![]() |
Roland GW8 und Prelude Turkische version!
Izasle su dve nove verzije ovih klavijatura,ako se tako moze reci.Imaju dodatnih 40 turskih ritmova,kao i dosta boja i performansi za tursko trziste.User scale nisu novost,jedino ako su dodali mogucnost da se pamte u performansi a ne u sistemskim podesavanjima.
Rekao bi da ovo potvrdjuje moj zakljucak da ce Roland u narednom vremenskom periodu samo unapredjivati softver za ove klavijature a ne i izbaciti nov proizvod,jer najvise se isplati prodavati maglu!:lol: |
jeste Boki,u pravu si,samo nikako da izbace nov OS koji mi cekamo!!!
Ko zna da li ce ga biti uopste. |
Ovaj potez Rolanda,daje nadu za novi OS!
|
nada umire poslednja,valjda ce biti nesto od foga.
|
Malo sam razgledao,ovo je izgleda samo softwerski paket,a "version" je marketinski trik,"novi" ritmovi se ne nalaze u sistemu vec u korisnickom delu,a performanse nisu preset vec user.
|
ova tema interesuje izgleda samo mene?
Da nismo mozda ja i ti ostali poslednji mohikanci koje interesuju novine za GW8? Izgleda mi da je tako. cek da jos malo sredim GW8 pa nek cuju kolege kako ta sprava zvuci.postavicu nekoliko demo stylova koje sam ja preradio od mnogo ritmova koje sam dobio i koje sam ja imao!!!! |
Citat:
Salu na stranu, i ja sam nacuo nesto ovog tipa da ce biti veliki napredak jer se otvaraju nove i vece mogucnosti. Jedino je problem sto ga nece biti na nasem trzistu. Ovo pricam neprovereno. |
Znam da je problem sa user skalama.Prava je steta sto se one pamte u sistemackom podesavanju,a ne u performensu.Ne verujem da ce biti OS-a sa mogucnoscu pamcenja user skale u performansu.Verovatno takva opcija zahteva jos malo procesorske snage.Nadam se da su predvideli razvoj OS-a i ubacili malo jaci procesor koji ce odraditi posao.
Sa druge strane gledano............Da bi nam ispunili zelju sa user skalama u preformansu,trebalo bi verovatno da naprave potpuno novi OS. Neznam,ali mozemo da se nadamo! |
Evo da jos malo "podgrejem" Nadu!:lol:
Turskih ritmova i performansi za Prelude i GW8 ima na jednom sajtu koliko hocete,tako da jedinu svrhu objavljivanja tih novosti vidim u zadrzavanju paznje na ovim klavijaturama dok ne stigne novi OS koji,reklo bi se kasni ili je namerno pomeren zbog promocije onih "nakaza" od klavijatura-GAIA i etc. Da se ja pitam,ja bi novi OS izbacio na trziste pred Novu godinu,kad se najvise kupuje i trosi! "Da se ja pitam,ja bi proterao autobus ovuda,nije to tako lose kao sto izgleda"!=))=)) Sto se pak tice mogucnosti GW8 i Prelude,mislim da bi se "opterecenje" procesora smanjilo,uklanjanjem opcije Style makeup,koji pored Style composera nema sta da trazi.Bio bi koristan kad bi se primenjivao na fabricke ritmove bez njihovog snimanja u korisnicku memoriju,a ovako mrka kapa. |
Slazem se sa Bobanom. Ovako je mali broj performersa koji GW 8 ima. Zacas se popune.
|
Pozz svima. A koja bese cena GW8 i kakvi su realno nasi ritmovi za zivu svirku?
|
Citat:
Ja sam do pre 2 godine koristio samo 8 usera i nista mi nije falilo. Ko zna da se snadje njemu i nije potrebno mnogo vise od toga. Treba znati koristiti fabricke stilove a ne za svaku pesmu imati poseban style,uradjen intri itd. Kao prvo ko bre da pamti gde je sta,na kom performansu. U zivoj svirci nemas ti mnogo vremena za razmisljanje nego samo udri!!! Ako se ti namestas pola sata odose i voz i pare!!!! naravno ako naprave nesto novo i dobro hvala im ako ne i ovako moze da se lepo radi sa GW 8 serijom |
Upravo sam se prikljucio na ovu temu i nadam se da necu dugo cekati na odgovor...Naime,sviram sa bendom vecinu svirki ali cesto mi ulecu "blic" svirke sa aranzerom i trenutno koristim PA-500 ali...Svestan sam da nema tog aranzera da zameni zivi bend ali ovo me svaki put iznervira kad upalim aranzer na svirci.Koristim vec par godina KORG-ove aranzere,znam svaki kutak u klavijaturi i mogu samo da kazem da je "JAKO SIROV"...Stalno pokusavam poboljsati zvuk ali jednostavno on tako radi.Opet na drugoj strani pogodan je za LIVE nastupe i ima fine solo bojice sto mene bas i ne usrecuje kao nekada G-800 koji je imao daleko manje opcija.GENERALNO me interesuje,posto vidim da je tema otvorena vec duze vreme,kakvi su utisci sa PRELUDE-om na tezgi?Kakav je zvuk?Da li da uzmem PRELUDE?Da li je ipak PA-500 u prednosti?Posto znam da pravim ritmove da li da vise ne cekam nista nego da odem i pazarim ga?Imam i TR-a za solo i apsolutno ne ocekujem da je PRELUDE izuzetno mocna sprava vec samo da li i tih 100 user stylova (ako sam dobro informisan) radi O.K.?tj onako "cvrsto i toplo" kao nekad G-800.Veliki pozdrav svima!!!!!!!.
|
Meni na GW 8 prevashodno nedostaju dobri beat ritmovi. Nemam onih laganih beat ritmova za zabavnjake tj. za balade, kao sto je imao na primer G 800. Oni koji su svirali na G 800 secaju se beat ritmova sa brojevima A42, A43 i A44 na primer i A51, A52. Takve lagane ritmove nisam uspeo da nadjem pa sam morao da konvertujem sa G 800 da bih mogao da imam i njih, ali to ne zvuci tako lepo kao na G 800. Inace, u ostalom po meni GW 8 sasvim korektno radi i zavrsava posao. Naravno da ne moze da se poredi sa G 70 ili E 80 ali za te pare verujem da ne moze da se nadje bolja sprava.
|
@veselinovisvs
kao prvo,tema je postavljena tek pre par dana. kao drugo,promasio si temu. kao trece,PA 500 je odlicna klavijatura.preslusaj malo demo snimke kolege @acekorg koji koristi PA500. roland g800 je legendarna klavijatura koja se ne moze porediti sa GW8. u svoje vreme je to bila najskuplja rolandova klavijatura koja je dosta dugo drzala cenu. Moje misljenje je da je ton generator na G800 bio bolje od GW8 ali ima mnogo stvari gde je GW8 u prednosti a to su: tezina od 6.5kg,sjajni solo insrumenti i stylovi koji su moderniji nego na G800. za te pare veruj mi ne moze da se kupi nista kvalitetnije na trzistu od GW8. ako vec imas tr-a onda lepo kupi za male pare G800 i bices zadovoljan posto vec znas da ti taj ton odgovara. |
Samo da kazem da GW8 ima sve boje kao G800 i plus mnogo vise.Stvar je u tome sto te boje nisu na mestima kao kod G800,pa bi morao da se ubijes od posla da bi dobio taj retro sound.GW8 moze mnogo bolje od toga!
Nemojte kupovati Prelude jer on nema analogni ekvilajzer,pa je samim tim mnogo "tanji" od GW8. Tih 100 user stylova radi kako ih ti napakujes,ako si ti dobar i oni su dobri.=)) |
@Boban010:
Bobane,GW8 bas i nema sve boje kao G800 ali,to nije toliko ni bitno. na pr.nema brass fall koliko se ja secam i nema one marimbo mislim da je bio na broju A 24 i recimo nema strings A71. Ali zato ima sve drugo sto fali rolandu G800. |
Po meni g800 i gw8 se nemogu porediti!gw je ima mnogo bolje setove bubnja,i mnogo vise boljih farbi!jos malo pa zavrsavam sa svojom postavkom mog Gw-a i postavljam demo odmah!bobane kada ih postavim cekacu tvoje misljenje!:)
|
@nesaband
E sad sitnicaris,mislio sam na ritam sekciju,ima sve da zazvuci identicno kao G800,ali zasto kad moze i bolje. @zoricd To je pravi put,demo sekcija,da svi cujemo i naravno ocenimo.:lol: |
@Boban010
hehe,a mogli su da stave i te boje u GW8. Oni to namerno rade,bas njih briga za nase trziste,mi smo imaginarni za njih. pozdrav |
nesaband Druze nisam ja promasio temu,mozda sam malo razvukao pitanje...Mene je interesovalo da li GW8 zvuci onako "rolandovski" ili je ipak tanak sa zvukom?A sto se PA serije tice u globalu(50,60,500) znaci klavijature koje nemaju sempler rade o.k. kada ponesem i bas bin inace...Sto se funkcija tice tu im skidam kapu.Molio bih da se vise ne nadovezujemo na ovaj odgovor jer ce to otici predaleko.Pozzz......
|
moram malo da se nadovezem na tvoj post.
Vidim sa si nov na forumu i samo nesto da ti kazem. O Korgovim aranzerima imas bas dosta toga na ovom forumu i objasnjeno i demonstrirano.Potrazi malo teme po forumu i procitaj. rolad GW8 nije napravljen a ni jedna druga klavijatura da kad je kupis mozes odmah da budes 100% zadovoljan kako zvuci. da bi bio zadovoljan sa svojom spravom moras da ulozis dosta svog truda i rada pa ces tek onda moci da kvalifikujes da li neka kljava valja ili ne. Sto se tice teme ipak si je promasio posto si samo postavljao pitanja u vezi klavijatura koje nisu vezane za ovu temu. |
roland gw 8
kakva je osnovna razlika izmedju os 1 i 2. Ako kupim npr. klavijaturu gw 8 verzija 1 da li sa nom dolazi sistem 1 i kako mogu da ubacim novi sistem.Pitam zato sto me interesuje mada prilicno preferiram psr klavijature .HVALA kolegama koji ce na moje pitanje odgovoriti
|
Mozes da ubacis OS 2. Pogledaj negde na forumu imas tacno napisano kako se ubacuje OS 2. Ja sam zaboravio (ubacio sam ga odavno).
|
Roland gw8 je zakon,izlazi odlicno ima super boje,jedina mana sto mogu samo dve boje da se splituju ili zalepe (dual)ostalo je sve ok!
|
Roland je napravio klavijaturu srednje ili srednje-nize klase koja potpuno moze zadovoljiti ukuse ovog naseg podrucija.
Ima u njemu setova bubnja koji po svojoj konfiguraciji elemenata totalno nama odgovaraju.To su setovi koji osim nekog standardnog bubnja (rock,tehno.....) u sebi sadrze orjentalne udaraljke. Jos kad bi OS poboljsali,bilo bi super! |
Nadam se da moderatori nece imati nista protiv ovih linkova,jer je na njima zvanicna demonstracija ovih verzija klavijatura.A snimci su interesantni sto zbog repertoara :) sto zbog ritmova!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 19:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org