YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa 500 i volume pedala (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19340)

Boki_ns 05.07.2011 12:30

Korg pa 500 i volume pedala

Kupio sam volume pedalu , pratece kablove ... Sta se desava... Spojio sam sve kako treba , ali kako da namestim da mi pedala smanjuje desnu ruku a ne ceo aranzer? Hvala unapred

svirko 05.07.2011 12:35

Zar nebi trebalo to odradit u postavkama miksera i ekvilajzera?
Iskreno,već sam i zaboravio...pa se ne ljutite na mene starca...:D

Boki_ns 05.07.2011 12:49

Neznam druze... Da znam ne bih trosio tastauru za kuckanje
:)

svirko 05.07.2011 12:52

I to što kažeš....

Ajd, ako ti nije problem....sačekaj koji sat....da vidim na klavijaturi...hbga...neznam napamet, a nemam je kraj sebe....
Ako u međuvremenu ne dobiješ odgovor...

Boki_ns 05.07.2011 12:53

Ok, no sikiriki ;)

vijak 05.07.2011 14:01

pedala pa 500

Pozdrav kolega evo to bi trebalo da se odradi ovako ako ne grješim:Global/controiiers/pedal-footswitch/-(označiš strelicu) otvara ti se meny Assignable Function/i tamo izabereš funkciju koja ti odgovara,ako griješim verovatno če kolege da me isprave.

Ace 05.07.2011 18:04

Sa volume pedala nece to moci. Jedino ako ta pedala nije i Expression pedala pa kao takva je prikopcas u globalu i dodelis joj funkcija Keyboard Expression.
Inace volume pedala primi citavi izlazni signal i takav ga stisa i pojaca.

P.S. Jedino ako nisi u mogucnosti da je zamenis mozes razdvojiti boje u panoramu na L a ritam sekcija na R pa u nju prikopcas kabal iz L izlaza a onaj iz R direktno na miksetu.

Tomo007 11.07.2011 20:03

zanima me koliko odprilike kosta volume pedala za pa 500

Ace 11.07.2011 23:43

Nema tu za pa500 ili konkretno za koji model pedala.

Volume je volume....
A inace to mozes proveriti u boli koju radnju ali izmedju 50tak i 100 eura nacices sigurno dobru. ;)

Vule 12.07.2011 01:47

Citat:

Originalno postovano od Tomo007 (Post 187864)
zanima me koliko odprilike kosta volume pedala za pa 500

Za aranzere je prakticnija expression pedala...sa volume ne znam kako bi radio sa pa500. O ovome je vec dosta pisano po forumu pa izvolite koristiti pretragu.

dekipa 19.07.2011 20:51

Pozdrav kolega Ace!
Mozda gresim ali ispravite me, ovo oko volume pedale, ja mislim da na panorami ne moze to resiti.Opet kazem, ispravite me ako nije tako, posto sam ja moj korg pa 500 odvojio u R mi ide kompletan aranzer osim basa, a u L ide bas.E sad sto se tice boja, na panorami kada hocu neku boju da posaljem u jedan od ova dva kanala, nece, boja ide uvek u obadva.Tako da ja misli da nece moci resiti na taj nacin sa volume pedalom.
Ja sam kupio expression pedalu Proel GF 16 L, katastrofa.Reklamirao sam je, ajde kazem da nesto nije u redu, i to kupio sam je u poznatoj muzickoj kuci ovde u Srbiji, pocinje sa m... itd, da ne reklamiram.Bila mi je 40 dana i oni zaboravise sto sam je reklamirao, da ih nisam zvao propade, oni mi je vratise, kao popravili, medjutim opet isto.
Nisam naveo problem, ili odjednom pojaca ili odjednom smanji, nema sredine.Ja pozovem u Bg, u servisu onaj proba istu takvu na pa 500 i kaze mi da taj model tako radi.E mozete onda da zamislite razocarenje kad vam tako kazu.I sta cu, odem kod drugara elektronicara, kupim kruzni potenciometar od 50 kilooma, valjda mu je ta vrednost, na originalnoj je 10 kilooma, on namesti ovu, posto je povezano stereo bananicom on prepoveze, prilemi i gle cuda radi bez problema.
Ako imate i obicnu volume pedalu moze da se prepravi, ako nekog interesuje mogu rasturiti moju i objasniti kako je zalemljeno, naravno ovo vazi za ljude kao sto sam ja koji se bas i ne razumeju mnogo u elektroniku, a za ove sto znaju to je i haha!
Oduzi ga sa pisanijom, ono sto sam napisao prvo ispravite me ako gresim i meni ce biti korisno, a ovo oko pedale moj savet i da kazem pomoc da se ne bacaju pare na silne pedale.
Pozdrav i sve najbolje!

Ace 19.07.2011 23:52

Neznam sta da kazem Deki ... zbunjen sam.
Koncept funkcionisanje panorame dozvoljava to, sreo sam se sa dosta setova kod kojih je to uradjeno (ima ih i u download) mada ja licno otkako imam klavijaturu nisam stelovao ovako, ok mi je na Center. Nisam siguran sto kod tebe boje nece da se razdvajaju a ritam sekcija hoce .... pozabavicu se s time kad budem mogao pa ako nesto otkrijem javljam ....

dekipa 20.07.2011 22:37

Pozdrav Acke brate, probao sam veruj mi, ali ne ide, bar kod mene.
Zaboravi da napisem, mozda postoji neka caka u sound modu, mada se nisam bakcao oko toga ali ovako nece brate.

Ace 20.07.2011 23:47

Nisam imao puno vremena danas da cackam po klavijaturu al u ono malo vreme primetio sam da boja kako boja izlazi samo na jedan zvucnik al efekat izlazi na oba. Ako iskljucis efekat cuces da boja radi samo na jedan zvucnik ..... ali nisam siguran dali je to podesivo il je neki bag .... ko sto sam rekao i u prethodni post ako nadjem resenje javljam ;)

dekipa 21.07.2011 00:19

To sam i ja Ace primetio, kada je boja da kazemo "suva" onda izlazi na jedan zvucnik, ali sa efektima ne, ali to i ne igra neku ulogu,ja sam je predvojio, i veruj mi moze dosta dobro da se dotera da zvuci pristojno.Meni je bio cilj da odvojim bas od ovih drugih elemenata i dobio sam to sto sam trazio, takodje i boje lepo izlaze.
Pozdrav Ace!

Trenutno vrijeme na Forumu 01:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org