![]() |
literatura
Pozdrav svima.Pre par dana sam kupio klavijaturu,bez iskustva sam i pocinjem sa ucenjem od nule(note,lestvice.....).Preporucite mi literaturu koju mogu koristiti za pocetak i gde je mogu nabaviti.Hvala.
|
Moj savet ti je da nadjesh nekog profesora, bar za te osnove. Jer ako sam naucis pogresno posle ces tesko moci da se ispravis
|
Takodje preporucujem nekog profesora jer ce ti on pokazati prakticne stvari i neke primere, a koje ces tesko naci u literaturama. Mada od literature ja ti preporucujem knjigu "Osnovna teorija muzike" a napisao je Marko Tajcevic. Ta knjiga je dosta priznata u svetu, cak je i prevedena na mnoge jezike. A tu knjigu mozes da nadjes na netu. Ako ne uspes posalji mi poruku pa cu ti poslati... pozz :)
|
Pozdrav, profesor je zakon za pocetak, sam neces moci savladati dobar prstomet, sto je i najbitnija stavka sviranja. Nadji profesora pa vidi ide li ili ne... Tako ce ti biti najbolje vjeruj mi, samo bez vjezbe ne ocekuj rezultate :)
|
Potrazi malo po forumu, lakijeva skola muzike. Nisam bas siguran da se tako zove procackaj malo, moci ces teoriju lepo da naucis samo moras uzeti profesora da te nauci tehniku, to ne mozes iz knjiga sam da ucis.Jer tehnicke vezbe i ako nadjes u nekoj literaturi neces znati kako pravilno da ih vezbas.
Ako si iz Bga javi se na pp ako oces da ti preporucim nekog... |
privatni casovi kao vezba,a teorija...danas se sve nalazi na googlu
|
Poslusao sam vase savete i nasao profesora.Mnogo je lakse kada ti neko objasni i pokaze kako treba raditi.I sada vidim da bez prakticnih vezbi i primera koje dobijam od profe ne bih imao nekog napredka.
|
Ma naravno, i ja sam tako isto. Mucio sam se nekoliko godina sam, i naravno nije bilo velikog napretka, a kod sam krenuo kod profesora, napretka je bilo odmah posle 5 casa ;)
|
Bas tako.
Mlatio se sam veoma dugo, nisam mogao da spojim levu i desnu ruku. Cim sam krenuo kod profesora , posle par casova ide samo :) Steta sto ne nastavih da ucim !! PS.Bili skupi casovi |
jevtabg ako zelis da nastavis sa ucenjem,javi se na pp da ti preporucim nekog jeftinijeg profesora(ako si iz Beograda).
|
ako nije tajna bas me interesuje koliko si placao casove (jer kazes da su bili skupi), ja sam iz nisa sa profesorom radim mesec ipo dana, i naplacuje 5e po casu. Skolovan profesor sa preko 30godina iskustva... koliko napracuju gore u bg-u? :confused:
|
Ja placam koliko i ti kolega Nautica,a mislim da je ovde u BG-u prosek 10-15e,ima naravno i skuplje.
|
pa ima i ovde skuplje, naravno svi gledaju da zarade. Ali je problem kada trazi 10-15e jos trazi da mu ides na kucnu adresu, pa i da odes kod njega nije problem vazno je da hoce da ti pokaze jer ima ljudi koji samo pare hoce da uzmu, meni ovaj profesor je komsija (takoreci) i dolazi kod mene, ucim na svojoj klavijaturi sto mislim da je veoma vazno.
|
Ako se dobro secam bio je 10e cas.Svaki put dvocas mu dodje 20 jura.
A to je bilo pre 10+ godina , u doba krize, tako da je bilo skupo. Nema se vise vremena za ozbiljno sviranje -poso,zena,deca :">. Pomalo za svoju dusu i to je to . |
a dobro to je vec neko doba koje za mene tek predstoji, ja imam 22 godine i nadam se da to nije kasno... da kazem da sam na pocetku ali brzo kapiram i profesor mi pomaze mnoooogo. ako je kasno da ostavljam odma :lol:
|
Svi znamo da je najbolje poceti sa 7-8god,ali nikad nije kasno.Eto ja sam stariji od tebe,a pocetnik sam.Ucim polako i ocekujem prve rezultate za 5-6 meseci.
|
@toske82 kolega samo napred, vazna je volja a i ja znam da nikad nije kasno. mada ja nisam totalni pocetnik svirao sam nesto malo kao klinac , kao sto ste rekli i ja sam bio poceo sa 8 god. ali duuuugo vremena je proslo mozda nekih 8-9god pa sam se ponovo uhvatio. mada vazna je volja sve ce ostalo doci. i ja se nadam nekim dobrim rezultatima za jedno 6 meseci. puno uspeha kolega
|
@Nautica koju klavijaturu koristis za ucenje?Jel vezbe sa profom radis iz knjige?Zelim i ja tebi puno uspeha u daljem radu.
|
@toske82 pa kupio sam novi korg pa50sd, kaze profesor da je dobra, mada bi je ja zamenio kroz jedno godinu dana za pa500 ili pa800 koliko budem imao para, ali ovo je da kazem za pocetak. ne radimo iz knjiga vec po sluhu skidam pesme, naravno on mi pomaze, radimo akorde, akorde u obrtajima, skale, trilere, terce... nece da se vezujem za knjigu vec za sluh i da kazem treniram sluh, da prepoznam intonaciju i akorde, mada za sada to sve tesko ide jer je pocetak ali se nadam da ce sve bolje i bolje naravno uz vezbu. koju ti klavijaturu imas kolega? na koji nacin radis sa profesorom? :)
|
@Nautica i @Toske82
A da vi momci razmenite mailove il neka kontakt adresa preko poruke pa nastavite pricu tamo. Da ostavimo malo prostor i ostale clanove koje su zainteresovane da se prikljuce temu. Ovo s vama nalikuje vise na Chat. Hvala. |
dogovoreno kolega @acekorg,nemam nista protiv da se ukljuci jos neko.
|
@acekorg kolega ako sam pogresio ja se izvinjavam, nisam mislio nista lose. a nikom ne branim da se ukljuci u razgovor :)
|
I ja dajem glas za profesora,
a sto se tice knjiga, mozes uzeti neke za nizu muzicku skolu (skale i etide) - ali je to dosadno i suvoparno, ali daje osnovnu tehniku. @acekorg, Pa moraju kolege skupiti 25 postova, pa da mogu Downlodovati, He,he. Takva su pravila. |
za pocetak
Za pocetak ti preporucujem knjigu Gorana Romcevica `Sintisajzeri` imam je meni je moj ucitelj preporucio jako je dobra i obuhvata sve za pocetnike a i za iskusne muzicare.....mozes je naci u knjizarama vecih gradova ja sam je kupio u beogradu...
|
@fredkremenko
Sve se tolerise do odredjenu granicu. |
Evo i moje preporuke, mada sam video da je neko ovo vec pomenuo..
Lakyjeva internet skola. Definitivno je mora procitati svaki pocetnik koji hoce za kratko vreme da udje u muzicke vode(ove nase, naravno..) |
Takodje bih se slozi za Lakyevu skolu i dodao bih nesto sto je meni pomoglo koliko toliko na you tube ima skola klavira ali na engleskom. Sve je lepo objasnjemo za one koji krecu od nule.
Ili kucaj-- How to play piano: The basics, Piano Lesson #1
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org