![]() |
Zamena instrumenata
Trenutno sam u velikoj nedoumici, trenutno imam korg pa50sd i tr, e sad mogu da dam obe uz doplatu za pa800, a druga solucija je dam aranzer i doplatu (koliku bih dao uz obe za pa800) za pa80(sa hardom i karticom). Sta bi vi uradili?I kolika bi bila realna ta doplata?:(
|
Das aranzer i doplatis oko 300e za pa80 sa flesh kartom. Onda ces imati dobru kombinaciju i uz malo volje i truda super bi zvucalo.
Druga opcija je da menjas obe za pa800 (BEZ DOPLATE EVENTALNO NESTO MALO) sto je isto tako super stvar. Da sam ja u pitanju uzeo bih pa800 zbog modernijeg sounda, naprednije tehnologije i ne bih se cimao puno oko transporta. |
Pa i ja sam vise za taj tvoj predlog ipak je novija sprava, ali sa druge strane opet bih vise voleo da ostanem sa dve klavijature, nekako sam se navikao na takav rad. Jedino me nervira flopi od pa80
|
I ja sam za Korg Pa800 jeste Pa80 dobar ali stara je to masina tesko se nalazi u ocuvanom stanju....Pa800 ima sve sto ti treba....ti odluci :)
|
Pa800,doplata od 100-200e,i eventualno posto volis dve sprave kupis nekog jeftinog Rolanda xp10,xp50,da imas za linije brassove,klavire itd,pa kad skupis posle prodas i uzmes nesto bolje.
|
Razmislicu jos, hvala vam svakako svima na odgovorima i misljenjima!
|
posto vise volis da radis sa dve klavijature onda bolje zameni pa 50 za pa 80 sa flesom i hard diskom uz doplatu od 300 e otprilike :)
|
Ma tu smo da ti pomognemo druze. Poenta je da ti u svakom slucaju ne mozes da pogresis nikako, ides ka necemu boljem. Mi ti predlazemo ali jedini ti odlucujes.
|
Pozdrav
Ako vec imas mogucnosti za biranje uzimaj PA 800 Razlika u kvalitetu sounda je ogromna i neuporediva izmedju PA 800 i 80 |
@EmirTotic Ma naravno, hvala puno u svakom slucaju :-)
Dodato: @sstipa Znam i sam da je ogromna razlika u mnogom stvarima, ali ne znam razmislicu jos |
Ja bih isto napravio
Kada se vec pravi neki pomak neka se pravi pomak prema naprijed I ja sam ravno s pa50 otiso na pa800 Rzlike su velike,to valjda svi znaju,nemore se to uspoređivat Pozzz |
Pa800 ti je novija klavijatura od pa80 i dosta bolja.Ako ti treba jos neka solo,imas Roland xp50, xp30 i to ti je super kombinacija.
|
Mislim da ću tako i da uradim. Hvala svima!
Dodato: A zanima me hocu li da izgubim po pitanju boja, da li na pa800 mogu da se imaju dobri semplovi kao na TR-u, klarineti, harmonike i dr? Dodato: Da li mogu dobiti neko misljenje, posto se moram odluciti do sutra-prekosutra. Hvala unapred |
Naravno da mogu,ja sviram sve na pa800,imam jednu spravu imas moje demo snimke pa poslusaj kako rade solo boje na pa800.
|
Ako je neko raspolozen za ovakvu zamenu neka me kontaktira
|
Slazem se da je najbolje resenja jedna valjana klavijatura, kao sto je pa 800. Koristim Rolandov aranzer i Korga x50 za soliranje, ali sam definitivno resio da sve to rasprodam i uzmem pa 800.
|
Ja bih mijenjao za pa800. Na njemu imas mnogo vise mogucnosti od pa80 pocev od samog finger portamenta za solo boje. Ja imam odlican set na pa2x sa solo bojama konvertovanim sa tritona, sto znaci da bi i ti mogao tako nesto sebi napraviti
|
Hvala svima na odgovorima, zamenicu za pa 800 cim budem mogao
|
Daj obadvi klavijature za pa800 ,i ako treba doplati nesto minimalno 100 KM (nemoj vise od 100 KM) i to je to ,jer ima moderniji zvuk ,bolja je klava.. :)
Pa 80 je dobra klavijatura ,jos ako ima flash + hdd ,super ,ali ipak pa800 je pa800. |
Pa to ja i hocu, ali mi mnogo traze za doplatu
|
Koliko ti traže i mene baš zanima, ako preteruju, ne navlači se,.... prodaj ti obe za keš pa kupi nov pa800 ,.... ili sacekaj da stigne cena za 3x pro, pa pazari 3xpro. U svakom slucaju i ovo na cemu radis nije lose, mnogi sviraju na gorim instrumentima a zvuče extra, jer majstor je majstor....
|
Pa zavisi od 300 e pa na vise, jedan mi cak trazio 650 e. Ja doplacujem najvise 250 e, pa ako neko naidje, a do tada sam pri ovoj kombinaciji. Ma znam i ja da ovo sto imam nije lose, cak je i veoma dobra kombinacija, samo mi je tesko kad treba da se ide na svirke. Tesko je mnogo, i stalci i ozvucenje pa jos + 2 klavijature. Vise se umorim od kuce do svirke i natrag nego da samoj svirci
|
mozda jedino lepse izgledaju dve klavijature na svirci od jedne,, ali pa800 i lepo izgleda i zavrsava posao kao i dve takve klavijature,, sama operativnost je u pitanju ali tvoja kao sviraca,, da li mozes da postignes sve na jednoj klavijaturi,, ponekad je i lakse,, kada jednom naviknes nema problema... i ja isto mislim da treba da rasprodas prvo to sto imas pa onda da nabavis tj. kupis pa800 i zavrsio si pricu....mnogo jaka masina.....
|
Ako uzmes pa80 i ostane ti TR to moze lepo da zvuci, ali po meni nije toliko spektakularna razlika u udnosu na pa50 i TR, ali ako uzmes pa800 onda imas i pa80 i tr zajedno, i mozda cak i bolje. Moj savet je zameni obe za pa800, neces se pokajati.
|
Ja sam uvek bio za to da se radi na jednoj masini, jer je proslo vreme roland dole (ritam) a korg gore (solo). Jedna klavijatura je veruj mi jednostavnija za upotrebu, sve ti je na dohvat ruke. Razmisli dobro, uglavnom najbolje je ipak da prodas obe za kes i odlucis sam sta ces uzeti,... tu nema vacarenja.
Evo i za ostale koji su u nedoumici kratko poredjenje prednosti i mana sviranja na jednoj ili na dve klavijature. Jedna klavijatura prednosti: manje kablova, lakse postavljanje, nosenje, pakovanje, veca preglednost tokom svirke, brzi ulazak iz boje u boju, zavisno od modela,.. stalak pod manjim opterecenjem, mogucnost posvete instrumentu, tj, sredjujes jednu klavijaturu a ne obe, servisiras samo jednu,...... Mane:manji opseg za solo, pogotovu kod keyboarda sa 61 dirkom. Mnogi pomisle da pustas fajlove iako sviras kao mocart, jer fajlasi uglavnom rade na jednoj, pa je glupavi narod skontao da samo oni sa dve klavijature ponesto i sviraju a cim vide te sa jednom ti si fajlplejer, to me najvise nervira, dodje mi da im otkinem nos Dve klavijature prednosti: veci opseg za solo, mogucnost soliranja i gore i dole, ili strings, brass, tepih dole, gore solo instrumenti. izgledas mocnije, i retko ko pomisli da pustas fajl. Mane: vise kablova, puno zauzimas mesta i na sceni i u autu, mogucnost da se preturis sa stalkom,.. stalak je pod opterecenjem pa nekima pucaju najslabiji delovi, imas tezi pregled nad donjom klavijaturom, da bi video displej donje moras da krivis vrat,.... Stalno kuburis sa sredjivanjima malo jedne, malo druge, pa namestas kombinacuje dole, pa gore i nikad ne iskoristis maksimalno oba instrumenta,.... skuplje odrzavanje, servisiranje. A kad pogledam pevaca koji nosi samo mikrofon, a uzima iste pare ili vise, pomislim da sam budala teske kategorije, kad pogledam sta sve cimam sa sobom i koliko sam para dao za sve to, plus mikseri, kablovi,.... Kao da oni ulazu 1500 eura u mikrofon!!! Ima sigurno jos, eto to ja onako nabrzaka. Uglavnom koliko zaradjujemo i gde sviramo sve je ovo previse,.... Licno ja posedujem pa80, samo na njemu radim i nemam nameru da ga menjam, a zvuci bolje nego nekima pa800 ili gore triton dole korg ili roland,.... Sredjeno do bola. Uskoro demo snimci, svih stilova pa da vidite sta moze korg pa80 kada mu posvetis paznju! |
E ljudi napokon idem po pa800. Da li moze neki savet na sta da obratim paznju? Klavijatura vizuelno izgleda odlicno, ni jedna tackica niti ogrebotina. Hvala unapred
|
Pa 800,.. jooj majko..
uvek je rizik kupovina te masine,.. pusti ogrebotine,.. ljudi uglavnom prodaju pa800 kada mu ode ram, rom i ploca,.. i tada ga upravo prodaju za 1100 do 1300 eura,...koliko tebi trazi?... postoji mogucnost da ga je refreshovao tako da taj problem sa plocom ce ti se javiti za oko mesec dana i to usred svirke,.. kompletan servis je 400 eura,.. sa druge strane mozda imas srecu pa sve bude ok,... Da li poznajes tipa,... |
Ne poznajem ga, ima nekoliko pa800 i daje garanciju god dana, tako da mislim da je sve ok tj videcu kad odem da vidim i probam
|
Uzimaj PA 800 i ne čekaj dugo
|
pa800??? Ko je taj sto sme da mu preporuci ovu klavijaturu a da ga ne nosi na savesti posle???
|
Pa 800 je dobra klavijatura,ali svi kazu da se dosta kvari....
|
Kolega Oskar,mozemo li cestitati ili si jos uvek u fazi kupovine?
Ako nisi,ja sam dosao do nekog logicnog zakljucka da sve te price oko "kvarljivosti' PA 800,o kojima se nasiroko i naveliko pisalo na ovom F,iako imaju neke osnove i ne moraju biti sve tacne. Sama cinjenica da korgova u Srbiji i okolini ima kao pleve sto bi narod rekao,zato je i normalno da se vise ljudi javi sa kvarom na njemu nego recimo na T2 ili t3 kad ih i na ovom forumu ima vrlo malo. Ja licno sam pristalica Yamaha aranzera i kad bi imao tih 1400-1500e bez razmisljanja bih kupio T-2,prvo naucio sam na rad na jamahi,ali po meni,ima i bolje dirke od Pa800 sto je jako bitno pogotovo za narodnjake gde treba dosta puta oplesti kolo. Meni licno i vizuelno je lepsa Yamaha,nekako ozbiljnija.Nju ti je teze kod nas pronaci jer ih ima malo,ali ima nasih kolega na forumu koji su "vani" i koji bi ti sigurno pomogli da je kupis negde u Aus ili Nem. Naravno ako i Pa kupis imaces TOP masinu(opasnu),bilo kako bilo javi nam se i srecno!!! |
Nisam jos kupio kolega VUNIMRAV, ali javljam cim uzmem. To bi trebalo da bude ove ili eventalno sl nedelje. Ne bih Yamahu, nisam nesto ljubitelj njih (iako sam imao samo dx11), ali to da T2 i T3 izgledaju vasionski i profi to ne osporavam. Ipak je PA moja odluka. Videcemo kako ce se pokazati ;)
|
U redu kolega,nemozes pogresiti,a ako i bude ne daj Boze kakav kvar,sve se moze popraviti.Imam dvojicu drugara koji imaju vec 2-3 g PA 800,bez problema,a isto imam jednog kom je ruknuo vrlo brzo,kupljen nov.
Samo da bude zdravlja i posla,a opreme ce biti uvek! |
Najbolje bi bilo da das tr i da doplatis za pa 800 ali ako nemas onda nemoj polako skupljaj nemoj davati obe klavijature...:))
|
Kolega @stojdza mislim da je ovaj komentar nepotreban. Prvo ne znam cemu ovakav smajli na kraju, a drugo 2 aranzera su mi nepotrebna, cemu to. Ako bi radio nesto tako, ostavio bih tr-a za solo, a aranzer dao u zamenu ;)
|
U pravu su sto se tice tr,to je odlicna solo klavijatura,ako zelis da imas mobilnu varijantu za svirku one man band kao i za svirku sa bendom,moj savet ti je da zamenis svoj aranzer nekim boljim tipa pa80,i da zadrzis tritona,samo da dodam da sam nacuo da se pojavio veliki broj korgova pa 800 proizvedenih u kini,koji se kvare nenormalno,tako da treba biti oprezan sa tom spravom,pozz
|
1 Privitaka
ja se izvinjavam ali niste mi uopste jasni povodom tih prica o pa800 i proizvodnje u kini,, ovo ono.... kod mene lepo pise made in ITALY na plocici pored dugmeta za paljenja klavijature i to je to,, klavijatura proizvedena u italiji logicno,,, ako neko ima nalepnicu da pise made in CHINA neka uslika i neka stavi sliku na stranicu da i ostali vide,,,...i bas me zanima odakle vam te informacije.....
|
Kolege samo da javim sta sam uradio. Kupio sam novi pa800, i resio problem ;)
|
Neka je sa srecom!!! Da te lepo sluzi i da zaradis para! Za koliko si prodao stare masine?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:05 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org