![]() |
Start Menu mijenja boju.?
Ljudi imam problem sa kompom! Kad god sam na netu desi mi se da start meni na trenutak promeni boju iz plave u sivu i posle toga ne mogu ni da udjem na neki sajt niti da se diskonektujem. Virusa nemam jer sam danas instalirao windows home edition i imam avast antivirus registrovan i malwarebytes...sve sam skenirao i ocistio.....Ne mogu duze od pola sata da budem na netu a da se to ne desi,i posle moram da restartujem masinu.....Moze li mi ko pomoci....
|
probaj da ides na net sa nekim drugim pretrazivacem,mozda ce biti bolje.
Ako to ne uspe onda prvo izbrisi taj pretrazivac koji te zeza pa ga ponovo instaliraj. |
pozdrav druze !!! Smatram da nisi dobro pregledao i ocčistio komp od virusa proveri jos jednom i koristi bolji antivirus!! pozz pa se javi!!
|
Imam windows home edition...... zato sam instalirao operu.....geogle chrome ne moze da radi na home edition-u,a viruse nemam 100% jer je tek uradjen sistem
|
Windows home edition...XP,Vista,7?
Mozzila Firefox,jeste li isprobali? Da li se taj problem desava kada preslusavate neku muziku sa neta,gde npr Opera pokrece quick player? |
Nisi bas najbolje objasnio to po pitanju koji ti je windows i koji pretrazivac,ali mislim da nije mnogo ni bitno jer ti je sve frisko instalirano.E sad koliko vidim kazes da nakon toga moras da resetujes komp da bi mogao da radis nesto.Po meni ti imas hardverski kvar,ili ti je otisla ram memorija na grafickoj pa pod opterecenjem pukne slika,ili najbanalnija stvar,tj kuleri na grafickoj/procesoru toliko zaprljani da ne mogu da ohlade masinu i pri tom se desavaju takvi zastoji kakve ti imas.Ja sam imao slican problem i ciscenje kucista je resilo sve.Poz
|
Isti sam problem imao prije pola godine.Uzeo sam kompresor i dobro izduvao i vise nisam imao problema.Ako nemas kompresor idi kod prvog vulkanizera ili automehanicara sa kucistem i nek ga dobro izduva,narocito kuler (pazi da ti se ventilator nezavrti kad budes to radio,cuo sam da nije preporucljivo).Ali pazi da iz kompresora neizlazi pomalo vode da nebi doslo do nekog spoja kad budes palio komp.Javi jesi sta uradio!
|
Pa zar nije lakse odvrnuti tri cetiri serafa i usisati prasinu sa cega hos u kucistu...
|
Naravno,zaboravih u predhodnom postu da spomenem.Da ne bi radio nesto napamet,ne znam kolko si strucan po pitanju kompjutera,ali najbolje je kad ti komp zabaguje uradis sledece:
-restart -dok je komp jos u fazi ms-dosa zveknes delete da udjes u bios -u biosu obicno ima stavka pc health ili tako nekako obicno je na pocetku -vidis temperature ako neka prelazi 80-90 stepeni siguran znak da su kuleri prljavi -a moze i old fashion way,srafciger u ruke odvrnes stranicu i odokativnnom metodom procenis koliko cm prasine ima(obicno ima dosta),jer su kompjuteri pravi magneti za prasinu.ajde pa pisi sta si uradio...... poz |
ako imas sedmice moguce da imas malo ram memorije, koliko ram-a imas?
EDIT: Jako bitno, ako je sedmica koristis li aero mod? |
Imam home edition xp medion koji je na nemackom.....ubacio sam ga jer je vrlo kvalitetan i oroginal je windows...kolega icko nisi me razumeo mogu da radim na kompu sve isto kao i pre toga sto se desi samo ne mogu internet da koristim i ne mogu da se diskonektujem.....Evo sad sam skenirao o5 i naslo mi worm-a nekog u operi ...to sam stavio u karantin i sad radi k'o zmaj,dakle problem resen.....nadam se :D
JOs nesto,Zna li neko kako da prevedem na srpski windows ?Kao sto rekoh u pitanju je Windows xp home edition MEDION koji je na nemackom!!! |
Armine,probaj jednom odnijeti na kompresor kuciste,pa ces vidjeti razliku od usisavanja.Usisavati se moze dok se prasina nestvrdne po raznim coskovima.Vjeruj mi.Drago mi je da si druze rijesio problem.
|
|
Neznam kako stvrdnuta prasina izgleda, nisam nikad to dopustio kompu... ja svako dva mjeseca cistim...
|
i ja sam vise za usisivac nego za kompresor,nekako mi bezbednije imam vise kontrole.iscackas srafcigerom ili cackalicom,i odma pokupis.Po meni najbezbednije
|
@armin
Iz jednog laptopa sam izvukao PARČE prašine koje je izgledalo kao komad staklene vune. :)) Eto kako to zna da bude. Komplesor je bolja opcija, ako nije prejak. Čačkanjem možete oštetiti komponente. Usisivači, većina, moraju poprilično da se približe, kako bi išta usisali. Kompresor može mnogo bolje da izduva sve. Za one koji čiste redovno, najbolja je opcija četka za farbanje. Po mogućstvu neka koja pravi što manje statičkog elektriciteta. Samo sa njom, kao sa metlom, pometete i teraj. Inače, ono što proizvođači hardvera preporučuju, je boca sa komprimovanim vazduhom baš za ove namene. Pritisak je taman kakav je neophodnan za čišćenje hardvera, a da se maksimalno smanji rizik od oštećenja. |
Ljudi nisam resio problem :(......jutros mi je radio net nekih 2 sata i onda o5 ista stvar...tada sam o5 uradio sistem i sve redno i ovaj put mi je instalirana mozila ali opet se desava isti problem....kolega vaxter probao sam da instaliram ovo za prevod na srpski i pise mi da moram imati service pack 2 na racunaru....kako to da ubacim kad mi je home edition?.....takodje sam otvarao i usisavao unutrasnjost kucista
|
Nisam siguran da li mozes da apdejtujes home edition sa servis pack-om 2 ili moras instalirati nanovo windows service pack 2 ali evo sta sam izgoglao za service pack 2 sa microsoftovog sajta obavestenje:
Important notice for users of Windows XP with Service Pack 2 (SP2): The support for your product ended July 13, 2010! To ensure that you will receive all important security updates for Windows you need to upgrade to Windows XP with Service Pack 3 (SP3) or later versions such as Windows 7. U prevodu batali xp cepaj na windows 7 U vezi neta ostao sam bez ideja,neam pojma restartuj ruter,promeni portove gde si prikljucen na ruter,ako imas od koga pozajmi lan karticu pa probaj s njom dal ce da zabode stvarno ne znam.U principu ti se resavanje svih problema na kompu svodi na proveru stavke za stavkom po redu dok ne nadjes gresku poz........ |
Uradi samo update sistema, kada je već legalan.
Sam će instalirati SP3. |
Evo sad o5 radi vise od 2 sata bez greske
Burazeru imam 256mb ram-a i 1.80ghz ne isplati mi se da instaliram 7-cu |
ajoj pa tebi je do kompa sto posto.Zreo je za menjanje.Salim se naravno mada tebe najverovatnije ram memorija ubija.S vremenom ti procesi pojedu ram memoriju i zakuca ti mozila,opera,etc.Verovatno mada ne i sigurno ti je i graficka integrisana pa i ona uzima malo i jedno po jedno skupi se.Ipak je rec o starijem kompu,e sad tu moze da se polemise do sutra,ali ces na kraju doci do istog zakljucka.On vise ne moze da podnese nove programe,radi dok radi i na kraju zabode......
|
Evo sad sam citavih 4 sata na netu i radi bez problema....malo me zbunjuje
|
bolje da te zbunjuje nego da ti blokira racunar.
testiraj ga,upali jos nesto pored neta,neki film ili nesto sto trazi grafiku onako malo vise pa ces videti da li je hardwerski problem ili ne. |
Nije to do blokiranja druze.....desavalo mi se odavno isto kad sam imao dial-up,meni kad se to desi racunar radi extra samo internet ne radi iako stoji tamo da sam na mrezi a ako probam da se diskonektujem samo na trenutak otvori prozor gde trreba da se to uradi i nestane odjednom....o.O
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org