![]() |
***NOVOGODISNJI REPERTOAR***(komplet sredjen)
Evo blizi se nova godina,i nisam bio lenj,nego sam uzeo tastaturu u ruke,prepisao sa moje partiture komplet repertoar sa doceka nove 2010godine.
Znam da ce ovo veoma koristiti mnogim kolegama koji nemaju ideju,ili koji nemaju manje-vise vremena da sami prave repertoar,pa ovo neka im olaksa posao...naravno mogu da se ubace i dopuni repertoar sa pesmama od ove godine. Prepisujem 99%doslovce ceo repertoar sa vec odredjenim muskim i zenskim tonalitetima!!! To bi bilo to,mozete mi se zahvaliti uplatom od 10e na moj devizni racun,ako nemate toliko para,moze uplata kredita za mobilni,ako ne ni to, onda je i tnx dovoljno :)...naravno da se shalim,jer zezanja nikad dosta i nije na odmet...;) ...znaci stampac u ruke i samo stancuj!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NOVOGODISNI PROGRAM blok 1 20:00h 1.insatrumental-albatros----------------------E 2.instrumental-jednoj zeni--------------------Dm 3.instrumental-Wicked game------------------Hm NAJAVA PROGRAMA 4.jedne noci u decembru---------------------Cm 5.sacuvaj tajnu ljubavi moja-----------------Hm 6.ja te pesmom zovem----------------------Am 7.mito bekrijo---------------------------------Dm 8.Za sve ove godine--------------------------G 9.tebi------------------------------------------Em 10.pusti me da nadjem srcu lek----------------Cm 11.zlatnik---------------------------------------Gm 12.jel su dunje procvale------------------------Em 13.od zlata jabuka------------------------------Am 14.devojka--------------------------------------Em-F# pauza 20:50 blok 2 21:00h 15.pogledi u tami---------------------------------Em 16.nije htjela--------------------------------------F 17.ti ne licic ni na jednu---------------------------Dm 18suknjica----------------------------------------Hm 19.sreco moja gde si sada-----------------------Bm 20.dunavom jos sibaju vetrovi-------------------F(Dm) 21.haj kafano necu vise--------------------------Fm 22.mornar(yu grupa)-----------------------------D 23.cardas-----------------------------------------Am 24.ludo ludujem----------------------------------Gm 25.usne boje vina--------------------------------Gm 26.ljepsa od noci---------------------------------Cm 27.jutro je----------------------------------------Dm 28.anonimna-------------------------------------Em 29.avlije,avlije------------------------------------Hm pauza 21:50h blok 3 22:00h - 30.zagrli me ti------------------------------------Am 31. 9000 (zeljko samardzic)--------------------Fm 32.dugo te dugo ocekujem----------------------A 33.a to mi nije trebalo---------------------------Bm 34.zaplakaces sa druge strane jastuka----------Hm 35.skitnica(marinko)-----------------------------Gm 36.madjarica-------------------------------------Gm 37.danas sam ok---------------------------------Am 38.laze mesec------------------------------------Dm 39.ti meni lazes sve------------------------------Gm 40.moj zivote dal si ziv--------------------------Em 41.tisina(bajaga)---------------------------------Am 42.a kada padne noc(riblja corba)---------------Am 43.miki mico-------------------------------------Gm pauza 22:50h blok 4 23:00h 44.ipak pozelim neko pismo(belo d)------------Gm 45.sa druge strane jastuka----------------------Am 46.nesanica--------------------------------------E 47.a sta imam ja od tog-------------------------Am 48.slike u oku------------------------------------Fism 49.kad zima dodje-------------------------------Dm 50.hajde nocas mi dodji-------------------------Fm 51.naviko sam ja na nocni zivot----------------Gm 52.duge noge------------------------------------A 53.pevam danju,pevam nocu-------------------Gm 54.poruci pesmu--------------------------------Em 55.znam za sve sam kriv-----------------------Am 56.izadji na 5 min-------------------------------Am 57.iskoristi moje mane-------------------------Am 58.aspirin---------------------------------------Am 59.nevera moja--------------------------------Dm odbrojavanje 10.9.8.7........ ****SRECNA NOVA GODINA***** 60.to je to,hajde da se volimo----------------E 61.zmija i zaba--------------------------------Fm 62.bez pauze prelaz u kolo oko 15min 63.hajde da ludujemo ove noci----------------C 64.moji su drugovi-----------------------------Dm 65.kafana je moja sudbina---------------------Em 66.splavovi-------------------------------------Dm 67.lijte kise-------------------------------------Dm 68.fenomenalno--------------------------------Am 69.mi se volimo--------------------------------G 70.neznanka------------------------------------Cm 71.veseljak--------------------------------------A 72.luckasta si ti---------------------------------A 73.vise ne znam sta je radost------------------Fm 74.ja baraba------------------------------------Am 75.ni jedne usne se ne ljube same-------------Fm 76.volim te ludi znaj(haris)---------------------A 77.evo banke cigane moj-----------------------Em 78.moja mala nema mane----------------------Em 79.ciganka sam mala----------------------------Gm-D 80.apsolutno moj si broj------------------------Am 81.mladicu moj----------------------------------E 82.dolazim za 5 min-----------------------------Cm 83.digni ruku(galija)------------------------------G 84.cekala sam cekala----------------------------D 85.sve jos mirise na nju(parni valjak)-----------Gm 86.za ljubav treba imat dusu--------------------G 87.samo teraj ti po svome----------------------C 88.u ljubav vere nemam-------------------------A 89.korak do sna---------------------------------Hm 90.imao sam ljubavi velike i male----------------Gm 91.grome moj------------------------------------Hm 92.nikada se promeni necu-----------------------D 93.kakvu zenu imam-----------------------------Gm-B 94.sto me pitas kako zivim ja--------------------A 95.pitao sam prolaznike--------------------------Cm 96.ruzmarin---------------------------------------Hm 97-svako me prolece na tebe seti----------------Em 98.opa,opa----------------------------------------Fm 99.kazuj krcmo-----------------------------------A 100.dijamanti---------------------------------------Hm 101.jelece------------------------------------------Em 102.budi,budi uvek srecna-------------------------Em 103.niska banja blok dvojke 104.zelela sam da te zaboravim-------------------C 105.zelene oci--------------------------------------C 106.imao sam--------------------------------------G 107.uz moravu vetar duva-------------------------G 108.crven konac------------------------------------A 109.brojanica---------------------------------------F#m 110.krcma u planini---------------------------------D 111.ti si zena mog zivota---------------------------D 112.pozdravi je pozdravi---------------------------Gm 113.zvezda tera mjeseca---------------------------E 114.da zna zora------------------------------------Dm 115.kad ljubav jednom prodje---------------------F 116.igraj mala na colove---------------------------C blok razni ritmovi 117.nisi znao da me cuvas-----------------------Am 118.dao bi ovo malo zivota----------------------Fm 119.prvi poljubac---------------------------------Am 120.miljacka--------------------------------------Gm 121.crne kose------------------------------------Am 122.ti kraljice srca moga-------------------------Cm 123.zlatiborske zore-----------------------------Dm 124.volim te-------------------------------------Cm 125.lepotan--------------------------------------Hm 126.ja stalno pijem------------------------------Am 127.moje najmilije-------------------------------Am blok za fajront(lagane) 128.obrisi suze draga-----------------------------A 129.deny------------------------------------------Gm 130.ima nesto od srca do srca-------------------Am 131.dao sam ti dusu------------------------------Am 132.ti si mi u krvi----------------------------------Gm 133.10 godina(tony montano)-------------------G 134.nekako s proleca-----------------------------D 135.princeza(sladjana&dado topic)---------------C 136.april u Beogradu------------------------------Hm 137.pijem(miki jevremovic)-----------------------A-Dm 138.Stand By Me(Ben E King)---------------------A 139.A SAD ADIO-----------------------------------Dm Odjavljivanje i zahvaljivanje gostima,osoblju i gazdi restorana!!! ---------------------------------------------------------------------------------------- To bi bilo to....repertoar je sharolik,i za svaciji ukus. Ince mozete da primetite da ima dosta pesama u bloku gde peva pevac,pa pevacica! Evo nasao sam list sa duetskim pesmama ali me sad i previse mrzi da ispisujem..evo na pr: 1.mi se volimo 2.nevolja nevolju privlaci 3.hajde kuci pijanice 4.sto se mala uobrtazi...itd Nadam se da sam bio od pomoci!! :) |
Ja bi vam prvi uplatio novac na racun ako bi pronasao nesto poucno u ovoj temi,ali bez uvrede,koncepcija programa vam ne valja,raspored pesama i tajming je los i mislim da ce se malo ko proveseliti uz ovaj repertoar,naravno sve pod uslovom da vam prodje zamisao da sve ovo bas ovako odsvirate u sta takodje sumnjem. Hvala i molim bez ljutnje
|
Ok...Vase vidjenje ovog repertoara je takvo kakvo je!!
Sve moze da se menja,svakojake korekcije...ali ne vidim poentu Vaseg komentara da koncepcija programa ne valja,i da "ne vidite nista poucno u ovoj temi??! Ocigledno niste dobro procitali pocetak mog posta. Iskreno bi voleo da sad Vi napisete Vasu koncepciju i repertoar koji bi ste Vi svirali! Mozda nesto i naucim od Vas iako smo genercija! Uzgred ovo je repertoar gde smo drzali 270 gostiju na nogama do skoro 03:00h,fajront je bio oko 04:30...ako je ovaj repertoar Vama los i mislite da se niko nije proveslio...opasno gresite! Jos samo ovo...napisao sam ovo da bi nase kolege videli repertoar koji ljudi vole,i uz koji je zagarantovan uspeh 100% dobrog provoda,tako da kolega Vule nemojte pricati napamet neke stvari! Hvala i nema ljutnje! :) |
Od mene ne mozete mnogo da naucite ali mladje kolege od nas svakako mogu dosta. Pored smisla teme koji mi nije jasan molio bi odgovor na pitanje: Da li ste stvarno sa svirkom za Novu godinu poceli u 20.00 casova?
p.S. da ste temu koncipirali kao prost spisak pesama za Novu godinu ahvatio bi,mislim cak da takvih tema vec ima ali ovako...pocetak,pa najava,pa pauza pa...odjava programa |
Iako se moj repertor dosta razlikuje, cenim ovo, ne mora se iskoristiti kompletan ni redosled ni sve pesme ali itekako moze da posluzi. Moze dati neku ideju, ima pesama koje mi mozda nebi pale na pamet a eto, ovde cu ih naci. Cenim ovo kolega simkeres.
Hvala. Pozdrav. |
@Vule
naravno,mada uvek gosti dolaze kasnije,tako da vreme uvek moze da se koriguje kako za start,tako i za bilo koju drugu korekciju.A ima dosta neiskusnih kolega koji ce mozda tek sad 2010-2011 da imaju svoju prvo iskustvo sa sviranjem doceka nove godine,pa bar mogu orijentaciono da imaju uvid u ovaj repertoar "kako,shta,kad je pauza itd da ne nabrajam....nadam se da ste me shvatili! @beethoven Sve si objasnio u 2 recenice.:) |
jel mogu jos par pitanja da postavim vezano za temu?
|
Slazem se sa vuletom.Pesme su dobre ali sam redosled mi se nesvidja.Konkretno pesme tipa"mito bekrijo","ja te pjesmom zovem" i sl....po mom misljenju idu tek posle dva(ako svirka traje do 4),a ne u pocetku bloka.Mada svako ima svoj fazon kako radi i kojim redom.Ne bi valjalo da svi radimo isto :-) a sto se tice "repertoarskog" rada po mom dosadasnjem iskustvu mislim da je jako tesko ispostovati repertoar,pogotovu za novu godinu gde svi traze nesto vec u pola 12a i inace je tesko iz razloga sto nikad neznas kako ce ljudi da reaguju na odredjene pesme.Ali mislim da ce onima koji tek krecu da svit=raju ovo doci dobro!Poz
|
Rekoh malopre,nemam nameru da pokrecem neku nepotrebnu raspravu,razlog za moj post je smisao teme koji nisam pronasao ovde. Tema je postavljena na pogresnom mestu,zatim koristeci pretragu pronasao sam jos tema gde su se pominjali spiskovi pesama za docek nove godine,i to je ok...ali da ovde pisemo jedni drugima nekakve tajminge i redoslede,to mi nema logike,pogotovu sto u ovom slucaju ni jedno ni drugo nisu dobri. Evo primera:
Prvo sam pomenuo pocetak u 20.00...ja nikad do sada nisam poceo pre 22.00 jer ni gosti ne dolaze pre. Drugo,raspored pesama je nelogica,evo primera: 15.pogledi u tami---------------------------------Em 16.nije htjela--------------------------------------F 17.ti ne licic ni na jednu---------------------------Dm 18suknjica----------------------------------------Hm 19.sreco moja gde si sada-----------------------Bm 20.dunavom jos sibaju vetrovi-------------------F(Dm) ( ovde Ljubi Alicicu nije mesto,a ako mu se i pronadje onda je balada YU-Grupe suvisna ) 30.zagrli me ti------------------------------------Am 31. 9000 (zeljko samardzic)--------------------Fm 32.dugo te dugo ocekujem----------------------A (no comment) 38.laze mesec------------------------------------Dm 39.ti meni lazes sve------------------------------Gm 40.moj zivote dal si ziv--------------------------Em 41.tisina(bajaga)---------------------------------Am 42.a kada padne noc(riblja corba)---------------Am 43.miki mico-------------------------------------Gm 77.evo banke cigane moj-----------------------Em 78.moja mala nema mane----------------------Em 79.ciganka sam mala----------------------------Gm-D 80.apsolutno moj si broj------------------------Am 81.mladicu moj----------------------------------E 82.dolazim za 5 min-----------------------------Cm 83.digni ruku(galija)------------------------------G 84.cekala sam cekala----------------------------D 85.sve jos mirise na nju(parni valjak)-----------Gm 86.za ljubav treba imat dusu--------------------G 87.samo teraj ti po svome----------------------C 88.u ljubav vere nemam-------------------------A 89.korak do sna---------------------------------Hm Nadam se da nema ljutnje... |
Sve je to ok... ali stvarno nema logike... evo uzecu sebe za primjer: ne sviram 80% ovih pjesama, ne sto neznam, nego sto nemam kome, tu ima "malo previse" zalopojki...
Sve zavisi "skime scime kome cemu sviras" ... Ja ove godine sviram starijoj generaciji sve preko prosijek 45godina pa gore i sve narodnjaci sevdalije sumadinci itd... dzaba ja njima tucem ovaj metal novi... svako ko se bavi redovnim nastupima i muzikom svira dosta pjesama tako da sad kad bi mi poceli svoje repertoare pisati samo bi se ponavljali postovi... mozda neko neku pjesmu zna manje ili vise ali... bez ljutnje... |
Pocinjem oko 9 pa do ujutro,bez pauze osim u 00:00,nikad ne planiram repertoar,neznam sta cu da sviram dok ne sjednem za klavijaturu i kazem na mikrofon "Dobro vece svima" :)
|
Mudro zboris Deki...veoma mudro :)
|
Slazem se sa dejanom. Ne moze se napisati repertoar za vece. Mozes da isplaniras prvih par balada, koliko da se dogovoris sa ostatkom muzicara, ovo sve ostalo kako se publika ponasa, kako na koju muziku reaguje, tako cu i da sviram. Desavalo mi se da posle nekog roka predjem u neki narodnjak i da upali, ali opet zavisi, gde sviras, kome sviras itd. Klubovi, kafane, restorani, privatne zurke, sve to ima zaseban repertoar. Ovaj repertoar sto je napisao kolega simke, pretpostavljam da je za neki restoran. Meni za klub, gde sviram novu godinu, ne bi odgovarao ovaj repertoar, mada je dobro videti ove pesme,tako da moze i da se iskoristi dosta toga. Nekome ce ovaj repertoar i koristiti. Pozzz
|
Čitam malo ove postove pa sam ipak odlučio da i moja malenkost da neki doprinos (bar se nadam) ovoj raspravi.Bez obzira što ove godine neću svirati doček-sve dogovoreno još u augustu-ali je otkazano prije par dana-svirka je trebala biti u italiji, ali...recesija i sve...i što ne sviram uopče taj repertoar situacija je sljedeča-doči na svirku sa več unaprijed pripremljenim repertoarom je više nego čudno!Kao prvo moram vidjeti tko uopče sjedi pred menom i tek tada mogu izabrati repertoar.Uvijek radim tako da napišem u pauzi sljedeči set, ali se isto tako zna desiti da moram u toku seta mijenjati redosljed-nešto izbaciti,nešto dodati-sve zavisi od raspoloženja i gostiju!Svirku obavezno počinjemo u 20.00 jer tako stoji u ugovoru ,a i ljudi se večinom več svi pojave.Ovo nije napisano zato da bi se omalovažavao bilo čiji posao, nego iz jednostavnog razloga da se malo razmijene mišljenja!
|
Dobar deo ovih pesama je ok,recimo 80% ali raspored ti je sarenilo...Kad sviras zabavni blok po mom ukusu ne treba ubaciti neki narodnjak od sabana recimo,i to samo jednu pesmu kao sto si ti naveo i opet da se vratis na zabavnjaka...Lepo se krene za Rock i Pop pesmama pa se polako ulazi u neke Folk novitete pa tek posle dolazi Ljuba Alicic,rumbe,dvojke itd...Naravno ne bi ni bilo zanimljivo ako bi vecina sad iskoristila tvoj redosled ili moj redosled pesama...Trebas sam imati svoj repertoar i to je to...Najvise mrzim kopiranja! Amadeus bend izbaci neki mix pesama ili neku improvizaciju i onda cim se to cuje odma svi iste fore,isti mix delovi nekih stranih house pesama na pocecima nekog narodnjaka itd itd...Malo vise sam se nadovezao ali verujem da ima kolege koji ce se sloziti samnom...Ajd' uzdravlje
|
@Vule
Dakle...repertoar je takav kakav jeste,namerno smo ubacivali neke pesme gde smo prkosili redosledu i onom"dal ta pesma tu treba ili ne,zbog sledece"Ljudi vole kad im "serviras silvanu,pa niravanu"i stvarno ne vidim sta je problem i sta tu nije jasno???!! zasto uvek mora da ima neki redosled i da bude sve po protokolu?!Naravno da ne mora.Start je bio oko 20:00h jer je takav bio dogovor sa gazdom restorana i mi smo to morali da ispostujemo,jer su gosti poceli da dolaze oko 19h.Jeste bilo i suvise rano,ali tako je kako je! @armin o kom metalu ti spomonjes??!! Veoma prosto pitanje za tebe... Da ti je profil gostiju od recimo 20-65god,koji bi ti repertoar njima ponudio? elem...Nemam nameru uopste vise da bilo sta pisem na ovu temu,jer postace tema rasprave,a to nemam ni najmanju nameru,ostacu flegmatican i tolerantan kao i uvek. @Vule ako Vam ovo smeta,slobodno obrisite celu temu,necu se ljutiti,ili stavite LOCK na nju!! P.S Ne bi bilo lose da dodjete na neku moju svirku gde je "sharolik repertoar"da vidite kako mi to radimo,pa tad da se pogledamo u oci da malo prokomentarisete nas rad,i sam sistem rada...i naravno i da popijemo po koje pice! ENDE! |
Rado bi svratio kada mi obaveze to dozvole,ali,zar vam se bend nije rasturio? Mislim da je po poslednjoj informaciji bilo to?
nemojte samo da ispoljavate nervozu ovde,zaista mi nije bila namera da se pogresno razumemo. Pitanje "sta tu meni nije jasno ?!?!" mi bas zvuci nervozno. nema potrebe za tim. Tema ce vam ostati naravno kao doprinos forumu,ja sam je samo premestio gde treba i sve je u redu. hvala |
Drugari nemojte razgovarati na ovaj nacin i ovim tonom, nije da ja uvodim neki red ovde ili bilo sta slicno, nemam pravo jedan od najmladjih sam, samo mislim da i pored nelogicnosti kojih stvarno ima (po mom misljenju) kolega Simkeres nam je svima ucinio veliku uslugu postavljanjem ovoga. Naravno da se niko nece pridrzavati istog rasporeda pa ni sam Simkeres jer kao sto Deki i Negovan rekose, ne moze se sastaviti strog repertoar za svirku. Dovoljno je to sto imamo u vidu otprilike koje su to pesme, neke koje smo skroz zaboravili pa da se podsetimo, neke ne znamo pa da naucimo, neke da preporucimo ostalima. Sve je to najnormalnije, a tema je vrlo korisna, bar meni koji nemam iskustva kao vecina starijih kolega ovde. Opustite se ljudi i uzivajte, praznici nam stizu. :)
|
@Vule
..moram da odgovorim,iako sam resio da stavim(.)na temu. nisam nervozan,daleko od toga,mozda su slova malo vise "oshtra"..to je verovatno zbog fontova. A sto se tice mog benda...pa on i dalje funkcionishe,imate u mojoj demo sekciji video,jeste skraceni sastav ali morao je biti zbog prostora.U restoranu gde smo radili nije bilo izvodljivo da fizicki svi stanemo na to mesto gde inace muzika stoji. Nesto se ne secam da sam igde napisao da mi se band rasturio..to sto sam trazio ljude za saradnju,to je razlog sto sam hteo da se dopunim ako je moguce sa terminima,posto je ionako slab posao u zadnje vreme. Ocigledno ste se pogresno informisali ili su Vas pogresno informisali. Hvala Vam sto ste premestili temu,i ja Vam se izvinjavam sto sam postavio na pogresno mesto.Nadam se da Vas to nesto ne remeti u radu na sajtu. Ja sad idem da se spremam da idem kod komshije na slavu,a svima vama zelim ugodan ostatak dana na forumu... |
U potpunosti se slazem sa kolegom Negovanom!Ja bih samo jos dodao da mi muzicari i pored svog muzickog znanja i sposobnosti moramo biti i psiholozi,jbg moras da procijenis ko je kako raspolozen,da drizis atmosferu pod kontrolom,jednom rijecju da manipulises sa masom putem muzike!E to je ona druga strana koja se zove show!Jer dzaba ti veliko muzicko umijece ako ne znas na pravi nacin i u pravi trenutak prenijeti ljudima!Ovaj spisak kolege Simkersa sigurno ce pomoci mladjim kolegama,ali ne da ga se striktno i drze.:confused:Pozzz
|
Ja potpisujem navedeni post(dejan87).Pozdrav svima i samo opušteno!
|
Svidja mi se repertoar!
|
I meni takodje.
|
uopce ideja da negdje dodem i sviram sa popisa mi je smijesna.....
pocnes lagano a ostalo do jutra ovisi o atmosveri i raspolozenju gostiju.... i to je cijela mudrost kod mene za svaku gazu. toliko od mene |
Meni se najvise dopada onaj poslednji deo kada treba da se zahvalimo gazdi restorana.
|
Ajd i ja da napisem nesto.U principu repertoar nikada ne sastavljam,ali treba napomenuti da nije svejedno gde se svira da li u restoranu,da li kaficu ,da li u diskoteci ili u nekom iznajmljenom prostoru.Drugo,sve zavisi od dogovora sa organizatorom kako ce se svirati,da li ce biti pauze,koliko itd...Trece,sta ja da kazem kad ove godine pocinjem u 23h do 24h,i treba odma u puno da cepam,bez sporaca.Pa posle trubaci do 01h i onda opet u puno,sad bi ja onda trebao da napisem jedno 100 rumbi,i 50 rock brzih i to je to,jeste ali u mom ovom slucaju,svaki lokal je druga prica.Bitno da se radi i da se uzme taj dan lova.Ziveli.
|
U pravu si svrakane .
Zavisi gdje se svira,kad se počinje , koliko dugo bi trebala trajati svirka... I upravo uvažavajući to što si naveo , meni ova simketova tema ima smisla . Ako netko radi bez programa, i to je u redu . Netko je napisao : "zavisi o atmosferi i raspoloženju gostiju " Po meni je to pogrešno . Muzika mora biti ta koja će u pravilu praviti atmosferu i raspoloženje , a ne publika . Netko će napraviti atmosferu poštujući svoj program koji je pažljivo pripremio.Dobrom svirkom,dobrim pjesmama A netko će to postići instiktivno , bez napisanog programa . Ali taj program je u glavi,samo nije isprintan ...;) |
verujem da simketu ovo nije prva "nova godina" pa covek u svome slucaju zna sta radi ;)
o repertoaru ne zelim nista da kazem: osim da mene zabavnjaci, hardrockovi i hevymetalke uopste ne interesiraju ... pogotovo ne na takvom slavlju kao sto je novogodisnji program ... ovo kazem bez ikakve namere da vredjam nekoga il neki muzicki zanr a takodje ne bih voleo da neko vredja zanrove koje ja sviram/slusham ... siguran sam da simke zna za koga svira pa je tako i sredio repertoar. @mojjmbg ... smesno ce ti bude onda kad neznas sta ces kao sledece da sviras narodu ;) PS: posto se potpisuju postovi: ja potpisujem emirov posting! detaljno mislim na pocetak i kraj tog postinga ... bravo emire, da je vasa cela generacija takva kao sto si ti, damir i marnel, bilo bi blago nama! pozdrav |
U potpunosti se slazem sa kolegom Simkeres u svemu sto je rekao oko novogodisnjeg repertoara.Veoma je korisno sastaviti program pogotovu ako radite sa pevacima koji ne planiraju unapred ni jednu pesmu,a porudzbina nema!:lol:
Jos jedna vazna stvar narocito za one koji rade sa arangerima-nije lose da se pesme pisu u blokovima u zavisnosti od ritma u kom ide koja pesma,kako bi u slucaju da vam nikakva ideja ne pada na pamet znali sta da nastavite a da ne prekinete igru.... Ne mora se striktno pridrzavati programa jer situacija "na terenu" odredjuje "buduce korake",ali je vrlo korisno imati "pregled" stotinak aktuelnih pesama.Znam bendove koji naplacuju za svoje nastupe i po 2000 eura a svuda sviraju jedan te isti repertoar od prve do poslednje pesme i izvode isti sou program. Evo jedan doprinos temi u vidu programa koji sam naso u kompu iz tamo neke godine... ---------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------Novogodisnji program ----------------------------Blok1 1.Deni G-mol 2.Spavaj cvete moj G-dur 3.Zbog jedne divne crne zene G-dur 4.Da me nije E-dur 5.Oprosti mi sto te volim D-mol 6.Ako mozes ti suzu pustiti G-mol 7.Pijem D-mol 8.Vetrovi me lome D-mol --------------------------Cigla2 9.Zivis u oblacima G-mol 10.Voleo je zenu svog zivota E-mol 11.Stari camac E-mol 12.Bili smo deca mi F-dur 13.Dao sam ti dusu G-mol 14.Ima nesto od srca do srca G-mol 15.Ako jednom vidis Mariju A-mol 16.Ana A-mol 17.9000 metara E-mol 18.Ona ona A-mol 19.Ko te ljubi ovih dana A-mol 20.Crne kose E-mol 21.Slike u oku E-mol 22.Slutim A-mol 23.Lipe cvatu C-mol 24.Nesanica E-dur 25.Nisam te se nagledao A-mol 26.A ja sam negde rujno vino pio G-dur 27.Laze mjesec D-mol 28.Grle me ruke promrzle D-mol 29.Dajte vina hocu lom D-mol 30.Nek mi bude zadnja casa D-mol --------------------------22.50-23.20 VECERA -------------------------------Blok3 31.Svicarska 32.Tri flase 33.Jos mogu da poludim 34.Neko te ima nocas 35.A sta da radim 36.Hop cup 37.Ne spavaj mala moja ------------------------------Cigla4 38.Dodje mi da okrenem te G-mol 39.Pusti modu G-mol 40.Ti si jedina od svih G-mol 41.Ruska D-mol 42.Pevam danju G-mol 43.Moj zivote A-mol 44.Sve mi tvoje nedostaje A-mol 45.Kako starim sve te vise volim C-mol 46.Ja stalno pijem A-mol 47.Samo ti si ono pravo A-mol 48.Ruzmarin E-mol 49.Splavovi D-mol 50.Marija Marija A-mol ------------------------------NOVA GODINA ----------------------------------Blok5 51.Jedina moja tebi sviram E-mol 52.Krivo je more F-dur 53.Cacak 54.Pesacka 55.Niska banja G-dur 56.Kazuj krcmo Dzerimo F-dur 57.Sviraj Feade G-dur 58.Grome moj E-mol 69.Jelena(Toma Z.) D-mol 70.To mi nije trebalo G-mol 71.Da li si me volela il nisi G-mol 72.Ala ala A-mol 73.Sinoc sam pola kafane popio A-mol 74.Igra rokenrol G-dur 75.Dolazim za 5 min. C-mol 76.Ajde da ludujemo G-dur 77.Moji su drugovi D-mol 78.Zeni nam se Vukota D-mol ---------------------------------Cigla6 79.Andjele G-mol 80.Zaboravi 81.Pisi ko nekad 82.Ruzica si bila 83.Miruj miruj 84.Kada padne noc G-mol 85.Produzi dalje A-mol 86.Bel konj D-mol -------------------------------Blok7 87.Siki naki G-dur 88.Ratka Piratka H-mol 89.Daj mi tate malko paricki G-dur 90.Malkata E-mol 91.Cik pogodi Adur 92.Hej seki seki A-dur 93.Neznanka C-mol 94.Kafanska pevacica F-dur 95.Tvoje oci plave A-mol 96.Pitao sam prolaznike C-mol 97.Sto cu casa polomiti A-mol 98.Caj sukarije A-mol 99.Pruzi ruku pomirenja A-mol 100.Ivana G-dur 101.Kraljica budi A-mol 102.Lele lele G-dur 103.Ta je zena varala me A-mol 104.Dance G-dur 105.Hej odkad sam se rodio A-mol 106.Kafana je moja sudbina E-mol 107.Vrati se Neno E-dur 108.Maskara A-mol 109.Cigra G-dur 110.Prijatelji braco kumovi A-mol 111.Tebi moja mazo A-mol 112.Opusteno G-mol 113.Bezobrazno zelene B-dur 114.Okrece se kolo srece E-dur 115.Sto me pitas kako zivim ja E-dur 116.Djavolica G-mol 117.Danas zenim drugu zenu H-mol 118.Pepeo i dim A-mol p.s.Nemojte da vas cude tonaliteti,imali smo dva pevaca a pevacicu ne i nismo imali dovoljno blokova pa su pola cigle!=)) |
Hvala ti Grandia, imamo dobre primere ispred sebe zato i izrastamo nadam se u dobre momke. ;)
|
vidim ovde se zahuktala rasprava!
nego imam jedno pitanje? Oce neko da radi novu godinu umesto mene,dacu mu pola para. meni se bas i ne radi:"> docek nove godije je kao i svako drugo vece,u zavisnosti gde se radi. repertoar se prilagodjava na licu mesta kad vidis kome treba da sviras i pevas i zavisi od strukture gostiju. A sta cemo ako krene baksis? Necete valjda to odbiti zbog toga sto ste napravili neke novogodisnje blokove??? Slazem se sa vuletom da mi nije jasna ova tema.Cemu!!!! |
Eeeee ako krene baksis,pa jos pevac ode do stola,moze da se nadje neko od "visokih" gostiju "iznenadjen i uvredjen" sto muzika nije prvo kod njega dosla pa da procacka usi muzicarima dugom devetkom,za docek Nove se u Srbiji uvek dobro pucalo.....:lol:
Zezam se,to oko baksisa se unapred ugovori za organizatorima,uostalom to odredjuje i cenu.Kod nas moze da se uzme baksis za Novu jedino ako se svira uzem drustvu uz prethodni dogovor.Naravno niko ne brani da neko dodje i ostavi neku paru kod muzike a da zauzvrat ne trazi nista ili da mu ispunimo zelju kad nama odgovara,normalno ako zelja nije previse "ekstremna".:) |
;) razumeo si ti mene odlicno majstore!!!!
hteo sam malo samo da podgrejem mastu kolegama sa tim baksisem,ali para nema nigde:lol: Mada .... nikad se ne zna!!!! @Simkeres nemoj sve sto ja pisem da shvattas ozbiljno. Slava je,znas Sv.Nikola!!! |
....
Slazem se sa svim kolegama koji su doprineli ovoj temi na ovaj ili onaj nacin nema veze.;) Samo sam hteo da dodam. Moj bend i ja svake godine pravimo repertoar i evo 4 godine nikako da ga napravimo odnosno sastavimo koncept onako samo radi ideje ako mozak blokira ali 80% svirke ide iz glave tako da nismo omanuli do sad. Tako cemo i ove godine da sastavljamo repertoar na licu mesta naravno uz prethodno sastavljen koncept.:D
|
E sad cu ja opet nesto da napisem(po nekima bez ikakvog smisla),ali moram
@Vule to sto se mi zahvalimo gazdi restorana,to je sasvim normalno i kulturno sa nase strane,ne vidim sta je tu cudno? Uostalom mi sa tim gazdom saradjujemo 7 god,i on nam nabaci najmanje 30 i kusur tezgi godisnje...pa zahvaliti se njemu to jutro na fajrontu je najmanja stvar koju smo mogli da uradimo.Zar se Vi nikad niste nikom zahvalili koji Vam nabaci posao i ima potpuno poverenje u Vas i u Vase kvalitete?Ako nisam u pravu onda je vreme da se penzionisem,a ipak sebe smatram da sam "old school'i drzim malo do sebe. @nesaband pa brate o kom bre baksisu pricas?! Ovaj je repertoar uradjen da se radi programski bez i jednog eura baksisa,jer je tako dogovor sa vlasnikom restorana,a fina je pogodba bila.I ne moze niko da me ubedi da da mu je lakse da svira 8-9 ili 10 sati jos "bez pauze"i to sve sa repertoarom iz glave!:lol: napisani repertoar olaksa posao i pevacima i muzicarima,i bez onog"a koju cemo sad"!! @grandia brate ,ja sviram zadnjih 10god docek...i ako se nekom smucilo,onda je meni preko glave sviranje doceka nove godine.Deca i ne znaju kako izgleda kad im je tata kuci,a ne znam ni ja,i to sve zboj jeb.....ih para.Zalosno ,ali je istina,i verujem da dosta kolega imaju slicnu situaciju.:S |
Nemoj Simkers da se ljutis odma,pa salimo se malo. Jesi li i ti napisao da se salis za onu uplatu na tvoj devizni racun,prihvati i kad se mi zezamo?
|
Ne znam na osnovu cega ste zakljucili Vule da se ja ljutim?Samo pisem ono sto je istina i ono sto mislim,a ako je sala u pitanju..pa mislim da treba i neki smajlic staviti da bi se to tako i shvatilo....zar ne?;)
|
Simke sviram i ja zadnjih 16, a ovo će mi biti 17-ta godina iako imam tek 33 godine.(Ovo "TEK" je da se utješim:D) i ja se u velikoj mjeri slažem sa Dejanom87!
Repertoar se formira na licu mjesta, jer ja ne znam dal' će prođu imati starogradske pjesme ili starije dvojke ili recimo rumbe tipa Ja baraba a ti vila. Slažem se da treba biti raznovrstan repertoar i da treba pokušati ugoditi svakome,i da je mnogo bitno imati pravi tajming, tj. u pravo vrijeme potrefiti pravi ritam, tj. pjesmu. Inače za sve ove godine vodim računa da u 2-3 minuta do 12 sviram od Bajage Moji su drugovi i da sa tom pjesmom ispratimo staru a dočekamo Novu Godinu. Takođe moja je praksa da do ponoći ne radimo po narudžbama osim ako se tražena pjesma ne uklapa u neki naš koncept(na bakšiš nismo imuni) a poslije bloka trubača oko pola 1 ispunjavamo muzičke želje mada i tad vodimo računa da recimo ne sviramo Zajdi, zajdi dok su gosti na nogama i igraju...;) Ova tema mi je dala ideju da ove godine na papir "bacim" par desetina tih hitova i pjesama koje ćemo svirati, čisto kao podsjetnik u "najluđoj" noći... |
:lol:
|
Ma sto se tice izbor pesme .... to je ok ..... al sigurno bi moglo i bolji raspored da se uradi. Ako ignroisemo ove uvodne pesme (na koje uglavnom niko ne obraca paznju, svi pricaju izmegju sebi) ..... dodje ti "Ja te pjesmom zovem" treca pesma, "Mito bekrijo" 4 ..... sta dalje .... "Pusti me da nadjem srcu lek", "Zlatnik" .... jos pre 9 saat ?! To mi malo nema smisao, inace globalno moze da prodje, ok je .....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 04:19 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org