YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   yamaha psr 290 pomoc (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19539)

slobodan.mirkov 29.07.2011 03:32

yamaha psr 290 pomoc

pozdrav svima... skoro sam kupio psr 290 , pozstoji midi in i out put ali komp ga necita .... bukvalno nevidi nista. jel postoji neko resenje za to? hvala

Milemark 29.07.2011 14:18

Postoji resenje skini driver za njega za tu klavijaturu, i ako u klavijaturu ukljucis midi kabal u out onda moras u PC u IN da ukljucis zavisi sta hoces.

tranzit 29.07.2011 14:36

Nema nikakav driver nego postoji na klavijaturi "PC" dugme koje sluzi za midi konfiguraciju PSR 290 za rad sa kompjuterom. Naravno, prvo moras da spojis midi out i midi in preko midi interfacea sa kompjuterom.

slobodan.mirkov 29.07.2011 19:19

stoji mi spojeno ....ali bas najbolje nerazumem spajanje preko interfacea sa kompjuterom ( ako mozes molim te da mi bolje pojasnis kako to da uradim )
hvala
Dodato:
i zanima me da li postoji mogucnost prebacivanja ritmova u tu taj model... na primer nesto od juznog vetra. hvala

tranzit 29.07.2011 23:21

Imas li kakav USB to Midi interface ? Prvo ovo da znam pa da onda pisemo dalje.

slobodan.mirkov 31.07.2011 01:40

imam midi kabl in i out... sa usb prikljuckom .

tranzit 31.07.2011 02:46

Odlicno, da li je instaliran diver za taj USB-Midi interface, mada postoji mogunost da nije ni potrebna instalacija jer interface radi na native bazi.

slobodan.mirkov 07.08.2011 14:24

nemam drajvere ali prvi put je izbacio nesto -audio midi - tako nesto ,nemogu bas najbolje da se setim... ali nema drugih fincija neotvara nista,jednostavno nevidi... probao sam i na windows 7 ni on nista nevidi.

I v a n 07.08.2011 15:38

Moras da nabacis drivere,prvi put te je pitao ali ih nisi imao.Kad nabacis driver dobices jos jedan midi port pored ovog sto imas na muzickoj od kompa,pa ces u programu kojem radis moci da biras koji midi port ce da se koristi.Samo skini driver za taj kabal ili za tu yamahu.

A ako ne znas posle kako da ga snimis napisi koji sistem koristis pa da ti napisem kako.

slobodan.mirkov 07.08.2011 16:51

gde mogu da skinem ti drajvere jel moze neko da mi pomogne, ja to neznam da uradim...

I v a n 07.08.2011 19:34

Ima li taj kabal neku marku?ili da probas sa yamahinim driverima za tu klavijaturu

fico 08.08.2011 01:38

Ako ti je kod prvog spajanja taj Midi to USB izbacio poruku verovatno su se instalirali potrebni driveri za njega .Kao sto je kolega Tranzit napisao on radi na native bazi i dosta modela ne trazi dodatne drivere za njegov rad . Pod midi interfejs se misli neki program kao naprimer Cubase Cakewalk i drugi .Kad spojis svoj sint na kompjuter i startujes taj neki program ides u njegovo podesavanje i nadjes gde ti pise MIDI DEVICE .Tu moras da izaberes MIDI IN i MIDI OUT u tvom slucaju bi trebao da stavis za MIDI IN taj kabal tamo ti sigurno stoji njegovo ime a za MIDI OUT izaberes da je tvoja zvucna karta i sad kad sviras po sintu morao bi da cujes zvuk iz kompjutera. Na tvoje pitanje ako se mogu ubacivati ritmovi u taj sint mislim da nece moci mada nisam 100 % .Vidis ako ima na tvom sintu medju ritmovima koje mesto da ti pise USER STYLE ako ima onda postoji sansa inace ne .

Trenutno vrijeme na Forumu 23:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org