![]() |
TREBA MI OVA DISTORZIJA SA LE-aa
<object height="360" width="480">
<embed src="http://www.youtube.com/v/4EbXrQN5Fsw?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="360" width="480"></object> LJudi kako radi ima li je ko? Na 1:20 pocinje |
Pogledaj malo bolje nije ta distorzija sa le,a i ja licno nisam jos cuo da je neko izvukao takvu na le ili tr.
Imam ja takvu na E80 mogu da ti uradim semplove ali nece izaci sa Le ni upola kao tu na snimku. |
Ček,ček,pogledaj 2:56 do 2:59 završava pjesma, svira se kraj sa stringsom i onda se čuje gitara kako završava pjesmu, medjutim pogledaj dobro tko taj dio uopće svira?! Ja ne vidim, imam osjećaj da je to kao loop odrađen s gitarama!
|
mozda je na xp30 ili ovj lik sa Tr i midi dugmetarom..mada mi previse dobro zvuci za oba.
Cudno mi je sto u nekim momentima mi se cini kao da je unapred snimljeno da nije uzivo. Ima jos snimaka na youtube. |
Meni bi isto trebala takva Distorzija za Pa800? A i ja mislim da to nije sa Le-a :)
|
Citat:
Ovo mi vise lici na neku matricu u kombinaciji sa zivim instrumentima ili je komplet matrica. Ne znam,mozda i nisam u pravu. |
Imas kod mene u demo snimcima digni ruku i libero, koristio sam distorziju na pa 800. Eto, vidi da li ti se svidja.
|
ja pregledao i ostale snimke ovog benda,i ipak se ovde ne radi o loop-u ili matrici ili slicnom,jednostavno coek ima odlican sempl distorizje..pogledajte ostale snimke,svugde koristi tu istu distorizju i prati celu pesmu s njom i solira i sve, tako da ipak nije loop..pogledajte klip " mornar" i videcete kako prati celu pesmu i na kraju zavrsava nekom improvizacijom,i to koliko sam uspeo da vidim ovaj prvi lik sa LE-om
mada kad opet preslusam dosta sumnjivo odakle dolazi ta distorzija,ali opet rekao bih da je svira ovaj lik sa Le-om..mada ko ce ga znati |
Ovo sto gledate nije uzivo 99%;)
|
nije ovo uzivo 100 % :) prati kako bubnjar svira pred kraj pjesme,,, a kako se cuje kako zavrsava pjesma..
|
Nije uzivo snimak. Pogledaj bubnjara, basistu, i poslusaj zadnjih 5 sekundi solaze sa gitarom pa ces videti da nije odsvirano na klavijaturi, barem ne na LE-u. Imaju i drugi uzivo snimci sa svadbi gde se svira rock, nigde nema takve gitare.
|
ko bi ga znao,nisam ni obracao paznju na ostale,al sto rekoste kad bolje pogledam moguce i da nije uopste uzivo ovo,mada sam iso pretpostavkom da je uzivo svirano,pa mi kao licilo da ovaj sa Le svira distorziju,al me ombanuli...Ima jedan njihov snimak u istoj ovoj prostoriji,snimano sve kamerom i zvuk i slika,i malo losije se cuje ali tu se vidi da se svira uzivo,ali tu su svirali neku dvojku,nije bilo niceg neobicnogB-),a za distorziju sam bas hteo da poverujem da tako dobar sempl,al jbg:D,ipak nista:mad:
|
Citat:
Znaci zaboravite da je ovo sempl gitare,nema sansi da je to tako odsvirao neko na klavijaturi. |
Ni pevac nije odpevao uzivo ,vidi se kako ceka da krene matrica vec uradjena pre toga...I pravaljuje se na kraju pesme;)
|
Citat:
Dodato: I ja sam prvo posumnjao da je loop gitare ali kakko radi burazeruuu!!!! |
Ne bih da se mesam oko toga dali je uzivo ili ne, vec zelim da ti dam ideju. npr. uzmi sempl nece clean gitare i pusti ga kros guitar rig 5. Tamo imas simulacije pojacala mozda se nesto slicno moze napraviti, posle naravno ako si zadovoljan rezultatom samo usemplujes to sto je proslo kroz guitar rig. Bar pokusaj nista te ne kosta.
|
@Todorgm... dajem obadvije ruke da je na ovom snimku gitarske dionice od pocetnog "clean" pa preko distorzije i solo dionice, otsvirao gitarista na pravoj gitari a ne na zvuku gitare sa klavijature ma koja da je u pitanju... To je moje misljenje. Pozdrav!
|
I ja vrlo ozbiljno razmisljam o tome zato sam i postavio temu da saznam da li uopste moze ovako da izlazi na klavijaturi distorzija
|
Nema sanse, pogotovo na le-u.
|
Todorgm Kao sto sam ti vec rekao ja na rolandu imam takvu distorziju ali bez onog slajda. Za e 80 znam da moze da je izvuce bez problema jer ima jako dobro uradjen efekt procesor pogotovo za distorzije . Na tr sam davno to probavao ali nije uspjelo ni sa semplovima.
|
Ovo je ziva gitara, cuje se na 1.39-1.40... na klavijaturi se vrlo tesko moze pogresiti na ovaj nacin.
|
Znači ništa od sempla! Pratim ovu temu i dodjem do kraja da bih utvrdio da "možda" čak nije ni uživo odsvirano.....al dobro. Žao mi je za kolegu "todora" ne dobi distorziju. Al glavu gore, naletit će prava. :-)
|
Zao ti mene a ti bi da se oceses hahahah joj kvaran si :) Ma predpostavljao sam da je loop ili matrica ali rek'o da proverim
|
Plejbek,pratio sam svu trojicu klavijaturista,cuje se na gitari kao pitch bander a samo klavijaturista sa eleom drzi ruku na pitch-u ali dok traje solo on gleda po coskovima a u medjuvremenu nije nista menjao na klavijaturi.On kao svira stringseve.To je to...
|
Pored toga, primijetio sam da klavijaturist na le-u stalno zavrce pitch cak i kad nema "zavlacenja: na gitari.
|
Foliranti :D
|
to smo utvrdili, jel ima neko takvu distorziju ili da kljucamo? :)
|
imam par drugova klavijaturista ne rade trenutno nigdje pa mozda bi ih ovi momci primili u band,vidim da im treba klavijaturista :-)
|
Nije uživo, vidi se kad bubanj počinje a bubnjar kasni i simulira.
|
Prije nego okrenete na masovnu "šprdnju" sa ovom ekipom pregledajte i preslušajte njihove snimke sa terena pa ćete čuti i vidjeti i kako sviraju a i sa kim nastupaju, vjerujem da je za većinu forumaša to samo pusti san...
|
Ovo je svirano na gitari....
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:16 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org