YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   korg pa800 pola klavirna pola dugmetarac (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16260)

grandia 26.11.2010 23:17

korg pa800 pola klavirna pola dugmetarac

1 Privitaka
ja prvi put vidim ovakvo nesto ...

ima li tu neke logike? zbog cega pola ovako pola onako?

koliko bi ovo kostalo da se vraca u klavirni-mode? ako je to moguce ...:confused:

Narodnjak300 26.11.2010 23:27

Prosto, levom 'vata akorde na klavirnom delu a na dugmetarskom solo ali po meni ovo je cista glupost i bezobrazluk, idi bre u cirkus rodjo... no offence :)

nesaband 26.11.2010 23:30

nije mi prvi put da vidim ovu kombinaciju grandia.

Ima ljudi koji se dobro snalaze u kombinaciji da im aranzerski deo klavijature ostane klavirni a da prerade samo desnu stranu klavijature.

mislim da se vrlo lako klavijatura moze vratiti u prvobitno stanje.

za prave majstore to i nije neki veci problem

jedan od mojih kolega ima takvu kombinaciju i odlicno se snalazi.

grandia 26.11.2010 23:32

a koj ti je sad taj "rodja" sto treba da ide u cirkus :confused:

Narodnjak300 26.11.2010 23:38

Pa taj sto svira ovo cudo nebitno ko je, ne razumem kao na klavirske dirke ne moze da solo svira a na dugmetarku ne moze akord da u'vati ma idi begaj :)
mozda i gresim ali sam taj utisak stekao eto

jeftabgd 26.11.2010 23:39

Znam najmanje 20 ljudi koji tako sviraju.I ja sam probao ali se nisam proslavio pa sam sve preradio na dugmetaru.

grandia 26.11.2010 23:44

@narodnjak ... taj rodja sto zelis da ga saljes u cirkus je neki Albanac koji ovo cudo prodaje preko oglasi u becu ... cenu nebi da vam kazem - ne znam kako ce da reagujete na to :lol:

hvala za informacije momci, ja stvarno ovako nesto jos nisam video ... a ima i smisla, kad kazete da je coveku lakse tako da vata akorde a na dugmetaru da solira ...

EmirTotic 26.11.2010 23:46

Vidjao sam ovo ranije. Ne sviram dugmetaru tako da ne znam kako uspeva da razdvoji u glavi levu i desnu ruku, al svaka cast. Posebno se divim ljudima koji rade te prerade klavijatura, grdan je to posao...

zeljko 26.11.2010 23:55

Dobra ideja da i ja tako na harmonici sada napravim na lijevu stranu tipke a na desnu da bude dugmetara=))Sta zanam mozda mi je to tako falilo pa bih i ja brze i lakse naucio a ne ovako sa normalnu harmoniku se mucim godinama i opet ni blizu da budem kao Kemis naprimjer:)

Simke 26.11.2010 23:59

To sto ljudi idu pola-pola,to rade samo sto im je finansijski duplo jeftinije ta prerada!
@grandia
inace sve takve klavijature koje se prerade su ruzne za 10+!! :lol:

grandia 27.11.2010 00:15

kaze (pise) da je arsenijevic-prerada - a trazi za kljavu 350,-- :-O

opticki nije lepo sacuvan .. ko da je prosipao kafu na taj jadan pa800

evo i druga slika, malo malecka al mislim da se moze videti da nije dobro sacuvana ...

grandia 27.11.2010 00:16

1 Privitaka
zaboravio sam sliku ... :D

zeljko 27.11.2010 00:23

Ajoj jadna klavijatura sta je sve prosla:lol:Meni izgleda kao da je proprzena cigarama i prosuta kafama ili sta ja znam...Da mi da dzaba ja je nebih taku uzeo i da me neko vidi da sviram na njoj,jedino da se dobro sakrijem negdje u podrum i tamo da je dalje unakazim heheh

Millan 27.11.2010 00:34

To je samo zardjala mrezica od zvucnika i nista vise...;)

Ace 27.11.2010 01:22

Koliko znam kolega Dejan Maksic sa foruma svira na ovako razdvojena klavijatura. Poslusajte kako se momak snalazi ..... ne bih reko da je ovakva prerada glupost ili cirkus

Ako na sviraca odgovara ovako da svira onda razumem da neko uradi ovo. Svako radi kako mu odgovara.

Dejan 27.11.2010 01:37

Nije glupost nikakva,nekome ovo odgovara i treba cak i pruziti ruku ovakvim ljudima... ;)

nikolakg 27.11.2010 01:53

Dok sam svirao bas-kontru ja sam svirao na ovako preradjenoj klavijaturi ali nikada do sada u cirkusu.
Svirao sam zato sto kada preradite na dugmetaru izgubite dinamiku a znamo da, recimo, bas bolje zvuci kada ima dinamiku.Sada u novije vreme moze se i dugmetara preraditi sa dinamikom ali tada to nije bilo usavrseno.
Sada sviram celu dugmetaru i mogu reci sa ove sada take gledista da je bolje nego pola-pola.Ipak sa pola-pola treba razmisljati o obe strane i gubi se koncentracija.
Mada nekom odgovara....

dejanmaksic 27.11.2010 13:46

Hvala acekorg..sviram i dugmetarski bass ali ovo mi je jeftinija varijanta i bolje mi je za aranzer a isto tako i za manuelan bas..bolji je osecaj pod ruku..znam barem
10 njih koji ovako sviraju,ima ih mnogo po sabcu.desnu stranu mozes lako vratiti mislim da mozes cak i sam..pozdrav

Minicevac 27.11.2010 13:50

Druze ako je taj lik prodaje za 350 eura onda ne vidim u cemu je problem...Mrezica jeste stvarno zardjala ali to moze da se sredi a i klavijatura moze da se vrati u pravobitno stanje ako ti ne odgovara ovako da sviras;)

fiky 27.11.2010 16:42

Nije vazno kakva je klavijatura--- vazno je samo kako je odsvirano na njoj.......

Trenutno vrijeme na Forumu 05:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org