YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   korg pa- tipka (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16775)

just_be 02.01.2011 21:15

korg pa- tipka

pozdrav! procitao sam sve sto ima na forumu o tome u cemu je problem kada ne radi tipka na klavijaturi-da je glavni problem u tome da se zaprljala gumica.Medjutim sada me strah posto sam klavijaturu drzao u hladnoj prostoriji, upalio na svirci, pa da sada slucajno nije moglo kondenzacijom nesto stradati.Pa ako neko zna ista o tome da mi kaze.hvala

Razer 02.01.2011 21:42

Najbolje da daš nekom serviseru. to ti je 15-tak eura.. Ili ako imaš garanciju još bolje..

gagan 03.01.2011 00:47

Moje misljenje je da je u pitanju samo kondenyacija u ticala na problem , mneni se to istio desilo sa jamahom .... osusi fenom i to je to , a ako ne pomogne otvori i sam obrisi gumice i plocicu gde nalezu sa alkoholom i cistom krpom i to samo ovlas predji ne trljaj i ne stiskaj . sacekaj da se osuse i sklapaj ... ma kakav serviser kakvi bakraci . Ja kao klavijaturista poznajem svoju spravu do srzi , tako bi trebali o stali da poznaju svoj instrument , za naknadna podesavanja na svirci . pozdrav

kera 05.01.2011 14:19

samo pazi da alkohol bude medicinski, znaci ne dolazi u obzir rakija ili neko drugo alkoholno pice,jer sadrze masnocu tako da mozes veci problem napraviti kao sto se desilo meni!

peecoundead 27.02.2011 16:05

Najvjerovatnije je prasina. Uzmi neku krpu i dezimfikuj alkoholom. Ja sam koristio malu cetkicu ali sa jako njeznim vlaknima. i onda ma brzinu kad vec otvorim klavijaturu predjem sve tipke. ;) zzzzz

casi 27.02.2011 16:12

Zdravo kolega moguce je da je ostecena gumica sto daje kontakt na toj dirci.Najbolje otvori sam i proveri.I javi sta si uradio.

gagan 27.02.2011 16:55

Kolege , nemojte nikad upotrebljavati ACETON kao sredstvo kako bi ocistili gumice , mikro tastere i dr na vasoj klavijaturi ili nekoj spravi , ili pak obrisali klavijaturu !!!!! Ovo vam pisem zato sto je jedan kolega ostao bez natpisa na sintu , pa je moro da lepi nalepnice , gde je predhodno bilo fabricki napisano . Kolega JUST BE !!! Ako vam nije pomoglo sto sam vam napiso u prdhodnom postu , onda ce te morati klavijaturu na servis kvar je u elektronici tj magistrali podataka . Pozdrav

mlinar 21.03.2011 23:42

nije se ona zaprljala nego je pukla,nista strasno zameni se vrlo jednostavno i nije skupo;)

Acoustic 11.04.2011 20:23

iz hladne prostorije moras je prvo pustit u toploj najmanja 30 min pa onda upaliti... ako je do hladnoce.

ramelow 15.04.2011 08:35

Zlatno pravilo je da ne mijenjas temperaturu naglo. Sto kaze kolega Acoustic, i ja je ostavim da malo odstoji prije paljenja. Doduse, nije 30 minuta :D

Ozrenac3 20.04.2011 04:54

ako je gumica pukla dirka bi trebala da bude niza od ostalih a ako nije onda samo malo ocisti pa probaj.

makso68 20.04.2011 13:07

Dragi prijatelju,ne drži gumica dirku,gumica je kontakt između mehanike i elektronike na klavijaturi..Njeno pucanje ne može prouzrokovati mehaničko oštećenje dirke..Dirke su mehanički pričvršćene na nosač,bilo sistemom opruga,ili sistemom od više spojenih dirki sa fleksibilnim dijelom koji omogućava mehanički hod dirke..Malo sam otišao off,ali su kolege u prethodnim postovima napisale sve što je potrebno.Eto,sad smo objasnili i mehaniku..Pozdrav!

Ozrenac3 20.04.2011 18:06

znam da gumica ne drzi tipku nisam idiot ali od gumica zavisi nivo tj visina svih tipki. meni je pukla gumica na yamahi psr 2000 i tipka mi je potonula skroz. znaci gumica kad pukne dirka ce da bude niza od ostalih. ti mozes da tehnicki opisujes sta hoces ali u realnosti je drugacje.
Dodato:
evo jos da dodam da ove klavijature sto se proizvode sada u kini su tako loseg kvaliteta da nosaci tipki samo drze tipke da ne ispadnu kad okrenes klavijaturu naopacke.:lol: malo sale. meni kad je pukla gumica morao sam da promjenim gumice na cijeloj jednoj oktavi pa kad izvadih stare cijela oktava samo leze na stampanu plocu lose skroz. poz.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org