YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg PA2XPRO Ekran treperi i povremeno se gasi??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17516)

Oasys 15.02.2011 02:15

Korg PA2XPRO Ekran treperi i povremeno se gasi???

Postovani, pomagajte! Imam problem sa klaviaturom. Naime, pri praljenju klaviature ekran pocne da treperi i da se gubi svetlost sve dok se ne ucita klaviatura. Da li je neko imao nesto slicno i da li to moze da prouzrokuje neki veci kvar. Hvala

mirandess 15.02.2011 09:25

jesi li pokusavao sa backupom (vracanje na prvobitno stanje klavijature) sa tvornickim postavkama, vjerujem da moze biti i neka vrsta virusa prenesena putem USB sticka :(

Simke 15.02.2011 11:14

ne verujem..pre bi rekao da je neka elektronika za struju,a mozda i gresim!

Oasys 15.02.2011 11:23

Nisam, da li da probam format ili system restore ili zajedno?
Dodato:
Uradjeno! Sve isto se desava. Ne znam sta da radim. Da li ima neko jos neki predlog?

mirandess 15.02.2011 13:25

onda kao sto kolega simkers kaze, hardverski je problem odnosno elektronika, ima ti i ona opcija za podesavanje kontrasta to ti je MENU+TEMPO VALUE(onaj kruzic) ali nema nikakve "fajde" od toga :( ako imas garanciju odlicno ti se pise a ako nemas..... :( nema druge nego svom serviseru ili serviseru koji se bavi klavijaturama... veliki pozdrav.

Ace 15.02.2011 13:32

Probaj spusti ili podigni ekran ?!
Verojatno je neki mehanicki kvar. Moraces da je otvoris, ili odneses kod servisera.

Oasys 16.02.2011 21:06

Ljudi pa to je klaviatura stara par meseci, ali nemam garanciju za nju. Da li je moguce da je neki flat kabal ili tako nesto. Da li da se usudim sam da to odradim? Razumijem se po malo u elektroniku. Hvala

mirandess 16.02.2011 21:19

moj savjet, znam koliko kosta i sam je imam, NEMOJ NISTA DIRATI, pricekaj jos malo konkretnije odgovore. I nosi je u ovlasteni servis, odnosno u servis koji se bavi klavijaturama, a to sam vec naveo gore. Ipak isto vjerujem kao sto je kolega ace rekao, a moguce je i da je od prasine... da se prasina "upetljala" u neke od glavih dovoda i zato je to....... moj savjet je zovni servisera i ne diraj nista! veliki pozdrav.

Damir_Coma 16.02.2011 21:43

Kolega pokusaj promijeniti adapter. Meni se slicna stvar desavala kad sam tek kupio svoj pa50, ako sviram s nekom bojom koja je malo vise pojacana pocne da treperi ekran i da zuje zvucnici, posto sam imao garanciju odnio u radnju i samo mi dali drugi adapter i rijesili problem.

Oasys 16.02.2011 21:52

Adapter??? Radi se o Korgu pa2XPro. Moja klaviatura nema adaptera. Samo napojni kabal.

Damir_Coma 16.02.2011 23:17

Izvinjavam se, nisam to znao, zao mi je.

driftkiller 16.02.2011 23:22

Jedino Pa 50 koliko znam ima adapter iz Pa serije, a svi ostali imaju napojne kablove.

Pozdrav

Oasys 17.02.2011 15:39

Ljudi da li ima neko jos kakav predlog sta moze biti? Da li je neko imao slicnih problema sa ekranom? Ne otvara mi se nova klaviatura. Poz

gagy 17.02.2011 15:50

Po opisu kvar je hardverski,znaci moraces otvoriti klavijaturi ili ti ili serviser!A cuj,desava se,sta ima veze sto je nova i sto ces je otvoriti!Steta sto nemas garanciju,ovako ces sam snositi posljedicu.

stanimir 17.02.2011 20:42

Mislim da si preneo nesto u klavijaturu sto nije za PA2X nije u pitanju virus jer to ne postoji samo nesto sto nije kompletno uradjeno,npr neki ritam,fajl ili set!VIRUSI NE POSTOJE!!!!!!!!!!!!1

Oasys 18.02.2011 00:59

Ne postoje??? Pa zar nije logicno?! Ako komp moze da ima VIRUS, moze i bilo koji operativni system ...

jaskooo 19.02.2011 01:56

Ajd da se i ja upetljam. Ovako, imao sam isti problem sa PA800 i sam sam ga rijesio. Problem je sto od nosanja i treskanja popuste malo kontakti na ploci za osvjetljenje. Otvoris kljavu, i tamo gdje izlaze kablovi iz displeja samo malo ucvrsti kontakte,koliko se sjecam ima jedan dvozilni kabal i jedan flat. Samo ih malo bolje stisni uz plocu i to je to. Kod mene je upalilo. Pozdrav

Oasys 19.02.2011 12:19

Da li mislite na konektore? Ili neki kontakti treba da se leme?
Hvala

jaskooo 20.02.2011 16:04

Ne trebas lemiti nista, samo ih malo bolje pritisni rukom

Oasys 20.02.2011 20:14

Nesto mi to prejednostavno deluje, ali videcu. Samo da se usudim da je sam otvorim. Jedan kolega sa foruma me je savetovao da to ne radim ali skupljam hrabrost. Posto u mog gradu ne znam ni jedan servis za klaviature.
Dodato:
Postovani, resio sam problem kod jednog TV servisera. Naplatio mi je 20e. Kaze da neki kontakti nisu bili u redu. Hvala svima na odgovorima i savjetima.

mikikg 06.04.2011 22:22

inverter ili neonka za pozadinsko osvetljenje..
Pozdrav!

Trenutno vrijeme na Forumu 00:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org