![]() |
usb citac za psr2100
pozdrav kolege...interesuje me da li neko zna gde i za koji novac bih mogao da nabavim usb citac za psr2100 i koji je postupak ugradnje...video sam da je to moguce na psr2100 pa me jako zaintersovalo da i ja to ugradim na svom psr-u....? hvala unapred......^:)^
|
1 Privitaka
Pozdrav i tebi. ;)
Zamjena za Floppy u vidu USB-a zove se USB Floppy drive emulator. Kod nas ga baš i nisam našao,ali ne kažem da se ne može. Svejedno,spaja se na isto sučelje i napajanje kao i klasičan Floppy kojeg imaš, i kako čitam naokolo,funkcionira dobro. Na tebi je da se malo potrudiš i nađeš ga,a sama ugradnja nije nikakav bauk,jer stvar je fizički identična klasičnom floppy driveu. Slika: |
Ne može to baš na svakoj klavijaturi da radi, proverio sam. A i ne možeš da ubacuješ preko toga fajlove veće od veličine jedne diskete, tj. 1,44MB
|
4nikadvisekorg
mislim da moze ubacivat veci fajlovi od 1.4 mb ja sam narucio taj emulator kad mi dodje reci cu vam sve. |
To vam mijenja 100 disketa. I da prebacis na sledecu disketu moras stisnuti dugme na USB Floppy drive emulator. Najduzi fajl moze biti 1,4 MB ( kapacitet jedne diskete ).
Mislim da je cjena negdje oko 50 eura ali nisam siguran vidi na e bey. Vidi koji ide na PSR2100, to provjeri kod nekoga sto vec ima taj USB Floppy drive emulator na PSR2100. |
maricm
gde si narucio druze i koja je cena? |
@maricm druže ja sam među prvima provalio tu foru za emulator, i imao sam ga pre neku godinu kupljen sa ebay-a, aj u klavijaturu da ne može veći fajl od 1,44mb... ?
Imate na ebay za 15-20 evra, a ima ljudi iz Srbije koji vam profesionalno kupuju stvari sa ebay-a i donesu u Srbiju uz određen procenat, da ne reklamiram, ali npr mene je emulator od 20 usd izašao skoro 50 evra, jer je do sad i carina bila skupa kao i troškovi dolaska.... al jedino čemu može da posluži je da se izbegne korišćenje disketa, jer noviji kompjuteri nemaju flopi drajv, a ako imate staru klavijaturu a novi komp to zna biti problem..... |
jel to znaci da mi je isto kao i da citam fajlove sa floppy diska ako moze samo 1.44 mb da procita sa usb-a?
|
Istina,moguće je da sve ne radi savršeno kao da imaš direktan USB port,al svejedno,čemu filozofija kad niti jedan file koji dotični aranžer koristi nije veći od 1MB,čak niti blizu toga?
MIDI fajlovi su reda veličine do 100kb Stilovi su do max. 80kb Boje i registri oko par kb ... i da ne nabrajam više. |
Ok ne poznajem spravu, ako je tako, onda je spas da se ne muči sa disketama, ali ko planira usb emulator za semplove, teško da će se ovajdi, osim ako ubacuje neka zvonca koja su manja od 1mb.....
|
smucach
druze imas pravo,na mojoj klavijaturi ne postoji nijedan fajl veci od 80kb sem midi fajlova ali ja to ne koristim...cak sta vise do sada nisam ubacio style veci od 60kb.... ali muci me i dalje pitanje oke tog emulatora da li i on kao i floppy disk cita samo do odredjenog broja fajlova...npr na floppy ne mogu da ubacim vise od 100tinak fajlova i ako imam jos slobodne memorije na njemu? |
Ja cu opet da ponovim USB Floppy drive emulator mjenja 100 disketa. To znaci da na USB stiku imas 100 disketa a na samom uredjaju imas displej gdje ti pisu brojevi od "00" do "99" svaki broj ti je jedna disketa imas i dva tastera sa kojim mjenjas diskete "brojeve". I nemoze vise do 1,44 MB. Znaci USB stik podjelis na 100 foldera i u svaki folder stavis midi fajlove ili stilove ili boje...itd. Maksimalni kapaciteta jednog foldera je do 1,44 MB manje MB moze ali vise MB nece citati.
|
opet se nismo razumeli....znam kolika je memorija jernog floppy diska ali ja npr ubacim na disketu 100 boja,jedna boja zauzima ne vise od 500 byta tako da mi ostaje jos memorije ali floppy ne moze da primi vise datoteka i ako imam memorije jer je ogranicen ne samo memorijom vec i brojem primljenih fajlova cak i kada ima jos slobodne memorije na njemu......
|
Onda,koliko sam ja skontao,nema druge već napraviti na USB sticku više foldera koji ne prelaze veličinu prazne floppy diskete i trpati unutra šta ti treba u gore navedenim okvirima. Samo,s druge strane,ne znam hoće li gumbići s emulatora tebe "šetati" iz foldera u folder ili negdje drugdje među fajlova. Taj dio mi baš i nije jasan...
|
ne bi trebalo nigde nista da seta,bar koliko sam ja shvatio gledajuci snimke na yt....ti sam biras folder na ona dva dugmeta koja se nalaze na njmu...
|
Gospodo muzicari,
Ja sam instalirao u PSR2100 USB floppy emulator drive i radi besprekorno: Evo ovako to radi: 1. Ja sam kupio drive na ebay-u, uz njega sam dobio i software disk 2. Software radi na Windows XP, nemojte pokusavati sa Vista jer nece raditi 3. Kada instalirate taj software za formatiranje USB stick-a, pokrenite ga i formatirajte USB stick tako da dobijete 99 particija, svaka je ekvivalentna jednom floppy disku. 4. Computer ne prepoznaje te particije ako koristite Windows Explorer 5. Da biste prebacivali fajlove izmedju particija ili sa computera na USB, morate opet koristiti taj isti program, vrlo je jednostavno 6. Menjanje particija u klavijaturi se radi pomocu dugmica na drajvu. Desni dugmic menja jedinice a levi desetice (nije up-down princip) Kao sto je u prethodnom komentaru receno, kada popunite jednu particiju, predjete na drugu i nastavite sa popunjavanjem. Samo jedna particija moze biti aktivna, isto kao sto samo jedan floppy moze da bude ucitan. Klavijatura na screen-u ne vidi ostale particije ili kako jedan kolega kaze "foldere". Ako zelite da vidite drugu particije, morate rucno da prebacite pomocu dugmica na drajvu i tada ce klavijatura ucitati tu particiju. Jedina prednost je sto cete se resiti nepouzdanih floppy diskova. Zamislite samo koliko moze stati materiala na 99 floppy-a. Ja imam USB drajv skoro godinu dana i do sada nisam imao problema sa njim. Jednom kad se naviknete na to videcete kako je jednostavno. Nadam se da cete bolje razumeti kako to radi. Ako neko treba dodatne informacije neka mi posalje privatnu poruku, bice mi drago da pomognem. Postovanje |
Dali se prodaje ovaj emulator negde u Srbiji tj Gde?
|
Nema to u Srbiji da se kupi, ja sam naručivao preko onih firmi koje umesto nas kupuju sa ebay-a... 18 dolara je tamo koštao emulator dok stigao u kod mene skoro 60e sam ga platio, sa sve carinama i njhovim procentom.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 12:52 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org