24.10.2010 17:32

Citat:

Originalno postovano od svrakan (Post 154242)
Idem malo u of topic...
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...highlight=sota
evo vam o Soti,sve ima samo treba malo traziti,
inace Simkeres meni pevac da ne zeli da peva neku pesmu,to bi bio poslednji dan kad bi radio sa mnom,tu sam surov i profesionalan,pod uslovom da nije neko zamolio od organizatora koji placaju muziku.
Zamisli da ti dodje pevac i kaze da sviras Za LJiljanu,i ti kazes npr,necu,jer me ta pesma asocira na devojku koju sam voleo i koja me je ostavila i otisla sa nekim tamo harmonikasem,to nije profi i to je to.

Ma jok brate Svrakane..ja sam PRO muzicar i takav cu da odem u penziju.Problem je sto je covek u nekom"tripu" da tu pesmu ne treba da peva,jer ce ...jbm li ga da mu neko zameri,da ga optuzi da mu je neki "baja"platio da peva "samo za mladu"..pa da dodje do "opste narodnog veselja",sa heklireima.kratkim i dugim cevima,itd...(daleko bilo)!!
Ja sam taj koji prvi ne voli nista da rizikuje u zivotu ,pa ni sa tim nekim namenskim pesmama..al ovaj moj ga pretera:)
Zato i trazim glasanje na tu temu ,pa sta bude preovladalo,to ce nam i biti!

bokajunior 24.10.2010 20:40

Ne mogu da se otmem utisku dok sam citao ovu temu pa sam se setio ovog:

http://www.youtube.com/watch?v=r9REfHPL3QI

:-hModeratori, ne zamerite!!!:-h

danijel011 24.10.2010 21:02

U zadnja 3 meseca sam bio na bar 20 svadbi (što radno, što paradno) i na svakoj od nih se Muštuluk svirao bar 3 puta... Stvarno ne vidim svrhu i poentu da neko odbija da svira pesmu zato što je takav tekst, kao što neko reče, 99% pesama je iste tematike samo malo drugačije upakovano ;)

caka012 24.10.2010 23:35

Sviraj Mustuluk, nema u toj pesmi nista uvredljivo, jos 823 pesme imaju tekst na istu temu pa ih sviramo.

Dell 24.10.2010 23:43

pa sto ne postavi glasanje na temu? :) ako hoces da dodam?

Simke 25.10.2010 00:18

@d3llbqy DM
Nema potrebe...definitvno cu da mu nabijem ovo na nos,pa ima da peva samo da prshti!!:)

Beethoven 25.10.2010 03:44

@Boban010

Ove sto sviraju po programu ljudi traze, ovi sto nece po programu - sede kuci.

Slazes se samnom? :)

nikola1980 25.10.2010 08:08

...sto da ne pevamo Mustuluk,poslednje svadbe mi je trazio mladozenja pesmu pusti me od Harisa i dok je pevao grlio se sa novopecenom zenom,pa nikom nista nije falilo :)))

Boban010 25.10.2010 11:51

@Beethoven
Ma naravno i lakse je da sviras sta ti hoces,ja sam samo govorio o steti koju sami sebi nanosimo.Kad se setim samo baksisa koji smo zaradjivali na pojedinim veseljima ili postovanja koje nam je ukazivo domacin(nema da svirate dok ne jedete ili prvo da se vecera pa onda pakujte instrumente) a i posluga(to su oni rodjaci koji su nekada sluzili umesto konobara),dusa da te zaboli!

Simke 25.10.2010 12:02

@Boban010
eee moj prijatelju...prosla su vremena kad se muzika postovala cenila u svakom smislu reci.Letos sam doziveo nesto slicno sto si naveo,znaci tezga,domacini,gosti samo da pozelis...to mi se nije desilo u zadnjih 15god tako nesto...svirali smo svadbu selo"osipaonica"kod Smedereva,domacini da ih pozelis i za prijatelje i za familiju,kumove,komsije...neverovatno koliko su ljudi pazljivi,dobri,gostoljubivi,i naravno odlicne platishe.eeeh kad se setim..da mi je vise takvih domacina i tezgi...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
elem....mislim da je resena dilema oko mog posta za "mustuluk"tako da nema potrebe vise za komentarima...hvala svima,i moze sad LOCK na temu!:)

Trenutno vrijeme na Forumu 21:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org