![]() |
estam i 7/8
Mogu li u estam na prvu i drugu varijaciju kopirati
7/8 ? Da treća i četvrta varijacija ostane estam . Pomoću asembly u edit style . Pitam zbog 2/4 i 7/8 . može li to ... |
Trebalo bi da moze.
Doduse,kod tebe je Yamaha,ali kod mene na Korgu bez problema kopira.;) |
moze ja sam to radio
|
**
@stoske
Objasnite coveku kako ste to uradili ...da ne pita opet. Thanks;) |
Probao sam maloprije,ne ide .
Ali, od prve mi nikad ništa nije na tyrosu uspjelo ;) Može pomoć ... |
Ne moze tako, prijatelju. Sorry, i ja hteo.
Ima vise nacina kako to moze. Malo su komplikovaniji. Npr. program Style Time Editor. Jedna varij. moze biti 2/4 a druga 7/4. Mogu samo cetvrtine. Ali nema veze. 7/4 je isto sto i 14/8 pa u jednom taktu imas u stvari dva takta. Ili 28/16, pa tu sad imas 4 takta, zavisi koji ti tempo treba. Mozes i 2/4 da podelis na 7 jednakih delova, ili 14, opet zavisi koji ti tempo treba. |
Uvijek sam govorio da je muzika matematika ;) .
Probao bi taj ritam za "Bio sam pijanac " napraviti . Ili da od korga konvertiram taj ritam, i onda kopiram preko njega svoj ritmove... |
ja imam ritmovi ako ti treba?
|
**
Postavite na dovnload sekciju...kao i sve ostale koje nudkate vec drugi dan na forumu a nikako da ih postavite.
Ako ne znate kako se radi,kontaktirajte me ili nekog od moderatora pa ce vam biti objasnjeno. |
gego,
covek jos juce postavio ritmove. Sad kakvi su ne znam. |
ne znam kako je to na tyrosu, ali na psr yamahama je jako jednostavno. Ima tema ovde u podforumu kolega vihor (jimiboy) je sve lepo objasnio za psr yamahe, samo ne znam da li se moze primeniti na tyros. Mozes u jednom ritmu bukvalno sve varijacije i fill- inove izmenjati.
Postovano sa mobilnog uređaja |
**
@bokic
Jeste postavio ih...a ja sam ih pustio ....postavio ih po jedan i sve u pogresne sekcije :D a ni jedan 7/8 sa estamom koji se ovde na temi trazio. |
Citat:
To me zanima... |
@romario: Kolega ako mislis da ti estam bude na jednoj varijaciji, a 7/8 na drugoj, na psr yamahama moze. Opet kazem, ne znam kako je na tyrosu, ali bi trebalo da su slicni. Ja sam kombinovao na svom PSR-u najludje moguce kombinacije ritmova i sve je radilo lepo bez obzira koliko taktova ima koji ritam. Bitno je samo srediti dobar fill in tako da kada ritam prelazi iz estama u 7/8 (i obrnuto) da ne ispadne da ne lici ni na sta. Ako hoces mogu pogledati na svojoj yamahi pa ti napisati koje tacno opcije moras da upotrebis, a ako ti tyros podrzava .sty ekstenziju, posalji mi te ritmove iz kojih hoces da upotrebis varijacije i ja cu ti spojiti. Pozz
|
U principu bi volio da to sam napravim .
Dvije varijacije 7/8 , dvije varijacije estam . Probao sam sa asmebly u style creator u sintu ali nije dobro ispalo . Ako se sjetiš , malo opiši postupak kako si to napravio . ili stavi takav ritam na forum ako imaš , pa ću ga ja probati shvatiti ... |
Evo upravo sam nalepio u style creatoru u assembly i radi sve bez problema, nema ispadanja iz takta. Kazi mi sta ti treba, obican estam, ili onaj moderniji, a mogu i oba da ti ubacim u varijacije. Kazi mi kojim tempom da poredjam pa cu ti napraviti ritam, a ti ga kasnije sredi po volji.
|
Ne znam zašto mene zeza...
Bilo kakav estam dvije varijacije i dvije varijacije 7/8 Ili već koji se tebi sviđaju . Na pameti mi je pjesma Bio sam pijanac... Hvala na pomoći ... |
kolega evo kako ces najjednostavnije to napraviti...
nadji dva ritma jedan estam jedan 7/8 i stavi ih u kljavu... zatim precini jedan da svira znaci da je spreman... odi u style creator izbrisi npr C i D varijaciju, i onda kopiraj pojedinacno sve trake iz koje varijacije gdje hoces iz drugog ritma tj. 7/8... na kraju to sve sejvaj i to je to... |
@romario: Kolega poslao sam ti pp pa proveri. Samo mi nije jasno sta ce ti 7/8 u pesmi "bio sam pijanac", ako mislimo na Sabanovu pesmu? Ako si mislio na one stihove:
"tugovao, lumpovao i sa casom drugovao cigani me svi poznaju..." za to ti ne treba 7/8, ja to resavam sa dugmetom "sync stop" i veruj mi da super zvuci kada se akordi udare kako treba i u tacnom tajmingu ;) |
@gego
Ok. Ja mislio da nisi video. romario, sorry, donekle dezinformacija sa moje strane. Ovako: Kad u 2/4 assembly-jes varijaciju iz 7/8, moras pre toga da odredis da ti varijacija traje sedam taktova, i onda ispadne kako treba. |
ja sam to isto pokusavao na psr 1500 ali uvek stuca na brejku odnosno kad stisnem prelaz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 16:00 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org