![]() |
Jak muzicar ili preteruje !?!?!
Lutajuci po youtubu nabasao sam na ovaj klip e sad i tamo su misljenja podeljena pa me bas interesuje kakvi ce komentari biti ovde za klavijaturistu
|
mislim da je najkompetentniji odgovor oboje :D
ali pravo sam se ismijao :lol: |
Ispada iz ritma sa basom malo , ali lepo svira covek sve je ok inace ovo sto svira bas na klavirne dirke a solo na dugmetaru to me uopste ne impresionira to bih mogao i ja to moze svako samo treba vezbe malo mozak da se navikne da radi dve stvari simultano, isto tako zanm da postoje ljudi koji mogu da pisu na dva papira dve razlicite recinice levom i desnom rukom istovremeno tako da u odnosu na to ovo je dosta prostije, ali kao sto rekoh lepo svira covek ali bi bilo bolje da je naucio svirati bass na dugmetari, eto toliko...
|
ono sto me najvise odusevilo je to sto bi vecina klavijaturista kad krene pevac,promenila na string i polako pratnja bez umaranja,a ovaj ne staje cak ni kad reci krenu,fura on svoje pevac mu je nebitan heheh....
|
Ovaj je neupotrebljiv za bilo kakav ozbiljan rad...kad odraste samo ce mu se kazati
|
Postoji nesto sto se zove kultura svirke,ovaj Patak nije bas kulturan,i ja sam se nasmejao dobro,covek da hoce svirao bi verovatno ok,ali ov mislim .....ne znam sta drugo reci,dao bih mu jedino nadimak Pace Slajder-left-right,with prebranci.
|
sa ovakvim tipom muzicara ne bih mogao nikada da radim...sto bi rekli kod nas...MNOGO SE PROSE..VA....nije to to...
|
Odlican primer da se tehnika moze vezbanjem dobiti ali muzikalnost i osecaj nikada. Nazalost, ima mnogo tehnicki "opasnih" muzicara, ja im se stvarno divim ( i ovom liku, svira i klavirne i dugmice), ali je stvarno dzaba kad muzike nema a meni je ona na prvom mestu.
Pozzz |
Hahahahaha kako jakih odgovora ima u temi! =))
Meni je ovo kaubojski skroz. ;) |
slazem se sa kolegom beethoven i svrakan u potpunosti ovo slajdranje je pretjerano :D i nikoakvog osjecaja covjek nema meni se licno ne dopada
|
Meni ne da djavo mira evo gledam neke snimke iz 90-tih,bilo je mnogo bolje,mozda se coveku nesto desilo,ko zna,meni na ovim snimcima iz 2008,ne izgleda bas u redu,da ne gresim dusu.
|
Pace
Paceta znam vec 15 godina. Momak stavrno ima tehniku opasnu. Jos uz to je nadprosecno inteligentan. Zivi u Austriji koliko znam. Cita note kao slova, nije mu problem da odprati i poskida 40 razlicitih pesama za pevace koje nikad nije cuo ni video, i tezgu da odradi samo citajuci note a da covek pomisli da ih prati vec godinama. Al kao sto ste i sami rekli, mozem samo on da svira, nema mesta za druge. Al je zato jako dobar momak.:-)
|
Ma nema ovo veze sa svirkom.Brlja po ovoj klavijaturi.Zna da svira,poznaje harmoniju ali solo bezveze.Smesno,warner bros ili fliper svirka.Ima i moj komentar na youtube postavljen pre ovog posta.
|
Citat:
Pa ovaj je prerastao po godinama 90% ovog foruma, i nikad nece vise moci da svira normalno..al posmatram pevaca,covek je ladovina ili je mozda oguglao na njegovu svirku! |
warner bros definitivno :)
ja kad cujem ove tetris boje pa jos kad su u terci dodje mi da vrisnem nekako mi to neukusno zvuci ali ima i lepih dx boja |
ispasce mu na ovom tritonu dugmici od ovolikih glisanda :D
|
mozda je malo preterao :D
|
Kada cujem nekoga da ovako svira,a ima ih dosta,pozelim da mi samo kazu gde su ucili da to ovako treba da se radi,da mi kazu ime svog uzora od koga su ucili,jer je moguce da sam ja pogresno muzicki opismenjen ili sta vec pa ne razumem ovakav stil muzickog izraza? Ovo nije lepo prvo za slusaoca jer je blago receno haoticno,drugo za sve svirace koji rade u ekipi je tragicno i iritira i trece najbitnije,veliki stres za pevaca...u kom to pravcu muzike pevac treba da prati sviraca? :lol:
Doduse ovaj momak ga prati...ali pogledom :lol: P.S. da samo kazem ako mozete da se uzdrzite od licnih komentara prema kolegi sviracu,da je dobar momak ili sta vec ne sumnjamo ali je pitanje vezano za svirku pa neka na tome i ostane. Mozda je kolega nas clan i ne bi bilo lepo da se nadje uvredjenim zbog nekog neprikladnog komentara. Hvala na razumevanju |
Ima problem sa kamerom,podivlja kad ga snima kamera,dokazuje se tako sto prebira po ovoj "pasuljari".Mozda kad nije u kadru onda svira kako treba.Ko ce mu ga znati :)
|
Pa sta covek se uzivio u pjesmu ali mozda ima malo preterivanja...........
|
meni je ovaj desko bas Cool!!!!
tipicna svirka gde se trazi da sve prsti!!!! Ne vidim ja tu neki problem. Decko je u fazonu Mice Nikolica,pokusava bar da bude. |
Zna da svira i odlican je muzicar. A to sto "brljavi" kao su neki nazvali i to nemoze svako. Ovo je "brljavenje sa stil i svaka mu cast za to. U ostalo ko misli da moze bolje neka se pokaze. Tacno je i to da preteruje al u muziku nema granice.
|
Nisam ja rekao da je debil ili slicno,nego cisto ga pokrene kamera da onako svira,a o svirci ne bih da komentarisem. ;)
|
Svaki muzicar bar jednom u toku svirke se "odvali" na neke pjesme,i pocne da bar malo pretjeruje...al sve u svemu,ovaj je malo pretjerao :)
|
pa dobro, klavircu je lakse kad predje na dugmetaru! :DDD
|
Meni se licno ne svidja uopste. Ne kazem da covek ne zna da svira, ali kazem da to na ovome snimku nije pokazao. Za moj ukus, vrlo napadna svirka bez Bog zna koliko logike sa ovim glisandom, napadne boje i glasna svirka dok pevac peva, za 20 sekundi svirke promenjeme 4 ili 5 boje, a ni jedna nije kako treba. Na kraju, ne verujem da neko sa njim moze da svira ako stalno ovako radi. I ovom pevacu svaka cast.
Ako je vec dobar muzicar, treba malo da se obuzda i kanalise, jer znam mnogo ne bas tako dobrih muzicara koji zvuce mnogo korektnije i prijatnije od njega. Moj licni stav, mozda i pogresan ali je moj. |
Caka, sve sto si rekao tako je, nije sve u tehnici, ovakva svirka nije uredu i ne moze bit, jer se skrece paznja htio-ne htio na sebe, uvijek ima nesto losijih sviraca ali odsviraju korektno i to se moze slusat, npr. za mene Aca Lukas, nema covjek bogzna neku tehniku, ali svirao je na splavu uvijek u skladu sa svojim mogucnostima, nije pretjerivao niti se "prodavao" i svaka mi je pjesma od njega dobra ;)
|
Poznajem covjeka,super svira,moze sve kad hoce.
Ovo je snimak,gdje je malo opusteniji,svi mi imamo te momente... Sve najbolje zelim pacetu. |
Izgleda da u tim svim klipovima nije hteo...
|
Citat:
|
@Tranzit
Za dobro uho i komarac je muzika :) |
Da ti iskreno kazem i komarac je zaista muzika za ovo sto taj Paja Patak baljezga po klavijaturi, pardon po pasuljari, pa taj nijedan ton koji traje vise od sesnaestine nije odsvirao a da nije uvalio glisando, portamento ili neki bljutavi triler. Znas, Acko, muzika se sastoji i od tonova koji su ponekad i nesto duzi pa ih treba i ispostovati.
|
Covjek odlicno svira netko rece!!!.E ovo je covijek koji dobro svira!!!!!!!!
obrisan link! kakve veze ima ovo s temom i sa muzicarom o kojem raspravljamo? |
Tranzit
Sve je ok sto si rekao i jasno je da mnogima nece se dopasti ovo pa eto ni meni. Ako mu je ovo navika i stalno je primenuje sa cilj da bude sto interesantniji publici onda je na los put. Ali jedino sto se ja ne slazem sa kolege koje su komentirali da covek ne zna da solira i ne biva ga .... ona zna dobro ali preteruje sa glupe ukrase. Sad ako neko se ne slaze sa mnom u redu je, ja svoj zakljucak zasnovam od ono sto sam video i cuo na ovaj jedan klip od njega. |
@albinkorg:
kolega,ukusi su razliciti ali ovaj decko nije prva klasa ciji si link postavio u tvom postu!cak mogu da kazem da ima i brljotina u njegovom sviranju! sto se kaze II klasa! @tranzit pretera ga druze,ne znam zasto ali imam utisak da malo pokusavas da podgrejes atmosferu svojim opaskama.Ne vidim razlog za tako nesto. Svako ima neku svoju opredeljenost i svoju publiku. ne bih rekao da ovaj momak brlja po klavijaturama,mislim da se samo malo zaneo i nista vise od toga. Dodato: @Tranzit: mislim da rec koju si upotrebio "baljezganje" ne prilici jednom kulturnom muzicaru |
Hahaha, kakvu kulturu vidis u ovom sviranju pa da bih ja odgovorio na istom nivou. Sila se silom smiruje, ne vazi vise ona iz Biblije "ko tebe kamenom ti njega hljebom". Da razjasnimo, nikakva losa rijec nije "baljezganje" jer ne daj Boze da sam upotrijebio jednu drugu zaista nepristojnu rijec koja bi mnogo vise odgovarala ovoj svirci. Ne podgrijavam ja nikakvu atmosferu, samo komentarisem kao i svi ostali. Vidis a meni se cini da ti mnogo vise paznje obracas na moj post nego na ostale jer prije moga posta su ljudi napisali i direktnije stvari.
|
Najgore kad covjek ima tehniku a nece da je iskoristi u pravom smislu rijeci i muzike!
|
Lijepo bih zamolio sve ucesnike u diskusiji da se pridrzavaju teme.
Ovo su inace vrlo nezgodne teme,a u stvari na kraju od njih nema nikakve posebne koristi. Zato samo o temi i opusteno....bez nepotrebnih dizanja tenzija,jer to nikome ne treba. |
@sejox
potpuno se slazem sa tobom. moje duboko izvinjenje ako se neko nasao uvredjenim bilo kojim mojim postom. |
Paceta znam licno, zivi u AT, u Tirolu, a inace je moj Mitrovcanin. Ovaj snimak nije bas najsjajnija njegova prezentacija, ali tvrdim da covek kad hoce, pravi haos sa klavijaturom. Samo cu reci, mnooogo dobar muzicar, jedan od najkompletnijih koje sam ikada imao priliku da cujem, samo kad hoce. Dalje ne bi komentarisao, da ne dolazi do dalje rasprave.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 07:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org