YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Moduli (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=44)
-   -   Roland BK-7M (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17018)

keyboards 18.01.2011 12:24

Roland BK-7M

Roland je izdao svoj dugo najavljivani aranzer modul ali izgleda da je daleko od onoga sto sam ja ocekivao. Roland je jednostavno uzeo postojecu tehnologiju (po meni zastarjelu) i izradio spravu nize klase ja neznam za koga ali svakako ne za profsionalne muzicare. Dugo sam cekao ovaj modul i nadao se kao i prizeljkivao Rolandov uspjeh kao i dobar iskoristiv instrument. Neznam kad ce biti u prodavnicama ali cu se javiti kad ga isprobam. Evo ovdje se moze procitati nesto o tom modulu.
http://www.rolandus.com/products/pro...41&ParentId=18

grandia 18.01.2011 12:46

auu ... ovo je lepotance;)

izgleda - a i po podatcima - zvuci interesantno.

zavisi jos od cene ...

inace mi ovo dodje kao neki novi sonic cell il vise: roland SD50 sa ritmovima ...

vise SD-50 posto ni taj nema mogucnost da se edituje sound. al se moze koristiti kao audio-kartica ... za ovog nisam bas siguran ...

Boban010 18.01.2011 16:53

Nisam mogao da nadjem u specifikacijama da li i koliko ima mesta za User stylove,spominje se nekih 30 preseta i Live band sekcija stilova a sta je sta tek treba da se vidi.Mrzi ih da napisu sve potrebne informacije o instrumentu a kamo li da naprave neki dobar aranger.Sto bi reko Crni Gruja :"Ti ce mi trgujes,ne znas ni sta je kredit"!=))=))=))

Vule 18.01.2011 17:05

Bobane,uze mi pitanje iz usta...prvo sto sam video da fali USER memorija

Boban010 18.01.2011 17:08

Ma ima neki Style makeup ali se ne spominje User style pa verujem da se ta podesavanja pamte u Performansi.

Vule 18.01.2011 17:11

Style Makeup i Music Cover su stvari sa ranijih aranzera,ali ne pise gde i kako i da li uopste moze da se napravi ritam i memorise?

Boban010 18.01.2011 17:15

Pise Style Cover-30 Preseta,sta se pod ovim podrazumeva ne znam.

Vule 18.01.2011 17:19

Ajde da probam da ti objasnim:

Ti Cover-i predstavljaju nesto kao stilsko usminkavanje orkestra...imas jedan ritam i stavi Cover npr ROCK BAND i on nagruva farbe i set bubnja da zvuci rokerski,pa onda isti taj stil stavis pod npr DIXIELAND Cover i zvucis kao orkestar iz dvadesetih godina....jednom recju nepotrebna glupost koju niko ni na ranijim aranzerima nije koristio ( takvih 30 Cover-a imas ponudjeno). Nisam nesto preopsirno opisao ali mislim da si shvatio otprilike sta je to. ima ga na G70,E80 a ne verujem da je to iko iskoristio

grandia 18.01.2011 17:21

jeste boki, al kad gledas na modul i ne nadjes nigdje dugmic "user" :confused:

eto to mu je jedna velika falinka, bar po meni ...
mogu da zamislim da su namerno "zaboravili" tu mogucnost za user-stajlove ...

Boban010 18.01.2011 17:27

Hvala Vule.
Pohvalno je sto ima tri MFX na ritam sekciju,A,B,C,kao i neogranicen broj performansi.
Eeeee da ja to imam na GW8 bog da me vidi!

Vule 18.01.2011 17:28

ne treba ni kuditi spravu unapred dok se ne isproba,a to ce se desiti uskoro nadam se :)

Boban010 18.01.2011 17:34

Da,premalo informacija za neki ozbiljniji sud.
@grandia
Al da je ubavo,ubavo je i malechko,stavis u dzep i picis na tezgu!

makso68 18.01.2011 17:43

Piše dole na kraju USB flash memory.Moguće je da čita ritmove direktno sa USB stika,kao kod novijih Yamahinih aranžera...Nekako mi nema logike da je bez usera za stylove..Pozdravljam društvo!

Boban010 18.01.2011 17:48

Performanse cita direktno sa USB,verujem da bi pisalo da to vazi i za ritmove.

keyboards 21.01.2011 04:50

Cijena i Kvaliteta

Izgleda da ovaj modul i nije tako bezazlen so mi se ucinilo na prvi pogled. Zvuci odlicno vec sam ga probao. Uskoro dolazi u prodavnic i cijena mu je 1299 dolara sto je dosta povoljno. U svakom slucaju vijedi paznje. Za koji dan cu ga imati na podrobnijem ispitivanju i javiti se sa mojim zakljuccima.

hammers 21.01.2011 18:10

BK-7m Backing Module Overview
You need to upgrade your Flash Player

Ako im je verovati po ovome, style-ove cita direktno sa flash-ke...
Dodato:
BK-7m SPECIFICATIONS

Display type

Display 128 x 64 pixels, graphic LCD.

Sound Source

Max polyphony 128 voices (GM2 / GS / XG Lite Compatible).
Sounds 1,092 tones, 57 drum sets.
Multitimbral parts 4 real-time parts (UP1, UP2, LWR, MBS) + 16 Song parts.
Master Tuning 415.3~466.2Hz.
Key control (Transpose) –6~+5 in semitones (for audio/MIDI data & AUDIO INPUT signals).
Tempo change 20~250BPM for SMF and Music Styles, 75~125% for mp3 and WAV files.
Part mute functions TRACK MUTE: Music Styles, SMF. CENTER CANCEL: mp3, WAV, AUDIO INPUT signals.

Effects

Real-time parts (UP1, UP2, LWR, MBS)
Reverb: 12 types. Chorus: 6 types. MFX: 84 types. Parametric EQ: 6 presets + 1 User memory. Multi-band compressor: 6 presets
+ 1 User memory.
Music Style/SMF section
Reverb: 8 types. Chorus: 8 types. MFX A, B, C: 84 types each. Parametric EQ: 6 presets + 1 User memory. Multi-band compressor: 6 presets
+ 1 User memory.

Music Style section

Music Styles 433 in 10 “Rhythm” families.
One Touch memories 4 per Music Style.
Style Cover 30 presets.
Style Makeup Tools Instrument-oriented editing.

Songs

Real-time player SMF (Format 0/1), KAR, mp3, WAV.
Song chord extractor Automatic chord detection for SMF files.
SMF Makeup Tools Instrument-oriented editing.
SMF Cover 30 presets.

Performance Memories

Performance Lists Unlimited number (storage on USB memory). 954 Music Assistant memories (internal memory).
Performance memories per List Max. 999.
Finder Quick location of Performance memories.

Demo

Demo Yes.

Recording

Media USB Flash memory.
Save format Audio files: WAV (44.1kHz, 16-bit linear).

Video

Lyrics SMF and mp3/WAV.

Panel controls

Knobs VOLUME, AUDIO IN, BALANCE.
Rotary encoder Data dial with push switching function.

Connectors

Phones 1x 1/4” jack (stereo).
Audio inputs INPUT R, L/MONO (1/4” phone sockets).
USB ports 1x USB Host. 1x COMPUTER (reception and transmission of MIDI data).
MIDI IN/OUT socket MIDI IN, MIDI OUT (V-LINK function).
Video output 1x composite (PAL or NTSC, selectable).
Audio outputs OUTPUT R, L/MONO (1/4” phone sockets).
Pedal and footswitch sockets SWITCH/EXPRESSION (programmable), FC-7 (programmable).

General specifications

Power supply 9V DC, supplied PSB-1U adaptor.
Power consumption 900mA.
Dimensions 303 (W) x 194 (D) x 101mm (H). 11-15/16 (W) x 7-11/16 (D) x 4 (H) inches.
Weight 1.7kg (excluding AC adaptor). 3 lbs 12 oz (excluding AC adaptor).

Supplied Accessories

Supplied Accessories Owner’s Manual, AC adaptor, 4 screws (M5x12), Cakewalk SONAR LE DVD-ROM.

Options

USB USB flash memory (M-UF-series).
Amplifiers KC-series.
Stand PDS-10, SS-PC1.
Pedals FC-7 Foot Controller. DP-series/BOSS FS-5U foot switch. Roland EV-series expression pedal.
Bag CR-B 1 carrying bag.

Akordeonista 13.04.2011 01:22

Meni izgleda interesantna sprava ali joj je velika mana sto nema dugmice za pozivanje boja i performansa vec se to sve radi preko tockica. Cak se i ritmovi pozivaju tockicem jedino sto postoje dugmici kojima se udje u banke a onda opet sledi listanje i klik na tockic!
Dodato:
E da, jos je ludje sa User ritmovima gde se sve radi preko tockica (listanje banki, foldera, ritmova)!

miniakimailto:a 16.04.2011 17:12

ljepa stvarčica

Vule 16.04.2011 17:54

U ponedeljak mi stize jedan komad pa cu vam prirediti kompletnu prezentaciju,da vidimo sta ta sprava moze.

Akordeonista 16.04.2011 21:22

Ako nije tajna po kojoj si ga ceni kupio i gde?

gagan 16.04.2011 22:24

Hello , imam jedno pitanje , posto vidim da su tu modusi , dali mozda znate jel podrzava navedeni modul semplove i kolika mu je RAM memorija ??????????

Akordeonista 17.04.2011 00:32

Nema sempler!

Vule 18.04.2011 14:12

2 Privitaka
Stigao mi je prvi komad ovog modula pa cu ga lagano testirati da vidimo sta sve moze. Ono sto se za sada sigurno zna je da mu je cena u Roland Planet-u 990 eura i da ga ima na lageru

Fajl 4047

Fajl 4048

Povezivanje ide veoma lako kada je u pitanju externi kontroler (u mom slucaju je to Roland Fantom)...povezuje se midi kablom,ukljuci se modul,zatim se ukljuci kontroler,modul sam prepozna MIDI konekciju i startuje WIZARD (vodic kroz konekciju) gde odredimo par bitnih parametara tipa kakav je kontroler u pitanju (harmonika,klavijatura itd) odredi se da li ce kontroler raditi samo sa jednim ili vise midi kanala i to bi bilo otprilike sve,za 2 minuta gotovo. nakon toga sva podesavanja su na modulu,sve je splitovano na C4 tonu tako da prakticno i nema nekih posebnih podesavanja osim da se po potrebi upali UPPER 1 ili 2,LOWER,Manual BASS itd,sto postoji i na klasicnim aranzerima.

Pregled kroz korisnicki meni modula je relativno lak i zgodan,kada se sve prethodno memorise kroz performance sam rad je veoma lak. Kazem ovo su mi prvi utisci,videcu vremenom kroz rad kako ze sve izgledati. Tonski je odlican,pricam o onome sto je fabrika ponudila odmah se vidi da sprava ima ozbilnjnog tonskog potencijala...

Pokusacu da usnimim i neki demo sa pravljenim ritmom iz radionice naseg kolege Milanceta i sajta www.rolandritmovi.com pa da vidimo kako ce itaj deo price izgledati :)

milanceshow 18.04.2011 18:05

Veoma zanimljiva spravica!
Spakovali su Roland E80 u malo kuciste.Naravno da nema funkcija kao na samom aranzeru,ali je zvucno potpuno ista sprava!

4 intra
4 endinga
6 fill in
4 main varijacije

Spisak setova bubnja je potpuno isti kao na E80!
Deonice ritmova koje sam radio sa efektima na bubnju (wah-wah ,pasher.....) ,BK-7M je reprodukovao bez problema!

Vule 18.04.2011 18:43

Slazem se sa Milancetom da nema svih funkcija kao kod aranzera,na primer nema vokalist,nema D-BEAM,nema veliki ekran,zvucnike,jednom recju nema sve ono sto inace niko i ne koristi na Roland aranzerima,a nema ni 20 i kusur kilograma :lol: Velika prednost je gabarit i uz jedan na primer Korg TR ili za one sa dubljim dzepom uz Fantom G,ovo je odlican Roland aranzer sa semplerom malih gabarita,idealan za transport avionom itd,prakticno sve sto nam treba staje u spravu laksu od 2 kilograma...

Treba dodati takodje da modul uz sve opcije ima i MP3 player,zgodna stvar za pauze u svirkama itd...

Simke 18.04.2011 18:52

@Vule
Posto vec imas masinu,snimi nesto i daj prezentaciju te sprave,da vidimo kako sljaka.Ovo bi bilo idealno resenje za buduce svirke.

milan84 18.04.2011 19:21

Jel mogu na njemu da se prave ritmovi?

makso68 18.04.2011 19:27

Vule,pamti li style-ove na flash memoriji,ili.....?Pozdrav!

Vule 18.04.2011 19:44

Jos uvek nisam provalio da li se mogu raditi stilovi na njemu,inace sve pamti na USB i sa USB-a cita,osim naravno fabrickih ritmova i postavki. Upravo sam uradio Update softwera na verziju 1.05 pa cemo videti sta se novo pojavilo.

nesaband 18.04.2011 19:50

Vidim ja da se Vule vraca svom niku "Rolandinjos"

Kupis jedan GW8 i taj modul i bog da te vidi.

Vule 18.04.2011 19:57

:lol:
Ne znam samo gde bi se GW8 tu uklopio,al nema veze :)

Ace 18.04.2011 20:24

Kako gde ... pa da vuces semplove sa njega :lol:

Salu na stranu, solidno ovo izgleda ....
A kako inace odabiras Fill 1,2,3,4,5 itd, il Intro 1,2,3 ... jer vidim nema odvojene dugmice za to ?

Vule 18.04.2011 20:26

Ima po varijacijama...pritisnes Varijaciju 1 pa intro,ili 2 pa intro itd...to je to

Master kompresor i EQ posebno za Style sekciju i posebno za UPPER sekciju...ovo odlicno moze da se namesti da zvuci

makso68 18.04.2011 21:27

Hvala na odgovoru.Čini se da je vrlo interesantan aparatić.Pozdrav!

Vule 18.04.2011 23:55

Evo jedne Milancetove rumbe iz modula,bez ikakvog doterivanja

<embed src="http://www.*******.com/embed/573617722/ac611e4" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

Dell 19.04.2011 00:14

Uh, cim sam cuo ovaj intro dobio sam trip da stojim kraj Nishkog s harmonikom :D

makso68 19.04.2011 10:20

Lijepo zvuči.Koliko brzo očitava style-ove,ili druge podatke sa USB flash memorije?USB se vjerovatno formatira u samom modulu,pa na flash memory imaju folderi,slično Rolandu GW 8?Pretpostavljam da je neograničen broj,recimo styleova,u zavisnosti od kapaciteta USB sticka,ili ipak ima neka ograničenja po tom pitanju?Očekujemo jedan temeljit osvrt od Vuleta na ovaj aparatić..Unaprijed Hvala i Veliki Pozdrav!

Vule 19.04.2011 11:15

@ Makso,USB se formatira u modulu,pojavljuju se 4 foldera,jedan od njih je za STYLE-ove...ucitavanje je trenutno. Na modulu postoji posebno dugmence USB koje otvara tu memoriju a ucitavanje je ponavljam trenutno,iz ritma u ritam to ide kao i kod svih sprava od sledeceg takta ili prelaz pa ritam,vrlo jednostavno.

Mene su dve stvari fascinirale kod ove sprave onako "na prvu"...jedna je sto je samo povezivanje sa kontrolerom trajalo par sekundi i sto sve radi besprekorno,ispred sebe imam "malu kutijicu" koja radi savrseno,a druga stvar je sto pored modula kod mene stoje Fantom i PA2 i sto je ovaj modul bez ikakvog podesavanja i namestanja onako kako je fabrika dala "pojeo" PA2 za dorucak sto se tice sounda,znaci mislim na ritam sekciju i sve sto je u okviru aranzmana,solo boje nisam namestao,za to nemam ni volje ni vremena.

I dalje stojim iza tvrdnje da se uz ovu spravu i jedan npr Korg TR dobija savrsen aranzer sa semplerom :)

grandia 19.04.2011 12:36

bravo vule, tako se pise a da je razumljivo :)

... solo boje nisam namestao,za to nemam ni volje ni vremena.

vule, da ne dodje do nesporazuma i pitanja oko samplova i ram-memorije :D ... ako se ne varam "sintezajzerske funkcije" ne bi mogao da nastelujes, osim EFX, EQ ... jel tacno?

ovo pitanje je i za milanceta:
da li je milance u njegov E80 koristio boje koje je on sam pravio? pa se to u style snimaju i te promene (sys-ex)? npr. da je na BASS-soundu promenio cutoff il resonance, pa sa tom bojom napravio style i taj style prebacio na BK7m, da li bi ta promena na modulu takodje bila primetljiva il ne?

verujem ti sigurno kad kazes da modul vec ovako kakav je nastelovan zvuci odlicno.

ajd da pitam i ja jos jedno "mozda glupo pitanje" ... u tih 1000 i kusur boja, ima li i neka da bude mono? za nas "gajdasi" :lol:

pozdrav

makso68 19.04.2011 12:42

Hvala na odgovoru...Će ga isprobamo.Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 13:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org