YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   romario - demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=18545)

romario 16.04.2011 20:30

romario - demo snimci

Nisam našao svoje demo snimke
pa evo otvaram nove...

Nešto malo drugačije .

<embed src="http://www.*******.com/embed/571490100/a583ada2" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

zeljko 16.04.2011 22:58

Nisi nasao jer su vec jednom podavno moderatori sve brisali i cistili demo snimke posto je bilo ne regularnih demoa,ako nisi znao..

Super je ovo sve i svirka i pjevanje bravo majstore...Pooz

romario 17.04.2011 14:45

da vidim znam li postaviti demo;);)

tyros2

<embed src="http://www.*******.com/embed/571504557/8b7421b" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

Ace 17.04.2011 17:05

Dobro odsvirano sve ovo, svaka cast.
A i snimak znas postaviti :)

Burli 17.04.2011 18:39

Od Nirvane do Silvane... ;)

Svaka čast!

romario 17.04.2011 18:44

Citat:

Originalno postovano od acekorg (Post 180863)
Dobro odsvirano sve ovo, svaka cast.
A i snimak znas postaviti :)

hvala milanchetu za upute ;)

zeljko 17.04.2011 19:58

Bogami zna mario da svira..i ovo mi se svidja jako...Pozz

mordent2@guerin 18.04.2011 03:36

nije loše,druže

romario 18.04.2011 18:14

Drago mi je da vas se sviđa.
nekom vise,nekom manje ...

Kroz ove demo snimke se jedni drugima malo i prezentiramo
kao muzičari .
Na primjer ,
Zeljko mozda nikad nije cuo kako i sta ja sviram.
A ja sam se naslusao njegovih snimaka ...

zeljko 18.04.2011 20:50

Hehehhe druze eto neces vise imati prilike da slusas moje snimke posto je tema zakljucana i nece se vise nikada odkljucavati,saznao sam iz pouzdanih izvora:)

A ti si super muzicar to se i cuje i bas mi je drago da si nesto postavio,posto cini mi se da do sada nije bilo tvojih snimaka koliko ja znam...svaka cast i postavi opet nesto kad imas vremena...Pozz

makso68 18.04.2011 21:45

Odlično je to druže..Na prvom snimku je sve sa Tyrosa,ili sviraju bubnjar i gitarista?Zvuči kao band..Drugi snimak very nice...Reci mi kako se zove ta bas gitara iz ovog snimka..,mislim kako se zove sempl?Pozdrav i sve najbolje!

romario 19.04.2011 20:10

Prvi demo je bend,snimak sa probe ,u sobi.
Malo sam obradio kod kuće..

drugi snimak bas mislim da se zove "yuve bas 4 glasa" .

romario 04.07.2011 20:59

<embed src="http://www.*******.com/embed/685413094/44c95690" width="420" height="250" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

Kad sam probao biti pjevač...;)

Zanemarite muziku,
ovo ide u šaljivi dio kućnog #audio videa " ...

LOLE01 04.07.2011 21:30

Bravo prijatelju,ova tvoja svirka jednostavno ima ono nešto...baš me takne,pogotovo ovaj drugi demo..svaka čast!

romario 06.08.2011 12:08

Korozija & Brdar und Nepopravljivi 9 7 2011
You need to upgrade your Flash Player

Ace 06.08.2011 13:49

Kraljski .... :)

momo 06.08.2011 14:02

svaka čast

makso68 06.08.2011 14:52

Oho-ho,počeli smo se gađati i psihodelikom...:)) Svaka čast,ovo je osvježenje na forumu.Pozdrav!

tranzit 27.10.2011 23:13

Citat:

Originalno postovano od romario (Post 195329)
Hajde molim te poslušaj moje demo (tranzit),
ako već nisi .
i napiši nešto ovako .

Interesantno je ovo tvoje viđenje ...

Kad si bas zapeo da dam svoj jadni komentar, evo da ti ucinim. Ako mislis da cu sad iz pijeteta i kolegijalnosti da napisem da je to sto radis dobro... grdno si se prevario. To nije dobro... to je izvanredno. Umalo ne padoh sa stolice kad sam cuo tvoju interpretaciju Koprive. Komentarisacu samo taj snimak jer ostali su nepodobni. Prvi jer je mono, drugi jer ti je kompletna zvucna slika pobjegla na lijevo (da li pri samom snimanju ili pri konvertovanju, nebitno) a posljednji jer je sniman vjerovatno mikrofonom cijeli Band (mada se i tu cuje vrlo dobro da ste svi od reda vrlo konkretni muzicari). Dakle Kopriva, interpretacija maksimalna, imas nesto sto se vrlo rijetko srece. I Al Din i Loncarevic bi trebalo pazljivo da poslusaju tu tvoju interpretaciju i... da ponesto nauce. Imas mnogo duse momak i sto je jos vaznije, znas da je pokazes. Triler u glasu je odmjeren i stabilan, vibrato takodje. Vokali sigurni i onakvi kakvi treba da budu po teoriji pjevanja. Kod tebe je a "a", o je "o", i je "i", e je "e" i u je "u". Nema mumlanja, nema nazalnih vokala. Dikcija dakle, fenomenalna. Ili si imao veoma dobrog profesora pjevanja ili imas nesluceni talenat. Trece nema. Svirka je onakva kakva treba da bude pa da li si ti to svirao sve od jednom ili nasnimavao u sekvenceru, totalno nevazno. Miks .... tu ima da se poradi. Prvo sve je okupano u vrlo dugom i dosta tamnom reverbu. Znam ja da je to balada ali sto je previse, previse je. Upotrijebio si reverb sa dosta kratkim (ili cak i bez) Predelay Time i to onda obavezno dovodi do toga da sve sto prodje kroz njega bude gurnuto u pozadinu i "vrlo mlako". Moj savjet, ako vec koristis reverb, onda povecaj Predelay Time na nekih 50 do 60ms kada se radi o vokalu i solo instrumentima. Ni za zivu glavu to ne radi na bubnjaru, tu treba da bude najkraci moguci Predelay Time jer dolazi do "duplih udaraca" sto imas kao primjer u tvom prvom demo snimku (onaj u mono). Poslusaj tu HiHat ciji se prvi refleks cuje taman koliko i stvarni udarac. To je pogubno za bubanj i ritam. Generalno smanji te visoke i to negdje oko 4 do 5kHz jer se cinele i onaj shaker ili sta god da je (na jednom mjestu u prvih nrkoliko taktova) cuje vrlo nezgodno (govorim opet o Koprivi). Glas u velikoj mjeri oslobodi reverba, ne treba to tebi, ti znas da pjevas. Upotrijebi Deesser na glasu jer na sibilantima (s,sh,c,z...) se to cuje kako ne valja. Ne mlati ekvilajzerom po glasu ni to tebi ne treba. Glas ti je kao "staklo", jasan, cist... samo mu ne daj da pukne. Momak, svaka cast. Da ne znam da si iz Vinkovaca, ozbiljno bi bio ubjedjen da si Bosanac. Ovo shvati kao veliki kompliment.

Ivan_sk 28.10.2011 09:09

Super zvuci...bravo

zeljko 29.10.2011 23:34

Svaka cast druze svidja mi se ova od Al dine kako si odpjevao i kosto rece transit slazem se potpuno s njim..Pozdrav i samo nastavi tako da nas dalje iznenadjujes;)

romario 03.11.2011 21:03

Pa hvala na komentarima ...

Tranzit .
Bit cu iskren i reci da nisam ocekivao ovakav komentar.
Svakome,pa i meni gode komentari kao tvoj,
pogotovo sto sam Tebe dozivio kako ipak vecega profesionalca
od vecine nas ovdje .

Komentar sam ocekivao najmanje za moje pjevanje ...
Ja uopce ne pjevam u bendu jer meni moj glas zvuci katastrofa ...
I imam taj problem sto osjecam da sam na granici pucanja pri visim tonovima ...
Dakle, tih par minuta je sve sto sam javno otpjevao,
ako izuzmem privatne feste i druzenja sa harmonikom .;)

Sto se tice mono snimaka imam sam problem sa zvucnom,.
vjerovatno sam ostetio ulaz pa sam stalno bio malo mono, malo stereo .Na kraju samo mono

Sada sam nabavio zvucnu maya 44 usb,nadam se da ce i snimci biti bolji i ok.

Generalno na tyrosu imam problem sto ne znam napraviti efekte kakve zelim...
Tvoj komentar za predelay u reverbu sam isprobao na svirki i
cini mi se da sam korak blize zvuku kakav zelim .
Hvala na savjetu i na ovakvom lijepome komentaru ...

tranzit 04.11.2011 00:42

E pa momak, gledaj da cesto, ma sta cesto, stalno pjevas, a to sto se tebi tvoj glas cini katastrofalnim to uopste nije relevantno niti bitno. Najbitnije je kako drugi cuju taj glas. Ne pjevas ti sebi samom i drugo, ne cujes ti svoj glas onako kako to ostali cuju. Cista fiziologija !!! Tvoj glas je i po timbru (boji) vrlo trazen i rado se slusa ama nije to odlucujuce. Mnogo vaznije je kako ti donosis pjesmu publici, a to je kod tebe odlicno. Sto se tice tih visokih tonova... pa spusti to za pola tona za pocetak da ne bi nacinio nepopravljivu stetu a uz pravilnu vjezbu i dobrog ucitelja, garantujem ti da ces vrlo brzo prosiriti raspon glasa bar za 2 do 2 1/2 tona. Nego ne gubi vrijeme, radi nesto na tome.

romario 25.12.2011 18:09

http://www.*******.com/mp3/wag7NeE6/...EVERA-org.html

Sa probe...

VUNIMRAV 25.12.2011 18:35

Kolega Romario,i ja cu se pridruziti nekolicini clanova pa cu se usuditi prokomentarisati neke tvoje snimke,a posebno "koprivu".
Svirka kao svirka,vjerovatno dobro uradjen namjenski ritam,no to nema veze,mislim da je najbitnije to sto zbilja tvoja boja glasa i dikcija a najvise mi se dobada,cak ocaravajuce taj prirodni,urodjeni legatto u glasu koji daje zavrsnu sliku u pjevanju.
Primjetna je jos jedna stvar,naime.mislim da si jedan od onih ljudi koji kad ukljuce "recording" na uredjaju za snimanje dobiju ogromnu tremu,koja se ovde primjecuje u blagom podrhtavanju i pazljivi slusalac ponekad stekne dojam da gubis kontrolu nad glasom i melodijom.
To je naravno stvar koja ce doci sa vremenom.
Sve u svemu meni se jako,jako dopada tvoja interpretacija,slusao bih te rado uz dobru kapljicu!!!!

momo 25.12.2011 19:43

samo vam je kum mlad previše za taj posao.... a već penzioner...

romario 25.12.2011 19:55

Hvala ti na iskrenom komentaru prijatelju ...

U pravi si skoro 100% ,za koprivu govorim .

U krivu si samo za urođeni tremolo .
Taj tremolo nemam u sebi ,,,nije mi urođen nažalost .
Ja ga pokusam otpjevati ,znam gdje bi trebao i kako bi trebao zvucati ...
ali ipak na kraju je to nesigurno i ne tako dobro kao kod nekih kolega...

Ja kad slušam taj snimak najvise cujem tu tremu i nesigurnost ,
koju i vi spominjete .Tranzit i ti ...

U svoju obranu mogu samo ponoviti da se apsolutno nisam u svim ovim godinama vidio kao pjevač...
Sa bendom nikada ne pjevam ,tako da je kopriva sav moj pjevacki opus .

Zato su mi ovakvi komentari posebno dragi ...

momo 25.12.2011 21:16

Nema razloga da se braniš,nego snimaj još šta da uživamo...

romario 25.12.2011 21:29

haha momo...

pokraj tebe ja ne pjevam ...

zeljko 25.12.2011 22:02

Super druze ovo je po meni jos bolje i pjevanje i snimak vokala tj.hocu d akazem bolje je se uklopilo u mix nego kopriva koliko ja mogu da cujem,da si ovaj put bolje podesio ekvilajzer ako je rijec o ekvilajzeru ili je jednostavno bolje ispao snimak...Muzika kao i uvijek super isto..prema tome sta reci osim svaka cast..Pozzz

romario 26.12.2011 10:23

Željko , a i ostali ;)

radi se o demo snimku autorske pjesme ...

Kakva vam je pjesma na prvo slušanje ?

VUNIMRAV 26.12.2011 10:23

Romario;"U krivu si samo za urođeni tremolo' .
Vunimrav;Druze,ja nisam ni spomenuo tremolo,ja sam spomenuo legatto,i ti ga tako lijepo koristis.

romario 26.12.2011 10:29

Izvini,nisam dobro pročitao ...

Znaci da se 100% slažem sa Tobom ;)

pozzz

zeljko 26.12.2011 11:06

Rekao sam super;)Meni se pravo svidja pjesma i taj nacin izvedbe...A sta si mislio sa tim sto kazes autorska pjesma?Ti si napisao tekst?Onda nema dalje ako je tako veliko svaka cast:)

romario 26.12.2011 11:20

Tako nekako ...

zeljko 27.12.2011 01:21

Kad ce biti u prodaji cd da kupim:)

romario 12.02.2012 19:35

¸Dok cd ne izađe ;)

<embed src="http://www.*******.com/embed/1132193900/d33966e7" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed>

tranzit 13.02.2012 02:46

Interesantno, na prvo slusanje. Primjecujem nekoliko sitnica koje bi eventualno trebalo razmotriti prije masteringa ali slusam na malim monitorima pa ti necu sada davati detaljniji komentar jer ne bi bio realan. Kad stignem u studio i preslusam to kako valja, javicu se.

romario 13.02.2012 20:36

nemam ovo kao projekt .

ovo smo svirali uzivo na hrt ...

bio sam u njihovom studiju , super oprema i super ljudi .

dmmacak 13.02.2012 21:27

Olicna svirka, pogotovo sto kazes da je live. Svaka cast

Trenutno vrijeme na Forumu 05:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org