![]() |
Pa800 blokirao
Molim pomozite mi
kad hocu da upalim klaviaturu samo se upali svetlo na ekranu znaci samo plava boja probavam sa formatom klaviature ali nista se ne desava znaci stavio sam ona dva fajla na usb i stisnem intro1 pa zatim upalim klaviaturu ali nece da mi otvori meni dali negde gresim ili sta da radim do sad nikad nisam radio formata |
Milane, predlazem ti da PA odneses u servis. Problem je verovatno hardwerske prirode, i tesko ces ga resiti sam, osim ako si iskusan u toj oblasti...
Ono sto mozes sam to je da skines RAM sa ploce i vidis da li startuje ikako. Onda menjaj RAM. Ako nece- onda verovatno MAIN BOARD, na zalost. Pozdrav |
ma sve je radilo do prije 1h neznam u cemu je stvar a dirao nisam nikad nista nit kakvog pucketanja ni nicega nije bilo nikad
|
Na zalost, kod PA800 je to cesta pojava i nikome ne savetujem kupovinu te klavijature jer je nepouzdana. Danas super - sutra mrtva, pred sam pocetak svirke.
Naravno, to nije sablon, ali je ocigledno iz iskustva u celom regionu, da su kvarovi tog tipa najcesci kod PA800. Zelim ti jeftino i brzo resenje problema. Pozdrav |
@domino
Kolega od Vas niko nije trazio savet da li je dobra klavijatura ili nije,i nemate pravo u ovoj temi da dajete neke Vase savete za kupovinu ili ne!! Tema je veoma jasna i ne mozete nikako na taj nacin da pomognete kolegi milan_lekic! nastavljamo dalje... |
Neznam gde zivis ali moguce je da je bio uzasno slab napon.(nadamo se da je samo to)to se meni jednm desilo ali samo zbog napona.toliko je slab napon bio da nisam imao visoke skoro uopste na zvucnicima.a ako nije to onda nek ti je sa srecom.
|
neznam totalno sam zbunjen razocaran u subotu je svirka neznam kako sta...sutra cu da zovem servis ne gine mi 300 eura siguran sam zvao sam kolegu kojem je skoro crkla sound ploca i platio ju je 280 eur.. da su crkli ramovi klaviatura bi se bar upalila usla u meni a vako nece ni da mi pokaze loading os
|
Servis jarane
Moj ti je savet, ne diraj nista sam jer mozes samo uvecati kvar, uvek manje kosta ako ga pravi strucnjak uzme na pregled. !!! SERVIS <>
Dodato: Mozemo kometarisati i nagadjati ,te ovo , te ono, a u stvari bude nesto trece.!! |
pa tako ce i biti hvala vam svima na pomoci sutra zovem-idem na servis pa se javljam
|
Kolio se secam to je normalna pojava kada se ucita novi softver. Nista ti nije pokvareno. To se i meni desilo sa novim softverom, ali da me ubijes ne mogu da se setim koja je procedura. Valjda neko od kolega to zna. Ponavljam to nije nikakav hardverski ili softverski kvar.
|
samo malo, ima tu dosta opcija i nagadjanja( folija, os....) najbolji nacin je pozvati kao sto kolege kazu servisera i to je to. Nemas potrebe biti zbunjen i razocaran, to su greske(ne tvoje) nego proizvodjaca, pa800 je odlicna mashina, nema govora ali nema ni panicarenja, do subote mozes srediti je kao "pišću", a da li ti klavijatura kad se ucita os? mislim pokazu li se sve ostale komponente tipa up1,2,3,lower,ritam..... ako jeste, onda je neki softverski problem... jel' to crackovani os, ono sa 16 user dk??? (cisto pitam jer mozda je i zbog toga ako ga koristis) P.S. glavu gore rijesit ce se to!
@pligan kolega pa kakav je kvar ako nije hardverski ili softverski? (tko razumije shvatit ce) |
Sazaljevam slucaj Milane , strasno , ne do bog nikome pa ni nama da se to desi . Kolega je imo slican problem ..... nazalost moro je da opravi i da je proda , ne pouydane su te kljave ... al opet kazem steta mogu jako lepo da rade . Ne bih ti nista predlago sta da kupujes u slucaju prodaje iste al ,,,, koliko sam cuo od nekih tih pa 800 ima i original koji su dosta skuplji ....to je to ,,,,,
|
@gagan
Kolega samo ne znam sta si mu pomogao u tvom postu?Nista mu konkretno nisi pomogao,i nije lepo navoditi ga na nesto poput"lose su kljave"imao kolega,pa prodao"itd...Molim clanove foruma da daju konstruktivne i konkretne odgovore za opravku,da bi se sto pre pomoglo kolegi koji je postavio ovaj post!! HVALA!!! |
@mirandess
Nisam nista ucitavo ni mjenjo os sa 16 DK o.s. je stavljen zadnji 2.0.1. odkako sam ga kupio znaci kad pozadi upalim klaviaturu upali se samo osvetljenje plave boje na ekranu uopste ne prebaci na sliku kako ucitava os |
Potpuno isto se desilo jednom kolegu na valentine kad je sviro prekjuce..
Ja izveo devojku na veceru nisam radio kad ovaj pravi pauza i kaze drug da mu ne pali klav,,,, Otiso sam do njega licno probo i ono sa intro 1 nista nije moglo.. Srecom zvali smo drugi kolega sa pa800 pa doneo da progura tezgu Sad mu na servis klav pa kad mi javi reci cu ti kako on prosao Pozz i nadam se da ce bit u redu |
Kolega simke , jednom recju nema tu nikakve pomoci , samo ga servis spasava . Jer to sto mu ne dize sistem je u pitanju ne rad procesora , a uzrok je u RAM memoriji . Ato sto sam piso lose ovo ili ono , ja mislim da dosta populacije zna isto to , al ko nmije upoznat treba mu pomoci , nisam nista lose mislio . Nemastina je velika a i nama svircima to mnogo smeta , radujemno se svakoj zaradjenoj pari , al kako je vreme doslo elektronika sve slabija i slabija pa nam sve sto zaradimo , na kraju uzmu serviseri . Izvinjavam se NISAM NISTA LOSE MISLIO .....
|
evo ovako zanima me dali neko zna koliko kosta ploca u sky-u klaviaturu sam vec ondeo na servis pa mi je sad majstor zvao i kaze da je verovatno otiso jedan od dva neka procesora na ploci...ali ne na onoj na kojoj su ramovi....ta ploca se valjda menja u kompletu pa mi je bubno odprilike neku cenu koja je astronomska a sve delove narucuje u BG
|
Pozz Svima da ne duzim mnogo,.. ja ti garantujem da ti je RAM otisao to je vise od 100% sigurno, ovo tvrdim iz dugo godisnje iskustvo jer sam serviser i imao sam priliku da resavam takav problem jednostavno sam menjao RAM i sve ostalo je radilo kako sto treba.E sad posto si ga ti odneo u servis da ne ispadne da neko mapadam ali po nekad majstor zna da ti kaze da je nesto drugo crklo kako bi zaradio vise para a ta tvoja stara ploca ce mu ostati gratis pa ce je on uvaliti neki drugi ko sto si ti a jednostavno ce promeniti samo RAM.Posto sam iz Makedonije i zivim u istocnoj Makedoniji na samo 10km od Bugarske mogu ti pomoci sa to da se javim licno u bugarskoj gde ja uzimam djelova i ako si vec odlucio da menjas plocu mogu naruciti ja kod sebe i da ti posaljem i to za nabavnu cenu onoliko koliko je tamo u prodavnici .Da bi bio siguran datcuti broj pa se javi i pitaj koliko je tacno . Mogu da idem da to uzmem i da ti saljem.pozzzz
|
Nisi ti jedini kome se tako nesto desilo,ne ocajavaj,nego klavijaturu u servis ne mozes ti nista tu da uradis.Moguce da ja RAM!!!!!
|
bolje odnesi kod nekog proverenog servisera, koji zna sta radi i koji je ozbiljan, koliko vidim kolega GOKO je serviser i razume se bolje, dzabe bacas pare, nije ploca bas jeftina da se menja, a problem je samo u RAM memoriji. pozdrav
|
klaviatura je popavljena laksi sam za 400 eura u problemu je bila maticna ploca...jbg nisam imao vremena cerati gore dole kad svirke cekaju hvala svim drugovima koji su se javljali
pozz Mile |
uuuf..lepu svotu si odvojio!:S
|
Ja sam imao isti kvar kad sam ga kupio. Svirao sam na njega par mjeseca i dogodilo se isto.
Uzrok kvara je bio loši napon. Zbog lošeg napona je otišlo napajanje. Probila je izmjenična struja iz napajanja na matičnu ploču. Srećom još garancija nije istekla pa je prošlo kao tvornička greška. Poslije toga uvijek na svirku nosim UPS i od onda nemam problema. |
Evo ja upravo imam slican problem sa pa800. Trenutno je na servisu. Ukljucio sam sint,nisam znao da je slaba struja. Svirao sam oko 3 minute i odjednom mi zakova.Samo se cuje zadnji zvuk sto sam stisnuo i neprekida dok se sint neugasi.Kad sam dosao kuci ukljucim ga kad ono plav ekran.Ponovo ga upalim i pocnem svirati,nakon 3 minuta ponovo zakuje.Bojim se da nije maticna dreknula od slabe struje.Inace, ovo je bio jedini put da sam ga upalio bez korektora napona i eto belaja.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:50 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org