![]() |
Roland g-800 ili roland va-76
Kolege trebam vasu pomoc. Vec neko vreme istrazujem koji roland je bolji i ne znam na sta da se odlucim. kako je bolje? Dali da uzmem roland g 800 i neku solo klavijaturu ili samo roland va 76. (kod nas u Makedonija roland va76 kazu da je oko 1000 eura a g 800 oko 400 eura) Molim vas ako mozete da mi date neki savjet! Hvala unaprijed..
|
Bolje em2000 on ti je oko 400-500e a mnogo bolji od g800 koji ima mali broj user mesta za stilove.... i 3ton Le, i biće bolje nego samo va76
|
mozda negde pise na forumu ali nisam nasao, moram da pitam dali posle svakog ukljucenja na em2000 mora da loadujes ritmove ili oni ostaju u njega ?
|
koliko se ja secam roland em2000 nema tu opciju.
to ima roland G600 da pamti performanse i usere,EXR-E2 i GW8 i GW8 prelude moj savet ti je ako se dvoumis da kupis VA76 ili GW8 |
EM2000 kao i G1000 pamti 16 custom stilova koji ostaju u klavijaturi i nakon gasenja.
VA76 je klavijatura dve generacije mladja od G800,logicna je i razlika u ceni |
Imao sam i jednu i drugu klavij.Obe su bile odlične u svoje vrijeme.Kad bi sad ponovno birao uzeo bi Va76.Ne bi se dvoumio.
|
Va76 je dobra, ali vi ne čitate šta je on pitao !!! Dal je bolje g800 + solo ili va76, ja sam predložio em2000 i triton le, a ako mu nije bitan solo onda nek uzme va76 i to je to, a ne sad da raspravljamo kakva je va76.
|
ja bih mu preporucio da kupi klavijaturu novije generacije od va76 i em2000.
GW 8 i ne treba mu nista vise,ni solo klavijatura ni bilo sta. Kad skupi malo para onda da kupi nesto kao sto je Roland E80,ili od korga PA800. To je moje milsljenje. |
Nisam imao VA 76,ali sam imao VA 7(razlikuju se samo u broju oktava).Bio sam prezadovoljan njime.Dakle moj glas je za VA 76.Nesaband,i te kako treba solo klavijatura uz GW 8..Pozdrav!
|
@Makso68
u pravu si makso,od viska ne boli glava treba uvek solo klavijatura ko voli da ima komotitet dok svira. Ja sam zadovoljan solo bojama na GW8 i smatram da ih treba samo dobro iskoristiti,to je moje misljenje. |
Hvala vam mnogo kolege! Mislim da za neko vreme bice mi dobra kombinacija koju mi je dao kolega x3meSRB, pa za neku godinu nadam se da cu uzeti neki korg kao pa800 ili tako nesto ;) :D! hvala vam puno na vasu pomoc !
|
drugar va76 i nemas greske, a bices zadovoljan sigurno...
;) |
Roland g800 je velika klavijatura i nema svoje zvucnike, boje joj nisu nesto ako hoces bolju svirku moras kupit i solo klavijaturu..prema mom misljenju bolji je roland va-76
|
definitivno va 76....zbog starosti naravno na prvom mestu....ostalo se zna...;)
|
imao sam sve gore navedene klevijature i em 2000,i va 7 ,i va76(gw 8 niam imao ali znam sta je) i ja ti najtoplije preporucujem va 76.to je ozbiljna sprava da ti nista nezafali ida se nigre nepostodis.G 800 je prevazidjen po pitanju zvuka .va 76 je mnogo cistija klavijatura po pitanju zvuka
|
ja sam uvijek bio za mladje generacije klavijatura va76 ipak bih uzeo
|
tesko da ces i sa ijednim od navedenih rolanda biti zadovoljan sa solo bojama, pokusaj G600+le. G600 pamti 8 Usera i moze tu da se upakuje i 15ak NASIH ritmova a faabricki su svi iskoristivi tako da ti je to najeftinija opcija da profi zvucis. G800 zaobidji iz vise razloga pozz.
|
Ne zaboravi da mu kazes da g600 nema tockic za brzinu.... i ton generator je isti kao na g800.... va76 je ipak malo naprednija sprava, ove iz g serije zbog starosti je vrlo tesko naci ocuvane....
|
I g600 nema sinhro stop,sto zna veoma da zafali.Sa va 76 mozes da radis bez problema.Imas na netu skimke te klavijature pa se uveri sam
|
Va 76 je odlicna klavijatura.Imao sam je deset godina i prodao sam je a da se nije ni jednom pokvarila.Izmedju ostalog je jako zgodna za rad i prvi Rolandov model sa touch screenom.
|
Citat:
|
U vremenu kada koristimo dosta namenskih ritmova,G800 nije idealno resenje!
@Jovan4e Kupi ti Va76 pa ces posle lako. Ako si vec odlucio sta ces da kupis,da zatvaramo ovu temu..... |
Istrazivao sam dosta po forumu i nasao korisne postove i informacije pa sam se konacno odlucio za va76. Evo sad sam skupio dovoljno para za njega, samo jos da prodam i moj stari roland E96 i onda idemo na va76 :D . Hvala vam svima koji ste mi pomogli na ovu temu, pa mislim da se ova tema moze zatvoriti. Pozdravljam sve clanove ovog foruma i zelim vam sve najbolje.
|
Procitao si misjenja clanova i doneo odluku!
Tema je zakljucana! |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:14 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org