YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   trojaner na kompijuteru (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21850)

nedimI 21.02.2012 19:36

trojaner na kompijuteru

Pozdrav kao sto naslov kaze zaradio sam negdje trojanere.Antivirus MC Afee ih je prepoznao ali ne moze da ih izbrise. Na protokolu pise da se radi o sledecim trojanerima;SOCU.EXE,Generic Exsploit!kph,Exsploit-CVE2011-2140.Dali postoji Program koji ih moze da izbrise ,a da nece praviti probleme sa antivirusom?

brajo456 21.02.2012 20:02

dva antivirusa istovremeno ti se vecinom nikad ne slazu dobro, provaj aviru antivirus on je besplatan i skida sve 99 posto! cudi me da ti antivirus prepozna trojance a nece da izbrise :S pa sta pise?

AcaG600 21.02.2012 20:04

Uzmi druze skini Malwarebytes' Anti Malware i pusti da ti skenira ceo komp....Potrajace mozda malo duze - zavisi koliko podataka imas u kompu,ali garantujem ti da ce ih obrisati....pozz ;)

nedimI 21.02.2012 20:23

Brajo ovaj antivirus sto imam navodno da ih blokira ali mi stalno dolazi poruka da ih je nasao i da moram ponovo da skeniram kom.Aca dali ti je poznato kako radi sa MC Afee jer sam citao negdje na netu da moze da blokira kom.Jos da napomenem da se radi o licenciranom antivirusu tj placam ga svaki mjesec.

harepa50 21.02.2012 20:42

Probaj sa Malwarebytesom, on je zaseban program i neće ti se kositi sa glavim antivirusom. Avira će ti samo napraviti sranje na računaru, puna je lažnih uzbuna. U slučaju da je zaražen neki sistemski fajl ne bi ga smio brisati, nego samo izolirati/strpati u quarantinu. McAfee nije loš, nisam ga nešto puno koristio, ali je to koliko znam kao neki anti-spyware. Kad ti upadne nešto jače, McAfee nije dovoljan.

Ali neko je reko dobro jednom, kad ti upadne žestok virus u komp, ne mož' ti pomoć ni 20 antivirusa.

nedimI 21.02.2012 21:27

Skino sam Malwarebytes' Anti Malware i uspio je izbrisati trojanere ukupno 9 trojanera je nasao i izbrisao.
Hvala vam na pomoci

ЂолеПФК 21.02.2012 21:37

Nikako dva antivirusa u isto vreme,kolege su dale dobar predlog,uzmi Aviru,Malwarebytes i Ccleaner,i skeniraj i cisti s vremena na vreme (kad skeniras Ccleanerom moraju svi browseri biti iskljuceni).

AcaG600 21.02.2012 22:36

Ma rekao sam ti druze da ih Malwarebytes ima sigurno izbrisati...Evo ja npr. koristim Avast 6 Home Edition jer je potpuno free i ne treba ti nikakva licenca i slicno,onda Malwarebytes Anti Malware i "fabricki" Windows Firewall koji je ukljucen na maximalnu osetljivost....Virus nisam video jos odavno...Skeniram ga na mesec dana i to je to....Pozdrav i drago mi je sto sam uspeo da ti pomognem da obrises viruse....Pozdrav :)

casper 21.02.2012 22:51

Potpisujem sve što kaže AcaG600 ali i dodajem najbitinije - OS mora uvijek treba biti updejtan. Pogotovo ako se radi o XP, obavezno SP3.;)

harepa50 21.02.2012 23:29

Naravno da treba raditi update sistema, ako je licenciran, a ako je narodna verzija onda ne bi baš trebalo... :)

zaki1 22.02.2012 01:05

Ja vec dugo koristim Super Antispyware,skide sve ,trojan horse takodje, besplatanje a za viruse koristim Avira Antivir,besplatnu opciju, nemam nikad problem,niti ova dva programa smetaju jedan drugom,i jos napomena,kada ti ovi programi nadju probleme,produzi proceduru do kraja sto te pite, a posle da bi ih potpuno eliminisao, moras restartovati computer,onda idi u Quarntine ,selektuj i delete, posle se nece pojaviti.POzdrav.

nikadvisekorg 22.02.2012 01:25

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 207437)
ali i dodajem najbitinije - OS mora uvijek treba biti updejtan. Pogotovo ako se radi o XP, obavezno SP3.;)

Glupost, može da skine samo neke od bitnijih sigurnosnih zakrpa, da li ti uopšte znaš čemu služe sve te zakrpe u xp? Svaka ima svoju namenu, i naravno da nam nisu potrebne baš sve.

Citat:

Originalno postovano od AcaG600 (Post 207435)
Ma rekao sam ti druze da ih Malwarebytes ima sigurno izbrisati...Evo ja npr. koristim Avast 6 Home Edition jer je potpuno free i ne treba ti nikakva licenca i slicno,onda Malwarebytes Anti Malware i "fabricki" Windows Firewall koji je ukljucen na maximalnu osetljivost....

Na osnovu čega si to zaključio da će ih sigurno izbrisati?
A to što ti koristiš Avast mu daje prednost kod davanja preporuke drugima?

Kao prvo trebao bi da znaš da HOME verzija avasta nije za korisnike koji su nonstop zakačeni na internet, nemaš realtime skeniranje web strana, chat klijenata i mejlova, zato postoji internet verzija tog antivirusa.

E sad da se vratim na temu kako da pomognemo da obrišeš trojance.

Ostavi se malwarebytes programa, evo ti nešto što rešava 99% takvih slučajeva....

snimi na desktop i instaliraj combofix i prati uputstva on će sve sam da odradi, i NE DIRAJ NIŠTA DOK NE IZAĐE TEKSTUALNI FAJL.

I kompjuter mora da je povezan neprekino na internet dok program obavi svoje.

evo linka http://www.bleepingcomputer.com/comb...o-use-combofix

nadam se da nećete zameriti za link, jer nema veze sa muzikom nit reklamiranjem, svima će da koristi.

casper 22.02.2012 01:33

Malo si se zanio prijatelju, nisi primjetio da je nedimI riješio svoj problem? =))

I što će onda napraviti kad Combifix napravi svoje? Jel znaš dalje ili samo pucaš u prazno B-)

zsimonovic 22.02.2012 01:59

Probaj sa removeIT ili exterminateIT.Prvo probaj sa ovim prvim.Ili sa Combofix mada nisam radi sa njim.Obicno mi resi problem removeIT.

zeljko 22.02.2012 03:21

Kaspersky ja koristim uvijek i zna se desit da nadje tojanere ali valjda ga on udavi i ja ne moram nista da radim:lol:A inace ja redovno brisem tj najmanje svakih godinu dana kompletan komp i to sa nekim schreder programom kojim brisem sigurno harddisk 3 puta najmanje predje brisanje,a nikad ne drzim vazne stvari na kompu tj drzim ja ponesto sto mi treba a ostalo ide na USB od 64 giga,pa kad moram da brisem ne bojim se da necu imati kopiju,a napravio sam i dvije partitie c je system koji je oko 200 giga a na D oko 300 na kome su podatci i ono sto mi treba a najvise je rijec o muzickim fajlovima....Ako moram d abrisem onda brisem samo C Partitiju i bude prilicno brzo gotovo,jedino treba vremena da se opet svi programi instaliraju,samo to meni ne predstavlja nikakav problem,ako moram i ako je Windows poceo da kenjka.Pozz

Dell 22.02.2012 04:21

Lock

Trenutno vrijeme na Forumu 02:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org