YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Izasao Novi OS! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1679)

triton_Extreme 13.02.2007 11:21

Izasao Novi OS!

Caos Raja,

evo upravo sam pogledo na korgpa.com i izasao je novi os3 za Korg Pa1!
Os mozete da skinete sa www.Korgpa.com !

Pozdrav Elvis

PS:Odoh ja palit Pa1X da probam novi Os :D !

Emir82 13.02.2007 11:23

I vrjeme mu je bilo :lol:
A joj nocas opet necu spavat izgleda hehe
Odoh ja da isprobam raja =) Sretno vam

yu-midi 13.02.2007 11:59

Ovo su sada izbacili i ja sam gledao prije pola sata nije bilo :lol:

elvir 13.02.2007 12:03

E ZNAČI SAD NA PAUZI IGRAJU SE IGRICE NA PA1X HEHE :lol:
ŠALIM SE MALO IMA LI KAKVIH IZMJENA ŠTO SE TIČE MEMORIJE :roll:

blatusan 13.02.2007 13:03

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, Alix ce se obradovat uhuhuhuhuhuh!!!

yu-midi 13.02.2007 13:08

:lol: Izgubio se nema ga danas nikako !

blatusan 13.02.2007 13:16

Doce on na vrijeme neboj se nece on to propustit! :lol:

DinO74 13.02.2007 14:53

Kad dodjem sa posla ima da se nalijem ko tuka....ustvari prvo install new OS pa onda terevenka :) Sretno svima nama koji smo ovo cekali mjesecima ako nista barem ce nam dusa biti mirna ha ja! :)

blusa 13.02.2007 15:59

Vec instaliran i mogu reci da je super..
A jos sto me vise iznenadilo je da ne gubite nista svoje
sto ste vec sredili nemoram da se mucim opet :D

A tek boja uh..
Cekam komentare od ostalih da cujem :lol:

yu-midi 13.02.2007 16:20

Ja sam jos na poslu ali i predpostavljao sam Blusa da je to u pitanju!

BOJA :lol:

Kao prvo da zamazu oci drugo nista i nema :lol: :lol: :lol:

elvir 13.02.2007 17:26

A MEMORIJA ISTA OPET HA :lol:

blusa 13.02.2007 18:06

Nije samo boja u pitanju ima dosta drugih opcija isto.
I mnogo je brzi nego onaj stari..
Ako imate ritmove u ostalim onim banks preko fabrickih
te ce sve da obrise tako da sam samo to morao da loadiram
posebno i sredim sve i isto song book ode sva sve se novo
mora da preradi..
Nisam sve pregledo ali malo sam pa isprobajte :p

DinO74 13.02.2007 22:40

Evo i ja sam ga nabacio...ma drugi aranzer definitivno! Kao prvo, vise nema cekanja prilikom ukljucivanja kao sto je bilo prije sto su mu neki dali veliku manu zbog toga...daleko je brzi...kao drugo, dosta je pregledniji i laksi za rad u svakom pogledu! Ostalo i nije ni tako bitno i ako ima dosta novih stvari jer ovaj aranzer stvarno opravdava epitet NO.1 medju Korg aranzerima!

blusa 14.02.2007 05:04

haha uvijek bio i osto #1

Korgminator 14.02.2007 08:42

Neka vam je novi OS svima sa srecom i da vas dobro posluzi. Ja se nadam da je Korg ispunio vecinu vasih zelja u novome update-u.

Adrijan

yu-midi 14.02.2007 08:56

Poboljsalji su nema sta cak i neke greske koje sam ranije imao na Pa1x sada ih nema.
Jedna od njih je da sada mogu da ucitam semplove a ranije nisam mogao sve mi pokazivalo da je ram full ili kad ucitam neki sempl samo je nesto pucketalo :lol:
Mozda se varam ali njegovi ritmovi orginalni su sada nesto bolji.

Jednu gresku sam primjetio a to je da neke od USER PCG sada boje nepasu,isprobao sam nekoliko i primjetio da boje koje nisam u perfomans zapamtio,kada ih pozovem iu USER PCG jednostavno nieje vise ta boja ni nasta nelici.

Ovo sto su sada ofarbali i to zutom bojom radi mene nije bilo potrebno i nezgleda nesto pogotovo sto su kao kod PA800 imena u Style podebljalji i uvelicali sada je toliko ruzno.

Inace system radi dosta brze i bolje.

cevap 14.02.2007 17:53

Citat:

Originalno postovano od Adrijan-KorgPA80
Neka vam je novi OS svima sa srecom i da vas dobro posluzi. Ja se nadam da je Korg ispunio vecinu vasih zelja u novome update-u.

Adrijan

Nije :wink:

Samo jos dvije fale za mene :wink:

1.podrska za 64 mb rama
2. editor za pravljenje styles od midi fajla (kao na dobrom starom i30)

Ubace li ovo dvoje, ja klavijaturu definitivno necu mijenjati sljedecih 5 godina 8)

Alix 14.02.2007 19:13

Ej ljudi ovo je čudo...Svaka čast Korgu doduše nema 64Mb obećanog RAM-a...ma nema vezemani je i 32 dovoljno taman dok nakrpam tih đavola...Ne mogu doočekati da odem po sinth pa da ga NAGRADIM sa novim sistemom...joj majko mila veselja,gori sam neg neko djete...Uh sav piškam od dragosti...Long Live The Korg,ovom prilikom svim ponosnim vlasnicima Korg PA1X čestitam današnji "blagdan" i upićivam im iskrene želje da ih ova sprava još bolje posluži...

PS:koji će đavo 16 oscilatora na novom OS?...Ja sam samo 2 oscilatora koristio u semplovima i zvuči ubitačno i kao što je kolega postavio pitanje na mom prejašnjom postu,kako će to da radi sa ovakvom polifonijom?...pozdrav!

Ma nek nam je on Božjom voljom stigo i obradovo nas :lol: ...

BasariStudios 14.02.2007 22:18

A koja VIDEO IGRICA ima najbolje GRAPHICS?
Ajd sa srecom!
A meni danas PA800 stigao...

DinO74 15.02.2007 00:36

Ma kad se malo realno sagledaju stvari... u principu svi mi koristimo u osnovi 10 do 20 osnivnih ritmova i eto da budem realan maksimalno 50 sounda u zivoj svirci..ko kaze da koristi vise pretjeruje a i nema potrebe, jos ako ima neki solo synth, sve je rjeseno. Bitno je da sve radi i zvuci kako treba a Korg je sa ovim novim OS-om odradio dosta nedostataka za PA1X a po meni nema nikakve potrebe da ide na 64 MB RAM-a :?

DinO74 15.02.2007 00:45

Zaboravio sam reci...Neznam u cemu je bio fazon ali osim standardnog "bijelog shuma" na izlazima iz klavijature sam imao opasno brujanje kad se pojacan GAIN na ulazu u mix. To sam namjerno pojacao da vidim imali shum i koliki je ustvari...bio je brum a ne shum :) Kada sma nabacio novi OS vise ga nema ni sekunde...Sasvim cist i prirodan zvuk izlazi iz PA...Nemam pojam zasto je ovo ovako ali sam 100% ubijedjen da ga vise nema...to sam vidio i u Wavelab na njegovom dijagramu shumova...Pitanje za Alixa...jesil uspio srediti trecu USER banku ????

zvekan 15.02.2007 01:07

Sad sam dosao sa svirke i mogu da kazem da mi je bio podesen odnos boja i ritmova medjutim sa novim OS boje mi se mnogo jace cuju nego ranije mislim u odnosu na ritam i neznam ne mogu da se naviknem kad ukljucim sint drum pratnja i bas mi stoje na 127 jacini i to me nervira.Inace saund je cist. :wink: :wink:

yu-midi 15.02.2007 07:43

Ljudi imali jos neko taj problem da mu neodgovaraju vise USER boje,tamo gdje sam imao klarinet neki sada je neka frulica itd.. :(

triton_Extreme 15.02.2007 07:44

Zdravo
Imam ja sa user drumkit!
ali samo kada sam ucito onaj Bakup!

Alix 15.02.2007 11:49

"Dino74"...Jarane hvala na pitanju,problem je rješen (ne zbog OS3.0) već trebate samo dobiti kompletan Full Backup on 2.54 OS i ponovo ga učitati na sinth i to je to...Ako ko bude imo problema s tim nek sad zna...Nažalost svi podatci u USer3 Banci su mi izbrisani jer nisam pravio kopiju na disku :roll: tako da sad ponovo moram da trgam i exportujem,importujem,slažem u User Banke...Al šta ćeš magare ostaje magare...Pozdrav!

Alix 15.02.2007 18:22

Evo ljudi vjerovali ili ne sa 16 oscilatora možete BOOST-irati Semplove...Dakle ako vam koji Multisempl zvuči dosta tiho (kod mene je bilo par takvih) samo mu nabijte broj oscilatora i problem rešen...Aja i kod novog OS3.0 je prenos podataka (Foldera) mnogo brži...To što su mutirani trackovi "žute boje" to i nije neka prednost,a ja sam mislio da će ekran biti malo šareniji,veća resolucija :? (sad blebetam :lol: ) al u svakom slučaju mnogo stabilnije i brže radi sistem...nema više šumova (doduše i prije ih toliko nije bilo samo kod pojedinačnih boja) i stvarno mi je drago što sam ga dočeko...Ako je neko još opazio kakve promjene samo pište drugovi...Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 22:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org