![]() |
Problem sa kilazom : ))
Iskreno mislim da je ovo dobra tema za razgovor :D Ima puno nas koji imamo problema sa kilogramima, viskom ili manjkom (kao sto je slucaj kod mene), da podelimo iskustva. Prevashodno bi mi i trebao savet, kao sto rekoh imam problem sa manjkom kilograma, nisam elegantno popunjen kao neki :lol:
Imam 2m, a nepunih 80Kg, tacnije 79. E sad to i nije toliki problem, meni i ne smeta toliko, zato sto mi je sve to ravnomerno rasporedjeno (Tolko koliko imam), medjutim, moji planovi su da konkurisem za Policijsku akademiju, a tamo mi treba malo vise kg. Da li starije i iskusnije kolege imaju neke savete (Na pivo uopste ne pomisljajte :lol:), kako da povecam svoju kilazu, inace jedem stvarno kolicinski puno, ali nesto ne stima kako treba? |
ja nemam drugu ideju osim da ti dam jedno 20 od mene i taman cemo obojica da budemo na 100 okruglo :lol:
|
Povecaj dnevni unos hleba, i ceo dan sedi za racunarom. Sve ce doci samo od sebe :D
|
Sto ja nemam taj problem kako da dobijem kile.Doduse ja sam taj problem imao ali sam sad i malo preterao.Kako sam se ja ugojio?
1.Puno,puno piva(moze i bilo koji drugi alkohol,svaki goji i otvara apetit) 2.Posle svake svirke OBAVEZNO pojedem neku punjenu pljeskavicu pa na spavanje 3.Ostavio sam cigare 4.Neogranicene kolicine(kikiriki,cips,pistaci....) 5.Sto manje bilo kakvih fizickih aktivnosti(samo ono sto moras 6.Svaki put kad udjem u kuhinju pojedem nesto,bar jedan zalogaj 7.Masno,ljuto,kiselo........sto vise 8.Neredovno spavanje itd,itd.... Ovo nisu bas i najzdraviji nacini ali provereno dolaze do rezultata.Ako hoces moj savet netreba ti vise kilograma mnogo bolje se covek oseca ako je mrsaviji,a ako bas hoces da se ugojis na neki malo zdraviji nacin,najbolji lek ti je teretana(ali pravilno da vezbas)+obilni obroci puni hidrata,proteina i fosfora....nakon 3 meseca vec mozes da ocekujes rezultate a negubis zdravlje.Jako je bitno da znas koja si krvna grupa i da prema tome korigujes ishranu.Pozz |
i ovde je sex problem... manje sexa... vise jela... :))
ja radio ljekarski pregled jucer i izmjerise mi 131kg, ma da mi je telefon i novcanik bili u dzepu a da nisu to bi bilo negdje oko 100kg sigurno :)) |
Bez ikakve uvrede, ali sve ovo iznad mene sto ti preporucise ce ti samo donijet stomacne tegobe i muke za nekih 20-30 godina, pocevsi od hipertenzije, pa sve do problema sa inzulinom ;) Moja topla preporuka. Kreni radit masu u teretani, znaci takav program treniranja da radis manje ponavljanja (6-8) a sto tezi utezi i prati koje ti se misicne skupine bolje razvijaju, a koje slabije. Npr. kod mene slabije rastu ruke i noge, a bolje prsa i ledja, tako da npr. odvojim poseban dan u teretani za biceps i tricesps i za noge, a ove skupine koje mi bolje rastu (najcesce uvjetovano genetikom) radim s drugim skupinama. Naravno, da ti neko pokazuje, da ne radis pogresno. Dalje sto trebas uradit je to da imas kvalitetnu prehranu, unosis vise proteina i kvalitetnih ugljikohidrata, a da izbjegavas npr. jednostavne secere i nekvalitetne UH. Izbjegavaj kardio vjezbe barem do policijske akademije jer ti znojenje nece pomoc u nabijanju kilograma. Nemoj se prezderavat, a imat npr. 2-3 obroka dnevno jer ces samo unistit zeludac i crijeva. Bolje ti je da dobijas kvalitetne kilograme i malo se potrudis, nego da dobijes kilograme s vecinom masti, jer to ne samo da je nekvalitetno, vec je i jako stetno po zdravlje. Takodjer, preporucavam ti da poslije jela jednom dnevno uzmes 2-3 male kasicice Vitamina C (imas kupit u drogerijama, jeftino, a moze ti trajat 3 mjeseca) i glukoze (grozdjani secer) jer ces na taj nacin prebaciti ravnotezu izmedju katabolizma (izgradnje tvari u stanici) i anabolizma (razgradnje) na stranu anabolizma, ali naravno ne pretjerivati. Sto se tice namirnica, znaci sto vise kvalitetnih proteina, ugljikohidrata i masti. Najbolje bi ti bilo piletine i ribe, pogotovo oslic zbog omega 3 nezasicenih masnih kiselina. I naravno ono sto je skoro pa najvaznije. Da jedes 4-5 puta dnevno (ako je to moguce), ali ne da se pretrpavas, nego umjereni obroci. Ako imas volje ovo sve ti nece bit problem ;)
|
Ozeni se! Ja sam se ugojio od kako sam se ozenio!:lol:
|
@ Millan-e
Ako ozeni pravu zenu onda se podrazumeva pojava viska kilograma i stomacica,ali ako se uhvati neke karakondzule,ima da mu osusi i ovo malo sto ima,tako da...bolje da se ne kocka sa zenidbom :lol: |
Osim tog upisa u policijsku akademiju ne vidim zasto bi zurio sa tim jer to te svakako ceka kad-tad.Apsolutno se slazem sa Dellom,visak kilograma ce ti samo stvoriti niz problema kojih ces se posle tesko resiti.Prekomerna kilaza samo vodi u bolest i nista drugo.To pricam iz vlastitog iskustva.
|
Sedi za kompijuter,jedi samo sendvice i udri po rakiji!Ona otavara apetit!Jedi ljuto,slatko,kiselo,slano!
Kada budes hteo da ustanes sa kompa,a ti nemoj!Odmah legni!!!! Posto ces da budes policajac,ako treba neko dodatno objasnjenje????Ili da nacrtamo ako treba!!!! :) :) |
pa nece covjek valjda da bude lezeci policajac :lol: :lol: :lol: budi ko Hightower iz Police Academy :D
|
Od debelog petla supa nema oni mrsavi i koskasti su najopasniji:lol:Ja sam 36 sada i imam liniju kao kad sam bio 18 nista tezi nista laksi pa mi opet tesko da trcim i igram fudbal kao prije...Bas sam probao neki dan malo gimnastike kolut naprijed kolut nazad,pa na rukama uspravno sklekove i jos mogu da uradim isto kao i prije 20 komada,pa ti sada vidi;)Poooz
|
ja kad napravim kolut napred u stanu ko da je cunami proso tako izgleda... hahaha
Postovano sa mobilnog uređaja |
Armin
Ma gde da smanjim sex, idi to kazi mojoj devojci, izginusmo i ja i ti, ako te poslusam =)) Vule izeo bi ja i od brata malo, al kad bi moglo :lol: Ja se dobro nasmejah, xaxa. Ma znam ja da ce kilaza doci s vremenom, nego meni malo frka sad zbog KPA, ako me odbiju slucajno zbog toga, mogu da poludim, inace milanche, moj prosek je 4,80 iz srednje ;) Ne mora da se crta nista :p Dell Potpuno si upravo, i hvala puno na savetu, kao i svima ostalima, iskreno nemam bas mnogo volje za teretanom, trenirao sam kosarku jedno 9 godina, a za teretanom nisam imao bas neku zelju, mada, sta je tu je, to mi je jedina "zdrava" opcija, da dobijem kilograme, narawno da ne zelim brdo holesterola u svom organizmu, to mi najmanje treba. Znate ono, lik kako prica, zasto se ugojio Kaze, ujutru ustanem, pogledam u krevet, zena mlada, lepa, zgodna, puno sexa, pogledam u frizider, on prazan. Kad sam se ozenio, pogledam u krevet, ono nista, a pogledam u frizider, on pun :lol: |
Moramo malo da se nasalimo!!!! :)
Sta te briga.........sa tim prosekom mozes odmah u ispektore!!!! :) |
Citat:
drugovi crnogorci, izvinite za ovu malu shalu, noje politicki vec umetnicki :D da ne ispadnem iz teme: ja sam imao u vojsci 72 kg na 177cm ... posle vojske sam se ugojio za 2 meseca vise od 10 kila ... kad bi se sad samo setio kako sam to uspeo :confused: pozdrav |
Ma Milanche Jedan od razloga zasto sam otvorio temu je i taj, da bi se malo nasalili i nasmejali :D Nema ljutis... E kad bi moglo odmah, mora svasta da se prodje do inspektora...
Grandia brate daj seti se kako si to uspeo, to bi mi trebalo :lol: |
Kupi sebi one proteine u dozi sto koriste bilderi:lol:Eto mozda se tako udebljas malo i manje trcanja,sexa itd...Poooz
|
Sto se tice teretane,poradi na nogama,kad na nogama postignes obim,ostalo je sve lahko!Od nogu sve polazi! ;)
|
Proteine ni pod razno!!! Kreatin isto tako izbjegavaj jer to ti samo pumpa vodu u misice, nema prave misicne mase. I ja sam trenirao kosarku, a kosarkasi su ako nisu centri ili krila najcesce mrsavi, tako da bi ti preporucio da ides u teretanu laganini, trebace ti 100 % ;)
|
@calevh
druze, mislim da taj milancetov predlog/recept daje uspesnu sansu da se postavi po koja kila, dve ... eto ja mnogo volim da jem´leba ... ma cak i sa supu bi jeo hleba, nek se smeje ko god hoce :p verujem da bi bio u stanju da sa pola pecene kokoske pojem celu veknu taze domaceg hleba :lol: spageti, makarone, krompir ... u glavnom sve sta ima ove ugjlene hydrate ... uz sve neku salatu koja jos dodaje apetit ... pazi se samo da ne preterujes meru i da se ne mozes kontrolisati posle toga. momentalno jedes zbog toga sto si gladan - posle toga jedes sto ti shmeka a nisi mnogo gladan :( ... to je vec opasna situacija ;) |
Grandi
Bojim se da je za to vec kasno, mislim da mi je zeludac veliki kao djubetarska kesa :D Stvarno mogu, i jedem abnormalne kolicine hrane, za nekog mog uzrasta a i sire :lol: Ako vec pricamo o tome, ako jedem jaja za dorucak, to su 4 jaja, uz pola tegle ajvara, i verowatno pola hleba, narawno tu je sir ...Itd. E sad posto bas ne volim domaci hleb, sto bi rekli mi mesen hleb, moji kupuju meni dva hleba dnevno, koje ja ugalvnom uvek pojedem, ovo je najiskrenije, bez lazi, farbanja, hvalisanja... Da li je do metabolizma, neznam sta je, ne lepi mi se nista, xaxa ... Uzgred, jel znate da u mom gradu postoji lik, koji jede kilo ipo teletine, pije 76 piva, "zidarska" (0.5l), a posle na kraju mezi jos 50 cevapa, zato sto je "jos malo gladan", spava u fotelji zato sto u krevet nemoze da stane a i nesme da legne, i ima 220Kg. |
ja imam viska ako kome treba:lol:
|
@calevh
Jel pijes ti nesto? |
jbg, preobilni obroci, pa onda seres "ki grlica" 100 %, smanji kolicinu obroka, jedi 5 puta dnevno ali kvalitetno :)
|
Milanche ako mislis na alkohol, slabo, a kad pijem, pijem vinjak, ili domacu mucenicu, drugo ne volim :)
|
Treba svaki dan po 10-15 casica!!
|
Milance ti znas da se od vinjak ne stari, umre se mlad :D Trebao sam u prvom postu dodati i bilo koji drugi alkohol, xaxaxa... Jbt. nema muzicar koji ne pije, a mozda i nema covek koji ne pije :D
|
Auuu, vi od policije dodjoste vec do kafane!!!
|
Slabo ti pijes!To je tvoj problem! :)
|
korg18
E drugovi moji,meni da je resit problem da se udebljam dao bi sve na svijetu,cak, kad nebi vise ni sviro imam 20 godina, i imam nekih 67 kila,stoj malo kako ne treba,kazem sve sam probao i nisam uspio da se udebljam sto vise jedem meni je kontra mrsam,a ako ne jedem jos gore,idem doktorima ali djaba,neznam dali ima sta posebno za debljanje,ali eto ali ima onih sto stane na mrava napravi slona al et hehe uzivajte...
|
Citat:
A calevh, ako hoces da povecas kilograme, povecaj ih kvalitetnim putem(bez piva, brze hrane itd..), kad ti je vec, kao sto kazes ravnomerno rasporedjeno, nemoj da nabacis stomak :) , jedi proteine( piletinu, jaja, mladi sir, ribu) i ugljene hidrate(krompir, pirinac, ovsene pahuljice), i rasporedi oko 5 obroka dnevno.. Teretana obavezno, posto hoces da upises policijsku akademiju.. Pozz :) |
Ako ne uzima proteine, cime ce onda da nabaci misicnu masu?
Proteine, prirodno, a ne one sto kupi u suplement shopovima :) |
caj za mrsavljenje ...sta drugo reci...
|
...A kako do proleca skinuti 15tak kila,ali bez ikakvih apotekarskih preparata,biomeda,mrsavka,antikilograma,bozen-a,i kojekavih karakondzula!?
|
Ja sam u ova dva dana smrsao 2 kg,i to sve cisteci sneg lopatom...grtal'ca mi prezupcila...
|
**
Nisi sipao ulja u motor kao Zeljko u kosilicu...? :lol::lol:
|
@Simkers samo izbacis koka kolu,cips,slatkise,ne jedes posle 6 uvece i to je to.
|
Mene ubi noci posle svirke hrana, pojede se 2 pice i onda padne kola + krevet i samo se kile lepe,znam jedno vreme kad nisam posle svirke jeo bio sam smrsao 4-5 kg za kratko vreme
|
@MladenPa50
Brate...sve je to uredu sto si napisa osim za kreatin!Treba znati kako to uzimati i kad! Sve ima svoje,kolko trenirati,kolko praviti pauze izmedju serija,kolko serija,pravilan rad,kardio trening,dieta! Milion faktora i naravno x faktor! |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org