![]() |
|
romario - demo snimci
Nisam našao svoje demo snimke
pa evo otvaram nove... Nešto malo drugačije . <embed src="http://www.*******.com/embed/571490100/a583ada2" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed> |
Nisi nasao jer su vec jednom podavno moderatori sve brisali i cistili demo snimke posto je bilo ne regularnih demoa,ako nisi znao..
Super je ovo sve i svirka i pjevanje bravo majstore...Pooz |
da vidim znam li postaviti demo;);)
tyros2 <embed src="http://www.*******.com/embed/571504557/8b7421b" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed> |
Dobro odsvirano sve ovo, svaka cast.
A i snimak znas postaviti :) |
Od Nirvane do Silvane... ;)
Svaka čast! |
Citat:
|
Bogami zna mario da svira..i ovo mi se svidja jako...Pozz
|
nije loše,druže
|
Drago mi je da vas se sviđa.
nekom vise,nekom manje ... Kroz ove demo snimke se jedni drugima malo i prezentiramo kao muzičari . Na primjer , Zeljko mozda nikad nije cuo kako i sta ja sviram. A ja sam se naslusao njegovih snimaka ... |
Hehehhe druze eto neces vise imati prilike da slusas moje snimke posto je tema zakljucana i nece se vise nikada odkljucavati,saznao sam iz pouzdanih izvora:)
A ti si super muzicar to se i cuje i bas mi je drago da si nesto postavio,posto cini mi se da do sada nije bilo tvojih snimaka koliko ja znam...svaka cast i postavi opet nesto kad imas vremena...Pozz |
Odlično je to druže..Na prvom snimku je sve sa Tyrosa,ili sviraju bubnjar i gitarista?Zvuči kao band..Drugi snimak very nice...Reci mi kako se zove ta bas gitara iz ovog snimka..,mislim kako se zove sempl?Pozdrav i sve najbolje!
|
Prvi demo je bend,snimak sa probe ,u sobi.
Malo sam obradio kod kuće.. drugi snimak bas mislim da se zove "yuve bas 4 glasa" . |
<embed src="http://www.*******.com/embed/685413094/44c95690" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>
Kad sam probao biti pjevač...;) Zanemarite muziku, ovo ide u šaljivi dio kućnog #audio videa " ... |
Bravo prijatelju,ova tvoja svirka jednostavno ima ono nešto...baš me takne,pogotovo ovaj drugi demo..svaka čast!
|
|
Kraljski .... :)
|
svaka čast
|
Oho-ho,počeli smo se gađati i psihodelikom...:)) Svaka čast,ovo je osvježenje na forumu.Pozdrav!
|
Citat:
|
Super zvuci...bravo
|
Svaka cast druze svidja mi se ova od Al dine kako si odpjevao i kosto rece transit slazem se potpuno s njim..Pozdrav i samo nastavi tako da nas dalje iznenadjujes;)
|
Pa hvala na komentarima ...
Tranzit . Bit cu iskren i reci da nisam ocekivao ovakav komentar. Svakome,pa i meni gode komentari kao tvoj, pogotovo sto sam Tebe dozivio kako ipak vecega profesionalca od vecine nas ovdje . Komentar sam ocekivao najmanje za moje pjevanje ... Ja uopce ne pjevam u bendu jer meni moj glas zvuci katastrofa ... I imam taj problem sto osjecam da sam na granici pucanja pri visim tonovima ... Dakle, tih par minuta je sve sto sam javno otpjevao, ako izuzmem privatne feste i druzenja sa harmonikom .;) Sto se tice mono snimaka imam sam problem sa zvucnom,. vjerovatno sam ostetio ulaz pa sam stalno bio malo mono, malo stereo .Na kraju samo mono Sada sam nabavio zvucnu maya 44 usb,nadam se da ce i snimci biti bolji i ok. Generalno na tyrosu imam problem sto ne znam napraviti efekte kakve zelim... Tvoj komentar za predelay u reverbu sam isprobao na svirki i cini mi se da sam korak blize zvuku kakav zelim . Hvala na savjetu i na ovakvom lijepome komentaru ... |
E pa momak, gledaj da cesto, ma sta cesto, stalno pjevas, a to sto se tebi tvoj glas cini katastrofalnim to uopste nije relevantno niti bitno. Najbitnije je kako drugi cuju taj glas. Ne pjevas ti sebi samom i drugo, ne cujes ti svoj glas onako kako to ostali cuju. Cista fiziologija !!! Tvoj glas je i po timbru (boji) vrlo trazen i rado se slusa ama nije to odlucujuce. Mnogo vaznije je kako ti donosis pjesmu publici, a to je kod tebe odlicno. Sto se tice tih visokih tonova... pa spusti to za pola tona za pocetak da ne bi nacinio nepopravljivu stetu a uz pravilnu vjezbu i dobrog ucitelja, garantujem ti da ces vrlo brzo prosiriti raspon glasa bar za 2 do 2 1/2 tona. Nego ne gubi vrijeme, radi nesto na tome.
|
|
Kolega Romario,i ja cu se pridruziti nekolicini clanova pa cu se usuditi prokomentarisati neke tvoje snimke,a posebno "koprivu".
Svirka kao svirka,vjerovatno dobro uradjen namjenski ritam,no to nema veze,mislim da je najbitnije to sto zbilja tvoja boja glasa i dikcija a najvise mi se dobada,cak ocaravajuce taj prirodni,urodjeni legatto u glasu koji daje zavrsnu sliku u pjevanju. Primjetna je jos jedna stvar,naime.mislim da si jedan od onih ljudi koji kad ukljuce "recording" na uredjaju za snimanje dobiju ogromnu tremu,koja se ovde primjecuje u blagom podrhtavanju i pazljivi slusalac ponekad stekne dojam da gubis kontrolu nad glasom i melodijom. To je naravno stvar koja ce doci sa vremenom. Sve u svemu meni se jako,jako dopada tvoja interpretacija,slusao bih te rado uz dobru kapljicu!!!! |
samo vam je kum mlad previše za taj posao.... a već penzioner...
|
Hvala ti na iskrenom komentaru prijatelju ...
U pravi si skoro 100% ,za koprivu govorim . U krivu si samo za urođeni tremolo . Taj tremolo nemam u sebi ,,,nije mi urođen nažalost . Ja ga pokusam otpjevati ,znam gdje bi trebao i kako bi trebao zvucati ... ali ipak na kraju je to nesigurno i ne tako dobro kao kod nekih kolega... Ja kad slušam taj snimak najvise cujem tu tremu i nesigurnost , koju i vi spominjete .Tranzit i ti ... U svoju obranu mogu samo ponoviti da se apsolutno nisam u svim ovim godinama vidio kao pjevač... Sa bendom nikada ne pjevam ,tako da je kopriva sav moj pjevacki opus . Zato su mi ovakvi komentari posebno dragi ... |
Nema razloga da se braniš,nego snimaj još šta da uživamo...
|
haha momo...
pokraj tebe ja ne pjevam ... |
Super druze ovo je po meni jos bolje i pjevanje i snimak vokala tj.hocu d akazem bolje je se uklopilo u mix nego kopriva koliko ja mogu da cujem,da si ovaj put bolje podesio ekvilajzer ako je rijec o ekvilajzeru ili je jednostavno bolje ispao snimak...Muzika kao i uvijek super isto..prema tome sta reci osim svaka cast..Pozzz
|
Željko , a i ostali ;)
radi se o demo snimku autorske pjesme ... Kakva vam je pjesma na prvo slušanje ? |
Romario;"U krivu si samo za urođeni tremolo' .
Vunimrav;Druze,ja nisam ni spomenuo tremolo,ja sam spomenuo legatto,i ti ga tako lijepo koristis. |
Izvini,nisam dobro pročitao ...
Znaci da se 100% slažem sa Tobom ;) pozzz |
Rekao sam super;)Meni se pravo svidja pjesma i taj nacin izvedbe...A sta si mislio sa tim sto kazes autorska pjesma?Ti si napisao tekst?Onda nema dalje ako je tako veliko svaka cast:)
|
Tako nekako ...
|
Kad ce biti u prodaji cd da kupim:)
|
¸Dok cd ne izađe ;)
<embed src="http://www.*******.com/embed/1132193900/d33966e7" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Interesantno, na prvo slusanje. Primjecujem nekoliko sitnica koje bi eventualno trebalo razmotriti prije masteringa ali slusam na malim monitorima pa ti necu sada davati detaljniji komentar jer ne bi bio realan. Kad stignem u studio i preslusam to kako valja, javicu se.
|
nemam ovo kao projekt .
ovo smo svirali uzivo na hrt ... bio sam u njihovom studiju , super oprema i super ljudi . |
Olicna svirka, pogotovo sto kazes da je live. Svaka cast
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:04 |
|
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org