YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Dynacord powermate 1000-3 (iskustva i saveti) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=18752)

bole2000 06.05.2011 01:07

Dynacord powermate 1000-3 (iskustva i saveti)

Pozdrav za kolege muzicare:)
Imam pitanje u vezi mixete Dynacord powermate 1000-3...
Zanima me kako se stavlja u funkciju odnosno podesava onaj FEEDBACK filter? kakvi treba da budu parametri da bi on funkcionisao, u smislu da sece mikrofoniju? Koristim pa2x, u njega ubacam AKG c420, palim fantoma na klavijaturi, pevac i pevacica imaju bete 58, ali nekad se dogadja da nas zajebava mikrofonija i nema leka dok se znatno ne utisamo, da li pomaze ovaj FILTER imalo? Hvala unapred, izvinjavam se na predugackom odgovoru, pozdrav....:)

Beethoven 06.05.2011 07:12

Filter je namenjen samo monitorima, ne i glavnom signalu. Ne utice na zvuk glavnog, mozes vrteti koliko hoces, promena nema. Stoji iznad AUX-a, njima je dodeljen. Postoji nacin ako bas hoces da se izvede da reaguje na glavni ali to nije resenje.

Pozzz

spreco 06.05.2011 21:04

Zvučnici, Bole, kakvi su ti zvučnici. S Betama nebi trebalo biti mikrofonije, naravno, ako je pojačano do neke razumne granice.

Beethoven 06.05.2011 23:04

Uzmimo da je oprema barem solidna, ne u ovom slucaju nego kao primer za to sto hocu da objasnim.

Mikrofonija je sasvim normalna pojava, ne treba je ignorisati i smatrati da je nema vec treba iskoristiti svo znanje i izbeci je.

Jedini nacin da se mikrofonija izbegne je pravilno postavljanje zvucnika i mikrofona.

Procitajte sta proizvodjac savetuje, to ispostujte i mikrofonije nece biti. Ako li je pak bude, i tu postoji savet proizvodjaca sta treba uraditi (pomeriti kutije, pomeriti mikrofone...).

Vece sanse za mikrofoniju su i dodavanje nekih frekvencija koje su nam "navika" a ne i stvarna potreba. Bez njih, imate manje sanse za mikrofoniju.

Mislim da je samo citanje upustva za upotrebu dovoljno da iz opreme izvucemo maximum. U vecem broju slucajeva, upustvo se baci i odma krene na posao. :)

Filter na Dynacordu moze biti od pomoci ali nije lek, vec trenutni prestanak bolova. Bolest ostaje i uvek ce je biti. Zato mislim da na prvom mestu treba biti pravilna postavka, a onda, zasto da ne, i sva pomagala.

Pozzz

bole2000 07.05.2011 01:14

Pozdrav jos jednom za kolege:)
Zaboravio sam da napisem koji je razglas u pitanju
Nova trojka dynacord 1000, d-lite 15-3 ili EV sx300,
Potpuno se slazem sa kolegom Beethowen-om, upravu je u potpunosti...
Imamo problem sa mikrofonijom iskljucivo u malim prostorima, male kafanice, lokali, kafici...Gde radim i sa dve sx300, stvara mi se onaj brum(ne znam stvarno zbog cega) i dolazi do mikrofonije, ali kad se smanjimo na kraju toga nema, ali onda svirka ne lici ninasta, hocu reci TO VISE NIJE TO...:( Hvala unapred na odgovorima :">

xxl 07.05.2011 02:45

Oprema ti je vrhunska (imam slicnu ;)) s tim da je kod mene mikser Allen & Heat a mikrofoniju sam nekako jedva uspio izbjeci tako sto sam smanio visoke tonove

Beethoven 07.05.2011 11:26

@bole2000

Razumem te potpuno. Tacno je, ako smanjis neke frekvencije koje budu visak, zvuk vise nije onakav kakav treba. Ali zato, za pocetak, sve stavis na "0". I master EQ i EQ-e na kanalima.

Kad se postavis, krenes da sviras. Ako smetnji ima, prvo sta uradis, ukljucis LOW CUT filter na mikrofonskim kanalima. Nece biti ostetne razlike a bruma nece biti.

Ako i to ne pomaze, poznavajuci PowerMate, u problematicnim prostorima, moraces na MASTER EQ-u smanjiti drugi s'leva (125Hz) za malo i sve do -3db. I prvi malo ako ima jakog udarca bass pedale. Jbg, takav je PowerMate, ja sam se spasio a mucio se puno i imao isti problem kao i ti. Nabudzen je sa tim frekvencijama i u idealnim uslovima to zna da bude zahvalno ali i 80% slucajeva - smeta.

Sve u svemu, to je PowerMate, Dynacord i EV. Ja sam pokusavao da ukrotim bass pedalu recimo i nisam uspeo. Vec na drugom, kvalitetnijem ozvucenju, ista ta pedala nije bumbala vec je bila tacna i precizna. Na EV-u i Dynacordu sve to zna da "ljulja" i pravi te probleme koji nas nerviraju na svirkama. Umesto da reprodukuje samo zvuk pedale, napravi i odzvuk i to ne ponese prostorija vec sama kutija i mixeta. I u sobi se to desava.

Trudi se da kutije budu dalje od vas, LOW CUT obavezno upaljen na mikrofonima, manja budzenja klavijatura (jer je vec mixer nabudzen). To su nekoliko mojih saveta za manje problema.

I jos nesto. Cudno je ali izgleda da je tako. Na PowerMateu "dvojci", primetio sam da LowCut radi kontra tj. kad je u gornjem polozaju onda je aktiviran a u donjem ugasen. Zvuci ludo ali sam par puta primetio da brum stane kad stavim LOW CUT u gornji polozaj. Jos mi je i jedan drug to rekao (bavi se prodajom i ima servis). Da Dynacord napravi takvu gresku malo je verovatno ali eto, probaj i ti, ne kosta nista.

Uzmi od nekog ili se snadji pa na PowerMate povezi recimo neku bolju seriju JBL-a i pusti samo bubanj. Videces koliko je sve ispeglanije, tacnije, preciznije. Ja sam takvu probu napravio i video da su EV i Dynacord kutije dosta mlitave i "bumbaju" bass samo tako. Nazalost, to se na svirkama (narocito glasnim) manifestuje kao "necist" zvuk. Ne mora JBL, moze bilo sta drugo ali sam ja sa JBL-om napravio poredjenje i to najjeftinijim i najgorim - JBL EON 1500. :)

Probaj pa javi sta si uradio i ima li boljitka.

Pozzz

ella 85 10.05.2011 12:48

kolega beethoven je to sve lijepo opisao,samo jos bi dodao da moze pomoci da manje dodajes gain na mikrofon,jer tad je mikrofon osjetljiviji hvata zvuk iz vece udaljenosti,znaci sto vise pojacas onaj klizac a manje gain,radim cesto na istu opremu i meni to pomaze puno,ako ti je bezicni mikrofon shure,on ima prekidac kad se glava odvrne na njemu obavezno prebacit na -10db

Beethoven 10.05.2011 16:21

Tacno je da ako smanjimo gain a dodamo na klizacu, mozemo dobiti vecu snagu bez mikrofonije (opet do neke granice) ali se to ne preporucuje jer onda gubimo kvalitet time sto signal nije zdrav i pun (onoliko koliko treba). Dobicemo mozda malo komforniji rad ali cemo izgubiti na zvuku. Mikrofoniju ne lecimo nekim cudima, dovoljno je da ispostujemo to sto sam napisao, jedino je to pravi lek bez gubitaka.

Pozzz

gerag 24.06.2011 12:14

Gain na svakom kanalu miksera ne sluzi za POJACAVANJE mikrofona gde ljudi najvise grese i imaju mikrofoniju.Gainom se podesava osetljivost mikrofona a snaga se dodaje preko klizaca na kanalu i master siberu.

pedjajazz 24.06.2011 23:30

Upravo tako kao što kaže gerag--ili još preciznije gainom određujemo ulazni signal koji se razlikuje od mikrofona do mikrofona pa tako i od instrumenta do instrumenta,.. koliko puta treba ponoviti da se gain podešava tako što se uključi pfl dugme i diže se gain do nivoa tik uz crveno uz veći dinamički pritisak na mikrofonu,.. tj. instrumentu,.. kada se to postavi kako treba šiber može da ide i do +10 bez problema i nema pikovanja,... a mikrofinija isljučivo zavisi od postavke kutija i od eq,...

Mudrovcic 29.08.2011 22:45

Imao sam P.M.1000-1 i sada 1000-2 sa dvojkom sam jako zadovoljan,Pošto mi se duo raspao i zbog težine prodao bih dvojku i kupio trojku.Po katalogu ima oko 14 kg.Dali je još po čemu trojka bolja osim manje težine i deklarirane snage?( na žalost drži visoku cijenu )

Duksterifi 06.09.2011 20:34

Sto se tice cene,jeste da je skuplja,ali odusevices se veruj mi. Radio sam na njoj i prezadovoljan sam. tezina je tu negde od prilike,neznam tacno po katalogu,ali ces to zanemariti kada je ukljucis u pogon.

domino 06.09.2011 22:26

@Duksterifi
Ajde malo detalja, molim te. Sta te odusevilo i koja je razlika u zvuku u odnosu na PM2 ?

Pozdrav

banex 11.10.2011 19:07

I ja bih da saznam nesto detaljnije o powermate 3.Kako se ponasa kad je struja losa?Naravno u kombinaciji sa korektorom napona.

DjoleBn 12.10.2011 18:27

Razlike..

Evo preuzeo sam razlike, sa sajta firme koja prodaje dynacord opremu, oni kazu:

1. Veća snaga, nominalno 2 x 1000W u 4 ohma ( moguć rad na 2.7 ohma, znači tri 8 ohmska zvučnika po strani, snaga se diže na 2 x 1350 W )

2. Koristi Class D pojačalo, što ekstremno smanjuje potrošnju iz mreže, čak za 55% u odnosu na normalna pojačala

3. 30% smanjena težina u odnosu na stari Powermate

4. 11-band stereo eq koji može biti dodjeljen master out-u ili monitor out

5. USB 2.0 konekcija za PC ili Mac, snimanje ili povrat 4 kanala istovremeno

6. Efekti!Ono po čemu je Dynacord bio poznat su i efekti. Još uvijek su tu dva potpuno nezavisna stereo efekta , sa po 100 preseta, ali ovaj put imate mogućnost editovanja i memorisanja omiljenih efekata

7. LPN (low pass notch) filter. Samo Dynacord ima riješenje za bolji bas na “malim” zvučnicima i to je LPN filter! Morate čuti da bi povjerovali!

8. Zaštita zvučnika je priča za sebe.Ulaskom u meni, Powermate vam omogućuje da nađete i uparite savršeno izlaznu snagu Powermate pojačala sa zvučnicima, radi veće pogonske sigurnosti i pouzdanosti. Čak i kod peak levela (short duration), puni izlaz pojačala ostaje na raspolaganju, čak i kad se koriste relativno mali zvučnici. Kao rezultat toga, ne samo da imate najveći dinamički raspon cijelog sistema, već i najviši stepen sigurnosti i pouzdanosti.

9. Balansirani master i aux izlazi, u slučaju kombinovanja Powermate-a sa nekim aktivnim zvučnicima i binskim monitorima

Znaci, nisu ovo moje rijeci, nego samo sam postavio razlike koje navodi jedna firma koja se bavi prodajom datog proizvoda. Na Vama je da odlucite. ;)

aleksandar72 12.10.2011 20:22

@ DjoleBn
...Na Vama je da odlucite.

Odlicno receno ;)

@ Banex
Kako se ponasa kad je struja losa?Naravno u kombinaciji sa korektorom napona.

Nekako mi je pitanje kontradiktorno??!
Ako vec postoji odgovarajuci korektor napona, kako bi se drugacie ponasao??

banex 27.10.2011 17:17

Ne mozemo ni znati kako se ponasao dok neko ne proba.Prvo praksa pa onda teorija.

aleksandar72 27.10.2011 20:24

neka si mi rekao ;)
ipak razmisli, ponavljam, pitanje ti je kontradiktorno...

dejantb15 27.10.2011 21:29

@banex Moze biti problema jedino ako je korektor neispravan :D ....normalno je da ce sa korektorom raditi kao kada je struja normalna (bez problema)...razmisli malo :-O

jeftabgd 28.10.2011 00:40

Ja sam radio nekoliko puta na PM3,i ono sto me je najvise odusevilo je snaga koja se bas oseca.Kao kad iz 1300kubika sednes u auto od 2000.Sto se tice tezine,osetno laksa ali mi se cini da je malo komplikovanija za namestanje a verovatno je i u pitanje navika na PM2.

mr_eko 06.03.2012 00:58

Imam pm 1000-3 i 2 kutije Dynacord D-15-3..
Prviput imam svoj razglas a do sad sam radio non stop na dynacord pm1000 1 i 2!!!
Dali paliti LO CUT 80Hz i VOICE FILTER???
Nemogu nikako postići onaj zvuk što sam imao prije na 1 i 2,a ni efekti nisu isti kao i prije!!
Može li se javit neko iskusniji, ovo su moi utisci o Dynacordu.

tranzit 06.03.2012 07:06

Na svim mikrofonima obavezno ukljuciti Low Cut.

Citat:

Originalno postovano od Beethoven (Post 183114)
Tacno je da ako smanjimo gain a dodamo na klizacu, mozemo dobiti vecu snagu bez mikrofonije

Totalno netacno i besmisleno. Gain i Level imaju u osnovi istu funkciju, a to je regulisanje nivoa signala s tim sto je Gain zaduzen za regulisanje ulaznog signala u predpojacalo a Level za regulisanje signala koji je opterecen EQom i efektima (ukoliko su definisani kao post fader). Nikakva veca snaga se nece dobiti smanjivanjem Gaina a pojacavanjem Levela, sta vise, dobice se bolestan i jadan signal koji je preslab i u svom daljem toku kroz eventualni kompresor, EQ i efekte jos jadniji. Signal se mora Gainom podesiti na najbolju mogucu vrijednost da bi njegova dalja obrada bila zadovoljavajuca.
Problem mikrofonije je vrlo cest a dolazi uglavnom radi nedovoljnog poznavanja kompletne materije. Mikrofonija se moze javiti u razlicitim frekventnim opsezima a sto zavisi od mikrofona, postavke zvucnika i prostora. Samo pri vrlo tihom sviranju zvucne kutije mogu da se postave iza orkestra a da pri tom ne dodje do mikrofonije. Posto to, vrlo tiho sviranje, nije obicaj kod nas, zvucne kutije se moraju nalaziti sasvim ispred orkestra. U tom slucaju muzicari imaju vrlo slabu do nikakvu kontrolu pa je razumljivo je da su neophodni monitori i oni su obaveza pri vecim snagama. Bez njih nema svirke pa ma koliko je mala sala u kojoj se svira. Da li ce ti monitori biti u obliku monitorskih zvucnih kutija ili u obliku slusalica nije bitno, vazno je da muzicari imaju zadovoljavajucu kontrolu. Postoje razna scenarija o optimalnoj postavci zcunih kutija pa ako ima interesovanja napisacu nesto o tome.

momo 06.03.2012 09:22

piši Mišure,piši Milijana...
Al kao zasebnu temu,tutorial...ako može.

ella 85 06.03.2012 09:52

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 208936)
Na svim mikrofonima obavezno ukljuciti Low Cut.

Totalno netacno i besmisleno. Gain i Level imaju u osnovi istu funkciju, a to je regulisanje nivoa signala s tim sto je Gain zaduzen za regulisanje ulaznog signala u predpojacalo a Level za regulisanje signala koji je opterecen EQom i efektima (ukoliko su definisani kao post fader). Nikakva veca snaga se nece dobiti smanjivanjem Gaina a pojacavanjem Levela, sta vise, dobice se bolestan i jadan signal koji je preslab i u svom daljem toku kroz eventualni kompresor, EQ i efekte jos jadniji. Signal se mora Gainom podesiti na najbolju mogucu vrijednost da bi njegova dalja obrada bila zadovoljavajuca.
Problem mikrofonije je vrlo cest a dolazi uglavnom radi nedovoljnog poznavanja kompletne materije. Mikrofonija se moze javiti u razlicitim frekventnim opsezima a sto zavisi od mikrofona, postavke zvucnika i prostora. Samo pri vrlo tihom sviranju zvucne kutije mogu da se postave iza orkestra a da pri tom ne dodje do mikrofonije. Posto to, vrlo tiho sviranje, nije obicaj kod nas, zvucne kutije se moraju nalaziti sasvim ispred orkestra. U tom slucaju muzicari imaju vrlo slabu do nikakvu kontrolu pa je razumljivo je da su neophodni monitori i oni su obaveza pri vecim snagama. Bez njih nema svirke pa ma koliko je mala sala u kojoj se svira. Da li ce ti monitori biti u obliku monitorskih zvucnih kutija ili u obliku slusalica nije bitno, vazno je da muzicari imaju zadovoljavajucu kontrolu. Postoje razna scenarija o optimalnoj postavci zcunih kutija pa ako ima interesovanja napisacu nesto o tome.

ja ne znam kako si ti shvatio beetovena ali ja se ipak slazem s njim,ovdje je bila rijec da je manje mikrofonije pri istoj snazi sa manjim ulaznim signalom(gain-om) a vise pojacan na klizacu,sto je i normalno jer je mikroifon osjetljiviji sa vise Gain-a i hvata malo sire,ovo mi je cesto pomoglo jest da se zrtvuje malo time sto je nedovoljno jak signal,ali niko to u sali ne primijeti,a kad pisti mikrofonija tad bogami svi primijete,znaci idealno je podesiti ulazni signal do 0db,ali ako pisti ovo moze pomoci

baltik79 06.03.2012 10:34

Ja sam imao ovaj vikend slucaj sa jednim pjevacom kojeg je razbijala mikrofonija. Dok sam bio za klavijaturama on je pola sata cackao po mikseru i nikako da se rijesi mikrofonije. Ja kad pjevam sve ok, uzmem njegov mikrofon pisti. Srecom jelo je brzo servirano tako da sam isao redom i odmah na pocetku nadjem problem. Lola je pojacao gain na stanici od mikrofona (daljinca) skoro do kraja. Vratim mu na stanici gain ispod pola a pojacam na kanalu i sve ok. Ima mnogo bitnih elemenata za podesavanje zvuka ali ulazna jacina mikrofona i polozaj kutija su osnova. Kada je to namjesteno kako je bog rekao onda se moze ici dalje (efekti, eq....)

aleksandar72 06.03.2012 11:54

Beethoven wrote: Tacno je da ako smanjimo gain a dodamo na klizacu, mozemo dobiti vecu snagu bez mikrofonije (opet do neke granice) ali se to ne preporucuje jer onda gubimo kvalitet time sto signal nije zdrav i pun (onoliko koliko treba). Dobicemo mozda malo komforniji rad ali cemo izgubiti na zvuku. Mikrofoniju ne lecimo nekim cudima, dovoljno je da ispostujemo to sto sam napisao, jedino je to pravi lek bez gubitaka.

Ja stvarno ne znam sta je besmisleno u tekstu kolege Beethovena??
Izvaditi stvar iz konteksta, na ovaj nacin nije fer!

Evo postavicu ti par pitanja na slican nacin:

tranzit: Na svim mikrofonima obavezno ukljuciti Low Cut
Zasto na svim? U mom miksu bi to bilo totalna katastrofa!

tranzit: s tim sto je Gain zaduzen za regulisanje ulaznog signala u predpojacalo a Level za regulisanje signala koji je opterecen EQom i efektima

Ako je GAIN zaduzen za regulisanje ulaznog signala predpojacala, koji signal regulise Level?

tranzit 06.03.2012 13:36

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 208942)
ja ne znam kako si ti shvatio beetovena

Odlicno sam ja shvatio Bethovena, ne beri brigu ali tu i nema sta da se shvata.

Citat:

Originalno postovano od ella 85 (Post 208942)
ovdje je bila rijec da je manje mikrofonije pri istoj snazi sa manjim ulaznim signalom(gain-om) a vise pojacan na klizacu,sto je i normalno jer je mikroifon osjetljiviji sa vise Gain-a i hvata malo sire,ovo mi je cesto pomoglo jest da se zrtvuje malo time sto je nedovoljno jak signal,ali niko to u sali ne primijeti,

Nema pogadjanja sa Gainom, nema kompromisa sa Gainom, nikada i ni pod kakvim izgovorom. Gain je iskljucivo tu da se njime podesi najvisi moguci zdravi signal. Sve ostalo, pa i mikrofonija se rjesava drugim alatima. Gain je "nedodirljiv" i neprikosnoven u cijeloj prici, Namjestis i... zavboravis da postoji. Zakon, postulat, od kojeg nema odstupanja i o tome je suvisno i bespotrebno diskutovati.

@aleksandar72

Misli se na vokalne mikrofone i tu nema sta da se objasnjava jer vokali nemaju sta da trazr na frekvencijama ispod 100Hz. Cak se praktikuje da se sijeku i na 120Hz. Ako bi to u tvom miksu bila katastrofa, tu nesto ozbiljno ne valja.

Sta level regulise sam vrlo jasno napisao, procitaj jos jednom pozljivije.
Dodato:
Ne vadim ja nista ni iz kakvog konteksta, samo demantujem bilo kakvo pogadjanje sa Gainom, sve ostalo u tom daljem tekstu a vezano za Gain i Level je samo teoretisanje na osnovama koje ne postoje pa je totalno nevazno.

ella 85 06.03.2012 14:05

ja nisam ovo izmislio meni je par puta pomoglo da bude manje mikrofonije,a to mi je u tom trenutku bilo najbitnije,a ja tad nisam ozvucavao cetinskog ni parni valjak pa da sve mora biti po propisima,hehe znaci ako smanjite malo gain a pojacate level imacete malo manje mikrofonije,provjereno,a ako tebi to smeta ti to ne radi

tranzit 06.03.2012 14:28

Ella, nije rijec o izmisljanju tvom, mom ili bilo cijem drugom, rijec je o nauci koja proucava audio tehniku, audio design i audio inzinjering i to na najvisem stupnju i ona je vrlo precizno definisala sve ovo o cemu pisem. O tome ne treba diskutovata jer ovdje ukusima i navikama nema mjesta.

ella 85 06.03.2012 14:53

shvatam ja da to nije preporucljivo da se radi,i sam sam to rekao,ali ako moram onda mi to pomogne,kolko god ti il neko drugi rekao da ne moze pomoc,ja kazem da meni pomogne i ja ako moram ja to radim,i ne mora niko drugi radit tako,ja kad dodjem radit u diskoteku i ustanem poslije dj-a koji je napumpao sve da grmi,ako pustim mikrofone kako treba ne mogu ni radit
neka je 10000 puta pogresno ali meni pomaze,a vi nemojte,a ko god kaze da to ne moze pomoc laze,jer sam sam isprobao,sretno

tranzit 06.03.2012 14:57

A ko god kaze da to treba da se radi, svjesno ili nesvjesno, dezinformise ostale. Ti jednostavno neces da shvatis da je to jedan od osnovnih zakona audio tehnike koji neizostavno mora da se ispostuje. Za te tvoje probleme postoji sasvim drugacije rjesenje koje nema nikakve veze sa Gainom a koje je daleko efikasnije.

ella 85 06.03.2012 15:28

aa jesi ti tezak tip,ja lijepo napisao da to nije preporucljivo radit,ali ako se to uradi da pomogne,imal tu dezinformacija,a ti citiras betovena koji je isto ovo rekao i kazes nema veze s vezom,a naravno da to ima veze,i betoven je isto lijepo objasnio da ne treba to radit,ali ako se uradi dobije se to,sta tu ima pogresno napisano

tranzit 06.03.2012 15:33

Uopste ja nisam nikakav tezak tip. Ne budi lican, nema potrebe jer ni ja nisam. Ostani pri temi, zaboravi moju licnost. Citas li ti sta ja pisem, a prije svega citas li sta ti sam pises. Dezinformacija je uvijek onda kada informacija nema iza sebe nepobitan argument. Ne treba to raditi, ne smije se to raditi i to ni u kom slucaju, nema izuzetaka, ne kazem to ja nego to kaze i propisuje citava jedna nauka o audio tehnici koja za to ima neoborive argumente koje ni ti, ni ja, ni bilo ko drugi ne moze da stavi u pitanje.

ella 85 06.03.2012 15:39

svasta,nauka kaze da se to ne treba radit,betoven kaze da ne treba radit,ja sam rekao da se ne treba radit,ti si rekao da se ne treba radit,to je jasno ko dan,ali ja sam to uradio nekoliko puta i pomoglo mi je,ne postoji nauka koja ce me ubijedit da to ne pomaze,jer mi je POMOGLO i ako bude zapelo opet ce mi pomoc,ne na velikim koncertima i dobrim razglasima ali svakako po kakvim klubovima i na losim razglasima hoce

tranzit 06.03.2012 15:50

Daleko bolje bi pomogli neki drugi alati, no dobro je momak, ako te nauka ne moze ubijediti onda sigurno ne mogu ni ja, pa je s toga suvisna svaka dalja diskusija na ovu temu s tobom.

ella 85 06.03.2012 16:10

daj nam nabroji alate koji su raspolozeni kad dodjes svirat u klub i gazda pocne pricat kako ima najbolji razglas u zemlji,a ono visi fixirano pola beringera pola pravljenih kutija,i bas binovi dabome stoje unutar drvene bine,a mixer takodje beringer,sta tad kaze nauka,spakuj se i idi kuci,ti si druze profulo temu,ovdje ljude zanima kako na obicnoj opremi pokusat malo izbjec mikrofonije,kojim alatom bi ti izbjegao mikrofoniju,momak

tranzit 06.03.2012 16:22

Hahahahaa... pa jesi li ti muzicar ili konobar ? To tebi gazda namece svoj PA i ne da ama bas nista da dodas ili hoce da ubije ako se sta doda ili popravi... ? A sta ako dodjes u objekat a "gazda" postavio par megafona pa na njima treba svirati... ha... ? 'Ajd da se uozbiljimo malo, nije ovo obdaniste. I.. da se ne varas... nauka ima odgovor za svaki iole upotrebljiv setup, koji ce izvuci najbolje sto je moguce iz postojeceg. Nikakvu temu ja nisam "profulio" nego ti ocigledno ne razumijes o cemu pisem (a sto su osnove ovog posla uopste), pa zato i nema smisla da ti nabrajam alate i postupke koji se upotrebljavaju za "lijecenje" problema pod imenom mikrofonija, bojim se da neces htjeti da shvatis i da te ni to nece ubijediti jer rece ti da te nijedna nauka ne moze ubijediti.

ella 85 06.03.2012 16:27

ja sad idem radit a ti nastavi po planu i programu,ja sam placen isto vozio ne vozio opremu a da ju ja vozikam o svom trosku danas u holandiju sutra u njemacku prekosutra italiju,ne pada mi na pamet,svako moze isprobat na svom mixeru ima li ovo veze sa mikrofonijom ili moze vjerovat tranzitu i nauci i rec ne moze to pomoc heh odo ja za poslom

tranzit 06.03.2012 16:48

Dobro je momak, ti bas uporan... nego ajde ti za poslom... vozi... pusti i nauku i mene.

Trenutno vrijeme na Forumu 01:56

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org