YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Slajd bas na Pa1x (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=19711)

spasoje88 16.08.2011 16:39

Slajd bas na Pa1x

Prvo da kazem da sam trazio u pretrazivacu ovakvu temu i nisam je nasao...A znam da tema o pa1x ima mali milion... Tako da ako ovakvo pitanje i objasnjenje vec posloje, moze link do teme i ovu u lock!

E ovako, slusao sam snimke od Mise lagune koji svira na pa 2x... U svakom ritmu kod njega, kad su prelazi u pitanju pojavljuje se slajd bas u kombinaciji sa brejkom i td... Pitanje je, dali to izlazi i na pa 1x? Nisam imao priliku da koristim pa1x ali planiram kupiti pa me to zanima... Da napomenem na pa500 sam primetio da to ima ali mi ona ne odgovara... A za pa800 kruze glasine o crkavanju rama pa sam u velikoj ne doumici...

Marco7 16.08.2011 17:53

A sto ne bi moglo?Pa2xPro ima sempl slajd bass-a koji ubacen fabricki a imas malo milion semplova sa slajdom koji su uradjeni i mozes ga lepo ubaciti kao multi sempl i odraditi ritmove kako i na Pa1xPro tako i na Pa800 i na Pa2 i na Pa3 gde ima vec fabricki slajd!Ali moras sesti i lepo odraditi ritmove sa takvim bas deonicama!

spasoje88 16.08.2011 19:49

Hvala Marco.... Odluka pada na Pa1x!

Marco7 16.08.2011 20:02

I to ako razmisljas koji uzmi Pa1xPro jer je od vrhusnkog materjala i vreme mu ne moze nista ;) Isti ce ti biti posle 5 godina kao kad je izasao iz fabrike ;)

spasoje88 17.08.2011 15:38

E Marco druze, poslusaj molim te ovaj snimak i reci mi jel moguce da ovako zvuci i pa1x?! Znam da si posedovao sve serije pa..x pa smatram da znas! ;)
A da , sto se tice oko toka dali pa1x ili pro... Odavno sam odlucio da ce to biti pro! ;)

click here to watch the video
You need to upgrade your Flash Player

skoricnik 17.08.2011 15:42

Recicu ti ja. Moze. Ako koristis isti ritam, isti sempl, sve isto iznivelisano, efekti isti,...Jednom recju, ako imas taj set, tako ce i da zvuci ;)

spasoje88 17.08.2011 15:45

Hvala skoricnik... Znaci u sustini sve sa pa2 moze na pa1 uz malu prepravku! I dobije se maltene isto! Jesam li u pravu?!

skoricnik 17.08.2011 15:47

Malo je poteskoca oko ritmova ali to se da srediti. Nisu kompatiblni, zbog toga se mora propustati kroz STW ili da se radi preko StyleToMidi. Semplovi su totalno isti.

Marco7 17.08.2011 17:02

Ja koliko kontam on je pitao samo za slide bass a ne za ceo ritam!Znaci ne treba ti Sw ne treba nista osim sempla slide bass-a i onda samo lepo odradis na ritmu na kojem delu zelus da ti svira i to je to!Mozes ga usnimiti i u bass traku a mozes samo dodati slide na bilo koju acc traku!Znaci potreban ti je samo sempl slida a toga mozes da nadjes gde hoces a ako se ne snadjes javi poslacu ti ja!
Postovano sa mobilnog uređaja

skoricnik 17.08.2011 17:31

Pitao je za ceo ritam, gore je naveo i snimak i sve.

Marco7 17.08.2011 17:46

Ja koliko sam skontao pitao je jel moze da mu radi ovako slide bass!A i da nije neki ce mu ovde reci da ne treba da uzima to jer ce I5s moci da mu radi dobro i sve ce to moci na njemu :)) Spasoje Pa1xPro ti vrhunska klavijatura i odlicno radi kad se odvoji na 4 kabla i mozes sa njim dobiti odlican zvuk i mozes mu prosiriti memoriju na 96mb vremenom ako ti zatreba tako da se neces pokajati!Imaces pravi cvrst i dobar sound a sto se tice ritmova i semplova to ne brini,toga imas za njega na svakom koraku ;)

nemanja 1982 28.04.2012 22:46

Tema je malo starija,ali da ne otvaram novu. Mozes li mi neko objasniti tacan postupak ubacivanja Slajd Bass-a na nekom ritmu,recimo Rumbi :) U pitanju je Pa1xpro. Hvala unapred.

cule125 11.09.2012 13:34

da ne otvaram novu temu,kako na pa 800 da namestim bas slajd recimo kad stisnem samo ton C da se cuje bas slajd?

tranzit 12.09.2012 03:28

Da se cuje Slide Bass na Bass traci u ritmu ili kako si mislio sa tim tonom "C" ?

cule125 13.09.2012 20:55

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 224055)
Da se cuje Slide Bass na Bass traci u ritmu ili kako si mislio sa tim tonom "C" ?

mislio sam ako je moguce u bilo kom ritmu recimo samo da stisnem ton c i da se cuje slajd

Dell 13.09.2012 21:34

Pazi Cule, ti ces na tom tonu C sto spominjes imat slajd bass, ali ce ti slajd pocinjat od nekog odredjenog tona, zamisli npr. sviras u c-molu neku stvar, a ono ti slajd napravi od tona E, moras i na to da mislis.

cule125 13.09.2012 21:55

hm,upravu si brate nisam na to,onda pitanje kako na prelaz da namestim da se cuje slajd?

tranzit 14.09.2012 01:52

Posto je Dell u pravu, za taj Slide, kako si ga ti zamislio, morao bi da odvojis jednu cijelu oktavu ako bas hoces da to bude kako valja. Kako ces taj Slide da stavis na prelaz to ti je donekle objasnio Marko7 u ovoj temi. Ima Bass multilayer sound programa koji su uradjeni tako da se Slide nalazi na najvisim Velocity vrijednostima (na primjer 120 - 127) a ostali "normalni" Bass layeri su ispod. Uzmi takav jedan sound za Bass u ritmu i kada treba da svira Slide, jednostavno daj tim notama odgovarajuci Velocity. Za cas posla si rijesio problem.

cule125 14.09.2012 02:28

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 224280)
Posto je Dell u pravu, za taj Slide, kako si ga ti zamislio, morao bi da odvojis jednu cijelu oktavu ako bas hoces da to bude kako valja. Kako ces taj Slide da stavis na prelaz to ti je donekle objasnio Marko7 u ovoj temi. Ima Bass multilayer sound programa koji su uradjeni tako da se Slide nalazi na najvisim Velocity vrijednostima (na primjer 120 - 127) a ostali "normalni" Bass layeri su ispod. Uzmi takav jedan sound za Bass u ritmu i kada treba da svira Slide, jednostavno daj tim notama odgovarajuci Velocity. Za cas posla si rijesio problem.

kako onda to da uradim na celu oktavu da se cuje,znaci kad samo stisnem recimo blago dirku jednu u skali da se cuje taj sjad u toku ritma??

tranzit 14.09.2012 02:51

Treba da imas takav layer sa samplovima. Tu nema drugog izlaza. Odmah imaj na umu da ces morati taj layer napraviti od najmanje 4 slide sampla jer ako bi to pokusao samo sa jednim samplom koji bi recimo, imao original (root) notu na F#, slide na C bi bio prespor, odnosno predugo bi trajao a slide na H bi pa bio prebrz i vrlo malo bi licio na bass a mnogo vise na gitarski slide. Bilo bi pametno postaviti ta 4 sampla na C#; E; G; i A# a onda svakoj zoni odredi low i high notu. Posto sam ti odabrao samplove sa root notama tako da je izmedju njih uvijek isti razmak, lako ces odrediti te low i high note. Ovaj isti razmak naravno nije samo slucajno odabran vec ovim putem imas priblizno isti kvalitet i brzinu sampla sa vrlo malim odstupanjima. Onaj C# sample ce zahvatati podrucje od C - D, E sampl od D# - F, G sampl od F# - G# i onaj A# sampl podrucje od A - H. Posto hoces da pri blagom udarcu dobijes taj Slide efekat, moras taj layer postaviti kao prvi odozdo po Velocityju, na primjer, od 0 - 20 i dobices to sto ti treba.

Trenutno vrijeme na Forumu 10:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org