![]() |
Puštači fajlova da se obeleže!!!
1 Privitaka
Poštovane i cenjene kolege muzičari,
Dugo sam razmišljao da li da pokrenem ovaj post, no ipak sam resio da olakšam dušu i kažem svima na forumu sta me muči i nervira. Muzikom se bavim profesionalno preko 15godina. Zavrsio sam akademiju i radim i kao pedagog, sto za ovu priču i nije bitno,… dok uvek sam paralelno bio i tezgaroš, prvo starogradski harmonikas a zadnjih 7 godina sam iskljucivo klavijaturista., Uvek se trudim da skinem pesmu perfektno, uradim poseban solo, improvizaciju, harmonski obogatim, dodam pasaže i jazz fazone kada god to priliči uraditi,…. Kada ukljucim boju gitare, trudim se da sviram kao gitarista, saks kao saksofonista,…itd. Ne mesam babe i žabe, tj. narodnjacke trilere ne ubacujem u rock pesme i obrnuto,…isto vazi i za pevanje,…. Jednom rečju kao svaki zaljubljenik u muziku i live nastup, patim da mi sound bude ne dobar, nego izvanredan, a svirka besprekorna! Kada me neki kolega oduševi sviranjem, ma koliko djubre bio kao čovek, ja mu kazem muzičar si nema šta, skidam kapu,… Tj. Hocu da naglasim da mi je zvuk, repertoar i sviranje uživo na prvom mestu!!!!!! <O:p</O:p I onda tako lepo dok sviram desava mi se da mi gosti od 15 do 77 godina u zadnje vreme sve česce upitaju, kad naručuju: Imate li tu pesmu? Kao da moja svirka zavisi iskljucivo od hard diska!!!! To je jedan od dokaza da 90% ljudi i nema pojma sta sviraš, niti kako zvučiš, niti da li sviras ili pustas proklete fajlove! Ocigledno je da je najbitnije da znas tekst druge strofe…….. <O:p</O:p da vidim gitaristu koji peva i svira uz laptop, to i razumem, rado bi on sa bendom radio, ali ko ce to da plati….. Dok je sve vise klinaca koji celu noc zure u tekst na displeju, i napune hard disk sa Tosetom i Milancetom i pesmama iz naftalina, usput kad ide folspil, pisu poruke na mobilnom,…ili cackaju usi, pa nije ni cudo sto su i prosti ljudi ukapirali da sada je klavijatura kao nekakav kasetofon, koji ima dirke koja sluze za pikslu ili da se stavi mobilni!!!! <O:p</O:p Pre para dana sam nacisto odlepio. Svirao sam sam punolestvo, svirao i pevao. Otkacila mi se ruka i bio mi nekako merak pa sam cepao sa tehnikom i zezo se i improvizovao i kad treba i kad ne treba, i onda dodje kod mene picopevac sa recima: Ej, Ajde pusti mi slike u oku….. Sekunda je falila da ga nokautiram! Pobesneo sam i rekao sam mu: Debilu glupi, zar nisi primetio da sve vreme sviram, mamlaze! Prekinuo sam svirku, i napravio sam ogromnu pauzu, da se smirim. Jednom sam primetio (pre nekih godinu dana), kada je usledila pauza, ukljucio sam ja na korgu demo song, tiho da svira dok je pauza, kad cujem neke matorce za stolom: Jel sam ti reko da ovo sokocalo samo svira, ima nekakvu memoriju i ovaj samo pusta pesme. Od tada vise ne pustam demo. A kad me konobar ili gazda upita da pustim, ja im kazem da ja nemam tu klavijaturu sto moze sama da pusta muziku, i da je ovo poseban model za svirace!!!!! Ja sam svestan da fajlasi nikad ne mogu da zvuce kao mi sto sviramo svaku notu, mada uskoro ce pustati mp3 fajlove, pa ce ispasti za prost narod kasnije da u stvari oni sviraju a mi se foliramo. Nemam ja nista protiv tih fajlasa (ko zna koja ih je muka i neznanje nateralo da budu One man playback), ali imam predlog da se lepo obeleze sa kakvom nalepnicom i sl… Da ljudi znaju sa kim imaju posla! I da nas postene svirace sto odvajamo svoje slobodno vreme na skidanje i sredjivanje pesme nebi ljudi mesali sa fajlplejerima, a i sta ce im klavijatura,…. Lap top i winamp i kraj price. Evo nisam bio lenj pa sam im napravio i nalepnicu. Odstampajte i nosite svuda sa sobom, gde god radite. Nije mi zao sto postoje pustaci fajlova, kada god nastupim negde posle fajlplejera ja duplovise nego inace odusevim i goste i gazdu, pa se vise pustac fajlova ne vraca u lokal. <O:p</O:p Molim cenjene kolege muzicare da mi daju misljenja o mom predlogu nalepnice za fajlase i da napisu neka slicna iskustva, verujem da ih ima dosta. Svako ko svira i ne zabusava nije ravnodusan prema tim stvarima.<O:p</O:p <O:p</O:p |
ja sam jedanput pustao midi fajlove i nikad vise! a sto se tice nalepnica svaka cast :D
mrzim kad na youtube baje puste midi fajl a onda im odgovori idu ,,super sviras,,!,, kako ti je sredjena klavijatura,, ... jaoj dodje mi da ih pobijem! meni su moji drugovi prisli klavijaturi a ja svirao i oni kao sta tu sviras ... krenu po dirkama da mi udaraju i ja iskljucim memori i stanem! Doslo mi je da ih iznabadam... i ja reko gledaj... i krenem da sviram isto kao i sto sam svirao do malopre ali polako ubacujem levu pa desnu ruku !!! i oni kao svaka cast! ali sam se nervirao sto moram da im se pravdam! da ne bi ispalo Onaj baja ne zna da svira i pusta midi fajlove! nikad vise necu pustati midi fajl jel se grozno osecam kad ,,sviram,,a on mi ubacuje tonove koji nijedan bend nece nikad odsvirati! najvise mrzim kada vidim 38 godina baju pusta pola svirke midi fajlove ... pa rodjo! MIDI fajlovi sluze samo za pomoc u slucaju da neku pesmu ne mozes da skines i za karaoke !!! pozz za kolegu i sledeci put zabodi ih ... bice ti lakse ja znam da ja ocu :D |
Svaka cast kolega, ja se slazem stobom u svemu sto si napisao... pozz
|
Kolega ja ne znam sto se toliko uzbudjujes ja uglavnom sve sviram i imam i namenske ritmove i matrice i kad se smorim pustim po koju matricu da mogu na miru da zapalim pljugu i popijem pice skoknem do wc i libu me stojko ko sta misli =)) ko misli da zna bolje neka izvoli onaj ko se razume u svirku ti to sigurno nikad nebi rekao tako da samo opusteno i u pohod da se otimaju pare:D:"> pozz ^:)^
|
pedja svaka ti cast...jos su sad poceli da nabavljaju orginalne matrice sa vokalima pa to moze i najveci levat da provali kako ne sviraju..najzalosnije kad dodje neka zvijezda da gostuje i ono kao dovede klavijaturistu i onda taj lik pusta matrice komplet sa vokalima..
ja licno takve ljude ne mogu da nazovem kolegama jednostavno treba takvim ljudima zabraniti da nastupaju i varaju narod !!! |
Ne valja bas perfektno da zvuci klavijatura,zato nisam ljubitelj aranzera i namenskih ritmova sa uradjenim forspilima-i ne koristim ih.Pretezno sviram te manje svirke sa harmonikasem koji svira i klavijaturu i sviram sve manuelno sem bubnja kojeg pustam i zvucimo nas dvojica live kao neki bend.I cuje se da je uzivo svirka po zvuku,nije sinteticki da zvuci kao CD nego kao bend uzivo.Naravno cuje se i poneka greskica sto daje cari uzivo svirci.
|
Sto puta prezvakana tema, sto puta sve receno i mora se opet...
Znaci, kolega ne nervirajte se. Ako znate radit svoj posao, a pretpostavljam po tome sto ste napisali da znate i imate podloge. Znat ce vas cijenit pravi ljudi. Sta vi imate nekom kulovu dokazivat da znate svirat, njega to uopce ne zanima. On je dosao tu da se zeza, pa malo i vas drnda, opusteno samo ;) Citat:
Ne zamjerite mi sto vam ja kao klinac pokusavam nesto reci, nije iz zle namjere, nasilje i vrijedjanje nikom nisu rijesile problem :) |
korg18
jarane ovo ce nekom da posluzi veoma dobro,nije ti lahko ni bilo napisat sve ovo,meni se par puta desilo tako,nisam nikad pustao fajlove,a opet ima naroda pa kad sam na pauzi ode i na moj mikrofon govori,ovaj pusta fajlove,e i sta bi cojk tad uradio,ja nemam skolu zavrsenu,ali sam stekao sve sam,i znam gdje je sta nego sto ovi imaju skolu,ali narod nije takav,nije zadovoljan,zato kada mi tako rekne pustas fajlove ja namjerno uzmem,i sviram solo na suho,da se uvjere pa bude kasnije snimanja vako nako,pa se cude,mislim nemoj nekog dirat ili sta govorit dok ne vidis svojim ocima,ja prije davno dok se nisam bavio muzikom,i kada neko zasvira ja se cudim toje sila,ja bi volio da klavijatura sama svira,da je gledam ocima i mislima i ona svira sto hocu,malo sale,hheeh,ali ne ide to,trosit zivce na to aa ne,nek sve govorio samo nek ne prilazi mi instrumentima tad mi nije dobro.pozzz i sve najbolje,dobra tema.
|
Hehe,opusteno treba gledati uvek svoja posla,mene briga dal neko pusta ili ne dal neko svira ili ne,evo veceras sviram zamenu i spremljen mi je mix od sat vremena i to mp3 sa pratecim da pustim,,a posle toga svirka tri sata u puno jer ljudi tako rade,iako sve te pesme sviram,boli me uvo,ja sam na zameni
Pomirite se sa cinjenicom da to prolazi i da boli gazde ona stvar da li neko pusta ili svira,il mu pravis posao ili ne,to je sada tako,svi bi mi voleli da je to zabranjeno,ali nije i nece biti jer zakon za to ne postoji. |
Ljetos sam na jednom bazenu imao priliku da slusam kolo samo na terci, znaci bez osnovne melodije (lik je vjerovatno nabavio midi od nekog ko je stvarno svirao), pa pustio. Al narod drma, vristi igra i ne konta da Gocino kolo nekako cudno zvuci. :D
Drugom prilikom opet lik na laptop pusta al preko osnovnog midija na laptopu znaci osnovni Microsftov wavetable. Pici muzika ko ringtonovi na starim nokijama. A narod opet odvalio. Kad bi publika prihvatila da se moze prislonit mobitel na mikrofon pa pustat muziku, mislim da bi bilo onih koji bi to i radili. |
Citat:
Brate ja sam odavno digao ruke od toga da ja treba da budem pedagog i da ucim ljude da prepoznaju zivu sviru i da znaju sta je sta. Zato i ja sve vise koristim karaoke cak sta vise ljudi to vole a meni jelakse. Sve manje moram da lupam glavu i da razmisljam o svemu. |
Uh koliko je toga ovdje rečeno već 100 puta i opet...ponovo i ponovo...ne bih htio dizati prašinu ali nekome očito fali puno puno pažnje...mislim da je cilj svakog muzičara da zabavi raju i da gazdi puni kasu, a ne da se bavi tim jel pušta il ne pušta matrice...osobno ni sam nisam za puštanje matrica,pogotovo ovih sa vokalima,ali ne kažem da povremeno ne pustim koju na svadbi kad mi ono baš neko upre tu pjesmu koju nezna il ju nisam pjevao od pamtivjeka...a on ne želi zamjensku nego baš tu i nijednu drugu...osim toga onda bi mi svi aranžeristi trebali skupit ekipu i svirat u bandovima,a ne ovako sa nekim ritam mašinama u kojima se bas vrti u krug i bibnjar lušpa uvijek istom jačinom,gitarista vrti u krug jednu te istu frazu i to je to...znači kome smetaju fajlovi onda bi mu trebali smetati i aranžeri...ako ćemo tako detaljn gledati...a bilo bi zgodno da kolega koji je napravio naljepnicu onda za sebe napravi jednu na kojoj piše - SVIRAM UŽIVO- zako da ga ljudi ne provjeravaju dok svira...e i još nešto...kad ljudi dođu i pitaju "imate li tu i tu pjesmu" može se shvatiti kao "imate li ju na repertoaru" ----i šta se tiče onog "možeš li mi pustiti..." --- činjenica je da dosta ljudi,publike uopće ne shavća što znači svirka,kako uopće funkcionira aranžer,što je fospil,što je ...ovo ili ono...i onda onako laički pitaju "možeš li mi pustiti..." --- eto to je neko moje mišljene o svemu ovom...dakle moj je zaključak da nije lijepo cijelu noć svirati na matrice,ali da se 2-3 pustu u cijeloj večeri (iz ovog ili onog razloga) nije problem...
|
Mene nerviraju ti sto pustaju midi fajlove,a glume neke velike svirace,zalosno je to da ima ljudi koji su se godinama mucili da nauce svirati i dodje sad neki levat pusta midi fajlove i uzima im posao.
Ja sam bio na jednoj svadbi gdje je lik kao "svirao" tj.pustao fajlove,ali raja se veseli i nema pojima da pusta midi fajlove. Ja mogu odmah da primjetim jesu li midi fajlovi ili ne,bas sam na toj svadbi pratio pokrete tog nazovimo sviraca,kad je u jednom momentu cak i bezz obije ruke svirao pjesmu=)),stvarno koja tehnika:D,ali on i dalje radi zaradjuje i boli ga djon,jest da nije to uredu za one sto se trude da stvarno sviraju al zivot je nepravda. |
Zelim da naucim da sviram,a ne da pustam fajlove,tako da razumijem ogorcenost kolege Pedje.
Ali moram da pitam kolegu Pedju,sta on to ocekuje u zemlji u kojoj je Ekrem megazvjezda. U zemlji u kojoj su Mica trofrtaljka i njoj slicni i danas jednako kao i u dane moga djeda veoma slusani "estradna umjetnici". Pa ja mnogo vise volim zabavnu muziku,ali ucim i sviram uglavnom narodnu jer sam na njoj vec otplatio klavijature.Na zabavnjaku sipak. Bitno ti je da napravis stimung,da ljudi uzivaju,vesele se i placaju. |
Citat:
A sto se tice fajlova i ja mislim da nije uredu da neko staji za klavijaturom i pusta citavo vrijeme fajlove dok ima nastup i glumi muzicara...naprotiv ako covjek je samo pjevac i pusti matricu i drzi samo mikrofon a ne glumi za kljavom da svira..onda nemam nista protiv ako pusta...Ako se tako svidja publici da je on pustio matrice na leptopu i rastura dok pjeva mogu samo da kazem svaka mu cast....poooz |
@alenmo
daj prijatelju,postavi neki snimak sa tvojom svirkom pa da mozemo i mi malo da komentarisemo tvoje sviranje i da cujemo da li si nam ti kolega ili ne. ovde je tema jasna i nidmo mi nikakva vlast da nekom zabranjujemo na koji ce nacin da zaradjuje za hleb i napolitanke. |
E bas to sam zaboravio jos da kazem da postave ovi kriticari neke snimke sto sviraju pa da cujemo i njih a i pjevaca da ne zaborave posto kad se svira neka pjesma i pjevac je potreban ako mozda nisu znali heheh.Tesko bih bilo narodu da takvi vode vlast i pravila o muzici..Poozz
|
**
@alenmo @zeljko
Ako imate nerazciscene racune,reshavajte na drugi nacin ,ne na forumu i ne javno. Bez prozivanja ! Tema nije demo snimak . Svoje snimke postavlja ko zeli ,nije obavezno i...a ako ih vec neko postavlja ...naravno mora racunati i sa komentarima koji se mozda manje svidzaju ili su nespretno formulisani pa cak i sa negativnim komentarima koji naravno nisu nimalo prijatni.Idemo dalje sa temom. |
Ja licno ne koristim fajlove, jer vise volim live svirku, a i floppy drive mi je zauzet dodatnim ritmovima pa nemam kad da trazim i mijenjam diskete za fajlove...
Naravno da i ja kazem da i mene nervira kad mi kazu "Imas li tu pjesmu?"..poludim. Mrzim cak i na TV-u pjevati na playback (duhovna muzika), ali sta cu kad moram. Uzivo volim svirati najvise zbog atmosfere, mozes mijenjati pjesme kako hoces, stati kako hoces, ubrzati, usporiti, itd. S fajlovima je to malo teze. Ne kritikujem nikog i ne mrzim (osim ovih sto kazu "imas li pjesmu" :lol:) i ne bih puno da pametujem oko ove teme. |
Hvala kolege na podrsci ali i na savetima da treba kulirati,....mada je meni to skoro nemoguce,..... jer se jezim kada neki djilkos pored svih vratolomija sumnja da sviram. Ono sa gocinim kolom je zesce,... vristao bih da sam cuo. Molio bih one koji dele moje misljenje da osmisle jos koju nalepnicu, ja cu prvi da odstampam nekoliko i da podelim takozvanim kolegama sto pustaju fajlove. Inace prihvatam da i ja stavim nalepnicu sviram uzivo. Hvala na savetu!
a sto se tice snimaka *mada ne znam da li se na mene odnosilo* evo jednog mog starog snimka sa youtuba gde sviram 5 instrumenta totalno razlicita, u pitanju je blues varijacija, tu sam ja uradio matricu ali je logicno da se u tom slucaju pusti...... uzivajte! |
Svaka cast,pogotovo ona pjesma (Lady Diana's smile) sto si "pustio" je super,hoces mi poslati taj midi hahaha,salim se nemoj zamjeriti;).
Svaka ti cast jos jednom od srca,stvarno si umjetnik nema sta,samo steta je sto tvoj rad i talenat ljudi kod nas neznaju da cijene. |
@pedja
ono za demo snimke se naravno nije odnosilo na tebe. pogledao sam tvoj snimak na yu tube,dobar si muzicar i treba da sagledas danasnju omladinu i situaciju i okruzenje u kom zive ,tako da to sto su muzicki nepismeni i sto ih ne interesuje to da li neko svira ili ne treba da te nervira. Sviraj ti druze i uzivaj u svojoj svirci,samo da znas da ce uvek biti i onih koji ce to umeti da cene,mada u manjem broju |
@pedja5379
pa brate moras da se shishash"na opasno"kao ja!!:lol: Ja licno nemam nekih problema sa gostima,jer sam celav,i veoma krupan,iako sam nasmejan,a klinci i ako dodju mogu samo da kazu"svaka Vam cast chika Simke";) Ja imam neko svoje misljenje o aranzerima,matricama,foliranju,itd...tako da necu da komentarishem bilo sta u vezi toga da ne bi se pojedinci osecali prozvani i da ne izazovem revolt.Cenim svaciji instument,tako i njegov rad,...ali ne volim ljude koji sebe nazivaju muzicarima,preko dana je automehanicar i cuo je za neku spravu koji se zove "aranzer"ode...kupi ga,ubaci gotove fajlove,matrice,i jos kojekakve gluposti a pri tom ne zna gde su mu osnovi akordi i kako se hvataju,i sebe naziva da je muzicar i ima duplo vise tezgi od nekog koje ceo svoj zivot posvetio sviranju razlicitih stilova i sebe doveo do prefekcije,a pri tom sedi kuci jer ne moze da svira od tih samozvanih muzicara.Ipak to nije fer..al jbg ne moze uvek sve u zivotu da bude pravedno. |
Hvala kolege na podrsci i lepim komentarima, a to na youtube su stari moji snimci gde sam snimio nabrzaka ono sto volim, a sada imam korga i picim narodnjake onako Pozarevacki i tako hranim porodicu.
Inace sam jazzer cist u dusi,.. ali se od dzeza vise ne zivi ni u Americi. Koga ne mrzi neka pogleda ceo moj kanal, ima tu za svakoga ponesto. http://www.youtube.com/user/pedjamaestro I kako onda da se ne nerviram za fajlplejere. |
@pedja5379
Dal je moguce da si seo na clavinovu dok si svirao gitaru? :) Nisam mogao da verujem... :( |
@simkeres
Druze, mozda te i poslusam za sisanje,.... @Beethoven Batice, mali prostor, jbg |
Pedja druze svaka cast kako dobro sviras saksafon..alal ti vjera...Pozdrav i sve najbolje...Poooz
|
Peđa, iako ni tema koju ste postavili nije baš u redu, jer mi ovo deluje kao Hitlerov poziv na žigosanje Jevreja, ostavili smo je jer svako ima prava na svoje mišljenje.
Nemojte sada od nje praviti svoju demo temu! Zna se kako se demo teme postavljaju! Ako ste je otvorili za jednu svrhu, za istu je i koristite! |
Ma to sa snimcima se slucajno nadovezalo,... a tema je ipak nesto sto i jeste moj licni stav, koji sam hteo da podelim sa nekim, i da vidim da li ima jos ljudi sto dele moje misljenje, a ima ih,... boga mi,...dosta!
Shvatam i Vas kao moderatora da zelite biti ravnoteza u svemu ovome, da se niko ne uvredi i tako,... bez brige, ovo je najkompaktniji forum kod nas za muzicare i kao takav trajace dugo, i kao sto i sam forum nalaze, za prave je muzicare, s toga ovde fajlplejera i najmanje ima. |
@pedja5379
Ja bi bolje podneo da si pustio midi fajl nego sto si seo na instrument. ;) Mada, kad bolje razmislim, ti i jesi pustio matricu... :) A pored nje i svirao. :) Nazalost, ili na nasu srecu, pojavom visoke tehnologije se neke stvari uproscavaju pa i muzika. Ali, ima tu i lepih stvari. Ja sam licno protiv onih koji apsolutno nista ne znaju o muzici a uzimaju pare time sto puste fajl na kompu. Ali, ako ja taj fajl koristim zbog "necega", onda je opravdano. Ima dosta razloga zbog kojih muzicar koji ume da svira koristi fajlove i ne treba takve napadati. I ja sam jedan od njih, ne koristim puno fajlova ali neke stvari jednostavno nisam mogao da uradim sa aranzerom, jbg, nece pa nece... Niti imam toliko ruku, niti bi hteo da taj fajl cepkam i nacepkam na introe i varijacije pa se posle pogubim i ne znam gde mi je sta. Jos jedno, da se fajl sredi kako valja ima posla kao da napravis 10 ritma... :) A treba i znanja pa da taj fajl zvuci kako treba. Pa se treba i popiti nesto i razgovarati sa cicama. A ja sam... :) Fajl je za klavijaturistu samo obican "ritam" ako tako mogu da ga nazovem. Akorde koji idu mogu da odsviram i cujem ih, pored fajla i sviram sve sto mogu i tu mislim da nema problema. Btw, da nije te tehnologije, mi sa aranzerima ne bi ni postojali. A to bi bila steta jer ja smatram da je uvek bolje dobar aranzerista koji odlicno peva nego orkestar od 10 clana sa svim zivim instrumentima koji ne znaju da beknu i mikrofoniraju ceo dan. Ovima sa laptopovima da se nalepnice zalepe, barem ima gde, sa druge strane displeja. Pozzz |
E neka si im reko kolega svka cast
|
**
Ovaj Pedja.... da mu das suvu grani ili bundevu,i na njoj bi zasvirao...=))=))=))
Svaka cast kolega. |
@pedja5379
Da nije ono Ljilja Dzunic nasa Pirocanka u onom klubu-kafanici ? :)) |
@mykell
jeste batice Ljilja je iz Pirota, to si pogodio, e sad devojacko prezime joj neznam. sada zivi u Pozarevcu, ima porodicu, itd..... @gega nisam probao bundevu, ali svirao sam u vodovodne cevi, onako vise u bass frekvencijama. |
Sve što je do sad rečeno je O.K,i jedna i druga varijanta.Uglavnom se svi slažemo oko midi fajlova.Tehnologija je napredovala i to se,na žalost,dešava u svakom poslu,ne samo u muzici...Vjerovatno su i grafičari kivni na kompjuterske grafičare,u arhitekturi se koriste gotovi projektni šabloni,pa se nadograđuju.itd....,u svim djelatnostima je tako,samo neko laže više,neko manje,ali kompletan sistem tržišne ekonomije je zasnovan na lažima i marketingu..Zašto zamjeriti publici kojoj su neki likovi sumnjivog sluha kraljevi splavova,klubova i koječega?Ja sam muzički pedagog 22 godine i stvarno me je sramota što nisam uspio uticati na slušalački ukus mojih učenika...Vjeruj mi,bilo ih je koji su osvajali nagrade i na internacionalnim takmičenjima,ali su slušali i ono što im većina medija servira...Ali,to je već neka druga tema.Izvinjavam se na off topic-u.Pozdrav!
|
Bas tako slazem se potpuno sa maksom,jedino stvarno nije uredu da neko ko stoji za kljavom i glumi da svira super a da prije toga nije najvijo publici o cemu se radi...Drugi slucaj je kod pjevaca koji teze na tome da sami rade jer mu klavijaturista nije potreban vise kao sto ni klavijaturistama nije vise potreban basista ili bubnjar pa rade sami a i da vise zarade,pa cak i sami pjevaju a blage veze nemaju pojedinci o pjevanju...Tako da mislim da sve vise i vise pjevaca pjeva uz prave i dobro odradjene matrice a sve manje i manje u buducnosti ce pjevati uz pojedince klavijaturiste...Zasto bih i pjevali uz klavijaturistu ako ne svira perfektno i ne zna da svira iz svih tonaliteta pa dok se s njim uganja i uvjezba mogao je uz matrice da zaradi kucu i dovoljno za sebe...Svaka cast pojedincima koji sviraju i sami pjevaju kao sto je to Marko Gredic...Skidam kapu...Eto to je mpoje misljenje jos jednom u vezi midija i matrica i svako ima pravo da radi kako hoce i zasto bih nekoga obiljezavali mi obicni ljudi ako veci od nas kao drzava i vlast ne preuzima oko toga nista...ocigledno vlastima nije stalo do muzike jer imaju vecih problema pa se manje kocentrisu oko toga hehehhe....Mislim da ce doci polako neki red i u nasim drzavama pa ce se stati u kraj svima a ne samo Fajlasima....Poooz
|
prica iz iskustva
prva kijava mi je bila casio CT370 pa CT 460 a posle toga X3 korg sa sekvencerom to je bilo 1993 kodine e tada sam sam odsvirao 150 pijesama i uradio to na tadasnjem atariju 1040 st i cubase1.5 bilo cudno tadasnjim muzicarima da me cuju kako to kompletno zvuci mada je trajalo dok sa flopija pocne sledeca pijesma ali u sustini imao sam failove pre nego sto se za takva rad znalo cak sam fajlove dobijao postom kao diskete u pismu nije bilo interneta ali je bilo par nas koji smo se znali i razmenjivali se postom i danas imam te neke diskete od X3 korga medjutim sta se desilo vremenom i izlaskom rolanda g800 i korga i3 presao sam na aranzere i poceo uzivo da sviram i ako sam samouk muzicar vise mi se svidjalo da napucam aranzer ritmovima i bojama i da sviram uzivo eto dozivio sam tu promijeni od fajlasa do pravog muzicara i zelio bi da svaki fajlas vremeno postane muzicar a ne obrnuto muzicari da postanu fajlasi to vodi do ugrozavanja muzike i koraka u nazad muzika je kreativna samo ako svaki muzicar doda svoju ideju a da bih bilo ideja nemoze se raditi na matrice ... dolaskom semplova na vlast i scenu pojavlju u se pijesme jednostavne sa samo nekoliko akorda i loop sempla znaci muzicki nekvalitetna ali dobra za uho recimo zlato srebro dukati ili od fazlije ona stvar sa semplom od Saza znaci krenuli smo u nazad sa muzikom gdje nam je pjesma kao od saban dodji da ostarimo zajedno sa sinfonijskim orkerstrom ili tako nesto e ti je samo mali primjer appelujem na svjest svakom ko voli muziku samo da je ne kvari ma kako se bavio sa muziko i kako svirao i koji instrument...toliko od mene pozdrav kolegama...
|
svaka cast kolega,u potpunosti se slazem za nalepnicu,i mene svi pitaju: 'jel to svira samo' ? i onda ja moram da objasnjavam da ne svira,da se moraju drzati harmonije,itd.svaka cast na tekstu... :)
|
E to su i mene pitali mnogi kad dodju kod mene u stan..Da li to sad sviras ti ili sama klavijatura heheheh,i onda mu ja pokazem kad ne mjenjam akorde da se nista ne desava nikakva promjena ali on ni to ne osjeti pa mi kaze...ja ali kako onda i dalje sviraju bubnjevi sami:lol:Jbg narod ne vjeruje vise muzicarima koji sviraju aranzere kao prije kad su vidjeli citav orkestar pa svako svira svoj instrument,pa cak i na televizoru kad ih vide vjeruju im da sviraju uzivo a ono suprotno pustena muzika orginal a oni glume da sviraju,samo to mom tati nisam mogao nikada objasniti kad sviraju uzivo a kad ne...To je to...pozzz
|
cekaj Zeljko, zar kod tebe nije Ketron modul ili se nisi pohvalio da si kupio klavijaturu? :)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 21:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org