![]() |
Došo nam dragi OS 3.0
Evo prijatelji moji kao što sam piso u prijašnjim postovima da OS 3.0 za PA1X izlazi 14.02.2007....E pa ISTINA JE!!!!Od danas mogu svi ponosni vlasnici svojih njmilijih Korg-ova PA1X da skinu najnoviji OS kojeg sam lično čekao 3 mjeseca...Eto samo da odem po sinth i odmah ga nalažem...Sve najbolje prijatelji i nek vam posluži koliko god je moguće...pozdrav!
|
ja sam u novom sistemu jedino korisno video 16 oscilatora ali kako ce da rade neznam mislim zbog polifonije.Doduse ima i kicerice koja je ok
|
Tako je Zvekane, sve u svemu u novom OSu nema nista posebno osim tih 16
Oscilatora koji na tu poligoniju su bezkorisni. |
Nebih se slozio sa tim sto kazete da nema promjena.
Ako pogledamo samo onako povrsno tacno je da necemo primjetiti promjene osim tih malo dodanih boja na dispay kao i tih 16 osc. koji nisu potrebni. Inace sa novim OS sam system radi sigurno 20% brze. Dodano je novih internih suonda. Omoguceno je ucitavanje ritmova direkt na HD sto je vrlo korisno! Sam pregled je optimizovan i dosta je preglednije u svim funkcijama. Greske koje sam imao u Record menu i samplingu prilikom rada sada ih nema. Sam sound je dosta bolji,hocu reci na razlgas (live) osjeti se razlika,dosta je cistije i jednostavno osjeti se snaga i moc te mashine. Sve u svemu odlicno uradjeno samo sto jos nisu povecali sampling RAM ali za mene licno i nije neki problem. |
Tako je Veliki Gazda !
Oni koji neće priznati da je PA1X pro i dalje najbolja mašina nek im bude ali to je činjenica ! Ako imate kvalitetne semplove i tih 32 MB je dosta - za ostale soundove ionako koristi Extrem - zato je i izmišljen ! U downloadu imate demo što sam ga poslao da čujete jedan tvornički ritam sa novim OS-om ! Zvuči i više nego odlično pa skinite i prosudite sami ! PS. I to je još u MP3 formatu - znači još je bolji u wav-u ! |
Nedime jedno pitanje....Kako ti znaš kakav je PA1X kad ga nisi nikako imo?....Ja koliko sam obaviješten od kolegi iz New Yorka (ne spominjem imena) ti si imo samo PA80 tako da dok ne nabaviš sebi PA1X i novi OS ne možeš znati kakva je klaviatura...Nemoj prebrzo da daješ zaključke prvo se u nešto uvjeri pa onda stavljaj na post...Jer pazi I danas dani je cjena PA1X veća nego pa800 a nije brez razloga...Pozdrav!
|
USER BOJE
Ljudi imali neko jos od vas problema sa novim OS sa USER PCG.
Sve su mi boje rastelovane i nezvuce onako kako su zvucale na starom OS. Semplovi su OK samo boje! |
sve radi kako treba u mene..
|
:roll:
|
Konacno preksinoc sam imao sansu da jednom prijatelju UPGRADUJEM njegov
PA1XPRO u 3.0, ne samo sto sam se ja razocarao, razocarao se i on (i pored toga sto on nema blage veze o sintovima)...kad sam zavrsio OS i MS onda sam odnovo RELOADidaro njegovi set koji je imao unutra i nista nije radilo isravno. Dalje od funkcija nista...bar nista korisno...to sto su pricali oni da ce bit display u BOJAMA on se na to najvise razocarao jer su dodali 2 dugmica sa zutom bojom i 1 sa crvenom...tako nesto...on ocekivao da mozda igra igrice... Dok sam to radio on se igrao na mojim PA800...otisao kuci plakajuci... |
Otišao kući plakajući...E svašta da čujem...Ja ne znam koja budala koja ima pa1x ode kući plakajući...Meni se OS 3.0 sviđa samo zbog boljeg zvuka...Dakle ko kaže da PA1X bolje ne zvuči sa novim OS onda je nagluhio na oba uha i na usta il ga nije imo,već piše fore sa drugih foruma...Dakle dok ne staviš slušalice i ne preslušaš razliku zvuka,ne možeš da znaš...Doduše moj set je razštelovan (drum kitovi užas,user banke na pola prazne) ali treba sjesti pa pogledati u čemu je fora i kako ponovo napraviti kvalitetan material...Doduše novi OS nnogo brže loada semplove u RAM (iako je isti procesor) i čak brže radi kad barataš po touch screen-u...E sad što neki misle da su par dugmića promjenili,nek oni žive u lažnoj nadi...Kad se malo bolje presluša kako sve na njemu zvuči ipak se vidi veliki napredak al o tome ne mogu pisati ljudi koji za par minuta vide sinth i ne poseduju ga ali mogu oni što rade na njega...S tim mislim na Gazdu,Elvisa,mene,Blusu,Gagu,Emira,Sinana,i još koji bi se našo...Pozdrav!
|
set mora da radi isto i na os 2.54 i 3.0 jer sam ja loadiro
isti taj u 3.0 i sve je isto samo eto sto se sad jace cuje ali neke sam kanale smanjio i pojaco tako da mi je opet isto.. 1. Instalacija nije dobra (citaj manual) 2. Cackaju previse pa pokvare 3. Prvo OS se instalira pa onda musical resources ne obrnuto kao sto sam vidio da to ih je par uradilo pa zaglavio cijeli sistem. 4. Ako neznas da radis instalaciju nosi onom ko zna.. Alix: da to nisi vratio na stari mozda? haha poz |
Ma jarane to je ono.....ne čitaju ljudi MANUAL i nešto zeznu,evo ja mislim da sam i ja između njih,,,Sad ću ja svog dragog jarana da formatiram pa ponovo da ga nagradim s novim sistemom...Radi sve kako treba samo treba da se našteluje malo...Srediću ja njemu znanje...Hajd dođi na MSN imam ti nešto pričati...Pozdrav!
|
Nedime, ono gore sti si napiso sramota. Ja neznam ahhhhhh! Ti imas pa800 ( auto bez tockova) i glumis ko da imas FERARRIA! E moj majmune. Kad nastupas u zoloskom vrtu da te gledam i da ti bacim koju bananu. Prvo kad se naucis svirat moc ces rec da neko nezna svirat. Kao drugo ti i tvoj pa800 ma necu da nabrajam dzabe zna se sve o tebi. Al ti kazem ko jaran. Ako si ti tolko razocaran sa pa800 " a vidi se iz aviona da jesi" nemoj nama prosipat fazone o njemu i tvojoj bajnoj svirci tako da bi sam sebe slago i uzjesio.
Nedime druze moj kad te se sjetim i kad te pogledam dodze mi da place :cry: :cry: :cry: |
Rakijo, ja samo mogu da podelim saucesce stobom...puko si ti.
A to sto me zalis puno hvala sto se brines... :D Zali me i dalje, jadan sam ja niti imam sta niti znam sta... Al bar ne cistim office u MANHATTAN... :D Blusa, na ovome stari OS je bio 2.2 nesto, nije bio 2.5. |
Citat:
|
A da dodam...imao sam PA1XPRO mnogo prije vas i Alix i Blusa,
bar pre jedno 3 i po, 4 godine...tacno znam o cemu pricam. |
nebi zelio da se mjesam. ali pa1xpro je tek izaso prije godinu godinu i pola.
Pozdrav, Alen!!!! |
Almire, de proveri malo bolje to, pa mi reci za sigurno da se
ne hvatam kad lazem...il mislis kad si ga ti kupio? |
2003
During this year, a new line of professional arrangers debuted, starting from the flagship - the Pa1X Pro Professional Arranger. Including some ot the most advanced technologies available in the musical instrument world, it marked the return of Korg to the speakerless, studio-oriented interactive composer type of arrangers. It also marked the beginning of a factive cooperation with the renowed studio gear manufacturer TC-Electronic. |
Ne ne haveru ja sam Alen. Zajebo sam se pardon. 2003 je izaso. Pardon kod mene je pola tri ujutru nije ni cudo. Pardon.
Pozdrav,Alen! |
Nemora se sad pretjerivat!
|
:D ...ustvari Alene...
|
Pozdrav svima ! Ljudi ...bezveze se svadjate . Treba malo realno sagledati situaciju oko sebe. Nije niko lud u ostatku svijeta i svi muzicari sirom svijeta koji ne sviraju ni pribliznu vrstu muzike koju mi sviramo. U svim music shopovima sirom svijeta Korg PA1X PRO nije sisao sa cijenom ni 5 % od momenta kada se pojavio u prodaji pa sve do danas. PA800 je za manje od mjesec dana kako se pojavio izgubio na cijeni i do 20 %...Ko je tu lud ? I dalje svi veliki muzicari kupuju 1Xpro a 800 mozda kupe svom djetetu da se nauci da svira jer ako sta pokvari i nije neka steta...puno je jeftiniji sint a i pored toga sav je plastican pa mu dodje ko igracka!
|
Da, da Dino u pravu si, svi VELIKI MUZICARI, ko ja, ti i ostali...
Sacemo mi i na WIMBLEDONU... |
Dino legendo moja to si dobro reko...Pa1x I pRO UVJEK DRŽE CIFRU DOK JE pa800 GUBI...A još pored toga materiali iz kojih su ovi sinthovi napravljeni je isto kad čiča sebi kupi Nekog korejca iz slabog pleha ili Audija koji je napravljen iz prvoklasnog pleha i materiala...pa sad i cjena govori svoje...Pozdrav!Aja ni smo mi neki veliki muzičari ali ako Bog da bićemo,samo trebamo sačekati još malo...
|
Jok, u pravu ste, nevalja ovo nicemu, da sam znao ne bi uzeo, cuvao bi svoga
PA1XPRO od pre 2 godine sto sam ga prodao...razmislicu opet, u pravu ste svi, gledam ne para mi oko nesto... |
Jebem vas nenormalne SVE KOMPLET. Zavisi kako cojk svira. Ja imam osjecaj da se ovdje podpaljuje malo vise.
|
Pa ja mislim da je to dobra ideja...Evo mnogi su se pokajali ali ima još vremena da se pokaje...PA1X oprašta grehove :lol: ...Mnogi su probali zbog polifonije ali ipak pa800 je plastika živa a i tipke su mu prema PA1X...no comment :wink: ...Ima i drugih članova koji su istog mišljenja...A ko kaže da 3.0 OS nije poboljšo zvuka,on stvarno nije slušo dobro il mu produvo vjetar po ušima...Pozdrav!
|
Pardon zaboravio sam dodat. Nedime zar nemislis da pretjerujes hvaljenjem i pricanjem FAKTI sto se tice pa800. Sta bi ja trebo kad sam sa klavira preso na pa50. jebiga vec ovo malo na zivce ide. Niko se drugi nehvali i neprica o faktima ko ti. bez ljutnje.
Pozdrav, Alen!! |
Citat:
jahaha Korg PA1XPRO imam od 2003 god, znao sam za njega jos 2002 da ce da izadje, imo sam 2 pa80, 2 dx11, 1 v50 i sve sam prodo i namirio cak i kupio ga i hvala bogu jos je tu samnom cak sam i 2 pa1xpro imo pa sam prodo jedan.. pola vas nije znalo za njega dok sam sviro na njemu a da ga je ko prije mene imo ovde sigurno smijem da se kladim da nije, jer sam ceko i backorder uradio na njega.. poz vam ljudi.. |
Nista Blusa, pobedio si me, ti si prvi imao dok sam ja bio KORGov BETA tester.
Nego reci mi jel oce neko PA800...ne valja ovo, sve plastika, dirke za nikud, boje ne valjaju jer mu pola ROM od PA1X, te 128 POLIFONIJE nicemu nisu vredne i ima previse slobodno mesto za note, sve prazno zvuci...ako neko hoce javite se.. il mozemo ga menjat za PA1X uz doplatu...naravno vi nadoplacujete... :?: :D |
JoooooooooooJ. Nedime ohani malo sa tim pa800. I zar ti je tolko vazno ko je sta prvi imo. Nije vazno. Jebo ga ja nije ga dragi Bog pravio!! Ja kazem neznam sta si ti zavrsio. Muzicku ili sta. Ja imam 19 godina muzicku sam zavrsio odlicno i u solfedzu i instrument a uslikat cu i knjizicu i odlikovanja ako treba. Sta bi ja trebp rec koji sam od 6 pa do 17 godine sviro na klaviru, sta bi trebo reci za pa50 (kad sam ga kupio) Pa brate mili. Prvo ja nisam zadovoljan sto sam cuo sas tvoje pa800 i bilo koje druge pa800. Bolje ti je bilo sto si snimo sa pa80 ili pa1x pro ili sta ja znam duplo bolje. Mislim neznam sve je to fino Nedime ali vidi zar ce pijano uho cuti 128 polifoniju ili ne? Ili sample ili sta ja znam. Nemoj se vise hvalit sa tim brate samo se svadzate bezpotrebe. Sta ce te sad , evo, moja korg pa50 je najbolja :lol: Uvijek se svadzate zbog jednog a to je zbog ukusa. Vise je dosadio pa800 i sve sa njim sto ide kamol st drugo!!!!!
Pozdrav,Alen!!! |
:D
|
Nedime ovo je bila tema PA1X novi OS...Ja ne znam kako možeš odmah već na prvoj stranici da kažeš da nema promjene,da je isti đavo uz dva dodatna žuta dugmeta i jedno crveno...Čak ni gazda Mile se s tobom nije složio i objasnio ti neke stvari...Al džaba...Ti ko traktor vučeš po svoje i niko nema pravo osim tebe...Ja mislim da više ljudi bolje čuju od jednoga iako nemamo studio...Koji će nam đavo?Mi smo LIVE performeri a ne neki muljaroši što odsvira pa dodaje efekte i prepravlja...Onako kako središ sinth i kako odsviraš tako zvuči...E sad što ti sviraš Talav i taj turski,Albanski,Turkish stil to je tvoja odluka i PA800 je za taj stil bolji...ALi brate što se tile Južnog vetra,i onih "pravih" narodnjaka (bez Granda i ZAM-a) e tu nema boljeg od PA1X...Samo ako ti svoga PA1X (ako si ga već imo a mnogi kažu da nisi jer imaš PA80) onda ga nisi znao uraditi kako treba da bi zvučo ubitačno...Al et sve ima svoje...POzdrav!
|
Citat:
Ma salim se :) |
Mojom greskom desilo mi se da nije sve radilo kako treba ali sad sam rijesio i taj problem :lol: sve radi i sa novim OS.
Nedime prijatelju shvatam da si odusevljen sa PA800 i vidi se da radis sa njim dan noc ali nezaboravi da si na pocetku sam rekao da se nemogu porediti te dvije klavijature i tada si bio u pravu. PA800 nema dosta ritmova sto ima PA1x a takodje i internih sounda,fale mu bas one dobre svari sto na PA1x imaju. Kvalitet kako je uradjen PA800 mislim da tu nema sta da se prica dovoljno lose da nemozes nikada usporediti sa PA1x. Koja je bolja nije u opste bitno ! Za mene licno treba na razglas da se dobije dobar sound a to moze i PA50 da odradi ako je dobro sredjen,zato tu nema pravila. Ko neradi ili nezna da radi sa klavijturama nece mu pomoci ni PA800 niti bilo koja klavijatura. Ko radi i sredi onako kako treba da dobije dobar sound taj ce biti zadovoljan. Samo moze se lako desiti da posle mnogo provedenog vremena sredjivajuci klavijaturu da covjeku udje u mozak taj sound i da jenostavno nista drugo necuje,cak i kad se Imenom prozove neodgovara na prvu (ovo nije sala) Zato nemojte da preterujete sa sredjivanjem ohladite malo i popijte koju pivu sa drustvom ako osjetite da vec sanjate kako je dobra klavjatura i ako u snu vec cujete njihov sound. |
Ah Miki brate u pravu si...evo kod mene 3 ujutru...stolica vec DIMI od juce...
|
Nedime,
bolje bi ti bilo da ti se zadimilo nesto u krevetu nego sto ti se dimi stolica. Mada ti se sigurno dimi i tastatura od silnog kucanja ovde.... :lol: :lol: :lol: Muzicari su poznati po tome da vole vise nesto da kecaju nego da sviraju a to kod tebe izgleda nije slucaj.. :lol: :P :lol: |
Hehe...Vidi ti Vlajkana...uvjek on ima dobru foru da nasmije čovjeka...Samo nek se dimi,al nadam se da se stolica ne dimi od prekomernog jedenja pasulja već od rada :lol: ...Vlajkane idi tamo u onu temu đe su vicevi pa nam spusti par komada,nebil nas obradovo malo...A zamolio bi kolege koje imaju PA1X da napišu svoje mišljenje o novom OS i dali misle da bolje zvuči nego na 2,54?...Pozdrav!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:42 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org