YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG microARRANGER-MOJA NOVA IGRACKA (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21547)

Eddin 01.02.2012 03:49

KORG microARRANGER-MOJA NOVA IGRACKA

Prvi utisci o Korgovom microARRANGERU- od EDO SADIKOVIC
Dobio sam ga prije sedam dana ali nisam imao puno vremena da radim na njemu, pa cu samo da ga ukratko predstavim i ostalom drustvu.

:confused:Otvorio sam kutiju i izvadio sintic (mali sintisajzer) stavio ga na sto upalio kad se podje dimiti........samo se salim da vidim da li citate sve po redu.:lol:

Ovako zvuukovi su prilicno dobri ( klavir, organ, gitare dobri)
Stylovi prilicno dobri iako ovo sve izlazi na male zvucnike (nista narocito ali moze se poslusati za potrebu-u sobi kad skidas pjesmu)
ali kad sam spojio na razglas- bolje nego dobro:):);)
Posle prvih desetak minuta sviranja pomislio sam da su tipke malo premalene ali kad se malo naviknes i kad slusas sta izlazi iz njega nisu tako ni malene tipke.;) uzmem metar i izmjerim tipke ili ti klavijaturu na mojoj harmonici, a imam GUERRINI SUPERIOR 2 iz 1976g - da se malo pohvalim, moje tipke na harmonici su samo za 1/4 incha duze a to ti je oko pola centimetra u evropskim mjerama. Bas sam se iznenadio zato sto su krace nego na harmonici onda vjerovatno i izgledaju manje u cjelini.=; Za sada da vam ne duzim i da vam otkrijem tajnu ;)
Jeste ubacio sam neki set koji sam imao od PA 50 i ......... sve radi.
PA 50 sam imao davno a nemam dozvolu da skinem ovdje pa nisam ni imao neki dobar set ali u sustini ovo je ista sprava kao i KORG PA 50 sd (jeste i ovaj ima sd karticu) samo sto je umanjena. Teska je samo 5 kg. i posto znam da neki od vas jedva cekaju da cuju koliko kosta evo i to cu reci.
Ovdje u Americi gdje ja zivim moze da se nabavi za $500 + taksa ( to ti dodje 500 + porez na promet). Vise informacija mozete naci na internetu (Google Korg micro Arranger) a kad nabavim neki dobar set uploadat cu i neki snimak.
( Ne znam kako da postavim fotografije ovdje-probao sam i ne ide)
Ako neko zna posaljite mi email I ja cu poslati 3-4 slicice pa da se postave ako zelite slicice uzivo.

Pozdrav raja

mirandess 01.02.2012 11:35

Klavir je ODLICAN covjece sta je ovo, :S gledam, demo-e na jubitu. Klavir je fantazija, ahahahahhahahahhahh STA JE OVOOOOOOOOO :D Mali pa50 :) Jako dobra stvar!!! Mozes li mi reci kakvi su ritmovi u njoj? Jesu li isti kao u pa50? Evo neke sam preslusao, ali nisu mi bas nesto poznati(posto znam da su skoro isti ritmovi u svakoj pa seriji)..... Hvala na ovome :) Ali jos ne mogu da vjerujem za "litl pa50" :)

Nautica 01.02.2012 14:59

neverovatna sprava, takoreci mali pa50, stvarno sam odusevljen kako su ga napravili

Todorgm 01.02.2012 15:00

Ima li ovo semplove? :D

gagan 01.02.2012 16:09

Ne nema semplove , isto je kao pa serije bez samples , hm , barem da su dodali bolji bubanj , opet korgove serpice .... uh samo da mu drum kit bolji uzeo bih ga

brajo456 01.02.2012 21:03

ma to je napravljeno primarno za muzicare koji eto sviraju druge instrumente pa da eto mogu uglazbit neku svoju ideju. nema razloga ako sad nisi stalno po putu il ako imas malo mjesta da uzmes micro aranger umjesto pravog pa50. (moje osobno misljenje imao sam priliku da ga isprobam u prodavnici) al stvarno me fascinira kako eto pravi pa50 stane na toliko malo mjesta :D
Dodato:
u njemackoj isto kosta 500 eura nov

spasoje88 02.02.2012 00:00

Au, sta je ovo ljudi!? A joj koicne su dirkice! U sto ce ovo dobro da legne ovim pustacima fajlova! Auuuu... Pa njima dirke i ne trebaju al im je bitna tezina, ne bi oni da kilave kad ne moraju... Tacno vidim kako ce prva potraznja biti bas od takvih "muzicara"! Pazi i dva sequencera! =))
Ne bih da me neko pograsno shvati, ne kudim masinu! Bas naprotiv, odlicno odradjena veoma ozbiljna igracka ako smem tako da kazem!

nesaband 02.02.2012 10:10

mogli bi da naprave jedan takav pa800 i da kosta 800 eura,ja bi ga rado onda kupio ;).
ovako mislim da je cena jaka za ovaj instrument.
Korg polako ali sigurno pokusava da napravi jeftiniju klavijaturu a da moze da seradi sa njom.Nekima ce ova opcija i odgovarati,sigurno je da su oni iz korga dobro proucili trziste pre nego sto su napravili ovakav instriment.

zukae 03.02.2012 19:39

Dugo je postojala praznina u cjenovnom rangu klavijatura od 300 do 700 Eura (ako ne računamo Roland E09). Bilo bi lijepo da još proizvođača ponudi nešto u ovom cjenovnom prostoru, ali sa dirkama standardne veličine :)

Eddin 04.02.2012 03:26

Prima sve od Pa 50/60/80 . Dakle ima iste mogucnosti kao PA50 sd samo sto je znatno manji i laksi. Evo dobio sam od prijatelja neki set za PA 50 ( ja sam ga imao davno)
i potpuno sam zadovoljan kako to sve fercera (radi).

igor1974 04.02.2012 21:16

Pozdrav Eddin.Da li ovaj microcorg ima opciju kao korg Pa60 Direct HD,odnosno Direct SD?Vidim da ima direct SD a li ne taj ,nego onu varijantu ucitavanja 123,456,789 sa SD?Ili ne?

Emir82 09.02.2012 09:44

Danas sam prvi put cuo ovu spravu. Eto napokon se pojavila ovdje u Australiji. U spretnim rukama izgleda da moze biti jako mocna po mom misljenju. Podsjeca me jako na moju bivsu ljubav pa50.

dekiciric 25.05.2012 20:16

Mislim da je moj drug prvi u Srbiji koji je kupio ovu klavijaturu,juce mu je stigla.Iako ima iste farbe i ritmove kao i Pa50 stice se utisak da zvuci nesto ''sladje'' nego li Pa50.To sam slusao preko njegovih,ugradjenih zvucnika,mada drug kaze da i na razglasu izlazi super.Sve u svemu zahvalan instrument (malen,lagan,a zvuci lepo).

al bundy 10.11.2012 22:37

.......

sprava je vise nego odlicna...
malo kasnim sa temom ali neki dan sam cuo svirku uzivo sa njom.koristio ga kao arranger a soliro je na nekoj midi klavijaturi.
za nepovjerovat kako je to malo a dobro zvuci.tek na kraju mi ovaj objasnio kakva je to kljava.
sad se omisljam da i sebi kupim takvu cisto za kucnu upotrebu,ali me interesuje za ubacivanje boja...jeli se to moze i koje boje mu pasu?
ako neko zna nesto vise,neka javi.
lijep pozdrav forumasi

Dell 10.11.2012 22:49

Koliko znam to ti je PA50 u rar-u :) Kako sam vidio ima sd karticu, valjda mu odgovara od pa50 sve.

Ace 11.11.2012 12:11

U pravu si Dell.

Mada kad pomislim na male dirke .... bljak. Nikad ga ne bih kupio.
Postovano sa mobilnog uređaja

Dell 11.11.2012 14:10

Pazi, probao sam ga u jednoj radnji 40km od Mostara i stvarno se nije problem naviknut, ja sam je 5 minuta svirao i nikakvih problema nisam imao, nisu bas toliko male dirke, doduse ja imam toliko tanke prste, da vecinu prstenova mogu skinut bez muke, tako da :D

Ace 11.11.2012 16:16

Meni jeste problem ... a i ti za tih 5minuta nemozes doneti zakljucak.
Nije problem da odsviram na nju kafana je moja sudbina ili gocino kolo recimo ali ajde da ne nabrojavam numere ima mnogo koje nemogu da odsviram na male dirke ... smeta mi. Zato je i moja reakcija bila bljak. :)
Postovano sa mobilnog uređaja

nele1 11.11.2012 22:51

Uh bre

Probao sam tastaturu i mogu reci da nije lose,bas sam se posteno ismejao brate dragi stavis pod misku i ides da sviras ,po meni pravi istrument za one koje nemaju mnogo para.

Dell 12.11.2012 01:38

A ti bi Ace da sviras Ragg na njoj, e jebiga sad brate :lol:

Ace 12.11.2012 08:22

:lol: :lol: :lol:
Poznajes mi repertoar.
Ne samo rag, ni ciganiju nemogu .... nisam ja Amza pa da sviram sa 3 prsta, 'ocu bre da se rasirim :lol:

Dell 12.11.2012 13:00

Pa znas kako je Mozzart svirao kad mu je falilo prstiju - nosom :lol:

nele1 12.11.2012 15:57

hehehe

Ima i drugih resenja heheheheheh moze i sa stojkom.
neka stojko vuce liniju.

Dell 12.11.2012 17:06

Impossible is nothing...

Penis Piano
You need to upgrade your Flash Player

Eddin 15.11.2012 00:15

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 228794)
Ima i drugih resenja heheheheheh moze i sa stojkom.
neka stojko vuce liniju.

Gogi care kad sam prvi put vidio tvoj komentar pomislio sam na Yamaha dx 100 jer znam da obozavas taj sint. ali posle Dellovog komentara bilo mi je malo jasnije. hahhahhha
Sad ozbiljno
Mjerio sam i dimenzije klavijature tj. tipki po sirini su iste kao na harmonici ( mozda za jednu 1/3 milimetra manje tj uze)
a razlika je u duzini, mislim tipki a ne Neletovog Stojka Linijasa hahahaha:lol:
Gorane javi mi se ako te interesuje ova klavijatura imam i nekih drugih ideja i mogucnosti. -Edo, ST. Louis-

nele1 15.11.2012 01:27

heheheheh

Edo care znas mora malo dase salimo,video sam klavijaturu odusevio sam se kako je malena
e bre care sto nenapravise ovako sa semplovima da nevucem vise ,mrsko mi i pa 800 da nosim , a sa ovom pod misku i cepaj.Nista Edo daj cucemo se preko skype veliki pozdrav za tvoju familiju.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 228803)
Impossible is nothing...

Penis Piano
You need to upgrade your Flash Player

Dell tisi carrrrrrrrrrrrr hehehehehehehe de iskopa ovoo haaahahhaha

tranzit 15.11.2012 02:47

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 228794)
...moze i sa stojkom. neka stojko vuce liniju.

Ko je Stojko ? =))=))=))=))

Dell 15.11.2012 13:25

Kod nekoga je Stojko, a kod nekoga Spomenko :lol: :lol: :lol:

makso68 15.11.2012 18:01

Citat:

Originalno postovano od Dell (Post 228953)
Kod nekoga je Stojko, a kod nekoga Spomenko :lol: :lol: :lol:

A kod nekoga Sveto... :lol:

milepsr 15.11.2012 18:48

A kod nekoga Steva =))

nele1 15.11.2012 20:18

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 228947)
Ko je Stojko ? =))=))=))=))

Uh brate ovaj levi je veliki solista a onaj desni svira drajf hehehehehehe
al sad stvarno do koske su ova dva lika.

GOKOARSOV33 20.11.2012 08:23

Pozdrav Edo nisam znao da si clan u ovome Forumu .sve jedno
Ovaj korg je stvarno dobar i ukratko receno pa50sd.Saund je totalno isti kao i kod pa50
ovo valja kupiti

Eddin 22.11.2012 03:41

Djole pa je si li ti to?

Eh djole jes nam bilo lijepo u prosli Petak,,, malo sam ga bio potego pa se pozelio dvojikica. Morat cemo ponoviti.

gogile 22.12.2012 14:00

Terce

I ja sam kupio Korga micro Arrangera i prezadovoljan sam.Samo me interesuje
kako da pravim Terce durske,molske i dur/molske.ili ima neko set za Pa50,60 ili80 sa tercama.platicu.Pozdrav Gogile

gogile 17.01.2013 18:52

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 228731)
Probao sam tastaturu i mogu reci da nije lose,bas sam se posteno ismejao brate dragi stavis pod misku i ides da sviras ,po meni pravi istrument za one koje nemaju mnogo para.

Ja je imam i mogu reci da je klaviaturica super.ucitao sam set od pa80 zato sto taj set bez semplova,super radi.dirkice su za mene fenomenalne bas kako ja volim samo su pomalecke.i ja sam misljenja da je klaviatura super za one koji nemaju puno para.

mijat79 07.08.2015 08:33

pozdrav svima na forumu. dobih od devojke juce mircoarrangera na poklon. kupljen glanc nov u beogradu u jednoj radnji. upalim spravicu, ekran svetli, piano po defaultu postavljen. i onda krecu muke. ni jedan taster ne radi, ne mogu ritam da pustim, ne mogu boju da promenim, ekran svetli, ali ni jedna LED lampica... sta moze da bude uzrok? ima li mozda neka fora da se "aktivira" klavijatura? cele noci sam gledao raznorazne forume i na kraju NISTA. molim vas za savet.
Milan

Trenutno vrijeme na Forumu 15:11

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org