![]() |
nestala particija
Pozdrav hitno mi je potrebna pomoc!
Jutros mi je odjednom nestala particija D od hard diska na kojoj su mi svi podaci. Imam win 7, pokusava sam da ubacim cd od operativnog sistema,i da dodem do onog dijela gdje se formatira medutim nije nasao tu particiju, u my computeru je ne pokazuje, sta da radim hitno mi je sve? Pomozite molim vas, znam da ima ovdje strucnjaka za ovu! pozdrav hvala unaprijed |
**
Nisam strucnjak..ali pogledaj ,,properity,,od HD (mislim da ce biti C) koji se podelio...dali je stvarno za onoliko GB manji...
Moguce je da prilikom particiranja nisi zavrsio posao do kraja. Istim programom kojim si delio particije mozes i vratiti u prvobitno stanje. |
|
i meni se isto desilo ,doduse podavno.. mislim da se radi o virusu ,, i rijesio sam problem reinstalacijom Windowsa..pozdrav
|
Ako je zaista nestala particija, alat koji sam pomenuo će srediti problem.
Windows particije imaju običaj da nestanu. Izbriše se bajt koji označava početak particije. Druga moguća stvar je da je particija samo izgubila svoje slovo, ili da je neki program sakrio. To se lako reši u TweakUI i sličnim programima. |
Aham pokušat ću kasnije to sve da uradim, pošto mi mama radi na lapotopu, al eto bojasnio sam radio sve sinoć ok, i jutros ne prikazuje particiju i na njoj svi podaci :)
Hvala svima Dodato: Jos nesto da pitam da li je moguce to uraditi sa ovom Trial verzijom? Hvala |
skini sa neta program partiton magic ja mislim da bi ti mogao pomoci da to vratis...pozz
|
Vax, a meni je nestala particija,takodjeje u pitanju win 7 ... ali meni je pre ovoga na noj bio kubuntu... pa sam izbacio kubuntu, ubacio xp, formatirao tu particiju, normalno xp je video, e kako sam ubacio sedmicu tako je nestala.... da probam s ovim acronisom ili mozda sa tweakUI?
|
Ja kad sam video ovaj naslov..pomislio sam nestala neka zenska koja se zove Particija:lol:A ono ovdje se radi o necemu drugom:DIzvinjavam se zbog male sale...
Druze zakon da ugradis jos jedan manji harddisk posebno i manje problema ces imat sa tim particijama...to je moje misljenje mada se izvinjavam sto ne znam da odgovorim tvoje pitanje a predlazem ti nesto drugo....To je samo moje misljenje za u buduce ako hoces....Pooooz |
@x3meSRB
Nešto mi se sve čini da tebi ta particija zaista više ne postoji, tj. da ti je 7 spojila particije. Ovamo se semo obrisao marker, ali ta particija postoji kao prazan prostor. Kod tebe čisto sumnjam. |
nisam strucan za to a vredi li pokusati sa oporavkom sistema jednu ili dve tecke ranije (systrm restore)
|
Ne vredi.
|
a sta je sa scsi and radid controllers mislim da oni poveziju diskove
|
Da se javim ja, skinuo sam Acronis, nasao full verziju, i pokazuje mi ovu moju particiju, i sve njene fajlove, ali ne znam sta da uradim da je vratim da mi je prikazuje u My computers stvarno ne znam. pozz Vax pomagaj brate :)
|
Treba da uradiš undelete particije.
Dakle, ne restore fajlova, nego traži undelete particije. |
Ne mogu da nadem tu opciju nikako.
|
1 Privitaka
Evo slke pa mi reci sta da odaberem, koju opciju?
|
Mark as active bi trebalo da radi posao.
Samo, koliko particija si ti imao, inache? |
imao sam dvije particije, C i D, a ovo unallocated space je od externog hard diska kojeg jos nisam usoio formatirat! pozz
|
Koliko ja vidim, to je sve isti disk.
Ima već 3 particije, i 298.1GB nelociranog prosta. Prva particija je za Restore, druga C, i treća ta D koja je bila izbrisana. |
Skunuo sam taj acronis i sve zivo probao, cak sam uspeo i sedmicu da sj**** jedva sam je vratio ali takodje kao i kod njega nema mi particije. Vratio sam je nekako uz pomoc hirens boot cd-a, i preko njega normalno se vidi ta particija, pa sam probao sa nekim live cd, i na xp takodje se vidi particija i ceo njen sadrzaj, moze da mu se pristupa, tako da mislim da obojica imamo isti problem... e pitanje je kako da ga resimo, ja sam probao i da promenim slovo particiji, ali svaki put kad bi ukljucio acronis particija bi bila bez slova.... tako da ne znam sta je resenje...
p.s. zna li neko kako da promenim jezik na ovom acronisu, imam neku rusku verziju ubih se dok sam nasao gde je sta... |
kolega X3meSRB i meni se to isto desilo upravo sinoc, evo sada dizem sistem na sedmici, zbog te gluposti, uradio kako mi je vax rekao, i laptop se restartovao i pise nema boot fajla ne mozes uci, i ja probao da dignem sistem nece pa nece ni sedmica ni xp nista. i na kraju ostavim, evo sada Hvala Bogu ide sistem, dize se, al particije opet nema! pozdrav
|
Nešto ne radite dobro.
Šta da vam kažem... :) |
Hvala Bogu, particija se nekako sama javila i sada sve radi. Morao sam jutros opet da dizem sistem. Hvala svima na pomoci
|
Pa jest kao i svako zensko ode pa ,opet dodje=))Naravno sala mala
|
Jap zensko ko zensko, al hajde necemo sad u offtopic ;)
|
Citat:
|
isto se i meni desilo... a imao sam vistu i sedmicu na dve razlicite particije... i nije hteo laptop da bootuje samo je izbacivao ntldr missing press ctrl - alt - del... jednom sam ga, da izvinete, digao, ali sledeci put nije nikako hteo... i onda sam preinstalirao sedmicu, ubacio xp i sad sve radi normalno i vidi se i particija...
e sad ako ovo moze da bude od pomoci ostalima, dok sam prvi put imao xp, kad odete na PROPERTIES na tu particiju koja se nije videla, ukljuceno je ono COMPRESS DRIVE TO SAVE SPACE... a na ostalim nije. Mozda je to jedan od razloga zasto je sedmica ne vidi??? S to se mene tice ja sedmicu nikad vise necu da vracam na ovaj laptop, ali mozda ovo nekom bude od pomoci, tj. ako je do ovog, onda neki xo live cd, pa da se oschekira ova opcija, mozda i proradi... |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org