![]() |
potreban program
cao,treba jedan program ali neznma kako se zove... taj program ima edo grand..
u tom programu moze da se naprimer kad pustis neku pesmu i u toj pesmi mozes da iseces naprmimer improvizaciju od gitare itd... znaci iseces deo koj tebi treba iz jedne pesme... molim za pomoc... |
Ako moze saznaj kako se zove tak program,jako je vazno,hvala Kabi,Vule
|
Pa bilo koji audio editor: SoundForge,Audacity...Ima ih dosta.
|
Da nije covjek mislio samu gitaru, bez bubnja, bass gitare i ostalog?
|
pa odprilike tako neshto... nenznam dal smem da postavim snimak sa youtube da vam pokazem?
Edo je isekao gitarsku improvizaciju gde svira Sasa Petrovic iz nisha na albumu Anjura serbrzovskog.... znaci ako je mogao da isece improvizaciju onda moze sigurno i druge stvari?? ne bi bilo loshe kad nasli taj program... |
To je to sto kaze zsimonovis. Neki mp3 cutter i nema dalje. ne verujem da moze poseban element iz mp3 snimka da se izvlaci, bar dok ne dodje novi plug in za celemony melodyne (dna)
|
Ne postoji taj koji je skroz "skinuo" ritam sekciju a da je ostao samo solo instrument ili vocal...:)
|
mozda su edo i petrovic dobri drugari pa mu ovaj samplovao improvizaciju?
mene interesira onako samo, kad seces to - di ces da metnes? :confused: pozdrav kabi, grandia |
ja mislim da gospodin Sasa Petrovic nije nu cuo za edu hehe
Ali da je izvukao samo iprovizaciju to jeste,e sad kako neznam?? Znam ja gde bi metnuo kolega grandia hehe |
a mozda je to jednostavno uradio preko SCSI-boarda ?
|
kako mislis preko scsi-boarda???
znam jedno samo,da je ushao u pesmu hehe i izvukao samo gitarsku improvizaciju??? znaci on moze i da izvuce naprimer glas ili bas-gitaru jel tako?? Znam danas kad ljudi snimaju da svaki instrument ima svoj kanal,e sad on je izvadio samo taj kanal,stvarno je extra.. svaka cast za edu... opet kazem,ne bi bilo loshe kad bi mi saznali kako se zove taj program... |
@Kabi
Aj pogledaj, ukoliko taj snimak nema neka reklama, sto Edo grand zna uobicajeno da postavi ..... postavi ga u temu. Ali samo ukoliko nema reklame za prodaja! Inace, i ja znam da to nije moguce, ne postoji takav program. Ko zna sta je Edo uradio, mozda je jednostavno odsvirano sa istu boju, a nije loop ??? |
Toooo... nece da moze bez velike muke i jos veceg iskustva a i to nije garancija da ce i da uspije. Sve zavisi od polaznog materijala. Ima programcica koji se hvale na sva usta da izoluju pojedine instrumente iz miksa ali je rezultat uvijek nikakav. Rekoh da sve zavisi od polaznog materijala a to bukvalno znaci da ako je instrument koji treba izolovati negdje po strani u miksu ili ako ima dosta hala i eha onda odmah zaboravis. Ako je instrument u centru miksa a nije zamazan halom i ehom onda se moze probati, pa sta Bog da. Melodyne DNA Editor je jedan od programa koji ovo moze u odredjenim uslovima da uradi mada nije specijalizovan bas za ovo. Slijedeci je jedan debelo skup program koji se bavi analizom i restauracijom audio materijala i odstranjivanjem nezeljenih instrumenata ili signala a ime mu je Algorithmix reNOVAtor i trenutno je najmocniji reparing program koji se moze naci uopste. Dobar rezultat, opet u zavisnosti od materijala, moze dati i Emulator X3 sampler sa svojim Xtractorom koji je napravljen iskljucivo za izolovanje ili odstranjivanje instrumenata. Sve ostalo sto se moze naci i procitati po internetu je sala-vic. U sustini ne postoji program koji ovo moze da uradi bez mane i problema jer je kompletna audio tehnika jos daleko od takvog nivoa. Zeza je fizika, popi joj mozak, a vi ne dajte da vas niko laze i farba.
|
Ma ja da mogu ja bih sve kompijutere zapalio i vratio konje i magarce a tako i one lijepe stare orkestre kad se znalo sta ko svira i kako:lol:Milsim nemo da se ko sad ljuti...poooz
|
Citat:
Pa da ima reklama,zato nemogu da postavim link,a da je on to odsvirao nije hehe... pa i da je loop,kako je to mogao da izvuce a ostalo da se ne cuje?? |
@tranzit: Malo je off topic, izvinjavam se unapred, da li znas jeli DNA plugin izasao u prodaju, i koja mu je cena ako su ga izbacili?
|
Izisao je ima vec par mjeseci a ja sam ga platio nesto oko 350 eura u Njemackoj, mislim da je cijena i sada priblizno ista.
|
ovako...
1. Melodyne DNA je več izašao prije par mjeseci 2. To vađenje improvizacije ovisi o pjesmi, dali je samo gitara u tom djelu pjesme ili je sve komplet s instrumentima 3. Postoji program koji odvaja instrumente po frekvencijama ali nije baš neko sretno rješenje (neču da vam lažem ali nesječam se ime programa, ali imam ga negdje na DVD-u ...mislim da naziv programa ima neke veza sa rječju WAVE) |
A sta ja napisah u prosla dva posta ?
|
echo i hall nisu neki problem...naravno ako malo razmisliš i imaš volje obradit taj dio improvizacije (u ovom slučaju) ali koliko toliko ga stvaraju, sa Emulatorom X3 nisam radio tako da nemogu točno tvrdit šta on sve može i kakve mogučnosti ima...
Upravu si za sve...ali ovo je pojednostavljeno objašnjenje... ;) |
Nemoguće je da se isječe solo od žive svirke u mp3 formatu, da je midi pa uredu, ali ovako, teoretski nema šanse.
|
Citat:
Eho i hal su, pored ne-centralne pozicije instrumenta u miksu, najveci moguci problem kod izolacije. Svi programi koji se bave izolacijom odnosno brisanjem instrumenata iz miksa rade na principu obrtanja faze odredjenog frekventnog spektra ili formanata, koji zauzima instrument koji treba obraditi, za 180°. Jedan hal ili eho se prostire po citavoj stereo slici miksa tako da otezava lokalizaciju instrumenta a samim tim i ucinak programa, tako da se kao rezultat dobija sve samo ne izolovan instrument jer se u djelovima efekta (hala i eha) cuju i ostali instrumenti iz miksa. Slijedeci veliki problem je medjusobno frekventno preklapanje instrumenata u miksu, pa bi bilo totalno suludo pokusavati izdvojiti jednu akusticnu gitaru ako u miksu uz nju svira i tambura ili buzuki. Isti slucaj bi bio sa trubom i zurlom ili sa violinom i guslama. Zamisli onda kakav problem predstavlja hal ili eho u miksu u kojima su izmjesani svi moguci i nemoguci gornji i donji harmonici svih instrumenata iz miksa a uz to jos i razmazani na nacin na koji to samo hal moze da uradi. |
e sad neznam za to,ali znam jedno i to nemoze niko da me ubedi,da je on to odsvirao NIJE,da je izvukao improvizaciju iz pesme to JESTE...
Poshto nemogu da postavim link, youtube i napishite edo grand.. 3-eca slika,video je dugacak 7.03min... cucete uvod gitare u pocetku... |
Ta gitara nije nikakav izolovani instrument, odakle ti uopste ideja da je to izvuceno iz miksa. Moguce je da on to nije odsvirao (mada ne vidim zasto to ne bi moglo da se odsvira) ali gdje je problem da to odsvira bilo ko i da se taj fajl stavi u instrument.
|
U komentarima pise da je loop gitare koji pusta na pocetku imao prije 2,3 godine Sebo Makedonac, jedan od najboljih Solo Gitarista...tako da...inace izgleda da nije njegov loop,edov,nego od nekog drugog "pozajmio"E sad koliko sam skontao Kabi hoce da isjece sa ovog njegovog snimka? xD
|
A ima i tebe Kabi ovdje :) :"Ako mislite na uvod gitare,to je sasa petrovic iz nisa odsvirao na albumu anjura serbezovskog,pesma je fato fatima... kabi..."
|
To je edogrand dobio odrađen loop ništa nije sjeko iz pjesme! Kabi stavio sam ti u download još dve improvizacije sa gitarom ako it šta pomogne!!! pozz
|
video sam kolega,hvala
|
prog.
program se zove audio editor and recorder evo link free
http://free-audio-editor.com/download/index.htm |
ja znam za audacity i koristim njega za snimanje fajlova i tako isto i za secenje odredjenih dijelova...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:25 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org