![]() |
Masovno Mijenjanje Bit Rate kod mp3
postovanje,
Naime ,zanima me ,da li postoji program kojim bih mogao selektovati recimo listu za przenje mp3-ca i svima im kolektivno promijeniti bit rate i kvalitet u jedan, znaci da ne bude jednu pjesmu treba pojacati jer se ne cuje kako treba , a kad prebaci na sljedeci da podere zvucnike .. Postoji li takav program ili se moraju jedna po jedna stelovati ? pozdrav |
ja koristim easy cd-da extractor i u njemu konvertujem fajlove i to.pa mozes u njega ubaciti vise pjesama i konvertovati da bude isti bit rate...
|
Kolega , jel znas neki free pogram mozda ? kolko vidim ovaj se placa ?
|
Krivo si se izrazio, "bit rate i kvalitet" određuje neke druge karakteristike audio zapisa, a ne njegovu glasnoću.
Tebi treba program koji će ujednačiti glasnoću audio datoteka, a za to preporučam besplatni i jako dobar program koji se zove "MP3gain". |
... sto je uvijek vrlo diskutabilno jer to "ujednacenje" levela na nacin na koji ga radi MP3gain i slicni programi je uvijek povezano sa dubokim zadiranjem u sam kvalitet zvucnog zapisa. Ovo se dogadja jer ti programi rade na principu ujednacenja prosjecne snage signala (RMS) pa za taj proces upotrebljavaju vrlo "jeftine" levelere.
|
Tranzit , znaci nije dobro sa Mp3gain? Jel imas ti neko Rijesenje ? pozz
|
Ne kazem da nije dobar vec da svi ti programi manje ili vise uticu i na kvalitet sounda jer upotrebljavaju Leveler. Rjesenje... ima, svaki mp3 posebno obraditi, sto znaci prvo ga normalizovati a onda odabrati onaj koji ti se cini najtisim pa prema njemu smanjiti gain ostalih. Jedino ovako neces zadirati u kvalitet materijala.
|
To je potpuno točno. Podešavanje na ovaj način je čista autoamtizacija i nema tog algoritma koji će posao odraditi dobro. Ipak, ako se radi o masi MP3-ca skinutih s "raznih strana svijeta", a iz pitanja rafaela se može neto tako i predpostaviti, onda će nastala"šteta" biti veomamala. A učinak potpuno zadovoljavajući.
Naravno, ako se radi o studiskom materijalu, ona bi ovo bi čisto svetogrđe. |
Ama znas ti sve... nisam ni sumnjao.
|
casper donekle si upravu , nije da mi je to "studijski" bitno , ali ide da na kvalitetne i "ciste " zvucnike , stoga samo da se zvuk ne pocne raspadati prvi jacem Volume-u? Na kraju cu izgleda morat jednu po jednu , kako Tranzit kaze , zavrsicu do Nove Godine :)
|
Vidiš, po ovome što govoriš zaključujem da se radi o nekvalitetnom materijalu. Ako je on skidan s interneta (a mogu to s velikom vjerojatnošću predpostaviti :D) onda je vrlo upitno na koji način i koliko puta je "utjecano" na njega prije nego je došao u tvoje "vlasništvo". BTW to je vezano uz onaj bit rate koji spominješ u naslovu, a nema baš nikakve veze s glasnoćom. A još manje ima veze s "raspadanjem kvalitenih" zvučnika.
Upamti, ne može nikakva "kemija" popraviti uništen audio zapis. Meni se čini da je upravo to problem koji imaš i da se ne radi o različitom nivou glasnoće. Predpostavljam da si na to mislio kad si rekao ovo "znaci da ne bude jednu pjesmu treba pojacati jer se ne cuje kako treba" |
Ama ne znam da li se isplati ulagati veci trud u sve to ako se radi o standardnim 128kbp/s MP3 (ili ne daj Boze 64), koji su prosli "sito i reseto". Inace imam averziju i dobijam lagani neurodermitis kad se i pomene MP3. Ukoliko su kvalitetniji MP3 fileovi (256, 320 ili Variable rate) onda bi se mozda i dalo poraditi na njima.
|
svako diranje ce ti srusit kvalitetu...iskoristi ono sto playeri vec nude... naravno neznam preko cega slusas.... ali dosta ih ima AUTO GAIn...i onda on sam pojacava ili smanjiva samu pismu po porebi...
|
E s tim ce tek da se usreci.
|
da znam da nece...ali opet... neznam koliko ce postic sa minjanjem mp3-a...a pogotovo jednu po jednu... samo...postoji jos jedna caka...ali potrebno je ulozit malo para...nesto sitno...znaci sve sta triba... sprzit sa ashampoo-m na cd...audio ili mp3 ali prije toga upalit opciju NORMALIZE....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 08:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org