YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   PA2XPro - ne ucitava mi se HD.? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16436)

djordjew 09.12.2010 15:31

PA2XPro - ne ucitava mi se HD.?

E ovako kolege... Prije par veceri kada sam posao da spavam, normalno kao i uvijek ugasio sam klavijaturu... Sledeće jutro kada sam je upalio hd mi nikako nije ucitalo.. Hd mi je bio prazan. Da li neko zna kako otkloniti problem i sta se uopste tu moglo desiti? :S Hvala unaprijed

eko_77 09.12.2010 15:42

Moguče da je crko ili nemože da starta ili ,da nema kakve slabe sektore.Kad bi ga pokreno trebo bi ga formatirati i defragmentirati. Probaj klaviaturu povezati sa kompjuterom i pregledaj disk sa programom(drive fitness test).Toliko nemam više ideja....Pozzz

GALA 09.12.2010 16:30

hm.. moj je kolega kupio novi iz trgovine i imao je taj problem malo HD radi malo ne radi,kad upalis sint dal cujes dal je HD pokrenuo ono kao da zavrti tj. jel zazuji ...mozda nije prazan mozda gubi spoj,pa ga sint uopce ne vidi...

djordjew 09.12.2010 21:36

Hd nije crko to je provjereno pošto se čuje, a i sad sam sačuvao nekih par setova na njega i sve je normalno, on radi... E samo nzm kako da ga povežem sa računarom, koji kablobi mi trebaju. Imao sam jednu preporuku da uradim sistemsko brisanje, ali nzm kako se to radi. To sto se meni desilo je kao vrsta virusa, nije virus, ali je slicno... Izgubi se neki kontakt sa hd-om prilikom ubacivanja setova ili semplova, nebitno... pa kad bi se uradilo to sistemsko brisanje poovo bi se uspostavio kontakt sa hd-om. Ako ko zna kako se to radi volio bih da mi pomogne :D. Hvala!

eko_77 09.12.2010 21:50

Da ona najbolje da sistem brišeš i ponovo inštaliraš OS.

Evo na ovoj adresi skini dva fajla pod rubrikom:http://www.korgpa.com/pa_root/en/pro...x_soft.html?en

-Utilities------>System Reset ------>
Ovo snimi na USB ključ: Pa2X_format.zip (800 KB)
I ovaj isto snimi na USB ključ: Pa2X_os_res_v201.zip (114 MB)

Kad snimmiš na usb napravi sebi back-up onda ugasi klaviaturu i kad pališ drži dugme intro1. Otvoriti če ti se prozor tamo izabri prvi fajl Pa2x_format i normalno potvrdiš,sad če ti tražit da ga opet ugasiš i upališ ponovo držiš Intro1 i sad izabereš drugi fajl Pa2x_os_res_v201.zip,taj če duže vremena učitavati,posle normalo upališ i napravis kalibraciu screna i to je to nadam se da sam ti razumljivo napisao ako gdje zapne pitaj!Pozz i sretno

ella 85 09.12.2010 22:42

sta ti fali provjerit kablove,drug mi imao problem slican na pa1x,tamo one zice koje dolaze na hard disk pomaknuo i poceo radit

djordjew 10.12.2010 15:39

Eko, da li ima šanse da se meni vrate podatci posle ovoga? Pošto bitno mi je to, tu mi je set koji sam dosta vremena sredjivao, a sad ga nemam. Skinuo sam ovo što si mi rekao. Kako da uradim back-up?

eko_77 10.12.2010 19:23

Da obavezno napravi back-up,jer poslje toga sve gubiš i nema povratka!!

Media----->Utility---->Back-up---->Execute---->daš na Usb.

Isto tako za set:

Media--->Save-->ALL--->Izabereš Usb I to je to.Poslje toga ona tek formatiraš klaviaturu.

Ako gdje zapne pitaj slobodno,tu smo da si pomognemo!!;) Pozz

djordjew 10.12.2010 20:43

E hvala lijepo. Ma ja sam se zeznu sto sam set sacuvao na hd, nisam ni jednu kopiju napravio na usb, sad mi ne bi stvaralo problem to sto mi se hd pobrisalo posto mi nista sa njega ne treba... ali samo mi je set potreban. Evo uradio sam back up i ostalo ću polako. Hvala još jednom na pomoći i ako bude šta nejasno javiću se ja! ;)

eko_77 11.12.2010 11:10

djordjew jesi šta uštimo jel sad disk radi ili je crko skroz?

djordjew 11.12.2010 13:13

Cijeli postupak sam uradio i ponovo je sve isto, tj. podacima iz hd ni traga :(

eko_77 11.12.2010 17:56

Pa nisi valjda set dao na HD?!? Ja sam ti napiso da daj sve na USB! Ako si dao na disk onda je to zajebano! ali postoje programi sto možeš pozvati podatke nazad ne 100% ali makar 70%,češ jih dobiti nazad! Programi su:GetDataBack,Ontrack Easy Recovery.... Probaj sa ta dva pozvati podatke nazad! Ako neko ima kakvu ideju neka pomogne drugu!Pozz

djordjew 11.12.2010 19:50

Cek, nzm da li si razumio, prije svih ovih operacija desilo mi se to da mi se obrisao cijeli hd. Nazalost nisam imao kopiju na usb-u. A sad kad radio ovo uradio sam backup na usb a seta i onako nije bilo pa nisam nista ni sacuvavao. Kada sam sve ono uradio u hd se ponovo nista nije pojavilo. E interesuje me to sa tim programima, volio bih kad bi imao ko da mi objasni to da to odradim, jer trebalo bi mi par sedmica da ponovo napravim svoj set.
Dodato:
I ne prijavih novi problem, poslo ovoga što sam uradio ne radi mi klav :/ tj. nzm da li se moraju učitati ove fabričke boje? Sad mi neće ritmovi, svaki koji koristi fabrički bubanj ne radi :( :S

eko_77 11.12.2010 22:53

To što si uradio briso si OS i ponove na naložio gore,znači sad bi trebala biti klaviatura ko iz tvornice i sve bi trebalo da radi! Stvarno neznam što tebe zajebava klaviatura! ako je kljava pod garancijom vozi je na servis nek je pregledaju,neznam šta bi tu moglo biti!?! Ja sam svoju više puta tako briso i ponovo dizo OS,al nikad nije bilo problema.
Dodato:
Evo ti link tutoriala za program što poziva podatke nazad:

How to recover your deleted file within 2 minutes
You need to upgrade your Flash Player
Pregledaj snimku i polako step by step.

Ace 11.12.2010 23:28

Zamolicu svie clanove koje ucestvuju u ovu temu da se pridrzavaju do naslova. Prica se o Hard Disk na pa2x, tako da diskusije o kompjuterske programe nisu potrebne ovde. Hvala.

@djordjew
Ucitaj Resurse, skini ih sa oficijalni korgov sajt. Verojatno nisi ucitao dobro pa sad je klavijatura prazna, nema nista.

fjakovlj 11.12.2010 23:41

Ako si napravio backup na usb obnovi ga i vratićeš na staro stanje<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Sto se tiče seta valjda si ga imao na klavijaturi naloženog pa ga možeš ponovo naložit kad obnoviš backup i dobiješ staro stanje<o:p></o:p>

djordjew 12.12.2010 00:24

Možda će mi i pomoći ovaj program da povratim podatke sa hd-a, to ću pokušati.
@acekorg
Skinuo sam resurse, učitao sve, ali klavijatura se ne javlja na razglasu. Javljaju se samo oni semplovani bubnejvi ili nesto sto nije fabricko, to se jedino javnja, nije mi jasno šta je problem.
@fjakovlj
Nažalost nisam uradio baskup prije nego što mi se ovo desilo. Uradio sam backup posle nestanka podataka sa hd i kad ga ucitam ponovo nema nista.

Nzm stvarno sta se desilo, normalno ugasio kalv i ujutru hd bez icega.

Ace 12.12.2010 00:41

Ok u taj slucaj proveri dali kad pustis ritam koj ne se cuje svetkaju nazivi ispod trake. To su na ekranu one imena trake, ispod slajdere gde pise "drum, perc, bass, acc 1...5". Kad ide ritam oni treba da svetkaju.

Ovo realno meni izgleda na pokvareno, cim ni reinstalacija nije ga sredila.
Probaj da snimis nesto sa ritam gde ne rade instrumenti u mp3 format (direktno na klavijaturu) i izvadi na kompjuter (preko USB, on valjda radi) da vidis dali se cuje. Ako se cuje znaci problem je negde u slanje zvuka na izlaz.
Al mislim da najpametno bi bilo da se konsultiras sa servisera ili ako je pod garancijom odneses tamo gde si ga kupio jer ti problem postaje dosta delikatan i sumnjam da bih sam mogao resiti to.
Pozdrav

djordjew 12.12.2010 00:53

One kockice tj nazivi svjetlucaju, ali se nista ne cuje... Mislio sam da je do kabla ili da je klav mutirana, ali me buni zato sviraju semplovi... Evo pustim fabricki ritam, ili neki moj ritam sa fabrickim resursima i ne cuje se, svjetlucaju ova polja, ali nista...

eko_77 12.12.2010 12:22

Izgleda baš tako da,češ morati na servis tamo bi ti mogli i pozvati izbrisane podatke sa Hd-ja! Pozz

djordjew 12.12.2010 16:55

Imam preporuku da uradim i NAND, samo mi treba pomoć oko toga, gdje da skinem taj fajl i kako da to uradim, nešto sam čeprkao ali nisam mogao da nađem kako se to radi za pa2x pro.

eko_77 12.12.2010 18:15

Ja se sa NAND-formatiranjem nebi igro, to možeš da je sjebeš skroz klaviaturu!Moja preporuka je da nebršeš na taj način!

nikola1980 12.12.2010 19:18

ne znam da li jos da probas izlaz za slusalice, sa prednje strane,tu bi trebalo da sve izlazi nezavisno od line out-a,cisto da vidis da li je ok sam sistem?!!!??!

drakan 12.12.2010 22:13

Imaš kolega na korgovoj stranici pod software Pa2x format.zip pa probaj formatirati, a za NAND imaš ako potražiš malo mislim da je kolega Rale objasnio sve lijepo kako se radi. Pozdrav i puno uspjeha želim.:)

Ace 12.12.2010 22:24

Poradi nepridrzavanje prema naslovu tema ce biti zakljucana.
Da podsetim naslov je bio "ne ucitava mi se HD" a pricalo se i o kompjuterski software, NAND format ....... zato LOCK.

@eko_77
Vi kolega mogli bi da izbirate malo kulturnije reci pri pisanje.

Hvala.

Trenutno vrijeme na Forumu 23:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org