YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   ******KORG PA50 Disk od 4GB za samo 70eur!****** (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1833)

Alix 23.03.2007 09:53

******KORG PA50 Disk od 4GB za samo 70eur!******

Evo ljudi sa velikim zadovoljstvom da najavim i obradujem mnoge vlasnike PA50 (posebno Blatusana jer mu ovo obećajem već mesec dana)...hvala Bogu rješio sam se PA50 i prodo sam ga zahvaljujući "disku" kojeg sam u njega igradio...Dakle 2 mjeseca je bio na oglasu i niko nije ni za foru zovno a kad sam dodo disk odmah ga prodo za 2 dana...Dakle vaše rješenje je u ovom adapteru:SONY MSAC-FD2MA.U taj adapter jednostavno stavite Sony Memory Stick i gurnete ga u Floppy...I stvar zaključena...Ova metoda ima MNOGO prednosti pred HDD...Kako znamo HDD je jako osetljiv na elektrostatiku i magnetne učinke.Dakle kad ga razmagnetimo neupotreban je.Druga stvar je svaki put kad nešto pišemo ili brišemo sa hdd,ako to ponavljamo više puta počnu da se kvare sektori za zapisivanje (ništa nije vječno)...Treća stvar je za "fajlaše" ili druge mzičare je velik problem napuniti disk u PA50...Mnogi kopiraju sa diskete na disk a taj je proces dugotrajan...E pa kod ove metode samo iz adaptera izvadimo Memory stick,stavimo ga u USB Card Reader i formatiramo po miloj volji,brišemo,kopiramo,ama majka...Dakle što se brzine prenosa podataka tiče MALI je vremenski raspon između čitanja foldera na HDD i ove sprave...Diskete sporo čita zato što su napravljene iz magnetne trake pa dok je zavrti i pročita treba dugo vremena...Kod ovog adaptera toga nema...Dakle momci ko želi da ugradi "disk" u svoj PA50 ili BILO koju klaviaturu sa Fdd,ovo je rješenje za vas...Cjena ovog adaptera je kod nas u Sloveniji na javnom oglasu 40eur,a cjena za 4Gb memory stick 32eur-uskoro treba da izađe i Memory StickPro Ultra sa 8GB memorije ali i 4GB napuniti sa materialom ja mislim da je teško.I JOŠ JEDNA VAŽNA INFORMACIJA-HDD treba za svoje djelovanje napon...Sa modificiranjem matične ploče PA50 s tim preopteretimo adapter sam i matičnu pošto PA50 nije nikad bio mišljen za hdd kao što je PA80 i PA60 (ta dva sintha imaju pretvornik napona u kućištu i MNOGO je jači od pretvornika-adaptera na PA50)-i samo pitanje je vremena kad bi vam dreknula klaviatura dok kod ove metode samo stavite Sony adapter u Floppy i ne troši NIKAKO dodatnog napona već samo onaj iz FDD...Dakle da ne bacate brez veze pare u razne prerađevine,lotanje ili ugrađivanje,bez otvaranja klaviature možete i vi sad da osjetite "čari diska"...Da napomenem instalirajte OS od PA80 priređen za PA50 kojeg nam je posedovo naš veliki prijatelj Štefan iz Austrije...Eto nadam se da će se obradovati naši članovi na ovoj informaciji a posebno kolega Blatusan kojeg nema već neko vreme na MSN,mora da je s onom turkinjom "snimo" novi material :lol: ,il je pak nju snimo-ko će znati :wink: ...Pozdrav!

kreso 23.03.2007 10:12

Svaka čast Alix !

Pored Pa80 imam jedan Pa50. Baš ću isprobati i usporediti. Naravno, samplova nema, ali velika je stvar već imati više setova, te posebice stylova na jednom disku koje očitava u par sekundi.

Alix 23.03.2007 10:26

Ma i ja sam se oduševio druže...Sad ti kažem ova sprava je stvarno do jaja...A preko Direct FD možeš da učitavaš ritmove po miloj volji...Pozdrav!

mikikg 23.03.2007 10:31

Svaka cast!

Alix 23.03.2007 11:02

Hvala,hvala...

DinO74 23.03.2007 12:49

Pozdrav Almire! Davno sam tražio taj adapter za Roland G-800 i našao sam nešto slično što se spaja na FDD ali unutar klavijature i taj je za SD kartice. Šta misliš hoće li to što si probao raditi na Rolandu G-800 jer ću ga tako lakše prodati ??? Juče me zvao neki čovjek i pita mogu li fajlovi u Rolanda :D

imiralem 23.03.2007 14:14

Svaka cast i od mene, samo da dodam malo pojasnjenja 8O
Kao ing. informatike na to imam pravo. U pravu si da nista nije vjecno, kao sto disk ima svoj vijek trajanja, isto tako i disketa, a bogami i flash memorijske kartice imaju svoj vijek. Razlika hard diska od diskete jeste u kvalitetu. Ploce na disku su od tvrdog materijala, premazane feromagnetnim namazom, no sto se tice i jedo i drugo radi na principu magnetizma. Disk je brzi samo zato sto ima veci broj obrtaja i sto je brzina pristupa glave za citanje puno puta veca od disketnog uredjaja. Naravno da je sve to osjetljivo, pogotovo, sto muzicari tumbaju svoje sprave cesto, tako da ne smetnete s uma da to moze zakazati. Za fajlase da se ne pouzdaju previse u hard disk, moze otkazati kad najvise treba :) Zato je ovo rjesenje zgodno, mada opet kazem imajte na umu da je sve to privremeno i nije vjecno. Ja sam sebi ugradio u Korg PA 60 disk od laptopa bez problema od 10 GB i fercera, mada me sad zanima da li mogu ovaj OS od PA 80 koji pominjete za PA 50, instalirati na PA60 i sta dobijam? Imam jos jedan disk od 2 GB cini mi se ako nekome treba neka se javi. Inace sam u Mostaru.

Alix 23.03.2007 18:34

Miraleme druže vidim da smo na istoj frekvenciji i ja sam "haker" (ma zezam se)...Vidi ovo rešenje je povoljnije zato što prerada i dograda u PA50 košta 2 pa ako i ne čak 3 puta više nego ova solucija...Druga stvar je da je jako jednostavan Format i copy/paste nego da se svaki put vadi HDD i trpa na USB Controler i treće onaj OS je specialno napravljen za Korg PA50...Dakle tako sam informisan i na PA60 ja mislim neće da primi...Ali poenta tog OS je u tome da je zvuk mnogo bolji...ne znam jel se ja to pravim magare ali po mome PA50 mnogo ljepše zvuči sa tim OS i radi bez ikakvih problema...A još veći je merak kad ga upališ a ono ti napiše "Korg PA80 Proffessional Arranger :wink: "...

"La Dino"
Druže ne znam kako je na G800 u suštini bi ovo trebalo da radi na SVIM Floppy uređajima jer ovaj adapter prepozna Floppy kao normalnu disketu ali s kapacitetom kolika je velika kartica u njemu...Pozdrav!

Alix 23.03.2007 18:40

Dino onaj unutarnji sistem djeluje na tome da moraš OBAVEZNO da odklopiš Floppy disk pošto tom adapteru treba +12 i +5V jednosmjerno napajanje...E sad kod ovog SONY adaptera NE MORAŠ niti da otvaraš sinth,niti da isklapaš Floppy (tako da floppy radi normalno ko i prije) nego samo u adapter staviš Sony Memory Stick i gurneš ga unutra kao običnu disketu (dimenzije potpuno iste)...Pozdrav!

korgich 04.04.2007 01:13

Alix jarane. Evo kupio sam tu spravicu i memory stick, ali
ne fercera. Sve sam probo, formatiranje itd. Dzaba, ni mukajet.
Imam taj adapter i memori stapic od 1 Gb. Nesto kontam da ne radi ova nova memorija PRO sto je veca od 128 MB.

fico 04.04.2007 01:58

Ja sam imao isto sony adapter u kojeg je isla memory stic karta i adapter je imao malu bateriju u sebi kao u kvarc satovim sto dolazi ali mi na PA80 nije radila jer je trebalo da se nasnime i drajveri isto je bilo i na kompjuteru a kad sam nasnimio drajvere na kompu je radilo a na sintu ne .Moguce da je razlika u memori karti ili nesto drugo.

korgich 04.04.2007 04:14

Evo isprobao sam i stariju verziju memorije tzv. Magic Gate. Nista ne prepoznaje

Alix 04.04.2007 08:51

Evo ovako...Ja sam imo PA50 sa Modificiranim OS za PA80 (od kolege štefana)...Kad sam stavio adapter na PC prvo sam išo na Format...Zatim U floppy staviš (pa50) običnu disketu sa nekim midi.Klikneš normalno Disk,i zatim kad ti onaj đavo napiše (šta je na disketi) izvadiš je i gurneš ovaj adapter...Opet klikneš Disk i na Floppy i napiše not Formated...Formatiraš i trebalo bi da funkcionira.Dakle 100% je kod mene radilo jer sam ga baš zbog otih 2Gb i prodo.Inače je bio jna javnom oglasu skoro 2 mjeseca a čim sam spomeno ova 2GB ko da je to sad neko deseto čudo.Kod mene je bio Sony Memory Stick Duo.Jer to je kao obična disketa (dakle isti svi priklopi i konektori) s tim da je mnogo veće kapacitete nego obični Fdd,nema tu neke velike nauke nit trebaju kakvi driveri za PC...Pozdrav!

jmikulc5 09.04.2007 00:50

Jako me zanima d li bi to radilo na Korg Triton Classic?

korgich 24.04.2007 20:57

Raja, jesam li ja jedini peh, ili ima jos neko ko nije uspio da pokrene ovaj adapter na pa50? :cry: Imam i ja taj OS od stefana i sve sam prob'o. Kupio adapter, razlicite memorije, nove baterije potrosio $100+ i nista. Ni jedan windows ovo ne podrzava bez drajvera. Provjereno (citao sam forume sirom interneta :wink: ) Klavijatura nece ni da se zezne pa da procita. Probao sam sve tehnike, cak i ubacivanje flopi adaptera iz zaleta :) . Dzaba! Ima li iko jos kakvog iskustva sa ovim?

korgich 24.04.2007 21:51

Samo da napomenem da mi se pa50 poceo ponasati bezobrazno. Naime ja sam poslije ocajnickog pokusaja da adapter proradi, uz adapter gurnuo i 20 maraka u flopi. E sad sta se desilo, pa50 mi fino izbaci adapter napolje ali ne i onih 20 maraka.

djoro 24.04.2007 22:22

PA BRATE U TOME JE PROBLEM , NE RADI NI KLAVIATURA ZA MARKE VISE . UBACI 20 EURA I RADICE KO SAT!!! :D :D :D :wink:
Malo sale ne moje da naskodi nikome :wink:

Pozdrav.

kreso 25.04.2007 13:01

Društvo da vam kažem i ja sam uzeo MSAC-FD2MA flopy drive adapter i dual pro karticu od 4Gb. No kad sam i ubacio OS 3.06 od Pa80 na Pa50 nisam uspio pokrenuti programe tj ritmove s memory kartice. Pa50 ne prepoznaje dual pro karicu ni s nasnimljenim driverima. No odkad je OS od Pa80 u njemu stvarno boje su puno bolje, a i ritam je nešto masniji.
S druge strane stari flopy drive adapter MSAC-FD2M (bez A u nastavku :wink: ) RADI, ali samo s memory karicom od 256 Mb. E sad u čemu je fazon, neznam. No i to je bolje nego jadnih 1,44 Mb s obične diskete i da se stvarno spremiti na njega brdo SET-ova. No kad ih i nasnimiš na memory stick opcija preko FD direkt ne radi za stylove, a ne radi zbog toga jer vuće samo iz aktualnog set-a (koji jei u OS-u trenutno očitan) ritmove. Ostale u tom trenutku ne prepoznaje. Očitavanje s ostalih setova radi na principu kao i sa diskete. Možda je nijansu brže.
U cijeloj priči prednost FD adaptera je samo ta da umjesto 3-4 diskete ili npr 20 (što je pogodno za fajlaše) imaš samo jednu tj taj famozni FD adapter. Ova opcija je isplativa samo za fajlaše, jer iz song moda možeš s ove kertice potegnut oko 2-3.000 midi fajlova, što je vjerujte jako brzo. U biti ništa revolucionarno. I samo da napomenem prijatelju Alixu - daleko je to od jednog Pa80. Prijatelju moj, još barem 2-3 svjetlosne godine :wink: No pokušaj ti je bio stvarno dobar i interesantan. Ja sam zagrizo ko som, no ostao sam razočaran. Neznam kako si ti uspio pokrenut dual pro memoriju na Pa50, ali kod mene nije ni trepno, a kamo li da je što pročito. Izgleda da prepoznaje samo stari MSAC-FD2M FD adapter, i isključivo samo do 256 Mb. Već mu je 512 Mb nepoznanica, a da ne pričam o 1 Gb. Inaće ovaj Pa50 što ga imam je Made in Italy :?:

Alix 25.04.2007 16:53

Krešo,druže moj ja sam svoga prodo vjeruj mi sa 1GB karticom bila ako se sjećam Sony Memory StickDuo...Dakle ta opcija je stvarno povoljna za fajlaše ili one kojima je premalo jedan Foppy disk ali za koji će đavo tolika memorija jednom sviraču koji svira?...Ja nisam postavio ovaj post da bi nekoga zajebo,sam si vidio da stvar funkcionira,e sad zašto kod tebe ne radi više od 256Mb,e to ne znam :roll: ...No u svakom slučaju i to je mnogo isplatnije nego davati 300eur za ugradnju diska pa poslije ne možeš PA50 prodati ni za šta...Ja sam svoga 2 mjeseca prodavo i poslije ugradnje adaptera otišo jednom slovencu u Maribor...Doduše ionako PA80 ostaje PA80,i nijedna dogradnja ne može da ga nadmaši...Radije dati 1200eur za Pa80 nego plaćati preradu i šta ja znam kakve đavle...Aja,da napomenem Direct FD ne radi,to je istina-zašto,nemam pojma,valjda zbog toliko nabacanih stvari,ko će znati,al ja ga ionako nikad nisam koristio...Sve najbolje i Pozdrav!

kreso 26.04.2007 09:01

Ma Alix prijatelju ne sekiraj se.
Znam da su ti namjere najbolje i da sigurno nečeš nikog namjerno zajebat. Probali smo i prnuli smo na rosu :wink:
Ti si imo sreće pa si uspio pokrenut, mi neki nismo, ali niko te ne optužuje da si nas natjero u trošak i na grijeh.
Inaće ovo s memory adapterom je bila ne dobra nego odlična čak moram reči super ideja. Ali mislim da je sve stvar do softwara. Ovo je kako kažeš idealno za fajlaše, ali i nama koji sviramo bi se dalo itekako lijepo iskoristiti te mogučnosti. Ja sam primjerice imao ideju da napravim jedno 10-tak setova, ali s različitim performancama. Znači primjerice prvi set bio bio pop-rock i na njemu bih napravio samo ritmove za takovu muziku i 160 gotovih performanci s orginal ritmovima tj super stylovima preko KAT2000. Znači od introa preko varijacija do enda uz osnovnu boju i 4 STS boje koje se koriste u toj pjesmi. Pa bi potom napravio SET hrvatskih narodnjaka, pa SET staqrih legendarnih stvari tipa Tozovac, Rokvić, Toma Zdravković Bešlić, pa jedan set novog Turbofolka itd. Pa jedan set friziran samo s bojama bez nekih posebnih ritmova koji bi služio samo za live svirku s bunjarem i basistom. Znači napravio bi univerzalnu klavijaturu za sve prilike, hočeš li od aranžera za narodnjake, zabavnjake, kao mastericu itd. Mislim da razumiješ što pričam. Onda bi taj adapter zlata vrijedio. Makar i ova sad kombinacija s starom verzijom adaptera i staromo memory karticom od 256 Mb odrađuje taj posao, ali brzina prebacivanja SET-ova me baš ne oduševljava previše, no ipak je brže nego s obične diskete. Realno i Pa50 je memorijski gledano u rangu jednoj starog srednjeg pentiuma. MSAC-FD2MA adapter bi radio jedino na Pa1X ili Pa800 bez problema (jer imaš gdje nasnimit drivere u njegov sistem odnosno na HDD), ali time gubi smisao, jer postojeći HDD nemožeš napunit do penzije. Ovako kao dodatni disk ima isplativost isključivo samo kod fajlaša tj da se isključivo s njega fajlovi puštaju, a da je interni HDD služi samo za SET-podatke. U cijeloj priči bojim se jedino da usljed čestih loadiranja ne vrisne FDD, no kako sam shvatio mogu stavit bilo koji s PC-a od 10 € vrijednosti umjesto njega.

korgich 24.05.2007 21:39

Citat:

Originalno postovano od kreso
S druge strane stari flopy drive adapter MSAC-FD2M (bez A u nastavku :wink: ) RADI, ali samo s memory karicom od 256 Mb. E sad u čemu je fazon, neznam. No i to je bolje nego jadnih 1,44 Mb s obične diskete i da se stvarno spremiti na njega brdo SET-ova. :?:

Samo da napomenem za one koji jos prate ovu temu da kod mene taj stari adapter MSAC-FDM (bez A u nastavku) NE RADI, ni sa memorijom od 256 MB. Novi adapter sa "A" u nastavku nisam ni probo.
Kreso zavidim ti :)

kreso 25.05.2007 09:36

MSAC-FD2M radi samo ako iz njega vučeš MIDI file u song modu. I to je sve :!:
SET-ove vuće samo po uključivanju klavijature i to samo jednom. Za učitavanje drugog seta moraš ugasiti klavijaturu, pa ponovno upaliti, pa tek onda odabrati drugi set. Znaći da i nije nešto bog zna što, jer gledajući za to vrijeme dok uključiš i isključiš synth komotno stigneš isti SET i s obične FDD diskete učitat. Mislim da nešto ne štima sa softwarom, a čak sam uvjeren i gotovo 99,9 % siguran da je OS 3.06 od Pa80 ŠTETAN za Pa50 ma koliko god preko njega boje dobro zvučale na Pa50. Nije ni KORG blesav pa da se samo tako da prehebat on par inovatora s prostora balkana :wink:
Ja adapter više ne koristim. Alix je imao dobru ideju, ali nedovoljno testiranu i nerazrađenu. U biti kad malo bolje razmislim taj adapter mi ništa ne pomaže kao niti jednom ozbiljnom sviraću. Da sam fajlaš onda da, ali ovako sve je to da mi izvinete za qrac.

kreso 25.05.2007 09:48

Samo da pojasnim malo problem u pogledu očitavanja SET-ova s memory sticka. Kad uđeš s DISK na glavni meni i odabereš load on te pušta u root. Tamo odabereš SET npr Probni_1.SET. I tako ga možeš očitati. Problem je sljedeči. Opciju OPEN ne prepoznaje drugi puta (kod drugog očitavanja), a također kad i prvi puta uđeš npr pod SET-om Probni_1 u Stylove, opcije CLOSE ne radi ako se želiš vratiti korak unatrag. Izađeš li preko EXIT iz glavnog menija i ponovno uđeš da bi loadirao neki drugi set on ne prepoznaje na ROOT-u da postoje i drugi SET-ovi tj direktoriji dok ne ugasiš aranžer i ponovno ga uključiš. Pozna samo onaj SET koji se očitao ili prvi put selektiro. Znači rad preko adaptera i memory sticka ima vrlo veliki softwarski problem i dok se to adekvatno ne riješi sve je to jako neisplativa investicija. Adapter košta oko 50-tak €, memori stick ako ga i nađeš (256 Mb) za kojih 25 €. Za tih 70-75 € fajlaš kupi oko 250 disketa od 1,44 Mb na koju prosječno stane 20-tak dobrih MIDI fileova. To ispada 5000 MIDI fileova koji ni u najbioljem slučaju da i ova opcija radi kako valja ne stanu na memory stick ni u ludilu. Zato svima koji misle kako je ovaj adapter dobra stvar predlažem da zaborave. Svaka čast nadobudnima koji ne gube nadu, ali vjerujte mi prosjedio sam jako puno sati i isprobavao na stotine metoda kako da ga pokrenem. Štedite svoje vrijeme, jer vrijeme je novac, tj. za to vrijeme vam je bolje da vježbate sviranje, s vremenom će vam se taj trud i vježba višestruko isplatiti :wink:

bravo9 15.08.2007 13:46

Zdravo

Procitao sam to sto je napisano pa me interesuje gde bih mogao da skinem taj OS za PA50 od PA 80 .

Imam PA 50 i ne koristim ga ali zato imam PA 800 .

Unapred hvala
Pozdrav :lol:

Alix 15.08.2007 21:21

pozdrav Krešo druže stari!
Daj sredi neki MSN il slično da se čujemo ko ljudi pobogu,imam želju da stupimo u kontakt legendo moja...Dakle kolega Krešo je to više eksperimentiso i ušo u dušu toj metodi...Ja sam svoga hvala Bogu prodo i rješio ga se...A za OS---To je legendarni Štefanov OS kojeg sam dobio informaciju ISTOG instalira poznati serviser iz Kragujevca kako bi izgledalo da je prerađen u PA80,na tu fintu sam ja i prodo svoj PA50...Pozdrav!

mikikg 16.08.2007 09:53

hmm...kad bi sve pcele brale med,bumbar bi najvise :)

nele1 16.08.2007 13:50

evo ovako

SAMO DA DODAM DA SAM JA LICNO NOSIO KLAVIJATURU NA ODRADU
PA 50 U PA 80 KOD MIKIJA U KRAGUJEVAC
I MOGU RECI DA KLAVIJATURA RADI BESPREKORNO
NISAM HTEO NISTA DA PRICAM DOK NE STAVIM SEMPLOVE I SREDIM KLAVIJATURU
ALI BICE U NASJSKORIJE VREME DEMO SNIMAK PO KOJ
A DA DODAM DA MIJE MIKI JOS PROSLE GODINE STAVIO NOVI OS
OD PA 80 I DAJE SVE RADILO ODLICNO.
POZDRAV OVIM PUTEM MIKIJU
I HVALA MU
POZDRAV SVIM KOLEGAMA

marlboro 13.11.2007 21:31

poz

kako doci do toga imam pa 80

kreso 14.11.2007 13:10

Do čega ????
Ako misliš na FDD memory stick adapeter tj SONY MSAC-FD2MA onda mi reci koji će ti qrac, kad već imaš Pa80 ?

Ponavljam po 5.000 put da to na KORG-ovoj Pa seriji NE RADI kako treba, jer klavijatura ne prepoznaje sve sys instrukcije iz drivera pa ne radi dobro.
Znači, ako prihvati kojim čudom nakon metode uzaludnih pokušaja iz menija opciju LOAD, tada opcija CLOSE ne radi, a i OPEN šteka, pa nemožeš očitati file po faile nego komplet sve. U biti radnja adaptera se svodi na najobičniju disketu. A svi oni famozni megabitovi nestanu nakon očitavanja prvog selektiranog set-a.

Znači ukratko rezime je sljedeči : NE VALJA !!!

I da na kraju zaključamo ovu temu !

Trenutno vrijeme na Forumu 08:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org