YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Tranzit - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20768)

tranzit 02.12.2011 23:09

Tranzit - Demo snimci

Jedna, u danasnje vrijeme, vrlo rijetka svirka klasicnih narodnjaka. Potpuno zivi, da zivlji ne moze biti, orkestar od pet ljudi sa sve bubnjarem koji obavezno drzi pepeljaru, upaljac i kafu na G-Timpanu, a cigara je naravno u desnoj ruci izmedju treceg i cetvrtog prsta, oba vec pozutjela k'o cilibar od dima. Snimano je, doduse na zestokoj opremi ali direktno sa miksera na bini u Wav stereo fajl.

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://kiwi6.com/swf/player.swf" id="audioplayer" height="24" width="290" allowscriptaccess="always">
<param name="movie" value="http://kiwi6.com/swf/player.swf" /><param name="FlashVars" value="playerID=audioplayer&soundFile=http://k003.kiwi6.com/uploads/hotlink/j3y7jud5of&titles=nisam te.mp3" />
<param name="quality" value="high" /><param name="menu" value="false" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /></object>
<div style="font:10px Arial,sans-serif;color:#aaa">Hosted by <a style="color:#999" href="http://kiwi6.com">kiwi6.com file hosting</a>.
<a style="color:#999" href="http://kiwi6.com/file/j3y7jud5of">Download mp3</a> - <a href="http://kiwi6.com">Free File Hosting</a>.</div>

nesaband 02.12.2011 23:18

namazani muzicari,malo su improvizovali celu pesmu ali lepo mada ja nisam za takve improvizacije sa melodijom forspila.

Ne cujem nigde harmoniku.kazes da ima pet muzicara,koji su sve instrumenti zastupljeni

tranzit 02.12.2011 23:27

Imas harmoniku po jednoj strani dosta tiho i to u registru sopran i uglavnom iza pjevaca. Snimano je u stereo fajl tako da nije bilo miksa poslije. Sto se tice improvizacija, to su, kako ti rece, namazani momci pa im je pomalo i dojadilo da sviraju po PSu. Pored harmonike i bubnjara tu je basista, gitarista i klavijaturista sa brdom klavijatura.

nesaband 02.12.2011 23:27

snimak kao snimak je vrhunski odradjen sto sam i ocekivao od tebe;)

tranzit 02.12.2011 23:44

Ama to je samo posao Neso, kao i svaki drugi koji postane dosadan i odvratan poslje par decenija rada. Postavio sam snimak jer je aranzman interesantan a i muzicari stari vukovi, svaki od njih prica za sebe, ma sta prica, roman.

Sejox 03.12.2011 00:55

S obzirom,da je sniman bend od pet ljudi uzivo na bini,ono sto se cuje
je da je snimak izuzetno kvalitetan.
Uzivo je,pa je i odnos jacine pojedinih instrumenata razlicit.
Harmonika se cuje na desnom kanalu(bar kod mene) i dosta je tiha,dok su
stringsi (boja koja vodi pjesmu) malo jaci.
Takodje i "tepih" ili "podloga" ili itd. je jaca tako da malo mozda i prigusuje
pjevaca.
Ovo pisem kao "stogodisnji" slusalac,a ne kao ton majstor,tako da ja inace nikada ne kritikujem,a rijetko i komentarisem.

Medjutim,posto je postavljac snimka,dao naglasak na aranzman,po meni je vrlo interesantan i u stvari je po mom misljenju "trendovski".
Ovo "trendovski" znaci da je prilagodjen danasnjim slusaocima i diskotekama,
u smislu onoga sto se cuje od instrumenata.Takodje je prilagodjen i ritmom,
sa rumbom,posto je brza od originala a dobro se uklapa.

Drago mi je cuti,da je neko okupio pet ljudi,kao narodnjacki bend,i na ovome
sto se cuje,osjeti se da je to jedna dobro uvjezbana ekipa.

Iako sam "starinski" orijentisan,ovo je interesantno uradjeno.

tranzit 03.12.2011 01:04

Ziv ti meni bio Sejo, taman tako je kako pises. To je snimak zive svirke bez naknadnog miksa (a snimiti jedan takav bend nije bas jednostavno tim gore jer je tu i bubnjar) a naravno da bi jedan miks u studiju ili snimak jednog aranzera izgledao sasvim drugacije.

zoric 03.12.2011 01:13

Ovi vokali u refrenu......o cemu je rec,vrhunski zvuci jel to neki sempl u pitanju,vokoder,zivi vokali?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

tranzit 03.12.2011 01:47

Jesu vrhunski su. Klavijaturista radi iskljucivo sa VST instrumentima na 4 Masterkeyboarda i 2 audio PCa sa kojih i bubnjar vuce sounde za pojedine elemente E-Duma (jedan dio Rolanda TD-20). Ti background vokali su cini mi se sa EWQL Symphonic Choirs, ja sam mu pakovao taj setup ali bas svake pojedinosti ne mogu sa sigurnoscu da se sjetim.

Milan$ 03.12.2011 03:18

Odlicna svirka,iskusna...samo da pitam jedno ...Kolega Tranzit,jel i vi svirate nesto u ovom bendu,ili ste ih snimali kako sviraju?? pozdrav

tranzit 03.12.2011 03:30

Hahahaha... sviram kolega, sviram. Harmoniku Roland FR3X kojom upravljam i jos neke sounde sa VST instrumenata lijevom rukom (basovima).
Dodato:
Na ovom snimku sviram tu harmoniku ali rotiramo na instrumentima vrlo cesto jer svaki clan benda svira par instrumenata.

Dell 03.12.2011 03:44

Pa kako se onda ti ne cujes jedini, inace odlicno je skroz, svaka cast ;)
Nego, kako bubnjar drzi te stvari kod sebe, jel i ti imas peskir iza vrata? :D

tranzit 03.12.2011 04:03

Hahaha... cujem se, cujem ama je aranzman bio takav da je harmonika bila nesto u pozadini mada se cuju neki od VST instrumenata koje sviram na basu. Stand-Tom je poveliki pa na njega stane svasta nesta tako da bubnjar ima mjesta i za casu vina pored svega sto sam nabrojao a peskir mi ne treba jer je harmonika jedva 8 kilograma teska.

Dell 03.12.2011 04:46

E blago ti se. Ni moja hohnerica nije mnogo teska, oko 10-ak kila, ali zato kad se na ljeto sviraju svatovi naprosto kondenziram. A znas i sam kakav je obicaj kod nas da se harmonikasa obrise po celu kad se uznoji, a ovi brisu samo ovog starijeg kolegu, valjda mene ne postuju sta li :lol: Nego de mi reci sto se tice te tvoje harmonike, kako si zadovoljan? Msm bez premca dobro izlazi, ali jeli to to? Znas na sta mislim, autentika itd. ;)

tranzit 03.12.2011 05:07

Da to je to. Na tom snimku sviram sa Dallape Supermaestro prosirenjem za FRX harmonike. Svi registri te Dallape harmonike su tu i to sto na sto autenticno. Mogu i da uporedim jer imam i originalni Supermaestro iz 1968. godine. To je odradjeno maksimalno i ton i mijeh ... ama sve. Prednost FRXa je sto mogu da upravljam njime bilo kakvim midi uredjajima u isto vrijeme na 3 midi kanala a uz to ako treba i da sviram harmoniku (mislim na sound). Paklena masina sa dobrim setupom. Kada upravljam aranzer njome, bass akordi daju harmoniju aranzeru, na glavni bass postavim neki od duvackih ili gudackih instrumenata a na desnoj strani uz zvuk harmonike biram preko PCG komandi solo sounde sa bilo cega (midi modul, VST instrumenti... sta ti treba). U mnogome kompletnija svirka nego na klasicnom aranzeru, bilo koji da je, jer na njemu imas samo lijevu i desnu stranu a kod FRXa dva puta desnu (harmonika i midi) i dva puta lijevu (akord i glavni basovi od kojih svaki ima svoj sound a u isto vrijeme upravlja i midi uredjajem). Uz to sve, radim potpuno bezicano i midi i audio signal sa harmonike tako da sam potpuno mobilan. Kontroler k'o grom, sound k'o kuca.

aleksandar031 03.12.2011 08:46

Vokali u refrenu veoma lepo zvuce,lepo ste ovo upakovali

zeljko 03.12.2011 09:09

heheheh pa ti sviras kao i ja od prilike harmonika i midi...Super je to samo sto je i zahtjevno...Mnogi misle da je lako svirat na taj nacin razvlacit harmoniku i jos uz to mojenjat komande na aranzeru i sve ostalo sto uz svirku ide,a to nije ni malo lako..svaka cast super ste ovo odradili...Pozz

Marco7 03.12.2011 13:09

Sto se mene tice sve se cuje kako treba i kazem svaka cast a i nisam ni sumnjao!Sto se tice forspila i verzije pesme ovo je verzija koju je odradio Dado Polumenta i skinuli ste je bas kako je i odradjen njegov aranzman tako da ne cujem da nesto nije kako treba!Moderno,tacno,konkretno i mnogo mi se svidja,svaka cast ;)

nesaband 03.12.2011 14:14

Svaka cast @Marko ,sad sam preslusao verziju Dado Polumente i cujem da je potpuno ista kao na snimku.^:)^

@Tranzit:idem malo van teme ali moram da te pitam da li ta harmonika moze da se koristi i za akustiku ili ne?Da li ima svoj zvucnik i koliko dugo drzi baterija od harmonike?

tranzit 03.12.2011 17:17

Moze da se koristi i akusticno a baterije traju oko 5 sati kada su ukljuceni zvucnici, bez ukljucenih zvucnika i do 8 sati. Ovo je sa normalnim konzumerskim akumulatorskim NiMh baterijama. Kod mene je to nesto duze jer koristim nesto bolji aku blok koji drzi i sa zvucnicima desetak sati pri maksimalnom levelu.

@ Marco7
Tako je Marko, najblize je verziji koju pjeva Polumenta mada ja o tome uopste ne razmisljam. Inace, uvijek improvizujem i uopste se ne trudim, niti zelim da se trudim da nesto "skidam u milimetar". Dovoljno sam iskusan i mator da mogu da se opustim u svakom trenu i sviram sta mi u tom momentu padne na pamet jer imam i na koga da se, sto na sto, oslonim posto nam je zbir godina u orkestru skoro 200.

@zeljko
Da, samo sto ja ne mijenjam komande na aranzeru (vrlo, vrlo rijetko radim sa aranzerom jer nije to ono sto za mene predstavlja muzika) vec su sve komande na harmonici tako da nemam potrebe ni da pipnem aranzer ako bas necu. Kod mene je to nesto slozeniji i opsirniji setup a pogotovo sto je sve wireless, kako sam vec rekao jer moram biti potpuno mobilan na bini i u sali a opet sve imati pod kontrolom. Radi toga sum dodao jedan specijalni kontroler na samu harmoniku koji salje one komande koje ja hocu da salje, pa bilo o cemu da se radi, sve je moguce.

nesaband 03.12.2011 18:17

Niste vi ni tako matori:lol::lol:
samo vi cepajte,za muziku nisu bitne godine vec samo bistra glava;)

zeljko 05.12.2011 01:04

Tranzit i kod mene je slicno nesto tako kao i na toj tvojoj harmonici sto se tice nacina i funkcija...ok taj rolandov model je napravljen ekstra i sto lakse za rukovanje,dok ja sam ugradio midi posebno tek poslije 15-ak godina od kako imam hohner,pa je bila mogucnost da se samo na bas stranu i to tamo gdje je ono dugme za ispustanje vazduha iz meha ugradi jos 4 mala dugmica preko kojih bih mogao isto kao i ti u toku svirke da upravljam sto se instrumenata tice...Dakle na svaku tipku postavim instrumente koje ja hocu i kad hocu da promjenim drugi instrument tj.boju prvo pritisak na odgovarajuce dugme pa na tipku na kojoj mi je taj instrument koji zelim i na taj nacin bih mogao da mijenjam instrumente a da ne moram da prilazim aranzeru...takodje i midi kanale opcije itd,samo nisam akrobata jbt pa da sve mogu da stignem u toku svuranja hehehhe....Moze se sve ali treba to savladat..vjezba cuda cini...tebi svaka cast kad si se odlucio za takav nacin sviranja..a cuje se da super odradjujes svoj posao i mnogo vise od same svirke...sto znaci u smislu jedan pravi i skolovani muzicar koji se u sve razumije sto se muzike tice...Pozdrav i svaka cast kapa dole

Vaxter 05.12.2011 01:22

Mislim da je ovo bio najiščekivaniji snimak na YU-MIDI Demo sekciji u poslednjih pet godina! :))

To je ta stara garda...
Zvuk po mom ukusu, precizan, pun i topao, a nadasve pristojan.
Složiću se sa Sejom oko nivelacije instrumenata koja nije primerena snimku, ali mi se čini da ona uživo daje mnogo bolji efekat nego što je to ovako kako mi čujemo kod kuće.
U svakom slučaju, čista desetka je neizostavna! :)

tranzit 05.12.2011 01:30

Hahahaha.... aman kakva napetost u iscekivanju, da sam znao, ama stavio bih bilo sta ranije... hahahaha. Hvala Vaxter, bila bi velika sramota da nije tako kako kazes. Omatorio sa muzikom a da ne zna.

@zeljko
Mlad si ti moj Zeljko, ima vremena, isto to ces ti uz malo volje sve da savladas i budes srucnjak, naravno ako budes imao volje za to. Nego taj specijalni kontroler na ovoj FR3X harmonici nema veze sa normalnim midi kontrolama koje inace ima Roland FR3X, da ne bude zabune, nego je posebno uradjen od jedne firme koja se ovim bavi i postavljen je odmah iznad registara na diskant strani (desnoj) harmonike, tanak je dva do tri milimetra, elegantno dizajniran a ima preko 100 tastera u jednom layeru a takvih layera moze biti prilican broj pa onda prakticno taj kontroler ima beskonacno mnogo tastera od kojih svakome dajem, ja kao muzicar, naredjenje sta treba da uradi kada ga pritisnem. Njime kontrolisem u svom orkestru sve, bas sve. Od sounda koje sviram sam na toj harmonici pa sve do levela pojedinih kanala na mixeru, ekvilajzera ili kompresora na njima, halla, delaya itd... Sve ovo bez ijednog jedinog kabla koji me povezuje sa bilo cime, sto znaci da iz sredine sale mogu smanjiti hall na pjevacevom mikrofonu ako mi bas to treba. Nova i komplikovana tehnologija ali vrlo efektivna.

zeljko 05.12.2011 01:50

Heheheh pa nisam ja bas ni mald kako ti mislis,samo se nisam nikada maksimalno trudio sto se muzike tice,vec bio i zauzet drugim poslovima i jedno duze vrijeme nikako ama bas nikako svirao i vjezbao,a tek prije eto da ne lazem od kako sam clan ovog foruma sam poceo da malo sviruckam ponovo kad sam kupio ovaj ketron i ugradio midi u harmoniku...tako da ce tesko da bude od mene nesto posebno ali nema veze sve sto radim radim samo iz ljubavi prema muzici...to je ukratko....Sto se tice tog setupa na roland harmonikama svakako je jednostavnije jer je kosto si rekao sve na desnoj strani i ima vise dugmica gdje na svaki od tih mozes da memorises sta ti treba,dok kod mene ima isto to sve cak i za taj hall o kome pricas, samo sto ja moram mozda 3 ili vise puta pritiskat te to dugme za funkcije,pa izabrat odgovarajucu tipku na harmonici na kojoj mi je hall itd pa pa druga tipka -pa 3.+ volumen itd ali u sustini ima puno sto sta samo treba tu i vremena da se sve izpretisce pogotovu ako sam sviram sve....Takdoje na lijevu bass stranu vucem sa aranzera ako hocu neki pad na jedan kanal na drugi neku gitaru koju kad sviram akord tj.osnovni i durski akord basa svira akord sedmicu ili sta ja znam sta jos heheh...bass linija ko i svaka bass linija kako je nastimana da svira tako i svira ili mogucnost da sviram rucno bas ali onda imam problema posto mi bas ne svira na durskom akordu na harmonici vec samo osnovni bas i terce jer je na durskom akordu ta kontra gitara...Mislim da si me razumio sta sam hteo da kazem ali nije lose ja sam zadovoljan,samo trebam malo vise jos da se posvetim i da uganjam to sve kako sta i da savladam kosto kazu ko pjesmicu gdje se sta nalazi i ima da bude super a pogotovu kad vidis da tu uz to sve imas i akusticni zvuk sa harmonike pa ti vidi...Pozzz

tranzit 05.12.2011 02:14

Imas sve sto ti treba za dobru svirku samo naprijed. Mlad si ti i te kako si mlad, u poredjenju samnom, pa ti zato i kazem da imas vremena a kako vidim i ineresovanja. Za kontroler se bojim da me nisi razumio bas nabolje. Sa ovim kontrolerom sam u stanju kontrolisati bilo sta na digitalnom mikseru na koji je prikljucen kompletan orkestar, kad kazem bilo sta to onda i bukvalno mislim. Mogu na primjer, da stisam gitaristu (oni uvijek imaju neodoljivu potrebu da se cuju nesto jace) ili da smanjim delay na mikrofonu pjevaca ili recimo da izaberem frekvenciju za drugi band EQa na kanalu gdje je prikljucen klavijaturista, prosirim mu Bandwidth i dodam tom bandu par dBa ili da smanjim Treshold za kompresor na kanalu za basistu... ako treba mogu da kontrolisem i jacinu osvjetljenja na bini ili promjenu sekvenci tog osvjetljenja... da ne nabrajam dalje, trajalo bi predugo. Jedan kontroler koji je na bazi midija ali to je samo jedan dio.

zeljko 05.12.2011 02:22

Sad sam te razumio sve:DTo je super svaka cast druze...znaci kako im ti nastimas miksetu nema da drugi pipa:)i to sa harmonike sa drugog kraja sale :lol:nemam rijeci,jer sam ostao bez teksta sta sve danas postoji...Pozzz

tranzit 05.12.2011 02:27

Zamisli samo kako ja uzivam u tome sto pjevac ne moze da se konstantno pjacava i sto gitarista ne moze da divlja distorzijama do besvjesti. Pusta tehnika, ponekad je i dobrodosla.

zeljko 05.12.2011 02:34

I ne treba da se mjesaju u rad strucnjaka...Sve se cuje u ovom snimku kako treba pjevac super odnos vokala i instrumenata,efekti bas sve super zvuci,jedino kosto rekose neki za niansu da su malo jaci solo instrumenti ali sto se mene tice i ovako je praaaaaaaaaavo dobro kad cujem neke druge snimke od kolega gdje uzivo sviraju...Skoro kao studijski a vjerujem da na licu mjesta se to i ne primjeti nista znam iz svog sopstvenog iskustva kako mi ketron zvuci preko razglasa a kako kad smimim mp3 totalno drugacije i treba tu studijskog posla da bih to bilo to i da sve pase,samo to je druga tema a sviranje uzivo sasvim nesto drugo koliko ja znam....Jos jednom svaka cast pa postavi jos nesto da poslusamo...>Pozz

tranzit 05.12.2011 02:48

Gledacu ovih dana da postavim jedan studijski snimak i jedan snimak samo sa aranzerom, pa ce se moci uporediti i shvatiti sta je snimati zivi orkestar a sta ove sve automatike.

virtualni 05.12.2011 03:19

Do sad nisam uopste ili sam mozda jednom ne secam se komentarisao demo snimke,svako se trudi da to bude sto bolje kako zna i ume
Ali vas snimak moram jer je vrhunski odradjen svaka cast
Meni licno je drago da ima takvih poznavalaca zvuka na ovom forumu jer ima da se od vas sta cuti ,a i boga mi procitati SVAKA CAST

tranzit 05.12.2011 21:45

A meni je jos draze da nekome imam prenijeti to znanje kad god za to imam priliku, svakako ga necu ponijeti sa sobom na onaj svijet. Sve dok je onih koji imaju volju da uce i saznaju nesto novo, dobro je. Hvala u svakom slucaju na komentaru.

romario 05.12.2011 22:10

Dobro je ovo ,snimak ...

Cini mi se da se niste previse trudili oko same svirke ;)

Za jedne penzice (pre)dobro ...;)

tranzit 05.12.2011 22:53

Ma jasta nego predobro za penzionere hahahaha.... Svirka k'o svirka kako kad i koliko treba, Znas kako se kaze, koliko para toliko muzike. Inace se gadim nabacanih aranzamana sa divljim i suvisnim solo dionicama gdje bar trojica soliraju u isto vrijeme, pa udri ko brzi i ciji je duzi. Orkestar je timski rad i tu mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Kad budes cuo jos po koji demo sa sasvim drugacijim aranzmanima onda ce ti biti jasno o cemu pisem.

Dell 06.12.2011 02:27

Uuuuu blago ti se burazeru, ja cu na potenciometre od pjevacevog mikrofona na mixeti ili stavit misolovku ili drzat motku kraj klavijature :)

romario 06.12.2011 08:34

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 198857)
Ma jasta nego predobro za penzionere hahahaha.... Svirka k'o svirka kako kad i koliko treba, Znas kako se kaze, koliko para toliko muzike. Inace se gadim nabacanih aranzamana sa divljim i suvisnim solo dionicama gdje bar trojica soliraju u isto vrijeme, pa udri ko brzi i ciji je duzi. Orkestar je timski rad i tu mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Kad budes cuo jos po koji demo sa sasvim drugacijim aranzmanima onda ce ti biti jasno o cemu pisem.

Sve je meni jasno šta pišeš,pogotovo šta sviraš .;)
A ono koji je brži i čiji je duži ...
To valjda se sa godinama izgubi ;)

Problem sa razumijevanjem štiva nastaje kad
se prebaciš na one brojeve i sl. (sysex);)

makso68 06.12.2011 15:12

Odlična svirka starih šmekera.Slažem se s tobom,u potpunosti oko zvuka kompletnog benda.Ima jako puno dobrih svirača,ali,na žalost,jako malo kulturnih.Kad se slože majstorstvo sviranja i kultura sviranja onda je rezultat dobar muzičar.Imao sam priliku da jedan period radim sa Hasom Šiptarom(nadam se da ga poznaješ,svirao je,kao momčić u čuvenom Škulinom orkestru,a kasnije je bio šef benda ˝Jarani˝),pa sam od njega naučio šta je to kulturna svirka.Takođe se slažem da ne treba biti rob originalnih aranžmana.Ja bar nastojim da to najčešće izvedem na svoj način,u zavisnosti od situacije i trenutnog mog raspoloženja i raspoloženja publike.Još jednom Svaka čast i Sve najbolje!!!

tranzit 06.12.2011 22:02

Obecao sam i live snimak direktno sa aranzera. Evo ga, ide live pjevac, vokalist i aranzer i... nista vise. Aranzer upravljam Rolandom FR3X.
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://kiwi6.com/swf/player.swf" id="audioplayer" height="24" width="290" allowscriptaccess="always">
<param name="movie" value="http://kiwi6.com/swf/player.swf" /><param name="FlashVars" value="playerID=audioplayer&soundFile=http://k002.kiwi6.com/uploads/hotlink/94t189dkht&titles=aranzer demo.mp3" />
<param name="quality" value="high" /><param name="menu" value="false" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /></object>
<div style="font:10px Arial,sans-serif;color:#aaa">Hosted by <a style="color:#999" href="http://kiwi6.com">kiwi6.com file hosting</a>.
<a style="color:#999" href="http://kiwi6.com/file/94t189dkht">Download mp3</a> - <a href="http://kiwi6.com">Free File Hosting</a>.</div>

Vaxter 06.12.2011 22:08

Ovo je samo aranžer?
Live?
Zar?

milan84 06.12.2011 22:14

Najnoviji aranzer zvani matrica...

Trenutno vrijeme na Forumu 08:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org